До колегите Прависти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Кораба Destiny
Детайли за колата: Alfa Romeo 156 Selespeed

Re: До колегите Прависти

Мнение от Stefan Caromov » 26 Мар 2010, 14:06

someone написа:Министерство на правосъдието. Главна Дирекция "Изпълнение на наказанията". Там ще ти направят справка за това колко и къде си бил задържан. Пусни си молба и ще ти издадат служебна бележка.

Имаш вариант и за неофициална справка ако имаш близък в следствието (не полицията). Там също има база данни за задържаните лица.

Тази служебна бележка я имам издадена от ГДИН колега:) Въпросът е ,обаче ,че в нея пише ,че съм бил задържан в периода от-до ,но пише сл.дело,не НОХД.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 26 Мар 2010, 15:02

Stefan Caromov написа: Тази служебна бележка я имам издадена от ГДИН колега:) Въпросът е ,обаче ,че в нея пише ,че съм бил задържан в периода от-до ,но пише сл.дело,не НОХД.

Няма как да Ви напишат ,че сте бил задържан по НОХД ,тъй като сте бил задържан по следствено дело .След внасяне на обвинителния акт това следствено дело е заведено като НСН и след това като НОХД в районния съд .В случай ,че все още в свидетелството ви за съдимост излиза ,че сте осъждан там следва да е посочено произнасяне на съда по отношение на предварителния арест респ същото ви върши работа на писмено доказателство .Към молбата и свидетлството за съдимост се прилага и служебната бележка от ГДИН .Срока за съхранение на архивирани дела е 10 години след което се унищожават .При всички положения ще ви е необходим адвокат за да ви представлява ,така че както казах упълномощете си такъв и спрете да ходите сам по мъките .Успех .
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 26 Мар 2010, 16:19

Само лека корекция - като НСН се завеждат само в СРП върнати от съда след разпоредително заседание дела. Абревиатура е и в момента почти никой не си спомня от къде идва. Което всъщност е без значение в случая.

Това дали предходни осъждания за които човек е реабилитиран се отразяват в свидетелството за съдимост зависи от това за пред кой се издават.

Ако няма да подаваш иск по ЗОДОВ единственият вариант, за който се сещам да може да ти трябва да докажеш подобен факт, че имаш "надлежано", е или отново да си осъден и да искаш да докажеш, че си лежал, другият е в момента да лежиш и да искаш да те освободят по рано. Вероятно има и други варианти, но не се сещам за тях. Затова без да разкажеш по-подробно за какво ти трябва, на всеки ще е трудно да ти даде конкретен съвет.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 26 Мар 2010, 16:26

someone написа:Само лека корекция - като НСН се завеждат само в СРП върнати от съда след разпоредително заседание дела. Абревиатура е и в момента почти никой не си спомня от къде идва. Което всъщност е без значение в случая.

Отнесох се с тия абривиатури :yes:

someone написа:
Това дали предходни осъждания за които човек е реабилитиран се отразяват в свидетелството за съдимост зависи от това за пред кой се издават.

Колкото и да ми е странно колегата казва ,че му излиза осъждането :conf:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

Аватар

Мнение от someone » 26 Мар 2010, 16:29

Значи просто не си е платил глобата, или я е платил скоро. ;)
При това наказание срокът за реабилитация започва да тече от момента на плащането и.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 26 Мар 2010, 16:36

someone написа:Значи просто не си е платил глобата, или я е платил скоро. ;)
При това наказание срокът за реабилитация започва да тече от момента на плащането и.

Знам колега 8)
Някак си така наизуст си говорим в тая тема .Не съм спала в на Ванга доматите и без да видя черно на бяло пред мен документите и да ми се обясни какво мисли и какво иска да прави да давам съвети ...

Аватар

Мнение от someone » 26 Мар 2010, 16:42

Е ти пък... гадателството е част от професията ;)
Ама айде стига сме спамили, че...

Потребител
Аватар

Мнение от Stefan Caromov » 26 Мар 2010, 17:18

Понеже питате ,разказвам за какво точно ми трябва въпросното документиране на присъдата и лежаното по делото. От сега искам да кажа ,че съм бая стрелян заек ,с не съвсем чисто съдебно минало ,също така искам да помоля от колегите ,които са настроени негативно към мен ,да се възпират от коментари извън темата ,признавам ,детството ми не е било цветя и песни.

