До Гибралтар и Обратно
Модератор: Общи модератори
65 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: До Гибралтар и Обратно
навигацията ще ти трябва за в градовете, иначе всичко е с табели, разклони и направено както си трябва
да по пътя навсякъде има камери, даже във франция постоянно светкаха светкавици като карах по магистралата, но никои нищо не ми каза
даже малко като индианец те гледат с българските номера
аз имам и глоба 35 евра за неправилно паркиране, но не можах да намеря къде да платя и реших да ги отеба, нищо не ми казаха на никои от пунктовете, а и напуснах държавата през граница с проверка (понеже отивах в швейцария и си има режим там)
да по пътя навсякъде има камери, даже във франция постоянно светкаха светкавици като карах по магистралата, но никои нищо не ми каза
даже малко като индианец те гледат с българските номера
аз имам и глоба 35 евра за неправилно паркиране, но не можах да намеря къде да платя и реших да ги отеба, нищо не ми казаха на никои от пунктовете, а и напуснах държавата през граница с проверка (понеже отивах в швейцария и си има режим там)
No bling at the Ring
madpetio написа:Това с Хърватия че няма полиция е мит! Като те одерат 200-300евра за превишена скорост на магистралата и те с спрат с цивилна кола като в Германия тогава ще си говорим пак! Питай патило![]()
В Словения МПС-тата до 3.5т са с винетки на магистралите и Първокласните пътища не я пести глобата е 300евро,ако те хванат на границата правят 50% отстъпка - питай патило![]()
Ако си изряден със скороста и таксите няма да разбереш че има полиция!
Абсолютно правилно в Хърватска мен са ме спирали с 195 и едвам се измъкнах с много много много говорене и 350 евро... Накрая като ме пускаха казаха да се оглеждам за черни А3, цедки и тройки и да внимавам покрай тях. Останалото колегите са го казали.
There is no replacement for displacement
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ми мога да ти кажа ,че особено в италия със сигурност ше си махнеш отметката за предупреждение за камери ,щото ше църка през 5км. аз поне така направих,намалявах преди мостове и бордове над пътя и така....
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Благодаря на всички за съветите.А преди 3г. ми направиха глоба за неправилно паркиране в Будапещ.Не съм я плащал.Възможно ли е сега да ми създаде някаде проблем?
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
тва е божа работа ,ма по-скоро не!
Отиваш на почивка - карай си спокойно и ще си спестиш главоболията!
Селото се оказа точно във града
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Само в Испания имаш 1200км минимум, зависи от къде ще минеш и дали искаш да разгледаш повече или по-малко. По пътя ти са Барса и Гранада и двата града са уникални и може да спиш в тях. В Испания в момента нафтата е 1,1, вдигна се напоследък. Има такси по определени магистрали, в твоя случай ще дадеш поне 40/50€. Ако искаш мога да ти дам насоки за посещение на градове тук. Ако не искаш да спиш в много хубав хотел, ти препоръчвам IBIS има ги навсякъде в Европа и са средно 60€ двойна стая, има и други подобни.
- adovet
- старши ентусиаст
-
Колеги минавал ли е някой скоро през Словения?Къде се купуват винетките и за колко време са?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Задължително виж Барселона, Валенсия,Бенидорм,Аликанте-(Картахена пропусни спокойно
)

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- adovet
- старши ентусиаст
-
За сега съм направил резервация във Венеция и Монако.След това смятам газ до Гибралтар и от там няколко дни ще ходиме в Гранада.И после се прибираме като за на връщане мисля да отседна в Барселона и още някъде.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не знам как от Монако ще стигнеш в Гибралтар за 1 ден, това са 1600км, не че е невъзможно. Иначе добре си намислил да видиш Гранада и Барселона.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Относно скоростта извън България, много рядко те хващат, но един път е достатъчен за цял живот. Всички глоби са трицифрени в евро. Монако е най-полицейската държава, нищо че не личи. Лично в момента в който направих една простотия там изникна и една полицайка. И после се гледах и на филм какво съм свършил и Оскар ми връчиха и ме глобиха арабийски. Но през цялото време се държаха много възпитано и съжаляваха че така се е получило. После четох, че почти цялата територия на Монако, която е колкото един облак се наблюдавала от полицията с камери. В Словения като знам колко е глобата за каране на дълги в населено място, не ми се превишава скоростта изобщо. В Италия разчитат на камери, но Гармина ги хваща, само трябва да се ъпдейтва редовно файла за камерите. В Сърбия е най-тарикатско, защото се подкупват за малко пари.
- adovet
- старши ентусиаст
-
В Монако как стои въпроса с паркирането, че май било доста смотана работа-кой където свари?
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Значи цялото Монако или поне Монте Карло е пълно с подземни паркинги и те са на по много етажи надолу. Гармина ги хваща и те насочва в тях(ако го имаш). Има и табелки, оправно е. Около 2-3 евра на час е, колкото е и навсякъде в Европа. Може да се плати и с кредит карта и с евра. На улицата има автомати за паркиране, но трябва луд късмет за да се паркира, просто е пълно с туристи. Видях, че някой хотели си имаха и собсвени подземни паркинги, но не всички. На няколко места по нагоре по баира можеше да се паркира и безплатно с повече късмет. Има и открити паркинги от тези оградените, но те почти винаги са препълнени и в тях се паркира на косъм от съседните коли. Най-удачно се оказва паркирането в подземните паркинги според мен. И може би най-безпроблемно, защото винаги има места.
65 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5