Бг. Банките новите силови групировки!
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Бг. Банките новите силови групировки!
Huku написа:Пиеш-плащаш - тва е!

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
"По 500 дела дневно срещу длъжници на банки
На ден, само в Софийския районен съд, се завеждат между 500 и 600 дела от кредитни фирми и компании за неиздължени суми, съобщи Дарик радио.
По данни на на Камарата на частните съдебни изпълнители у нас продължава да расте броят на необслужваните кредити, с което логично нарастват и заведените дела срещу длъжниците, които не успяват да платят заемите си."
източник: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/02/2 ... anki.86685
На ден, само в Софийския районен съд, се завеждат между 500 и 600 дела от кредитни фирми и компании за неиздължени суми, съобщи Дарик радио.
По данни на на Камарата на частните съдебни изпълнители у нас продължава да расте броят на необслужваните кредити, с което логично нарастват и заведените дела срещу длъжниците, които не успяват да платят заемите си."
източник: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/02/2 ... anki.86685
Никой не мое ма връне на селу!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Взимам аз кредит от уникредит банк 3000 иляди лева и след 7 месеца плащане по 101,76 решавам да си го погася целия,викам колко ви дължа,искам целия да го върна,женицата се сае с изчисления и ми сподели,че като приспадне 7x101.76 е равно на ...дължите ни още 3700 лева...викам е как така да го еВа,нали съм ви връщал,ми вика ми" ние трябва да си вземем сумата в края каквато е независимо кога го връщате..."
Е за това сега всеки месец ги бавя с по 5-10 дена за да ги дразня по телефона
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Да даа,даже имаше и наказателна лихва или нещо такова че ги връщаш по-рано ...
Абеее и аз се мъча с едни 3 хилки,ама останаха 1000 да давам,та малко по-така ...
Иначе и аз имам 2-3 пропуски и съм към тез дружества,но там са съвестни хората,казват така ще е по-добре за вас,съветваме ви да постъпите така и така,то едно момче де,на жена само 1 път попаднах и явно там си избиват комплексите,ама както ще каже колегата Димитров,за това ни е сме си виновати!
Заплахи и разни такива не съм имал!
Абеее и аз се мъча с едни 3 хилки,ама останаха 1000 да давам,та малко по-така ...
Иначе и аз имам 2-3 пропуски и съм към тез дружества,но там са съвестни хората,казват така ще е по-добре за вас,съветваме ви да постъпите така и така,то едно момче де,на жена само 1 път попаднах и явно там си избиват комплексите,ама както ще каже колегата Димитров,за това ни е сме си виновати!

Заплахи и разни такива не съм имал!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ми тия сичките неща ,дето се оплаквате от тех ги пише в договора! що го подписахте!!?!? а!? там пише ,че банката може да промени еди кво си и вие сте се съгласили ,па са ревете! и ако върнеш кредита предварително ,което разбира се е голема глупост -те наказват с наказателна лихва! ма вие сте го подписали -не аз. ако вътре пишеше ,че като носите лихвите треа да влизате голи в банката с перо в гъза -аз да съм банка и аз ше ви накарам да го правите!
има си клаузи и те са видни-некой че не е чел и са не му изнася си е негов проблем!
има си клаузи и те са видни-некой че не е чел и са не му изнася си е негов проблем!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
то ако е перо добре да не е х*й
прави са колегите ,и аз имам едно малко кредитче то почти не остана от него де ама си плащам като поп ,въпреки че ми вдигнаха лихвата от 6.7 на 11.4 за нула време 

Последна промяна Alexi на 24 Фев 2010, 19:02, променена общо 1 път
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
мен за някакъв измислен дълг от 30-40лв към кабеларка са ме прехвърлили на една небезизвестна фирма за събиране на дългове, а вие говорите за банки и хиляди левове 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
никой никого не е карал насила да зима заем,никой и не му е виновен, че са ,видиш ли,било криза и немало работа и немало пари! да е чел и да е мислил! кой да му плати кредита и лихвите и сичко!? кьорав карти не играе е казал народа!
ма в европа били по-ниски лихвите -ми земете от европа! що сте зели от тука!? идете в европа и теглете ! ма не стигало !? ми не стига! на никой не му стига! и на лакомите сотаджийки им стига до сливиците и питат за още. да са гласували за който ше оправи раотата,ше свали лихвите ,ше дава кредити на корем без да си ги търси и така...... къв е проблема!?
ма в европа били по-ниски лихвите -ми земете от европа! що сте зели от тука!? идете в европа и теглете ! ма не стигало !? ми не стига! на никой не му стига! и на лакомите сотаджийки им стига до сливиците и питат за още. да са гласували за който ше оправи раотата,ше свали лихвите ,ше дава кредити на корем без да си ги търси и така...... къв е проблема!?
SKISA написа:никой никого не е карал насила да зима заем,никой и не му е виновен, че са ,видиш ли,било криза и немало работа и немало пари! да е чел и да е мислил! кой да му плати кредита и лихвите и сичко!? кьорав карти не играе е казал народа!

Всеки път като влизам у хипермаркетите и ме гонят едни девойчета кредити да ми дават

Тааа понякога се бъзикам с тях и ги питам дали искат аз да им дам кредит не за 30, ами примерно за 25 или 20% годишна база

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Е.Димитров написа:Взимам аз кредит от уникредит банк 3000 иляди лева и след 7 месеца плащане по 101,76 решавам да си го погася целия,викам колко ви дължа,искам целия да го върна,женицата се сае с изчисления и ми сподели,че като приспадне 7x101.76 е равно на ...дължите ни още 3700 лева...викам е как така да го еВа,нали съм ви връщал,ми вика ми" ние трябва да си вземем сумата в края каквато е независимо кога го връщате..."
уоу какво се получава дърпаш 3к връщаш 4.4к

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
SKISA написа: и ако върнеш кредита предварително ,което разбира се е голема глупост -те наказват с наказателна лихва
Тук си в грешка,влезе в сила нов закон,който премахна наказателната лихва!А относно предсрочното погасяване на кредита-имал съм,дал съм и спестих там някакви хиляди евра от лихви

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
boris_k написа:Те го приеха, но е за нововзетите кредити...
Така,да внесем и малко яснота.Този закон касае потребителските кредити и няма значение кога си го теглил!
При мен наказетелна лихва нямаше,макар че съм с ипотечен кредит,защото според клаузите на договора не дължа наказателна такса в случай че погася заема с лични средства,а не с рефинансиране на кредита от друга банка

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Доскоро битуваше мнението, че е едва ли не задлжително да теглиш заем, за да си купиш каквото и да е-кола, жилище; жалко, че толкова много хора се подлъгаха и се набутаха с надеждата, че лихвите няма да ги бара банката, а шефовете им няма да намалят заплати...да, ама не. Отделно, че човек се заробва и става по- лесно манипулируем от шефовете си със страха от уволнение примерно.
Никой не мое ма връне на селу!
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Face написа:boris_k написа:Те го приеха, но е за нововзетите кредити...
Така,да внесем и малко яснота.Този закон касае потребителските кредити и няма значение кога си го теглил!
При мен наказетелна лихва нямаше,макар че съм с ипотечен кредит,защото според клаузите на договора не дължа наказателна такса в случай че погася заема с лични средства,а не с рефинансиране на кредита от друга банка
Колега вместо яснота внасяш заблуда сред съфорумците, и аз говорех за потребителските кредити и естествено,че има значение кога си го теглил, как хубаво си го обеснил във второто ти изречение 'според клаузите на договора', ако си го сключил този договор преди приемането на въпросния закон, да видим как няма да си ги платиш

http://www.dnevnik.bg/evropa/biznes/200 ... ochno_bez/
Втория абзац:
".....Новите правила ще важат за заемите, сключени след влизането на закона в сила. Според сроковете в директивата страните - членки на ЕС, трябва да започнат да прилагат разпоредбите й най-късно през май 2010 г."

59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4