Историята е следната: През далечната 1996 година бях задържан по обвинение по чл. 194 НК в тогавашното следствие на Развигор 1. Предварителния арест по делото ми е 11 месеца ,след което през 1997 влезе в сила изменетието по чл. 152 НПК за сроковете на предварителен арест и ме освободиха под гаранция.
В последствие ,бях осъден - през 1999 година по чл 55 НК на глоба в Размер на 10 000 тогавашни лева ,която наистина не съм плащал до момента.
През годините имам няколко дела в периода 1994- 2009 ,които няма да разказвам подробно . Споменавам само ,че през 1994 година бях задържан по НОХД ...../94 Като малолетен ,и два месеца и половина по-късно ,освободен с Оправдателна присъда издадена от СВС в началото на 1995 година.
Имам няколко присъди отложени по чл 66 НК (мисля )
Също така имам две задържания под стража през 1998 год по дела ,които отдавна са прекратени със становище на СРП ,че липсват данни за мое участие в престъпление. Тук ще допълня ,че тези две дела ,след много мъки намерих ,по едното имам постановление ,по другото още чакам такова , както и документи по двете ,че съм изтърпял предварителен арест по едното 5 месеца ,по другото 1 месец.
Защо издирвам всичко това ... Миналата година ме обвиниха в побойпна длъжностно лице,неизпълнение на сл разпореждане и не помня още в какво (в интерес на истината всичко това е нагласено от няколко полицаи) ,но не това е важното в случая. Бях заплашен лично от един от полицаите ,че бял ден няма да видя ,че ще направел всичко възможно да ме вкара в затвора , ще говорел със съдията и прокуратурата да не ми прощавали и така нататък (за жалост бях в полицията в този момент и не можах да го запиша) , искам да извадя черно на бяло всяко едно дело ,по което съм бил неправомерно задържан ,да се приложат като доказателства по делото ,да пледирам за лично отношение от страна на оперативните работници в съответното РПУ (защото и двете ми прекратени дела са направени от това РПУ ) ,а ,ако не постигна никакъв ефект и ме осъдят ,да пусна молба да се приспадне присъдата от неправомерното ми задържане в миналото ,или съвсем в краен случай да пускам жалби до Комисията за права на човека.
Тук би следвало да ви кажа ,имам адвокатка - Наталия Кръстева , тя ми е адвокат от самото начало на моите пререкания със Съдебната власт. Просто в момента и е невъзможно да прави всички справки ,затова аз сам се боря с бюрокративните ни закони и тичам из съдилищата.
Това е причината ,поради която моля за всякаква помощ
Изображение

Аватар

Мнение от someone » 26 Мар 2010, 18:59

Прилично съдебно минало си натрупал. При това положение няма как да ти дам какъвто и да е съвет. От двете страни на барикадата сме.

Потребител
Аватар

Мнение от Stefan Caromov » 26 Мар 2010, 19:33

someone написа:Прилично съдебно минало си натрупал. При това положение няма как да ти дам какъвто и да е съвет. От двете страни на барикадата сме.

Прилично е наистина - Две прекратени дела ,една оправдателна присъда , 4 глоби (едната ,която търся) останалите за каране без книжка и вече не си спомням за какво беше четвъртата. Две условни присъди по дела започнати с/У мен преди повече от 10 години ,приключили преди повече от 8 години с изтекъл изпитателен срок преди повече от пет години. Просто , от много години си работя вече ,далеч съм от престъпленията ,единственото ,което правя противозаконно е ,че карам без книжка .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 26 Мар 2010, 19:52

Stefan Caromov написа:
someone написа:Прилично съдебно минало си натрупал. При това положение няма как да ти дам какъвто и да е съвет. От двете страни на барикадата сме.

Прилично е наистина - Две прекратени дела ,една оправдателна присъда , 4 глоби (едната ,която търся) останалите за каране без книжка и вече не си спомням за какво беше четвъртата. Две условни присъди по дела започнати с/У мен преди повече от 10 години ,приключили преди повече от 8 години с изтекъл изпитателен срок преди повече от пет години. Просто , от много години си работя вече ,далеч съм от престъпленията ,единственото ,което правя противозаконно е ,че карам без книжка .

има и ДАЛЕЕЕЧ ПО-ЗЛЕЕЕЕ ОТ ТОВА,КОЛЕГА... :banghead: :ranting: :dummy: :owned:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

Предишна

Назад към Извън Темата