E39 или Е46
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: E39 или Е46
Моето предпочитание е силно към е46,но купе
В противен случай,ако сравняваме само седаните-съм твърдо за е39

В противен случай,ако сравняваме само седаните-съм твърдо за е39

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
За семеен човек, твърдо Е39, обаче тез' матори са слабички май, купето си е голямо и тежко, ще страдаш откъм динамика, а може и от разход. Е39 е много добре балансиран автомобил, екстри доволно, пътуването е комфортно, удобно, с една дума, кеф. Разбира се, аз говоря от личния си опит с 525D. Определено не бих я сменил с Е46, макар че Е46 ми е слабост от едно време.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
с 2 ръце за Е-39 колкото по-голяма толкова по-добре
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Освен , ако не караш предимно градско - твърдо за Е39 . Няма какво да се обяснява - колкото повече , толкова повече . Като интериор са сходни , като екстериор , Е39 за мен е най-красивото БМВ последните 20 години (заедно със Х6) .
България е със ужасни пътища и за това е хубаво да търсиш кола с хубава возия , да ги понесеш , по-добре .
Двигателите към които си се упътил не са за Е39 - *20и(М52) е много слаб и гори , като много по-мощните си братя *23и,*25и че дори и *28и . Акциза падна , така че действай .
Хубавите дизели *20д(150кс) , *25д и *30д са прекалено скъпи - ако въртиш 40-50 км на година - да , ама иначе не виждам смисъл , да не говорим за това колко са капризни на подръжка.
Това е мойто виждане , не ангажирам никой и с никой не споря - препоръчвам 523и - 170 кс и 245Нм - много голяма разлика във динамиката с *20и , при еднакъв разход а като цена на закупуване е доста атрактивен . Акциза падна и за това гледай как са в чужбина .
Във форума се продава много красива 523и стпетроник , Мпак , разгледай на мен лично ми останаха очите в нея
България е със ужасни пътища и за това е хубаво да търсиш кола с хубава возия , да ги понесеш , по-добре .
Двигателите към които си се упътил не са за Е39 - *20и(М52) е много слаб и гори , като много по-мощните си братя *23и,*25и че дори и *28и . Акциза падна , така че действай .
Хубавите дизели *20д(150кс) , *25д и *30д са прекалено скъпи - ако въртиш 40-50 км на година - да , ама иначе не виждам смисъл , да не говорим за това колко са капризни на подръжка.
Това е мойто виждане , не ангажирам никой и с никой не споря - препоръчвам 523и - 170 кс и 245Нм - много голяма разлика във динамиката с *20и , при еднакъв разход а като цена на закупуване е доста атрактивен . Акциза падна и за това гледай как са в чужбина .
Във форума се продава много красива 523и стпетроник , Мпак , разгледай на мен лично ми останаха очите в нея

- tdk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520 туринг 96
щом има намесени деца взимаш туринг
помисли за коли4ките
помисли за коли4ките
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
kriso85 написа:Не взимай 520д , мъка голяма е с нея. Тея 136 кончета от 2.0 дизел доста се уморяват.
И като е семеен , защо да не вземе Е46 седан - предните седалки са доста удобни, дори и деца да има отзад за тях е добре, багажникът въобще не е малък. Със стоковото окачване Е46 вози доста добре за класа си, 5ка е по-тежък и вози по-меко, но само това е в негов плюс. Е46цата е по-бърза, по-икономична и по-красива (това си е въпрос на вкус де, не ме нападайте).
Търси по-читавата и тази с повече екстри
Прав си колега , че Е46 е една идея по-бърз и икономична , но първо извън града , разликата в разхода е пренебрежително малка . Другото - возията , далеч не е единствения плюс . Пространството във Е39 е много повече - далеч по-просторно е на задните седалки и колата идва по принцип със повече екстри .
Друг спорен аспект е - 5цата е кола за по-улегнали хора и се предполага , че е по-малко тормозена , но пък за сметка на това е на повече километри - мисля , че нещата са на кантар , горе долу , но си знаем , че по-добре на повече километри и галена , отколкото на малко и натискана ... абе спорен аспект

За визията - въпрос на вкус - теб ти харесва Е46 , на мен ми харесва Е39 - няма какво да се караме - каквото му хареса повече на човека .
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
колега, земи 525д автомат и си готов. За 16-18к и си ти със доста глезотийки ще е.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Doberman_vas написа:колега, земи 525д автомат и си готов. За 16-18к и си ти със доста глезотийки ще е.
Ако колегата ще дава толко да сложи още 2к и направо на Е60 на 20д или i се тая. A като е семеен , напрао Е61.
Тва си е кораб и за фамили е перфектно.
п.п. Понеже и аз съм в тая дилема, че тряя да сменям кобито си мисля и за 4х4, но в около тая цена влиза само Grand Cherokee...ма незнам, мислиме

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Сондьора написа:Doberman_vas написа:колега, земи 525д автомат и си готов. За 16-18к и си ти със доста глезотийки ще е.
Ако колегата ще дава толко да сложи още 2к и направо на Е60 на 20д или i се тая. A като е семеен , напрао Е61.
Тва си е кораб и за фамили е перфектно.
п.п. Понеже и аз съм в тая дилема, че тряя да сменям кобито си мисля и за 4х4, но в около тая цена влиза само Grand Cherokee...ма незнам, мислиме
525Д автомат са около два пъти по-скъпи от 523и , на динамиката 523и е малко по-добро , има голяма разлика в градския разход , но със 10 000 лева от разликата в цената, ще имаш пари за 5 тона бензин , образно казано . А нее и само това - по-скъпа кола - по-скъпо каско + по-скъпи консумативи за дизела ... Това имах впредвит , че 523и е изгодно,след падането на акциза и относително по-надеждно ...
ПС:Сондьора - защо не погледнеш "четирите нули" - това Чероки , ако имаш късмета да не се разпадне , ще хванеш морска болест - не знам джип , който да се клати повече ...
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Колега ако в повечето време караш в града по добре Е46,в градски условия малката кола е с голямо предимство.
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Имам и двете,за семеен човек подобре е39,по голям комфорт и возия,а си е и поширока все пак.е46 я взех за жена ми тя много и се кефи ама на мен ми е малко малка колицата.
обичам BMW
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
според мен Е46 автомат,комби след феиса за семейна кола няма какво повече да се изка поне за мен съм си го вешил,следващата ми кола ще е такава определено
Е39 също е хубава но ако ще се взима за семеина кола определено трябва да е комби а 5ца комби някак си не ме привлича,отделно може серийно да е с повече екстри от 3ка което е нормално по висок клас е все пак но дизаина и е по стар,някак си Е46 има по съвременна стоика отвсякаде,ако сега децата са ти на 10 , 15г ок 5цата е отвсякаде за теб но иначе твърдо за Е46 комби
Е39 също е хубава но ако ще се взима за семеина кола определено трябва да е комби а 5ца комби някак си не ме привлича,отделно може серийно да е с повече екстри от 3ка което е нормално по висок клас е все пак но дизаина и е по стар,някак си Е46 има по съвременна стоика отвсякаде,ако сега децата са ти на 10 , 15г ок 5цата е отвсякаде за теб но иначе твърдо за Е46 комби
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
tdk написа:щом има намесени деца взимаш туринг
помисли за коли4ките
В е39-ката слагам количката на малката в багажника и има място за още 2-3 сака, а съм и със газова бутилка която не е на мястото на резервната гума, столчето на малката стои зад мен, а аз съм 197 сантима. Според мен обаче по-добре скочи на 523и , 520-ката е малко тромава.
ПС: Ако си завъдиш второ детенце обаче ще видиш зор с количките

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
spacepl написа:tdk написа:щом има намесени деца взимаш туринг
помисли за коли4ките
В е39-ката слагам количката на малката в багажника и има място за още 2-3 сака, а съм и със газова бутилка която не е на мястото на резервната гума, столчето на малката стои зад мен, а аз съм 197 сантима. Според мен обаче по-добре скочи на 523и , 520-ката е малко тромава.
ама си играеш да я згъваш нали? ако е за малко разтояние аз директно както си е разгъната я бухам отзад и не се занимавам повече

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
kiko написа:spacepl написа:tdk написа:щом има намесени деца взимаш туринг
помисли за коли4ките
В е39-ката слагам количката на малката в багажника и има място за още 2-3 сака,.......
ама си играеш да я згъваш нали? ако е за малко разтояние аз директно както си е разгъната я бухам отзад и не се занимавам повече
Вкарвал съм със свалени задни седалки, холна маса с 6 стола, от мебелния магазин беха е така

59 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4