Пътуване до Женева, Швейцария

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Пътуване до Женева, Швейцария

Мнение от BadAngel » 27 Фев 2010, 22:15

ясно =)) за бензинчето разбрах, италианския също е скъпичък

има ли проблем с гумите там

т.е. някакви ограничения за дот-ове и големина на протектор, щото моите гуми карат вече 3ти сезон
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 27 Фев 2010, 23:28

Преди 2 месеца X-citer беше пуснал тема, че в Сърбия били приели някакви нови закони. Чукчетата искали, резервни гуми. :paranoid: Някой проверява ли за тези неща или дори и да те проверят всичко минава с няколко евро. :mhihi:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 28 Фев 2010, 12:52

Изображение

Тази снимка направих в началото на Януари като бях в Интерлакен :) Оттогава цената им си е все такава , да не кажа и минимално занижена.Бензина им е на цена като тук , на някои малки бензиностанции и под 1,55 CHF's.

По въпроса с гумите - ако си имаш поне 4 мм проблема е никакъв.Всъщност и при тях е 1,6 мм ,но има вероятност за някой проход по-високо в алпите да не те пропуснат полицаите с под 4 мм та да не кажа 5 мм.Никой няма да ти състави акт ,но и няма да те допуснат ,защото после такъв неподготвен водач знаят ,че би им излязал скъпо.

По въпроса с пътуването и спането - Аз бих избрал Словения около Любляна където за около 35 Евро ще можеш да пренощуваш.Като пътуваш в онази недълга отсечка ,която ти споменах с двупосочното движение и двойните непрекъснати линии ще гледаш в един момент отляво за един не малък мотел покрай пътя със светещи палми , няма как да го сбъркаш защото е направено много ефектно , има голям паркинг и ресторант отдолу.Там аз бих останал да спя (не мога да се сетя в момента името му) или някъде да се завъртиш и да потърсиш в Любляна.
Ако пътуваше за източна Швейцария Цюрих , Санкт Гален , Кур , Винтертур пътя щеше да е през ЙесеницеСл и на Каранванкен тунел за Вилах А.Аз лятото спах в хотел Централ хауптбанхоф Вилах за 50 Евро с вкл.закуска.Твоят път минава през Италия а там лично аз бих предпочел да пъутувам транзит , не ми харесват и им нямам доверие.

Винаги когато изляза 06:30 часа от ГКПП Градина - Калотина в Сърбия карам на един дъх до вход на Словения около 750 км ,като там съм почти винаги около 14:00 часа Българско време.Ям на първата Словенска бензиностанция и хранителен сектор за половин час до към 14:45 грубо и продължавам.Тази отсечка я прескачам защото средната ми скорост до момента е поне 170 км/ч.Ти в Любляна ще си по светло така че ще можеш да си намериш нещо прилично за спане на добра цена :) На следващата сутрин ставаш в 07:00 часа най-късно ,закусваш и заминаваш ,че имаш още около 800 км за минаване на един дъх

п.с. При какъв стандарт Швейцарците имат цената на бензина който тук плащаме ,при положение ,че и качеството му е на светлинни години напред :roll:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 28 Фев 2010, 13:42

пенчев, сещам се за този мотел, за който говориш, но не ми се иска да рискувам да търся хотели без да имам предварителна резервация, защото за това изложение пътуват много хора и ...

в женева свободни хотели няма, за това съм решил да спя в ШАМОНИ, което е на около 50 км от женева

а в сърбия как зареждаш? на мен един резервоар от софия до края на сърбия не ми стига и винаги ме преебават с тия динари, въпреки че зареждам на ОМВ
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 28 Фев 2010, 17:39

Хайде някой пътувал скоро - след 2008г. до Швейцария да сподели може ли само с лична карта да се влезе на територията на Швейцария, като в Италия и Словения?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 28 Фев 2010, 17:50

четете бе четете!!!
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 28 Фев 2010, 18:33

:)
BadAngel написа:пенчев, сещам се за този мотел, за който говориш, но не ми се иска да рискувам да търся хотели без да имам предварителна резервация, защото за това изложение пътуват много хора и ...

в женева свободни хотели няма, за това съм решил да спя в ШАМОНИ, което е на около 50 км от женева

а в сърбия как зареждаш? на мен един резервоар от софия до края на сърбия не ми стига и винаги ме преебават с тия динари, въпреки че зареждам на ОМВ

Е ама аз си мисля ,че няма да има такъв адски пътникопоток към Швейцария от тази част на континента за да се притесняваш за попътни хотели в Словения :roll: Сколен съм да вярвам ,че ще е спокойна обстановката понеже не е туристически сезона ,но както прецениш :) В Любляна съм крайно убеден ,че ще намериш за спане :)

Със зареждането аз процедирам така - пълен резервоар в София и после следващо зареждане е посредата на Хърватска след Славонски Брод на Ина-та.За тенб при положение ,че не можеш да преминеш Сърбия без да зареждаш бих ти препоръчал на Komercijalna Banka на вход в Сърбия на големия плац с паркинг-а ,магазините ,тоалетната да смениш точно 70 ЕВРО в Динари.Веднага ще ти обясня - 32 Евро в Динари ще ти трябват на отиване и на връщане за отсечките Sid - Beograd и Beograd - Nis а останалите 38 Евро можеш да рзаделиш на 2 Х 19 Евро за които да сипеш едната половинка на отиване и едната половинка на връщане.Така ти е мирна главата и няма да те лъжат Сърболяците :mhihi:

За спането в Шамони е добра идеята ,само да е нещо което да те устройва като цена ,че е скъп сезона в момента там.
Ти с какъв автомобил ще пътуваш и горе долу колко харчи :?:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 28 Фев 2010, 18:59

пътувах януари и никакви проблеми не съм имал със сърбите! ма никакви!!
не знам дали може само с карта,щото аз си носех червените паспорти и просто дадох тях....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 28 Фев 2010, 19:12

Демирев написа:Хайде някой пътувал скоро - след 2008г. до Швейцария да сподели може ли само с лична карта да се влезе на територията на Швейцария, като в Италия и Словения?

На границата си подай и личната карта и червения паспорт.
п.с. Просто съвет.
:driving: :dunno: :driving:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 28 Фев 2010, 19:21

Не , твърдо червен паспорт за Швейцария се изисква :!: Тези лични карти изобщо не ги зачитат ...
Другото вече преполагам ,че знаете за 6 месеца до изтичане на паспорта ,че под този срок няма да ви допуснат на територията на конфедерацията

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 28 Фев 2010, 20:27

Penchev написа:Не , твърдо червен паспорт за Швейцария се изисква :!: Тези лични карти изобщо не ги зачитат ...
Другото вече преполагам ,че знаете за 6 месеца до изтичане на паспорта ,че под този срок няма да ви допуснат на територията на конфедерацията

Георги Пенчев

Ясно. Не съм тръгнал към Швейцария сега. Лятото мисля да карам кратка почивка в Италия и имам голям мерак да видя мечтания Цюрих. Само че ми е изтекъл отдавна червения паспорт. Изтича ми и личната карта 25 май. Ще подновявам личната карта края на май и ннали тя ще бъде от новите биометрични та ще се поинтересувам къде в Европа може да пътувам с новата лична карта с биометрични данни.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 28 Фев 2010, 20:47

Penchev написа:За спането в Шамони е добра идеята ,само да е нещо което да те устройва като цена ,че е скъп сезона в момента там.
Ти с какъв автомобил ще пътуваш и горе долу колко харчи :?:

спането се оказа доста лоша идея, щото хотелите са от порядъка на 200-250 евра, ако имат свободна стая изобщо

сега в момента търся други вариянти за спане

иначе за любляна наистина не е проблем спането, оказа се прав =))

по принцип няма да пътувам с бмв, но с едно зареждане минавам около 700 км, така че ще те послушам за динарите

аз предишния път като пътувах ме излъгаха с пей-тола там, самия път беше отворен, но все още не им работеше системата за таксуване, това не пречеше на една от будките да има човек и аз реших, като чужденец да мина при него, може да обясни нещо, взе ми 20 евра и продължих, после разбрах, че конкретно този път тогава е бил безплатен, а и дори и платен да е...

по същия начин ме излъгаха и на ОМВ-то, 3/4 резервоар заредих за 120 евра =))

кажете интересни места на които си струва човек да спре и да разгледа, ще бъда там през делнични дни, така че освен изложението ще имам възможност да обиколя по-така, културни средища? =))

в швейцария се влиза с червен паспорт

в сърбия също
No bling at the Ring

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 01 Мар 2010, 16:14

В момента съм доста зает ,но следобяд ще напиша и по последния въпрос с гледането :)

Демирев , извади си и паспорт - не е никак скъп , не може да си в Италия и да не отскочиш поне до Локарно, Брисаго , Аскона на Лаго Маджоре ;) Близичко е от Милано а "вселената е друга" :smoke:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Мар 2010, 0:20

пенчев, ще съм ти много благодарен =))

все още имаш време, на 3ти сутринта ще тръгвам, ще чакам с нетърпение поста ти =)))
No bling at the Ring

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 02 Мар 2010, 13:25

Taка , да поразкажа малко за "Столицата на човешкото знание" - града на сетовноизвестния писател и философ жан-Жак Русо , Организацията на Обединените Нации , Червения Кръст и пр. забележителности, какво аз съм видял и съм изпитал там.
Принципно всяка година се правят класации за най-добри места за живот в комплексно отношение - урбанизация , инфраструктура , вътрешен и външен траспорт , много още важни точки по които е съревновават световни градове - Женева зема второ място в света след ... Цюрих ,с което Швейцария си остава абсолютен първенец в световен мащаб.В конфедерацията живеят най-много лауреати на нобелови награди за мир в света !

Сред забележителностите ,които трябва да се видят на всяка цена са гигантския фонтан Jet D'eau издигащ всяка минута 8 тона воден стълб на 140 метра височина със скорост от 200 км/ч посредством 2 помпи ,всяка с мощност 35 КВ ! Дай-боже покрай автомобилното изложение да е хубаво времето и да го пуснат заради многото гости на прекрасния град (обикновенно работи от средата на Март до краят на Октомври).Гледката смайва погледа и изостря сетивата ...
Много приятно място за разходка недалеч от Жет До e Френската градина.Там е и известния цветен часовник пред който препоръчвам да се направяи снимка за спомен - много е красив 8) Часовниковия механизъм е закопан в земята а стрелките обикалят около цифрите за часовете ,които са изградени от много красиви цветенца , подстригани и оформени в красив шрифт и големина.В центъра се намира известната катедрала "Сен Пиер" ,която е двъхновявала именития Русо и с която се гордеят гражданите на Женева.Интересно е да се влезе вътре и да се поразгледа.Музеят на Червения кръст е интересно място.Ботаническата градина и парка "Дьо ла Гранж" са прекрасни места за разходка ,човек хем да види красоти хем и да си отпочине.В Дьо ла Гранж за пръв път преди няколко години гледах голяма експозиция "света на 360 градуса" , чието бледо подобие можеше да се види в опушения от газове и раздран от бръмчене от Икарусови двигатели пешеходен мост в София :lol:
Уникална е атосферата в този парк , величествено място на ента степен просто бях до такава степен се отнесъл в разглеждането на паната и спокойствието вечерта ,че после имах чувството ,че бях вън от себе си за 1 час ...
Навсякъде по централните улици като Банхофщрасе може да поразгледаш часовниковите бутици и никъде няма да срещнеш неприятно или дори пренебрежимо отношение ако и да си турист (пожелавам ти оттам да си купиш часовник).
На централния мост "Мон Блан" под който се отича Lac Leman или т.нар Женевското езеро в река Rhone има красиви гледки и там можеш да слезеш в единия от двата края на малките водни спирки за да се качиш и повозиш на водния им траспорт по реката :) Не мога да се сетя колко струваше в момента ,но не беше изобщо скъпо.

На всяка цена опитай типичните Швейцарски специалитети Fondue ,което е смес от няколко сорта Швейцарски сирена (Emmental,Appenzell,...) ,като ако случайно не ти донесат Kirsch черешова ракия за фондюто си поръчай такава за да си топиш залчетата хляб наполовина в кирша и после във фондюто :arrow: леле потекоха ми лигите :help: Толкова го обичам ,че няма накъде повече ... казват ,че този специалитет тръгва именно от Женева ,но аз мисля ,че в Швейцария съм гледал ,че е май някъде от красивите планински местности в кантон Апенцел.Друг специалитет техен само че от картофи ,който също много обичам и който би се възприел прекрасно дори и от марсианец е Rösti.Поръчай Zürcher Rösti или Appenzeller Rösti с месо леле страхотно е :D Десертите пък са им неземни като можеш да опиташ шоколадово фондю при което си топиш в горещо разтопения шоколад с парчета банан,портокал,ябълка или разни готини сладки като онези цветните дунапренени за децата :help:

В центъра ще намериш туристическа информация - вземи безплатна карта на града със забележителностите и по нея и безбройните указателни табели ще се ориентираш кое къде е.Разстоянията не са големи , всичко е близко и много приятно - няма шанс от забележителност до забележителност да скучаеш придвижвайки се :nono: Вечер когато всичко светне можеш да отдидеш във френската градина недалеч от фонтана и да погледаш масивните сгради във френски стил как върху тях светят адски много реклами на Швейцарски часовникарски фирми , движението по булеварда покрай езерото и осветените сгради - такава тежкарска атмосфера има само в Монтето 8) :smoke:

От мен толкова засега - да пожелая лек и приятен път , много снимки на пътуването ,ПАЛ ЕКСПО разбира се :D ,както и на града :yes: Преди месец и нещо бях там но не стигнахме до Женева ,лятото съм си с комбито и ще ида да се поразходя и там ,че ми е домъчняло :angel: леле Швейцария ...

Георги Пенчев
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата