Сделка при бартер - въпрос !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 LCI 530XD

Re: Сделка при бартер - въпрос !

Мнение от pepi_sky » 11 Мар 2010, 0:58

Прекалено много гнило има в цялата работа смятам аз ! Иначе колицата ми харесва и то много, та затова се рсправям толкова, но трезвото ми мислене ме кара да се откажа от нея за да нестане от лично моя кола да направя бартер и накрая и новата да ми вземат и ОТ ДВА СТОЛА НА ЗЕМЯТА ! Утре ще отида до нотариус или адвокат, ще обясня точно и ясно за какво става въпрос и ще видя какво ще каже !
"ДА ЗАВИЖДАШ ОЗНАЧАВА ДОБРОВОЛНО ДА СИ ПРИЗНАЕШ, ЧЕ СИ ЛАЙНО !"

"ГЛАВАТА МИ МОЖЕ ДА Е ПЪЛНА С БРЪМБАРИ, НО ВСИЧКИТЕ СА ВИШИСТИ !"

"НИКОЙ НЕ УМИРА ДЕВСТВЕН, ЖИВОТА ГО СЛАГА НА ВСИЧКИ !"
ИзображениеИзображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 11 Мар 2010, 1:26

Хващаш продавача с пълномощното и отиваш при нотариуса- да види какво точно пише, какво има като документи и да ти каже какво е нужно за да имаш договор в ръцете, а не пълномощно и решаваш дали си заслужава...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 725 Е-38

Мнение от ИЛИЯН » 11 Мар 2010, 7:57

Колега мой приятел два пъти прави бартер по този начин и двата пъти му набутаха крадени коли. Хубавото беше ,че бяха по скъпи от това което предлагаше той та ги разпродадохме на части за да си избие парите. :yes:
Сигурен съм ,че това което ти предлага е по изгодно за теб от това което ти ще му дадеш за да се вържеш по лесно . ;)
Няма грозни жени, има трезви мъже!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 11 Мар 2010, 9:52

Подобре не се занимавай с такива неща че последствията ще са върху теб. Ако купуваш и продаваш коли винаги с договор. Лично съм видел как издухват хората с "генерално пълномощно" по митниците и границите. Един път ако влезе колата по тези пътища, много трудно ще си я вземеш назад. (Личен опит)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 11 Мар 2010, 10:23

Сега ако кажеш че и онзи е от Люлин направо ще падна :shock:
Имах такъв случай с Е36 318 :!:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 11 Мар 2010, 12:38

Никво пълномощно, само договор, за да не се окаже на "каналите" че собственика не ти е дал всички декларации.
п.с. масова практика е продавачът да "премълчи" за семейното си положение и тогава не можеш да рег. в КАТ
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 11 Мар 2010, 12:59

vld написа:Ако ти направи генерално пълномощно с което да можеш да правиш всичко, няма да имаш проблем.
Отиваш с него при първия нотариус и си я продаваш сам на себеси, кофтито е че таксите ще са за твоя сметка.
Най вероятно не са плащали данъците и затова не иска да ти я продаде с договор. ;)

Само дето ми е много интересно с това "генерално" пълномощно, как ще го упълномощи да продаде кола, която не е негова, защото доколкот разбрах самия човек дето иска да му я продаде/замени тая кола я кара с пълномощно от предишния собственик. Което значи, че талона се води на името на предишния собственик и кво правим тогава- нищо.

Този дето сега я кара колата, ако ще и Господско пълномощно да даде, няма как да си прехвърли колегата колата на негово име. Единствения вариант за излизане от схемата е този, който иска да му продава/заменя колата, да я прехвърли първо на себе си издири предишния собственик и след това да я прехвърли на колегата...

Всичко друго е вятър работа ;)
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 11 Мар 2010, 13:31

kOnPuBkA написа:
vld написа:Ако ти направи генерално пълномощно с което да можеш да правиш всичко, няма да имаш проблем.
Отиваш с него при първия нотариус и си я продаваш сам на себеси, кофтито е че таксите ще са за твоя сметка.
Най вероятно не са плащали данъците и затова не иска да ти я продаде с договор. ;)

Само дето ми е много интересно с това "генерално" пълномощно, как ще го упълномощи да продаде кола, която не е негова, защото доколкот разбрах самия човек дето иска да му я продаде/замени тая кола я кара с пълномощно от предишния собственик. Което значи, че талона се води на името на предишния собственик и кво правим тогава- нищо.

Този дето сега я кара колата, ако ще и Господско пълномощно да даде, няма как да си прехвърли колегата колата на негово име. Единствения вариант за излизане от схемата е този, който иска да му продава/заменя колата, да я прехвърли първо на себе си издири предишния собственик и след това да я прехвърли на колегата...

Всичко друго е вятър работа ;)

Не колежке , в грешка си.
Аз лично продадох една кола Юни месец(точно преди да тръгна за морето - някво съвпадение ще да е :mhihi: :mhihi: :mhihi: )
Та собственика ми направи генерално пълномощно, което ме упълномощяваше И ДА ПРОДАВАМ КОЛАТА КАКТО НА СЕБЕ СИ ТАКА И НА ДРУГИ ЛИЦА, но с пълномощното си направи и декларация за семеино положение и за данъци.
Та след 1 месец след като направихме пълномощното - се яви купувач- прехвърлих му я колата със всичките тези документи и момчето си извади талон на негово име след това :yes:
Изображение Изображение Изображение

daytona violett
Аватар

Мнение от kOnPuBkA » 11 Мар 2010, 13:37

Изрода написа:Не колежке , в грешка си.
Аз лично продадох една кола Юни месец(точно преди да тръгна за морето - някво съвпадение ще да е :mhihi: :mhihi: :mhihi: )
Та собственика ми направи генерално пълномощно, което ме упълномощяваше И ДА ПРОДАВАМ КОЛАТА КАКТО НА СЕБЕ СИ ТАКА И НА ДРУГИ ЛИЦА, но с пълномощното си направи и декларация за семеино положение и за данъци.
Та след 1 месец след като направихме пълномощното - се яви купувач- прехвърлих му я колата със всичките тези документи и момчето си извади талон на негово име след това :yes:

Именно колега, собственика ти е направил пълномощно. Така няма никакъв проблем, знам много добре, щото всеки ден го правя :mhihi: ;)

Но в случая на колегата както той сам казава човека, който кара в момента колята я кара с пълномощно от предишния собствник, който по документи, де юре, все още е собственик. И пълномощното трябва да е от него, а не от този дето я кара и продава в момента... :)
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Изрода » 11 Мар 2010, 13:50

kOnPuBkA написа:

Именно колега, собственика ти е направил пълномощно. Така няма никакъв проблем, знам много добре, щото всеки ден го правя :mhihi: ;)

Но в случая на колегата както той сам казава човека, който кара в момента колята я кара с пълномощно от предишния собствник, който по документи, де юре, все още е собственик. И пълномощното трябва да е от него, а не от този дето я кара и продава в момента... :)

Е добре де - нали случая е същия.Оня я кара с пълномощно от собственика(както аз моита)
и ако в пълномощното пише че може да я продава(както на мен) ,значи може да я продаде направо на колегата.
Аз съм я продал колата с генерално пълномощно и със талон на името на стария собственик :winky:

daytona violett
Аватар

Мнение от kOnPuBkA » 11 Мар 2010, 13:56

Изрода написа:
kOnPuBkA написа:

Е добре де - нали случая е същия.Оня я кара с пълномощно от собственика(както аз моита)
и ако в пълномощното пише че може да я продава(както на мен) ,значи може да я продаде направо на колегата.
Аз съм я продал колата с генерално пълномощно и със талон на името на стария собственик :winky:

Да, така може, ако има пълномощно от стария собственик да я продава, но при тва положение най-вероятно нямаше да я кара все още с пълномощното, ами щеше да си я прехвърли първо на себе си най-малкото... Също, ако не е от тази година пълномощното, значи все едно го няма- както каза Владос по нагоре, декларациите важат до края на съответната календарна година. :)
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Изрода » 11 Мар 2010, 14:21

kOnPuBkA написа:
Изрода написа:
kOnPuBkA написа:

Да, така може, ако има пълномощно от стария собственик да я продава, но при тва положение най-вероятно нямаше да я кара все още с пълномощното, ами щеше да си я прехвърли първо на себе си най-малкото... Също, ако не е от тази година пълномощното, значи все едно го няма- както каза Владос по нагоре, декларациите важат до края на съответната календарна година. :)

:yes: Така е , а без декларации нищо НИСТАА.

Така че колега внимаваи много и го мисли хубаво после да няма :banghead: :banghead: :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 LCI 530XD

