Защо ни мразят македонците ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Защо ни мразят македонците ?

Мнение от Е.Димитров » 05 Мар 2010, 10:32

Аз не съм забелязъл да ни мразят,това са пропаганди на техните медии от група болни мозъци,редовият македонец няма такава нагласа :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 05 Мар 2010, 11:09

flame написа:Но аз не ги мразя - те просто не знаят истината, така са научени и затова така се държат. :!:
И гледам как малко по малко им се отварят очите и бааааавно започват да виждат истината. :wave:
И както обичам да казвам - не можем да щракнем с пръсти и на следващия ден всички макета да разберат, че историята им е фалшифицирана. ;)

Албанците като станат 2/3 от населението на Република Македония може би тогава някъде ще разберат пълната истина. ;)

И коя е истината ;) , Бачкал съм в македония, праили сме им сондажи за вода, тва преди 7 г на Гявото, не съм забелязъл да ни мразят, поркат повече от нас, техната ракия е два вида жълта и бела :mhihi: ...голям смех беше за първи път си поръчваме кебапчета и казваме 3 четворки и картофи, и те носят 4 плата и ние е така :shock: , те били кат маймунски пи*лета...
За тях те са си македонци и тва е, а са българи колкото са и гърци...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Мар 2010, 11:16

thewhitestig написа:Защо ли, защото сърбите ги настройват срещу Българите, като са си съставили измислена история. По добрия въпрос трябва да е -> Защо сърбите ни мразят ?

Може би да спомена факта, че сърбите псуват на майка и малките си деца :kuku: Такава друга злобна нация за не познавам...

Потребител
Аватар

Мнение от mbw_code » 05 Мар 2010, 13:20

Всеки има право на самоопределение. Включително хората, които живеят в Република Македония. :)
Нека не забравяме, че обособяването на нови нации продължава и в момента. Аз да ви питам, колко дълго в периода от 681г до сега териториите на днешна България и Република Македония за били обединени в рамките на единна Българска държава?
Нека си припомниме, че едно време (до преди 100 години) е нямало пътища и хората са се придвижвали много бавно, с каруци или пеш. Това според мен обяснява разликите в хората, езика, историята и обичаите между Кнежа и Скопие.
Предците ми са от Пиринска Македония, в едно село до Добринище и до 1914г, областта е гравитирала икономически и културно около Солун, а не около София или Пловдив. През Предела е имало едва ли не само кози пътеки. Местният диалект се различава коренно от диалектите говорени в останалите части на България и определено се явяват културни (а и някои други) различия и до днес. Когато е била малко дете, баба ми са я плашили със "лошите шопи" и т.н....
И аз ако бях Македонец, нямаше да ми е приятно да ме приравняват към жителите на такава мафиотска и първобитна държава. До 1992г те са били съграждани със Сърби, Хървати и Словенци- все народи, които са на на светлинни години пред нас. Съвсем естествено е да искат да гравитират около тези държави, а не около България......

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 05 Мар 2010, 13:58

еми това е типичен пример когато крайни националисти като "македонеца" от гръцки произход другарят Груевски, положени от американските агенции да ръководят една държава, има няма 1.000.000 население (говорим за чистото население на източна българия). този индивид, който върви комплект със самонадеяна усмивка, продукт на психично отклонение, вместо да гледа как да води държавата към ЕС (друго спасение просто няма) занимава се с типичната за ВМРО - ДМНЕ нацистка пропаганда към всички посоки. първият пример е Спаска Митрова. Който не е "македонец" веднага към конц. лагера.
другият пример с прословутото име "македония" и тяхното знаме който прилича на примес от логото на Макдоналдс и слънцето на Вергина, знамето на древните Македонци.
до 1991, тогавашния президент на Македония, разправяше че нямат нищо общо с древните македонци и името просто означава за тях жители на земите на македонската област. след това идва николас Груйос младши ,взел името на дядо му който бил войник по време на втората световна война и загинал по време на отблъскване на италианските воиски в албанските планини. можете да видите и името му на съответния паметник http://www.zougla.gr/news.php?id=4828.
бабата му и цялото семейство заминаха към тогавашните соц. държави понеже били комунисти и ги беше страх от последвалите събития. там баба му до последно взимаше пенсия за ветераните поради дядото никола. после, родителите на самия груевски се разведоха и възпитанието на малкия ники го пое изцяло майка му която е била "фанатична македонка".. и ето ни днес...
в една разходка на разни държавни институции на източна българия, прави впечатление една древна плоча на входа на една такава институция, която със старогръцки е написано нещо за древния цар филип македонски. учудвам се как мога и да я прочитам без проблем, значи и аз съм македонец. пропагандата я знаете няма нужда да се повтарям.
от другата страна, имаме американските служби които работят под девиз " ин долар веритас". няма по-долна нация от това американско племе. заради петрола, долари и т.н. те са готови да заколят който застане пред тях.. видяхте го с атаката в афганистан, ирак и т.н...сега е ред на иран и палестина. техният план е да разделят балканите на малки протекторати и да могат да ги владеят без проблем. целият образован свят е застанал на страна на гърция заради името и произхода на македонците но те си знаят тяхното. той груйос разчита и прави и струва на гърба на чичо Сам.
аз ги признавам като скопие или източна българия.
имам и съм имал македонски колеги които, след като се увериха че не съм някакъв 3 метров гигант с огромни зъби като на вампир, все ми викат че има 15.000.000 македонци които са репресирани и бла бла бла....къде са репресирани? все пак сме демократична държава с право на избор на самосъзнание (родопските турци например). има и партия на македонското малцинство в гърция...има 4 члена и стават за смях на хората.
другото което е, след 1989 год. тяхната економика разчита на гръцки инвестиции и земята им е изкупена от гръцки фирми.
това е общо взето, добри хора са македонците по-принцип, имам много близък приятел македонец, и що се касае мене, аз съм горд че използват думата "македония" но говорим за тези които са извън пределите на онази република.
вътре, е точно обратното. не знам как да го нарека, психично отклонение? социопатия? един човек да говори и да пише на български и да присвоява гръцката история за своя. ти да му викаш че небето е синьо той да ти вика "не черно е!"
друго, което ми направи впечатление, с тези македонци колеги е че на думи много го докарват патриотизма но нещо куца.. от всичките македонци които с пълно гърло викаха на гръцките и българските колеги че те са съвсем различно нещо от българи и гърци, всичките те плащаха такса колкото българските им колеги. после стана ясно че същите тези, взеха българско гражданство и паспорт и бяха приети като останалите българи. даже го намекнах на един индивид. " ти си продажен. продаде своята държава заради 2.000 евро на година. голям си патриот наистина!"
наистина ми става жал от тези хора и от тази държава. наистина не е лесно да се опитваш да изкорениш твоето българско самосъзнание и да го замениш "с тип макдоналдс" готова история и съзнание. затова не им се обиждайте! това е дългогодишен процес който води до синдром на македонизма. синдром който граничи със социопатията, психопатията и шизофрения (тук имам малко резерви относно използването на тази дума).

поздрави, от един "българизиран" грък с ясно самосъзнание за произхода му, пребивава дълги години тук в България и ще му прави чест да приеме Българското гражданство, горд възпитаник на българско образование и култура във всички аспекти. айде стин игиа сас! :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Мар 2010, 14:11

grnka написа:поздрави, от един "българизиран" грък с ясно самосъзнание за произхода му, пребивава дълги години тук в България и ще му прави чест да приеме Българското гражданство, горд възпитаник на българско образование и култура във всички аспекти. айде стин игиа сас! :D

:shock: :shock: :shock:
Брех, колега, че ти пишеш и се изразяваш по-добре от половината "българи" във форума (за които "България нат всичко" :mhihi: )!
Много би ми била интересна твоята гледна точка, най-вече за България и Гърция, плюсове, минуси, кой накъде е тръгнал и ще стигне и т.н. :wave:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 05 Мар 2010, 14:30

На беден народ нищо друго не му остава освен да станат националисти,не само македонци,ами и Българи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 05 Мар 2010, 14:56

Интересно знаете ли българските войници какво са правили в Македония и Сърбия през Втората Световна Война? И да попитам чували ли сте за Александър Македонски и през коя година преди Христа е имало Македония на тези земи? Ние собствената си държава не можем да оправим, затънали сме в дупки, безпросветност, безхаберие, самоуправство с народните пари и други подобни, но ламтим за територии! Няма ли да ви е жал за тези хора, останали извън пределите на България, да се мъчат и те в някоя дълбока провинция на 200-300км от калната ни, но лелеяна столица? Ако бяхме Швейцария на Балканите имаше смисъл в това, което някои хора искат, но дотогава нека направим всичко възможно да станем и тогава да мислим за "Югозападна България", "Западните покрайнини" или "Северна добруджа".
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 05 Мар 2010, 15:09

точно сега съм на работа и нямам достатъчно време иначе бих си написал бая за тази "македонска националност" но реших да ви оставя резюмето. на някоя сбирка бих дошъл да ги обсъдим. относно написаното на колегата демирев е абсолютно вярно! най-яркия и пресен пример, който остави своя отпечатък на живота на доста хора по света, е идеята на нацизма. дойде в точното време и при точните обстоятелства. германия бедна, победена и най-вече станала за присмех след условията на победителите на първата световна война. намери място и се разви този карцином оставяйки незатворени рани в съдбите на хората. "македонският синдром" е нов вид фашизъм който вирее в момента и разчита на американския империализъм. едновременно с това и най-смешния и жалкия. няма по жалко нещо да гледаш един индивид, с пяна в устата, да крещи против България и Гърция и накрая като първи мишок да идва да си проси българско гражданство от министерството. Българската държава трябваше да прави следното: 1. да не дава гражданство на такива хора. ако почна аз да крещя срещу САЩ надали ще ми дадат гражданство...едва ли виза ще ми дадат.
2. да им дава гражданство и излизайки от сградата да ги арестува и да ги съди по смисъла на закона за измяна в мирен период. мисля че е доживотен затвор . аз съм свободен човек както всичките българи. не ми ли харесва нещо в страната която пребивавам или се чувствам "репресиран" :mhihi:? има около 12 ГКПП (поправете ме ако греша) през които да мина заминавайки. при македонците не е просто така. и не говоря за визовия режим..имат отляво на картата албания която след косово иска част от, ако не цялата, македония. отдясно е "бургария" и "лоши Бугари" от горе Сърбия и отдолу "малаките". и те са в средата в миша дупка, опитвайки се да изплуват от лайняната яма със скъпи статуи на Александър Велики и Филип Македонски, които струват колкото вътрешния продукт на тази република, македонизирането на Яне Садански и цар Самуил, Исус Христос и , скоро по вашите телевизии, даже и Михаил Джерменов Жаксонски :mhihi: (ако някой познае за кого говоря :mrgreen: ).

македонският синдром е дълъг за разправяне и някой ден ще направя дипломна работа за това психично заболяване.
:mhihi: само искам да цитирам следното "човек без самосъзнание, няма бъдеще". това да си го припомняте преди да пуснете поредната тема "как ме е срам че съм българин и т.н и т.н." като прочитам това и не знам..тъпо ми се струва..едва ли не левски и вазов са умрели напразно един вид. лек ден ви желая

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 05 Мар 2010, 18:12

Левски и Вазов(Вазов не е умирал в "битка") се пишат с главни букви,аз не пиша правилно (ти обаче пишеш правилно) ,но е много важно тези имена да се пишат с главни букви

Потребител
Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: X5 M , McLaren F1

Мнение от SpArCo_o » 05 Мар 2010, 18:26

по скоро ни мразят сърбите
Без риск няма тръпка !

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Мар 2010, 18:41

grnka написа:"човек без самосъзнание, няма бъдеще". това да си го припомняте преди да пуснете поредната тема "как ме е срам че съм българин и т.н и т.н."

Мисля, че някои колеги трябва да се замислят, а много от тях да се засрамят (ако имат срам разбира се) :idea:
Особено на фона на думите, които казва колегата grnka, който доколкото разбирам е грък по рождение, но повече българин по съзнание от доста "българи" :!:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 05 Мар 2010, 19:30

Искам от Македонците само едно: да помнят както ние помним, че над 155 000 българи - офицери и войници, загиват във войните за национално обединение.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Мар 2010, 19:58

b.bonev написа:Искам от Македонците само едно: да помнят както ние помним, че над 155 000 българи - офицери и войници, загиват във войните за национално обединение.

Споко, всичко по реда си ;)
Те първо трябва да го чуят от някъде, после да го разберат и най-накрая да го запомнят :mhihi:
И между другото "Войните за национално обединение" са познати в македонските учебници като "Българската фашистка окупация" :kuku: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата