Склонни ли сте/минавате ли на червен сфетофар?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Склонни ли сте/минавате ли на червено?

Да.
7
6%
Склонен съм.
7
6%
Много рядко, когато не създавам опасност.
20
19%
Само при извънредни обстоятелства(неприятни поводи)
30
28%
Не. Никога.
44
41%

Общо гласове : 108
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с усмивка.

Re: Склонни ли сте/минавате ли на червен сфетофар?

Мнение от Axis » 16 Фев 2010, 20:05

Случвало ми се е точно 2 пъти за щастие без последствия :smoke: !! И двата пъти беше по невнимание от моя страна, за което съжалявах после!! Единия път беше на кръстовище, през което минавам всеки ден поне по два пъти, ама един ден кой да обърне внимание, че там изпляскали светофар!! Спрях на средата на кръстовището и така :paranoid: :conf: и не мога да взема решение!! Иначе абсулютно не толерирам минаването на червено, дори и на пешеходци!!

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 16 Фев 2010, 23:46

Първият ми акт / на два месеца книжка/ беше за това, жълто-червено, демек розово, хахахха Засилих се след едни колега да мина и хоооп... 8 или 9 точки :confused: После известно време като видех зелено и биех спирачки, хахахаха
На Петте кьошета имах случка... Първа кола, светна некво зелено, разсеяна, умислена, пък то не било мойто... Заспа тотална :banghead: Изстрелях се с бързата 16-ка и Сппеееччч... отсреща тръгнаха също :shock: Първа мисъл "абе тия луди ли сааа" И секунда след това "Аз съм лудата :paranoid: :conf: :kuku: :dummy: Минах на косъм, направо ужас... Някъде ме чака снимка със сигурност, има камери там... Ма това като... дълга история, честитката е отишла на друг адрес...

Изключително опасно е минаването на червено. Един ден гледах внимателно снимки на катастрофи от камери по кръстовища в София. Сигурно 90% от ПТП-тата бяха заради това или поради неспазване и отнемане на предимство... След тези две случки внимавам много. Понякога ако е голямо кръстовището не си позволявам да навляза в него и на жълто... И на зелено да навлизам пак се оглеждам на 16 страни, че заспи като мен колкот щеш... :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Individual
Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
Детайли за колата: една сбъдната мечта

Мнение от ИлХиТо » 16 Фев 2010, 23:54

Не. 8)
КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 17 Фев 2010, 0:34

Никога не съм минавал и не минавам на червено. Парадокса обаче е, че единственият ми акт в шофьорската ми история е за минаване на червен сфетофар. Ама е така, като в България наскоро ни отнеха правото да обжалваме актове до 50лв и съм от малцинството което не подържа корупцията :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: без долен лв педал
Мечтае да кара: Х 6

Мнение от Blond_G » 17 Фев 2010, 0:50

Да му се невиди аз съм единствена :oops: оглеждам се на едно местенце и оп десен завой :!: обажда ми се полицайчето ти на къф светофар мина :(
не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 17 Фев 2010, 1:10

Няма смисъл от глупости пък и никога не бързам чак толкова

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 17 Фев 2010, 1:58

Люлин - Била светофара посока адашите доста пъти, разбирасе като се огледам дали не идва кола от билата. При други обстоятелства не.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 17 Фев 2010, 2:01

Apassionata написа:... жълто-червено, демек розово, хахахха ...

:OT: Жълт + червен = оранжев :winky: (пиша го с образователна цел, не намеквам нищо)

Един път минах на червен светофар, с маалката подробност обаче, че беше такъв пешеходен, не на кръстовище. Тъпото обаче беше, че светофар не видях :confused: ?! Разбира се, два сопола се материализираха от нищото и ми го показаха и после :bchug:
Втория път, три сопола, се кълняха, че съм минал на червено, аз в обратното :conf: ...в крайна сметка... :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 17 Фев 2010, 9:15

Минавал съм на червено само веднъж... на ХИТ в Младост4, но беше късно вечер, входа към ХИТ-а беше затворен, нямаше нито пешеходци, нито коли. Твърдо против съм минаването на червено, независимо от обстоятелствата. Ако возя спешно човек към болницата например, пак бих спазвал светофарите, защото иначе бих застрашил живота не само на себе си и на човека, който возя, ами и на останалите водачи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м си.

Мнение от Joro17 » 17 Фев 2010, 9:48

Не минавам на червено.
А като гледам, че и на зелено е опасничко - на какъв да минавам не знам. :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 17 Фев 2010, 10:43

мноооого мнооого рядко на някои квартален светофар да направя някои десен на червено,и при положение че няма коли или пешеходци

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 17 Фев 2010, 11:07

Да не идва на никого до главата такова нещо, но ако въпросът е на живот и смърт, мисля че бих минал на червен светофар.
Обаче от бързане, келешлък или "гъзария" - НИКОГА! :nono:

Иначе и на мен ми се е случвало да мина на абсолютно червено, на светофара, през който минавам всеки божи ден и е на 300м. от вкъщи. Просто се бях заблеял и изобщо не го отразих... :conf: :help:
И егати късмета - това става в 8:00 сутринта и нямаше нито една кола от другата посока (кръстовището е Т-образно).
Има такива дни - после цял ден бях на тръни и внимавах дори в това, как натискам копчетата по клавиатурата. :mhihi:

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 17 Фев 2010, 12:12

В квартала, където живея има 2 МАЛОУМНИ светофара, които повече пречат, отколкото да помагат. Случвало ми се като бързам за някъде да се огледам и да мина на червено, но това е като няма никакви други превозни средства и хора, разбира се.

От разсеяност съм минавал на червено само веднъж - на Онкологията и за късмет ме спряха. Полицаят излезе пич и ме пусна. А причината, поради която минах на червено е следната: Мигащите в жълто лампи, които използваха по време на метрото .. Подсъзнателно си помислих, че светофарът не работи и минах ..
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

Скрапчо
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Ivan Petrov » 17 Фев 2010, 13:39

Понеделник вечерта към 4 часа... на всички червени светофари... по път към болницата.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 17 Фев 2010, 19:44

Благодаря за отговорите до сега. Реших да пусна темата, защото започнах да се дразня от тарикатите, минаващи на червено. И шофьори, и пешаци. На булеварда до даскало(Раковска, за Хасковлиите) всяка сутрин минават поне по две коли на всеки сфетофар след святкане на червеното. Колко печелят с това? Има-няма 20 секунди и 50гр. гориво. А следобед е точно обратното. Повечето пешеходци минават на червено. Аз го правя единствено след като светне червено на автомобилният светофар(има няколко секунди разминаване между двата). Лятото по Г. Кирков( права улица с надолнище ) съм се засилил с колело ( около 55 км/ч по километраж ) и свети червено ( аз съм на 200м от светофара ). Преценявам, че ще светне и че имам време да спра, продължавам и на около 100м от светофара ми святка зелено. След няколко секунди съм на 10-тина метра и с периферното зрение виждам засилен бус, изкачващ нагорнището преди светофара ( свети му червено ), който няма абсолютно никакво намерение да ме види. И двете спирачки възможно най-силно натиснати ( играя го АБС по обективни правещи салта причини ). Спирам на педи от задната гума на буса ( двойна, за по-тежки товари, оня модел на Мерцедес ).

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата