Изтичане давноста на акт и неплащането му...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Re: Изтичане давноста на акт и неплащането му...

Мнение от alpina-ma6inata » 25 Фев 2010, 21:51

[FF]GODFLESH написа:Та написаха ми АКТ че нямам гражданска и сега се чудя ква глоба ще ми сложат :paranoid:

По-добре да не знаеш... :paranoid: :(
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 25 Фев 2010, 22:21

Една от най-големите глоби е,мисля 5 стотака,ако не се лъжа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 26 Фев 2010, 0:56

моя случай е почти същия...имах 2 акта един след друг като 1-вия ми взеха талона и 1 седмица по-късно ми писаха 100 лв акт за винетката и ми отнеха стария. Да обаче аз си взех талона в последствие щот си представих в 3 дневен срок глупостите и ся фактически акта си ми седи някъде в системата на МВР обаче пред органите на реда ако ме спрат си имам книжка и талон.
от 2-рия акт са минали сигурно почти година и още постановлението не ми е връчено...ще чакам и ще видя кво ще стане :bchug:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 26 Фев 2010, 1:15

[FF]GODFLESH написа: Та написаха ми АКТ че нямам гражданска и сега се чудя ква глоба ще ми сложат :paranoid:

Гледай сега намираш някой твой познат или познат на твой познат който прави застраховки и правиш застраховка със задна дата. След това търчиш в КАТ и носиш направената застраховка и акта ти е към 10 лв. в противен случай е някъде към 500 лв.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 26 Фев 2010, 9:14

djvisage написа:
[FF]GODFLESH написа: Та написаха ми АКТ че нямам гражданска и сега се чудя ква глоба ще ми сложат :paranoid:

Гледай сега намираш някой твой познат или познат на твой познат който прави застраховки и правиш застраховка със задна дата. След това търчиш в КАТ и носиш направената застраховка и акта ти е към 10 лв. в противен случай е някъде към 500 лв.

да аз още същия ден ходих и направих нова гражданска,щото спряха колата от движение и ми взеха талона на колата.Та после при началника на КАТ му представих новата гражданска и ми върнаха талона на колата
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 26 Фев 2010, 16:38

А как седи въпросът със фишовете? Имам един за 50 лв. от няколко месеца и не съм го плащал. Там давност, ала, бала важи ли?

А освен това имам един акт от общината за паркиране в зелени площи. Той има ли давност?

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 26 Фев 2010, 16:49

blacksapphire написа:...

искаш да кажеш че на една глоба и отпада давноста когато изтекат 2 години от издаването на наказателното постановление? а не от датата на връчване ? питам те защото аз имам акт от 2007 връчен ми 2009... и сега ще трябва да си плащам актовете... и искам да знам дали да отида с голямата уста или да си мишувам :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 26 Фев 2010, 17:44

Ogi написа:
blacksapphire написа:...

искаш да кажеш че на една глоба и отпада давноста когато изтекат 2 години от издаването на наказателното постановление? а не от датата на връчване ? питам те защото аз имам акт от 2007 връчен ми 2009... и сега ще трябва да си плащам актовете... и искам да знам дали да отида с голямата уста или да си мишувам :mhihi:

За 3 години е изтекла и абсолютната давност (поради чиновническа немарливост в случая). След като не са ти пратили покана за доброволно изпълнение, давността е изтекла. :) Ако някоя мустаката лелка в КАТ твърди друго, имаш законови основания да не платиш поради изтекла абсолютна давност на административно наказание глоба :) :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 26 Фев 2010, 18:12

Някои колеги правилно са обяснили нещата.
И аз да напиша: давността на глобата е 2 години. Глобата се налага с наказателното постановление. От датата на неговото издаване тече тази 2 годишна давност.
След нейното изтичане се губи възможността за принудително изпълнение (събиране) на глобата.
Но ако си я платиш, няма да ти върнат парите, защото не сме в хипотезата на недължимо платено.

ПП: но 2 години да караш с изтекъл акт си е доста дълго и неприятно нещо. Ти си решаваш дали да си платиш все пак...
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 26 Фев 2010, 19:05

kriso85 написа:Някои колеги правилно са обяснили нещата.
И аз да напиша: давността на глобата е 2 години. Глобата се налага с наказателното постановление. От датата на неговото издаване тече тази 2 годишна давност.
След нейното изтичане се губи възможността за принудително изпълнение (събиране) на глобата.
Но ако си я платиш, няма да ти върнат парите, защото не сме в хипотезата на недължимо платено.
ПП: но 2 години да караш с изтекъл акт си е доста дълго и неприятно нещо. Ти си решаваш дали да си платиш все пак...

Давността започва да тече от влизането на наказателното постановление в сила, а това ще рече да са ти го връчили и да е изтекъл срока за обжалване. Докато караш с изтекъл акт и докато обжалваш наказателното постановление давност не тече. Иначе всички щяхме да влачим делата по 3 години... и без последствия.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 26 Фев 2010, 19:24

Alexch написа:
kriso85 написа:Някои колеги правилно са обяснили нещата.

Давността започва да тече от влизането на наказателното постановление в сила, а това ще рече да са ти го връчили и да е изтекъл срока за обжалване. Докато караш с изтекъл акт и докато обжалваш наказателното постановление давност не тече. Иначе всички щяхме да влачим делата по 3 години... и без последствия.

Не съм се изразил правилно колега.
Имам предвид, че ако чакаш давността да изтече ти ще караш 2 години без синия талон.
Ясно е, че давността започва да тече след срока за обжалване (влизането в сила на нак. постановление).
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Touring M50

Мнение от EnthusiasT » 27 Май 2010, 23:52

колеги отскоро сьм шофьор и горд собстваник на бумер,разходих се тези дни из Бьлгария,Велинград и околности ,кьдето патя, не позволява много силене,не сьм се и напавал (се пак бяхме с приятелката ми) да но на вращане като стапих на магистралата почаках почаках и накрая настапих и както си и знаех - куки.Пребледнях като ги видях,не исках да знам с колко карам ...похледнах радара с половин око и ....186 ...лошо ми стана...имаше 2 варианта много ма много пари за евентуален рушвет или парвия ми акт...вече сьм с акт ...взеха ми талоха книжката не ,какво да очаквам моля помагайте
Alfa 75 Turbo -- Е36 Touring M50B30++ -- E36 Coupe M50 -- Rover Tomcat 216 coupe

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 28 Май 2010, 2:01

EnthusiasT написа:колеги отскоро сьм шофьор и горд собстваник на бумер,разходих се тези дни из Бьлгария,Велинград и околности ,кьдето патя, не позволява много силене,не сьм се и напавал (се пак бяхме с приятелката ми) да но на вращане като стапих на магистралата почаках почаках и накрая настапих и както си и знаех - куки.Пребледнях като ги видях,не исках да знам с колко карам ...похледнах радара с половин око и ....186 ...лошо ми стана...имаше 2 варианта много ма много пари за евентуален рушвет или парвия ми акт...вече сьм с акт ...взеха ми талоха книжката не ,какво да очаквам моля помагайте

Очаквай да ти вземат книжката. На двама мой познати им взеха книжките за по 1, или 2 месеца (не помня точно). Ако си надвишил с над 40км.ч позволената скорост е така (доколкото знам)

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 28 Май 2010, 2:16

EnthusiasT написа:колеги отскоро сьм шофьор и горд собстваник на бумер,разходих се тези дни из Бьлгария,Велинград и околности ,кьдето патя, не позволява много силене,не сьм се и напавал (се пак бяхме с приятелката ми) да но на вращане като стапих на магистралата почаках почаках и накрая настапих и както си и знаех - куки.Пребледнях като ги видях,не исках да знам с колко карам ...похледнах радара с половин око и ....186 ...лошо ми стана...имаше 2 варианта много ма много пари за евентуален рушвет или парвия ми акт...вече сьм с акт ...взеха ми талоха книжката не ,какво да очаквам моля помагайте

Около 200 лева ще ти е глобата, 12 точки и 2-3 месеца без книжка.
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 28 Май 2010, 9:34

Е добре де, и аз имам един малко по-такъв въпрос. Хипотетично ако ми напишат акт и ми вземат талона, ама аз се изява като гад и си напечатам нов талон на принтера и си карам с него, понеже не съм виждал да прават на место справки какви точки имаш или немаш, така спокойно мога да си карам 2-3 години докато изтече давността на акта :twisted:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата