Подляха ли вода американците на Тойота?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Re: Подляха ли вода американците на Тойота?

Мнение от b.bonev » 24 Фев 2010, 22:06

Американските политици обичат да прехвърлят вината за фалиралата си автомобилна индустрия върху други ..............
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 25 Фев 2010, 0:09

Нима има толкова заблудени хора да си мислят ,че Тойотите днес са по-надеждни и по-качествени от БМВ-тата :shock:
Как така не чух до ден днешен някой с БМВ произведено след 2004 година да се оплаче ,че автомобила му не пали сутрин ? Как така досега не чух някой с такова БМВ да се оплаче от спирачки и по-точно от хлабави спирачни апарати ,които ... няма как да се поправят (!) ? ... а от педал на газта и стелки причиняващи такива огромни щети ?
А как така не чух и не видях БМВ което да е на 18 000 км ,гаражно и да е тръгнала корозия по носачи и генерацията в почти цялата си дължина :confused: Около мен хора с Авенсиси , Рав 4-ки и Ярис опищяха орталъка :)
Да , едно може и да се окаже горе долу приблизително в днешно време - твърдите пластмасарии по интериора и по-специално боядисаните в особенно актуалния алуминиев десен ,които покрай копчета използващи се често се протриват и заприличват на изтъркания до бял цвят корпус покрай копчетата на volume-a и tuning-a на 30 годишния еднокасетъчен радио касетофон Sanyo на баба ми :) Ей тука само може би идва приликата според мен !

Техен си е проблема, че след 80-те години на миналия век и по-голямата част на 90-те от истински здравите и надеждни автомобили чрез които са си изградили това реноме ,сега си правят така нещата ,че да падат силно и от високо.Никой не им е виновен , най-малко пък Американците според мен.

Алекс , спомням си ,че някой тук във форума преди време (може би поне 4 години) се беше оплакал как баща му пътувал личната дизелова кола с автоматична скоростна кутия и щял да се утрепе в пътна катастрофа поради това ,че някакви два датчика по мениджмънта излизат от строя от което двигателя влиза в режим на пълна газ.Човека се е бил мъчил да спира със спирачките инстиктивно ,но те са прегряли , после е завъртял ключа ,но дизеловия двигател в някой случаи не може да бъде угасен по този начин и в крайна сметка е бил свил и скочил в полето до пътя ,където след подскачане в полето и маса щети по ходовата част с прекъсва за щастие горивопровода и едва тогава колата била загаснала :| Аз разбирам да е бензинова с механични скорости та да е спокоен малко от малко човек а то особенно в Щатите където не се карат такива автомобили :confused:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 25 Фев 2010, 1:04

Съюзът на потребителите в САЩ състави рейтинг на най-надеждните автомобили за 2009г. Всъщност става въпрос за моделните поколения за 2009 година, които са представени пред публика през миналата 2008 година.

Първите места твърдо заемат японски автомобили. В това няма нищо чудно – японците отдавна доминират на автомобилния пазар в САЩ. За най-надежден автомобилен производител за пореден път бе призната компанията Honda. По отношение на характеристиките на различните модели челото отново е доминирано от автомобили на Lexus, Subaru и Toyota, следвани от Mazda.

Германските автомобили BMW, Volkswagen и Mercedes-Benz си споделят петата позиция. Последно място в списъка за надеждността на производителите заема компанията Chrysler. Марката Toyota е победител в няколко основни категории: най-добър малък SUV, миниван, екологичне автомобил, и среден клас SUV- моделът Highlander, изпреварил миналогодишния победител Hyundai Santa Fe.

Единственият сегмент в, който японците „губят” са пикапите. В тази истински „американска” категория победител е Chevrolet Avalanche. За пръв път в тазгодишния рейтинг на съюза на потребителите бе въведена и нова категория, „най-добър нов автомобил по отношение цена и качество”. Първо място в нея зае Toyota Prius, един надежден и икономичен автомобил. Припомняме, че класацията е на американските потребители и в Европа тя би имала съвсем други резултати…

При миналогодишната класация в щатите най-надеждни марки бяха Toyota и Ford. Автомобилите на Toyota бяха победители и в три категории, в градските – Toyota Yaris, в средния клас моделът 4Runner, и големите SUV – моделът Sequoia. Автомобили Ford победиха също в три категории, надежден кросоувър – Edge, пикап – F250/350 и кабриолетът Mustang.

