Има ли смисъл купуване на биксенон прожектори
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Re: Има ли смисъл купуване на биксенон прожектори
Колеги ,правете разлига между разсейвател и предпазно стъкло
Фаровете на Е36 фейслифт има и двете по-горе описани части.Те както се знае не са с лупи и разсейвателя се слага за да насочва светлинния сноп по определен закон пред автомобила.Старите с лупите нямат такъв разсейвател междинно защото самият отражател/рефлектор е направен така ,че да насочва светлината в нужния кът-офф.
Слага се лупа - маха се разсейвателя , слага се ксенон на фейслифтовия фар и разсейвателя си остава.
Виждах как хора от форума са си махнали на тези новите фарове пожълтелите пластмасови разсейватели и резултата е плачевен - две светлинни петна пред колата ,които са тънки линии напред и нищо не се вижда
Старата Е36 беше с 100 ватови крушки като я купих от Швейцария и така бяха стопени и пожълтели разсейвателите ,но аз тогава купих нови и без ксенон колата светеше като ден.
По темата 2200 лв ми се струват малко множко
Аз бих й сложил на Тойотата моно ксенони
Георги Пенчев

Фаровете на Е36 фейслифт има и двете по-горе описани части.Те както се знае не са с лупи и разсейвателя се слага за да насочва светлинния сноп по определен закон пред автомобила.Старите с лупите нямат такъв разсейвател междинно защото самият отражател/рефлектор е направен така ,че да насочва светлината в нужния кът-офф.
Слага се лупа - маха се разсейвателя , слага се ксенон на фейслифтовия фар и разсейвателя си остава.
Виждах как хора от форума са си махнали на тези новите фарове пожълтелите пластмасови разсейватели и резултата е плачевен - две светлинни петна пред колата ,които са тънки линии напред и нищо не се вижда

По темата 2200 лв ми се струват малко множко

Георги Пенчев
16 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2