Мнение от pepi_sky » 14 Мар 2010, 2:36

Колеги, благодаря на всички за мнения по въпроса. В крайна сметка реших да не се занимавам вече по този въпрос. Ходих и до адвокат и до нотариус и ми казаха да не се занимавам, след като им разказах точно как стоят нещата. Няма смисъл и целта неоправдава средствата. Търсенето на автомобил от любимата марка продължава !
А сега да ви разкажа какво стана завчера. :lol:
На снимките в карс.бг беше лъскаво.Отидох да гледам едно БМВ за което бях говорил за бартер. Взех с мен двама мой приятели, защото те вече са собственици на такива автомобили и щяха да ми дадат съвет. Отидохме на уговорената среща. След малко дойде и собственика с БМВ-то. Каза ми ето гледай я и ако ти хареса да видим какво ще се разберем. Вътре екстериора на колата беше мизерия и мръсотия. Само салона беше претапициран с изкуствена кожа и беше ок. Отвън колата имаше много козметични забележки. Тук стигаме до сериозните забележки :shock: Колата е претърпяла удар отзад и то доста сериозен. От овала на задната врата до гредата отворила разстояние, а от другата страна съответно е прибрала ( става въпрос за Е36 седан ). Задната броня беше увиснала по средата все едно гледате дъга, но обърната наобратно. Зания капак от едната страна надига. Дупка в задния калник от някогашна газова. Минаваме отпред по двигателя. Масло в двигателя почти няма. Целия двигател омаслевен. Предната броня ожулена, тук-таме спукана и захваната с нитове :shock: Още в началото се знаеше, че бартер няма да има, но все пак викам дай да видим как върви. Качваме се аз и единия приятел да направим няколко кръгчета ( той я кара, защото неговата е с 2.0-ка и знае как върви ). Еееее колата нямаше никакъв, ама никакъв ряз :confused: на втора влиза с рънкане, когато двигателя е в обороти. Викаме ей това е кола :roll: При пробата се видя, че няма шпер, но все пак го попитахме. Отговора му беше доста смехотворен, а ето какъв е той:
- "Ооооо да има шпер колата. Сега зимата като затъне в някоя дупка и върти само едното колело. Като стане така, аз слизам, бутна я малко и пак се качвам и заминавам" :shock: :kuku:
Другото беше, че пружините бяха рязани и колата беше доста ниска, съответно се държеше доста добре на пътя, но да си жив и здрав да сменяш амортесьори. Иначе самото окачване беше добре, въпреки че беше така. Имаше и много други забележки които не съм описал, защото ще стане цял ферман :mhihi: Не казвам че мойта кола която я давам за бартер ( не е БМВ ) е някаква неповторима или уникална, но със сигурност няма да я дам за такава кочинка и поне не лъжа като кифладжия когато давам информация за нея.
Възмутен съм от това, че когато се обадих по телефона на човека да го поразпитам за колата не ми каза нищо от това което се видя. Само цвета не ми харесваше, но аз бях решил че ако стане бартера ще го комбинирам с друг и готово поне за сега. Не ми е за разходите или за отнетото време, но защо трябва да лъже в обявата в интернет като циганин и в действителност като я видиш да се отчаяш от живота. Питах го: каза ми че двигателя е ванус, като знам че 92г. са без ванус, той ми отговори: - Да с ванус е ! Ееее да ама небеше с ванус. В обявата пише че колата е на 190 000км. ( които невярвам да са толкова, но както и да е ), като видях колата на километража пишеше 187 ...км. Като го питах защо има разминаване, ми каза че се е объркал. За тия пари дето е пуснал колата няма кой да му ги даде, но всеки си отценява колата. Е това е българската простотия ! Защо все трябва да се лъже, да се маже като накрая истината е очебийна и излиза наяве ! Дано хората в Б-я да успеят по някакъв начин да се променят, че с тая българска черта тип ПРЕЕБИ ДРУГАРЧЕ :mhihi: няма да стигнем далеч ! :(
"ДА ЗАВИЖДАШ ОЗНАЧАВА ДОБРОВОЛНО ДА СИ ПРИЗНАЕШ, ЧЕ СИ ЛАЙНО !"

"ГЛАВАТА МИ МОЖЕ ДА Е ПЪЛНА С БРЪМБАРИ, НО ВСИЧКИТЕ СА ВИШИСТИ !"

"НИКОЙ НЕ УМИРА ДЕВСТВЕН, ЖИВОТА ГО СЛАГА НА ВСИЧКИ !"
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 14 Мар 2010, 6:00

pepi_sky написа:В обявата пише че колата е на 190 000км. ( които невярвам да са толкова, но както и да е ), като видях колата на километража пишеше 187 ...км. Като го питах защо има разминаване, ми каза че се е объркал.

Е тука па... Разбирам да пише, че е на 190, па реално да е на 197... заяж се... Ама... И аз като продавах моята нарочно и бях написал няколко хил.км. отгоре, тъй като никога незнаеш кога ще се продаде колата и да не стане - обявана на 187 хил.км. и реално си е на толкО, ма кат я карам всеки ден и км. се трупат... И хоп става на 195 хил.км. , идва потенциален купувач и к'во прайваме... Почваме да се обясняваме кат п*тки и да го убеждаваме как колата се кара всеки ден и от там идва разликата... Ма кой българин щи повярва... Естествено, че ще му дойде на акъла, че нарочно си написал по-малко км, за да има интерес... :banghead:
Как да е, малък офф беше това... Внимавай с покупката на бъдещото БМВ и ти пожелавам успех, ще те чакаме в отбора :yes: :bchug:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 14 Мар 2010, 13:45

Моят съвет е да си вземеш кола без никакви забележки по външния вид,интериора и ходовата част,макар и с дребни проблеми по двигателя.Защото излиза доста по скъпо да оправиш тия неща,отколкото да си купиш направо друг мотор примерно.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата