Извадени рамена (помощ)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Re: Извадени рамена (помощ)

Мнение от P1tbuL » 21 Фев 2010, 11:48

Azidaha написа:Колега имам същият проблем.

Жалко е колега че си я изпитвал тая болка... верно е ужасна, само да ти кажа аз какво направих... за първи път като ми излезна едното рамо играех волейбол в даскало и от една забивка станаха нещата... тогава обаче болката наистина беше неописуема и реших да си завъртя ръката за да влезне рамото... опитах 2 пъти и влезна но след първия опит не мога да ти опиша какво беше.... а относно спорта- тренирал съм бокс бая време но с тези рамена няма как... някой по горе каза плуване.. абе тва добре ама ако можеш да плуваш :mhihi: и колега моля те прати ми на лс телефон и име на този лекар за който говориш моля те :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 21 Фев 2010, 12:16

не е истина ... колко съмишленици ...

Аз съм на същия хал и ми се вади тъпото рамо и имах постоянна болка дори като се намести ...

Оправих се само с тренировки като почнах:

- лицеви опори под наклон /вдигаш си краката на стол например/
- с дъмбели прав и ги сгъваш

не са упражнения конкретно за рамо, но го засагят леко и достатъчно ! :)

вече като го чувстваш доста по-добре, но доста по-добре набирания

Спра ли да тренирам болката се обажда ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 21 Фев 2010, 12:47

плуване колега, както те посъветва момчето по-горе... като то напълно покрива и мнението на шаро...
имай в предвид, че никой не се е родил научен, а след като го усвоиш си е удоволствие отвсякъде...
успех...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 21 Фев 2010, 13:26

Колега под плуване нямах предвид да скочиш и да удариш няколко дължини бътърфлай....
по скоро леко и плавно движение с умерено натоварване на болното рамо... но при никакво положение баш плуване или поне не в началото...
ще видиш че не само ще започне малко по малко да се оправя но и кефа от плуването и разтоварването което носи е незаменим.

Поздрави и се пазете
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 21 Фев 2010, 14:42

Пич , това доколкото знам е нелечимо ... съжалявам .
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 21 Фев 2010, 15:57

svilgg написа:Пич , това доколкото знам е нелечимо ... съжалявам .

става хронично и колкото повече пъти ти се вадят толкова по лесно става. има едни колани които се слагат на рамото които минават и през гърдите за да придържат ръката.
аз ползвам на тая фирма , по точно отборът ги ползва де но ето това ти трябва
ще го придържа загрято и малко по стабилно
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 21 Фев 2010, 16:00

къф съм ..ей я снимката
Изображение
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 21 Фев 2010, 16:10

И аз съм минал през този филм, дори и си счупих раменната ябълка (инцидент с мотор), болката е ужасна наистина. Относно превръзката, казва се ортеза, носих я един месец и не струва скъпо, но НЕ решава проблема с ваденето за в бъдеще. Според нещата които изчетох (както и научих от доктора ми), ако си извадиш за пръв път рамото като дете, има огромен шанс да се повтори. При възрастните не е така, шансът е значително по-малък. Разбирам, че ти страдаш от това от години, май минаваш на варианта с операцията (за съжаление). Иначе, укрепването на мускулатурата също помага, донякъде.
Дано си решиш проблема, пожелавам ти го искрено!

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 21 Фев 2010, 17:14

пичове има хора дето го имат тоя проблем още при раждане , незнам от какво по точно се получава предполагам е липса на някакво вещество в ставите.имам приятел дето му се получава така от малък и му се случва дори като спи ... така че затова казвам че с това оправия няма...
най много някой измислен доктор да те натъпче с скъпи антибиотици от които времено ще се реши проблема , но както вече казах от това явление оправия няма ... :nono:
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 21 Фев 2010, 18:09

преди да почне това вадене някак симптоми имали ли сте...нещо което да предвещава подобен проблем?
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 21 Фев 2010, 18:18

няма симптоми... предпоставките да се случи са недоукрепнал физически раменен пояс, което е валидно за всеки в по-ранна възраст... проблема е, че веднъж случило се, вероятността да се повтори е огромна, вследствие разхлабването на връзките... шаро каза превенцията и лечението... укрепване на раменния пояс, упражнения, плуване, който каквото го влече.. но от самосебе си няма да мине със сигурност ...

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 21 Фев 2010, 18:28

въпроса е,че тука от 4-5 месеца имам някво доста странни пукания и в двете рамена та затова питам...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 21 Фев 2010, 18:52

пуканията обикновенно са шипчета... но си направи снимка/и като за начало ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 21 Фев 2010, 21:57

RSxRacer написа:преди да почне това вадене някак симптоми имали ли сте...нещо което да предвещава подобен проблем?

Симптоми няма никакви колега ама абсолютно никакви ...

Колеги(Приятели) благодаря ви на всички за помощтта която ми оказахте и извода ми е че май с леки тренировки ще станат нещата и плуване :) За пореден път се убеждавам колко добри хора има тука !!! Благодаря ви!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 22 Фев 2010, 16:27

зна4и колкот пове4е го вади6 по лесно става, но и болката е по малка, може направо да липсва при много халтави раменни стави. при някой професии и хора това е търсен ефект: циркови артисти, нинжите навремето, йоги, има и други.
да обобщиме- ре6ението е :

1 изграждане на ротаторен маншон от мускули около ставата.
2 операция, като едното изобщо не изключва другото. :arrow: тоест решението е комплексно. хранителни добавки и медикаменти имат само косвено отно6ение- за подхранване и смазване на ставата, но това не означава че изобщо нямат отношение.

изграждането на ротаторен маншон или по скоро насоченото засилване на анатомично съществуващия такъв се прави с цел мускулите да поемат функцията на разхлабените(или частични или напълно разкъсани) връзки и ставна капсула. един вид мускулите държат раменнтата става. това се прави основно с изометрични упражнения, т.е. мускула се натоварва, но движение в ставата няма, все едно да застане6 мду 2 близки сгради и да се опита6 да ги отмести6- колкото и да се напъва6 не може. избягва се отвеждането на ръката встрани и особено отвеждане + ротация напред. след изометрично засилване на мускулатурата може да си плува6.
правилното и оптимално изграждане на ротаторния маншон може да те спаси от ножа...относително обаче, щото няма отпускане, непрекъснато трябва да си прави6 упражненията и тренира6, а все пак с остаряването мускулите губят тонус и еласти4ност, в един момент може да се върне6 на изходна позиция, което не е задължително разбира се - зависи колко и как е увредена ставата.
при всички случай консултация с ортопед специалист, аз съм само скромен рехбилитатор :bang: :bang:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

Предишна

Назад към Извън Темата