Следва да се отбележи, че според американската класация при немските автомобили като особено надеждни могат да се смятат Mercedes S-клас, и луксозния роудстър кабриолет SL. Разликата в оценките в Европа и САЩ се дължи на системата и методиката на оценяване. В САЩ оценките се дават от журналисти за автомобили продавани на вътрешния пазар.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Фев 2010, 1:19

Penchev написа:Нима има толкова заблудени хора да си мислят ,че Тойотите днес са по-надеждни и по-качествени от БМВ-тата :shock:

ми.. иди погледни класациите...

мога да напиша една новела на тази тема ама... няма смисъл.

аз каквито проблеми съм имал със скъпи немски автомобили... такова нещо е нямало никъде другаде. много ги обичам, но... имат много, разнообразни и скъпи слаби места и такива неща им се чупят че... ум да ти зайде...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 25 Фев 2010, 1:37

Penchev написа:Алекс , спомням си ,че някой тук във форума преди време (може би поне 4 години) се беше оплакал как баща му пътувал личната дизелова кола с автоматична скоростна кутия и щял да се утрепе в пътна катастрофа поради това ,че някакви два датчика по мениджмънта излизат от строя от което двигателя влиза в режим на пълна газ.Човека се е бил мъчил да спира със спирачките инстиктивно ,но те са прегряли , после е завъртял ключа ,но дизеловия двигател в някой случаи не може да бъде угасен по този начин и в крайна сметка е бил свил и скочил в полето до пътя ,където след подскачане в полето и маса щети по ходовата част с прекъсва за щастие горивопровода и едва тогава колата била загаснала

Ами ако си убеден че това с бмв не се е случвало щот нали бмв инжинерна мисъл и т.н. ще останеш опроверган и силно разочарован :mhihi: :mhihi: :mhihi:
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Фев 2010, 9:16

Penchev написа:
Георги Пенчев

И в нашето семейство имаме 2 тойоти-селика и ярис,е как нищо не им става..имам поне още 4 ма приятели с тойота,ланкрузен,авенсис-никакви проблеми,а отделно имам приятели с БМВ 740д,2005 година-ми има грижи,отделно хикс 5-точно 2 ма приятели имам и казват че са най-бъгавите,а иначе темите са пълни с проблеми с 320 преди и след фейса,а сервиза на камор има няколко хикс 5 и няколко 7 мици с ебаси и грижите...отиди в тм ауто и виж там какво става...
не трябва човек да е фанатик,а просто да гледа реално фактите...
п/п
Пък колко БМВ та закъсват на улицата и на път-не е истина-има много теми
само не обясня не казвайте "ми не се подържат"подръжката на БМВ е в пъти по голяма от на тойота...справка-форума на тойота

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 25 Фев 2010, 9:27

Е.Димитров написа:
Penchev написа:
Георги Пенчев

И в нашето семейство имаме 2 тойоти-селика и ярис,е как нищо не им става..имам поне още 4 ма приятели с тойота,ланкрузен,авенсис-никакви проблеми,а отделно имам приятели с БМВ 740д,2005 година-ми има грижи,отделно хикс 5-точно 2 ма приятели имам и казват че са най-бъгавите,а иначе темите са пълни с проблеми с 320 преди и след фейса,а сервиза на камор има няколко хикс 5 и няколко 7 мици с ебаси и грижите...отиди в тм ауто и виж там какво става...
не трябва човек да е фанатик,а просто да гледа реално фактите...
п/п
Пък колко БМВ та закъсват на улицата и на път-не е истина-има много теми
само не обясня не казвайте "ми не се подържат"подръжката на БМВ е в пъти по голяма от на тойота...справка-форума на тойота

Баце - ми кажи им да си купуват бензинови мотори бе :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 25 Фев 2010, 10:34

Penchev написа:Алекс , спомням си ,че някой тук във форума преди време (може би поне 4 години) се беше оплакал как баща му пътувал личната дизелова кола с автоматична скоростна кутия и щял да се утрепе в пътна катастрофа поради това ,че някакви два датчика по мениджмънта излизат от строя от което двигателя влиза в режим на пълна газ.Човека се е бил мъчил да спира със спирачките инстиктивно ,но те са прегряли , после е завъртял ключа ,но дизеловия двигател в някой случаи не може да бъде угасен по този начин и в крайна сметка е бил свил и скочил в полето до пътя ,където след подскачане в полето и маса щети по ходовата част с прекъсва за щастие горивопровода и едва тогава колата била загаснала
Георги Пенчев

Даже имаше цяла тема, мисля почна от онова X5 с блокиралата газ, ....,
Та тогава няколко човека се изказаха за 730 и 740д /Е38/, по тоя проблем, и че единственотото което може да направиш е да срежеш нафтопровода.

p.с. ей тва е x5: http://www.youtube.com/watch?v=58SoI7YKr4o
И авдито го може :mhihi: : http://www.youtube.com/watch?v=5oJ1ERsw ... re=related
Последна промяна Сондьора на 25 Фев 2010, 10:49, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 25 Фев 2010, 11:11

Vra4anin написа:рекламата :-"Ти виждал ли си корола да не запали"
аз: - "Не съм виждал корола, но съм виждал лексус" :mhihi:
. Или аз съм пуритан и олигофрен искащ много от живота, според който чисто нова кола за над 60000лв трябва да е перфектна като качество до най-малкия детайл или просто този железор не струва и не заслужава тези пари.
Мен ми е ясно че няма нищо вечно и перфектно, особено в наши дни, нещата нарочно се правят да са чупливи, но в такъв случай да не се бият в гърдите с подобни тъпи и глупави реклами, да се барат на едва ли не най-великите и недостижими.

Ммм,там е проблема! Свикнахме на старите баби,дето я се смени нещо,я не,и всичко друго е боклук!
Ми ко да праа! Аз не мога да си представя кола да и се чекнат носачите на всеки 3 месеца,не съм чул 300ТД да плаче за турбо,не знам алтернатора да е консуматив .. Все такива неща дето са нереално мислими!
Лошо е като свикнем на хубавото!!!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Потребител
Аватар

Мнение от mitkoa » 25 Фев 2010, 11:56

Незнам кого викат в Сената и защо го викат.Имам Тойота, скоро ще й изтече гаранцията.
За мен цялата тази история е един добър PR.
Моята Тойота е засегната от проблема в случая с газта, въпреки това не бързам да ида да я оправям.Като стане време за обслужване ще ми сложат и тази пластинка.И не, не се притеснявам в момента.
Това ще ми е втория рекол.Преди това ме викаха за проблем в кормилната рейка, какъв точно беше не помня, даже и тогава не съм се интересувал.Пих кафе 1 час в сервиза, през това време ми обслужваха колата и оправяха кормилната рейка.
Преди това на друго обслужване, казах че ми скърцат накладките.Казаха ще погледнат.Получавам си колата и в сервизния протокол написани нови накладки, ахааа да направя скандала, че сменят нещо без изобщо да ме питат и ме успокоиха, че проблема бил в някакви канали и новите накладки са ми без пари.Както накладките, така и труда.
Изводите за мен след тези години, след тези " 3 проблема":
Ми пак ще е Тойота следващата.Оправят си хората проблемите и не се страхуват да извикат няколко млн коли.Е някои евентуално потенциални клиенти може и вече да не са потенциални, но мен ме спечелиха отново, а и изобщо не са ме губили.Защо ме спечелиха ли или защо не ме загубиха?Ми защото си оправят грешките.При други производители са пълни форумите с детски болести и какво ли не.И как се оправят - с нов фейслифт или модел.И не само, че няма да ти оправят проблема, ако ти го виждаш ми ще те убеждават, че проблем няма, а ако успееш да ги убедиш, че има то тогава в повечето случаи си заплащаш всичко.Освен, че си оправят проблемите, обслужването в ТМ Ауто ми харесва и досега не съм седял цял ден да чакам колата.И въпреки, че съм имал 3 проблема, колата не ме е оставила на пътя, колата не е седяла повече от 2 часа в сервиза и всичките ремонти са правени по време на обслужването, т.е извънредно аз в сервиза не съм ходил.

Потребител
Аватар

Мнение от mitkoa » 25 Фев 2010, 11:59

А самия факт, че се разказват подобни вицове и истории относно паленето на Тойотите е показателен.Не за това, че се чупят, а за това как изумяват със здравината си хората въпреки, че и те са правени от хора и не са от друга планета.
П.П Дизел съм.Не съм имал случай да запали от 2-и или 3-и път.Нито добавки съм слагал, нито имам намерение да слагам.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 25 Фев 2010, 13:09

Аз достатъчно гледам какво става около мен с тия Тойоти и никакви таблици не могат да ме разубедят ,защото ... вярвам първо на очите си :mhihi: Познавам и двама души със стари , отделно Хай Лукс-а който докарах лятото от Англия :arrow: за тях не може да се говори с лощо наистина ! НО имам цялата сервизна история на джипката и виждам ,че са сменяни глави , части по окачването ,както и още неща с което подчертавам ,че това не са извънземни нечупещи се машини а автомобили като всички останали ;)
Щом като обичате да се ровите по таблиците и класациите , намерете ми ако обичате официални сведения за тези проблеми по Тойотите в новите им модели , които изброих по-горе при БМВ.Искам да ми покажете за редица катастрофи поради технически грешки и смъртни случаи като следствие от некачествен краен продукт.

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Фев 2010, 14:50

Penchev написа:Аз достатъчно гледам какво става около мен с тия Тойоти и никакви таблици не могат да ме разубедят ,защото ... вярвам първо на очите си :mhihi: Познавам и двама души със стари , отделно Хай Лукс-а който докарах лятото от Англия :arrow: за тях не може да се говори с лощо наистина ! НО имам цялата сервизна история на джипката и виждам ,че са сменяни глави , части по окачването ,както и още неща с което подчертавам ,че това не са извънземни нечупещи се машини а автомобили като всички останали ;)
Щом като обичате да се ровите по таблиците и класациите , намерете ми ако обичате официални сведения за тези проблеми по Тойотите в новите им модели , които изброих по-горе при БМВ.Искам да ми покажете за редица катастрофи поради технически грешки и смъртни случаи като следствие от некачествен краен продукт.

Георги Пенчев

Ми не ти ли стига клипчето по-горе за Х5 цата дето мотора влиза в некакви извънземни обороти,и освен да бягаш друго не ти остава,а ако стане по време на път...?

Освен това смърните случай са субективни,преди години един пич съди извесна марка американски автомобили,за това че автомобила се обърнал и той не можал да си разкопчае колана бързо и ...пак имаше смъртен случай,нещата са прости,ако се приемат всички смъртни случай с марката БМВ и се съпостравят с марката Тойота,познай какъв ще е резултата...

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 25 Фев 2010, 15:34

Момчета, според мен е много субективно да говориме коя марка е по-добра. Едни хора търсят едно, други - друго. Че и новите БМВ-та не са цвете - така е. Преди време помня Явор какво ми каза на Бояна - на е92 М3 на 60 хил. км. му се сменят биелни лагери :shock: Просто вече автоиндустрията стана такава, че не разчитат на продажби само на автомобили, а и на части. Качеството на продукцията спада, за да се спести някой долар/евро, прави се така, че да се купуват повече резервни части. И все пак като цяло не мисля, че нито Тойота, нито БМВ могат да бъдат наречени "калпав" автомобил.

Служебната ми кола е Тойота Авенсис '08. Досега някакви сериозни проблеми не сме имали. Колата си перка спокойно. Единственото дразнещо е, че има едно леко пищене от спирачките като на износени накладки, а накладките са ОК и колата си спира перфектно. Другото е, че нещо по фаровете се чупи и се извърта лупата - следствие - свети като свещичка. Но и това ти го правят в Тойота, а при новите модели е отстранено.

Най-интересното е, че и на мен ми се е случвало това с форсирането на двигателя :mhihi: Трябваше да пътувам до Словения и я закарах на мивка. Качвам се, въртя ключа и изведнъж удари прекъсвача :mhihi: Гася веднага, пак паля - пак удря прекъсвач. Пак повтаряме цялото упражнение и пак същото. Накрая просто се замислих какво може да е и просто дръпнах стелката (а не бях чувал тогава за този случай...сега от вас разбирам), запалих и колата си бачкаше нормално. Отидох си до Словения и си се върнах като пич :D
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740 li

Мнение от bg20010 » 04 Мар 2010, 21:44

Мммда истина е,просто колкото по-напред във времето толкова по-чупливи стават.Нали трябва да се чупят по-бързо за да се купуват нови по-бързо.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата