В русия забраниха ксенона
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: В русия забраниха ксенона
laviatan написа:И какво-при по-новите модели,който са с ксенон/но има и представители без/ за да разбере дали е фабричен или не капака ли ще отваря?![]()
И ако са поставени тънки баласти под фара примерно и е модел лек автомобил,който е с затруднен достъп до фара
Ми това е като с фалшивите винетки,смееш ли да караш с подобен ксенон като знаеш че може да останеш без книжка от 6 месеца до една година...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Spoony написа:Браво чудесно решение. Трябва и в България да е така: който кара с ксенонови фарове или в включени халогени когато няма мъгла- 1000 лв глоба и най-после нещата ще се оправят.
За ксенона може да се съглася евентуално, ама к'во ви пречат на половината халогените за мъгла не ми е ясно

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
ms написа: Те светят ниско и точно пред колата- къде ви е проблема![]()
Ето тук е разликата... масово ги "изправят" (или не ги регулират) да им светят наравно с основните и така прекалено изправени халогени ти светят направо в очите... да не говорим за халогени с хенон

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
и като падне мъгла не виждаш нищо ако имаш ксенон на халогените .. ехех тва в мъгла с ксенон е някъв ужас
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Да забранят и менте частите- ще си купуваме само от дилърите, нали
ПС: Само да не ме чуе някой и да го направят- като сменя масло, ремъци, филтри накладки и дискове при дилъра и ще дам повече пари отколкото струва колата

ПС: Само да не ме чуе някой и да го направят- като сменя масло, ремъци, филтри накладки и дискове при дилъра и ще дам повече пари отколкото струва колата

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Честно казано темата за ксенона не ме вълнува особено - първо, много рядко пътувам извънградско за да усещам заслпяването толкова много, второ - заслепяват ме някой път и обикновени крушки. Да забраняват, да разрешават...аз карам колата така, както си е. Е34-ката беше с нови фарове с лупи и ксенон, пък не мисля, че светеше по-добре от КИА джипката, дето си е с обикновени крушки. Особено в мъгла, ксенона много лошо кляка.
BMW only!
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
Моделите с фабричен ксенон ще бъдат ли засегнат или само онея китайските?

- Toneloker
- ентусиаст
-
Ти луд ли си? НЯма нищо по-добро от ксенона.
Който иска да си пращи с жълтичките фарове. 

Toneloker написа:Ти луд ли си? НЯма нищо по-добро от ксенона.Който иска да си пращи с жълтичките фарове.
ми не, не съм луд, а ти? че кой каза, че е лош

- Toneloker
- ентусиаст
-
porostorm написа:Toneloker написа:Ти луд ли си? НЯма нищо по-добро от ксенона.Който иска да си пращи с жълтичките фарове.
ми не, не съм луд, а ти? че кой каза, че е лош
Като чета коментарите в темата.

Браво чудесно решение. Трябва и в България да е така: който кара с ксенонови фарове или в включени халогени когато няма мъгла- 1000 лв глоба и най-после нещата ще се оправят.
Какви неща да се оправят? К`во ти пречи ксенона?

- Mollov
- Мародератор
-
Toneloker написа:
Какви неща да се оправят? К`во ти пречи ксенона?
Ти сериозно ли? не ти се е случвало някой да ти "извади очите" с нерегулирани фарове с хенон? Стига бе...
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Мен ми е чудно това, че халогените са забранени /освен при дъжд и мъгла/, а ксенонът не! Нощем на неосветен път ми се е случвало буквално да не виждам нищо за 2-3 сек при разминаване..... просто всеки почна да слага ксенон и тия за 150-200лв са си чист боклук/ако ги сравняваме с фабричен/.
- Mollov
- Мародератор
-
Не знам що обвинявате самия хенон, било то китайски или не, като проблема е във фаровете, а не в хеноновите крушки... с фарове с лупа, регулирани, и китайски хенон от 80лв ще свети екстра и няма да заслепява.
56 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4