Дразнят ли ви тези, които се пререждат по светофарите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

мнението е цезнурирано

мнението е цезнурирано
0
Няма гласували
мнението е цезнурирано
0
Няма гласували

Общо гласове : 0
Потребител
Аватар

Re: Дразнят ли ви тези, които се пререждат по светофарите?

Мнение от WMB 333 » 12 Фев 2010, 21:30

Точно защото не се дразним на подобни тези неща държавата ни е такава Дупка-За да правиш УМИШЛЕНО такива неща на светофара значи Интелекта ти е колкото на хлебарка-но най-интересното е че тези хора се изживяват като по-умни от другите на пътя(Не вярвам че все те бързат за някъде и че тяхната работа е най-важната и отговорна на света-все едно от работата им зависи световният мир или нещо подобно)!!!!!!!!!
Уточнение: НЕ важи за наистина Важни и Неотложни неща като на помощ на човек изпаднал в тежка ситуация (болест,инцидент и подобни,както и за човек които е объркал лентата и трябва да я смени а да не изпусне кръстовището или търсената пряка)-но за Съжаление в 95% от случайте се прави точно от мозъчна гледна точка което е жалко (едно Овца като тръгне и всички по нея)!!!!
Бил съм във Цивилизовани Държави и такова нещо не може да се види-а и да се случи човека си отнася съответните глоби и прочие!!! И все пак Успех на Най-Бързащите хора и техните Супер отговорни професии за които 5-10мин. закъснение ще пагобно за цялото човечество-Пък майната му на Уважението към колегите и ХОРАТА по улиците!!!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Фев 2010, 21:44

аз се предреждам но го правя с финез и по възможност да не преча ама изобщо да не ме усещат хората, да бият спирачки и тн.
може от лява лента за завой да мина в кръстовището и там да се мушна защото винаги се отваря място но никога не го правя пречейки, ако трябва изчаквам и тн.
Но да минеш през другата лента, да я блокираш цялата защото ти + още шайка кадърни автомобилисти се предреждате пред цялата колона, като след това не виждате светофара, реагирате бавно и правите милион маневри за да изправите колата в посока на движението, е такива ме мотивират да стана катаджия.
А иначе застана ли в задръстване, никаква толерантност - бибкане, свирене с уста през джама или шибидаха (ако много ме нервират) и крещене.
Това милион пъти съм го казвал тук - на пътя нещата се променят за части от секундата, за това човек трябва да кара, а не да се гримира, да си бърка в носа, г*за и всички дупки.
Третото нещо което ми прави впечатление е че всички тръгват със закъснение, и после следва състезание... 70-80км/ч. И това е грешно за мен 50-55км/ч се кара в града за да се хващат повечето светофари и да се минава на зелено, ако всички спазват последните две неща задръстванията ДРАСТИЧНО ще намалеят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xristo » 12 Фев 2010, 21:54

Louis написа:
Bella написа:Дразни ме всеки идиот които не знае как да направи нарушение да се опитва да го прави :evil: Дразня се на идиоти които пререждайки се за ляв завой да спират цялото движение за направо ; на тези които спират на средата на кръстовището щото не са преценили ,че не могат да се изтеглят и така да правят задръстване ; на тези които карат в насрещното и присветкват на тези които са си в лентата да се махнат щото им пречат .Нямам против нарушенията които не пречат и не застрашават хората около теб .А тия с бутането да минат пред мен ,ако ми махне и попита да мине ок ,ама почне ли да се бута не ги пускам .Нищо няма да стане да пита да го пусна ,като е кисел и не може да пита седи и чака някой по свестен от мен :mhihi:

i go with that :yes:
:yes: Много добре казано,колега,напълно те подкрепям. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 12 Фев 2010, 22:07

Честно казано страшно се дразня, просто умирам от яд. Това е едно от нещата, заради които скоро ще напусна София и ще идвам само до Метро или Технополис на пазар. Толкова се ядосвам и псувам, че някой път ми идва да прегриза гърлото на някого ако ми падне. С риск да ви отегча ще ви разкажа две истории, за които се сетих веднага. Първата: Преди много години в Инсбрук съм настъпил лентата на един светофар и такава глоба в шилинги ми треснаха, че след това ми идеше да си туря край на живота. Втората: Карам си по "Черни връх" посока "Хладилника", обаче съм тарикат - карам по трамвайните релси. Има и други тарикати обаче, които карат по трамвайните релси, ама насрещните. Разбира се дойде трамвай и едни от най-нахалните го подминаха отляво в най-най-насрещното, други се включиха в мойта лента, но една госпожичка с любимите ми "Рено" застана до мен и започна да се чуди на къде, а трамвая идва и звъни като "Александър Невски". Махнах и с ръка и я пуснах и тя ми пресветна с аварийни при което аз направих жеста с ръка вдигната с разперени пет пръста и движение от главата ми към предното ми стъко (демек "ама си нахална"), тя веднага ми отвърна със среден пръст и го разклати яко. Да, ама колоната не върви и аз слезнах и отидох до колата и: "-Затова ли Ви пуснах? Да ми благодарите със среден пръст?" Отговорът беше придружен от псувни на майка и заплахи с мъжа и та ми се зачервиха ушите. Ядосан ударих огледалото на ренцето и то се разпиля. Тази госпожичка веднага взе да говори по телефона и да размахва пръсти, ръце и какво ли не. След още пет минути в задръстването срещу нас дойде една полицейска кола и ни изкара двамата от движението. Тая като слезна, като се разрева, като взе да се жалва, мале, мале - полицаите ме гледат строго, аз - потънал в земята. Аз обяснявам също какво е станало и добре, че женичката не се извъртя и не излъга, а само им вика че понеже съм я напсувал и тя затова ми показала среден пръст. Аз само я попитах как е разбрала, а тя отговори, че ми била прочела устните. Казвам и, че не съм я псувал и колко добре чете устни през огледалото за обратно виждане, а полицаите станаха по-благосклонни вече. Викат - оправяйте се, щото иначе и двамата у кауша. Питам я какво иска, а тя - 50лева! Дадох и ги и си заминахме кои накъдето е, но след три дни някой ми изкъртил огледалото с бухалка. Много се ядосвам и си патя от глупост. Ама много простотия и не издържам.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 12 Фев 2010, 22:14

яд ме е защото един тарикат забавя всички хора в колоната!
значи той да мине, 50 човека да го чакат? :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 12 Фев 2010, 23:03

никога не съм се пререждал на светофар и много мразя като някой се направи на тарикат и го направи :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 12 Фев 2010, 23:11

ърдо за, но рядко го правя, защото нямам нерви

Объркал си го тоя отговор бре .. то се прави като нямаш нерви да чакаш тия белй пред тебе дето като светне зелено след 10 секунди виждат, че е светало след още 10 тръгват с 2км/ч или от дебилно направените светофари тук таме. Или най-много ме кефи като в дясно няма жив човек ама всички да се прайм на гъзари караме в ляво или някой дето ще завива след 3 км се просторил вече и кара с 22км/ч най в ляво. Та тогава се пререждат хората иначе като си имам нерви аз примерно си седя в колонката и грам не ми пука кой кво се нерви на около и от къде минава.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 13 Фев 2010, 0:19

Колегата от горния пост правилно го е казал... има хора дето спят зад волана и заслужават да бъдат предредени.

ПС Ако бях безгрешен щях да си купя един москвич да го тунинговам с ролбари и да наказвам нагло предреждащите се с него...
36436
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 13 Фев 2010, 0:22

Против, но понякога съм умишлено в грешната лента, стига да не преча на хората.
Такива светофари са на Драган Цанков на ПИБ, където дясната лента е само надясно, а няма знак.
Ако не минавам на ден по два пъти на това кръстовище, няма как да знам, че дясната не е за направо. Излизащите от ОМВ и каращите в дясната лента остават крайно неприятно изненадани. Днес за моя изненада двата светофара светнаха едновременно. Иначе редовно минавам от там.
Лекото нарушаване на правилата на движение не означават непременно дразнене на околните.
Но това да ми дойде някой Ганьо и да ми се изпраска пред мен диагонално ми е супер селско. Обикновено гледам почти да се доближа на 20ина см. от него, за да му е некомфортно на ганьо, ама те такива не се трогват.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 13 Фев 2010, 0:28

А какво ще кажете за идиотите,които на светофар с лява секция и без знак за право на обратен завой правят такъв... съответно ужасно много бавят лявата колона :bang: :bang: :bang:
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 13 Фев 2010, 1:15

е много мразя на гешов и българия как правят обратния завой, то и там май е забранен, не съм гледал за табелка, ама като се изпозаврът между островчето от там дето само тролеи минават ааа тиквеници прости !!! Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 13 Фев 2010, 1:25

JOGI написа:е много мразя на гешов и българия как правят обратния завой, то и там май е забранен, не съм гледал за табелка, ама като се изпозаврът между островчето от там дето само тролеи минават ааа тиквеници прости !!! Изображение

Е то, ако не можеш да обърнеш там къде ще обърнеш? :) Не е забранен обратния там, сигурен съм и 1000 пъти съм го правил пред куки. Просто на Гешов и България има две ленти за на ляво. Най-лявата е за наляво и обратния завой. Ако не искаш да чакаш тези дето правят обратния просто си стой във втората лента за наляво (тази дето е за направо и наляво). :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 13 Фев 2010, 1:35

alpina-ma6inata написа:
JOGI написа:е много мразя на гешов и българия как правят обратния завой, то и там май е забранен, не съм гледал за табелка, ама като се изпозаврът между островчето от там дето само тролеи минават ааа тиквеници прости !!! Изображение

Е то, ако не можеш да обърнеш там къде ще обърнеш? :) Не е забранен обратния там, сигурен съм и 1000 пъти съм го правил пред куки. Просто на Гешов и България има две ленти за на ляво. Най-лявата е за наляво и обратния завой. Ако не искаш да чакаш тези дето правят обратния просто си стой във втората лента за наляво (тази дето е за направо и наляво). :)

ако няма знак за обратен завой е забранено....тази отбивка е за тролей.... а полицайте дремят често.
36436
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 13 Фев 2010, 1:41

Много знаци по софийските улици липсват, на места, където реално трябва да ги има. :winky: Мен един път като ме спираха след този обратен завой въобще не си отвориха устата за него. Като цяло няма голямо значение след като има и друга лента за наляво и не е нужно да чакате тези, които правят обратния завой. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vanci88 » 13 Фев 2010, 1:49

Всеки път има подобни изцепки на кръстовището на Г. М. Димитров и Николай Габровски...нали сложиха секция за ляв завой.....простотията стига до там, че 6 метра не им стигат за обратен даже се случва и допълнителни маневри да има.
36436
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата