Какво мислите за предложените промени в ЗДвП?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против предложенията

За
14
37%
Против
24
63%

Общо гласове : 38
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Re: Какво мислите за предложените промени в ЗДвП?

Мнение от Bella » 26 Мар 2010, 18:12

Малко пресилено ми се вижда .Като с всяка законодателна иницитива за мен проблема не е в размера на наказанието ,а в страха от санкцията .Ако знам ,че ще ми се размине ми е все тая дали ще е 5 лева или 500 .Друг е въпроса да имаш страх от репресия щото знаеш ,че няма мърдане .Тогава си има вече превантивната функция и повече хора ще се замислят преди да направят нещо .А за инфраструктурата не ми се коментира- ще ме санкционират щото в опит да си опазя колата от скапаните им пътища съм се люснала в канавката .Е нема що :kuku:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 26 Мар 2010, 18:13

Ако ги приемат, ще се дигнат рушветите пф. :evil:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 26 Мар 2010, 18:21

AGD написа:Дефиниция за лудост според Айнщайн : "The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results".
Каква ми е идеята ? От 15-ина години се говори, че даваме много жертви по пътищата (около 1000 на година) и всяка година се събират "умници" да решат какво да се прави. "Да вдигнем глобите" е предложил някой и всички са му ръкопляскали. Но на следващата година жертвите останали на същото ниво. "Ами дайте пак да вдигнем глобите." И така вече маса време се симулира дейност и промяна няма.
Ако човек не го е грижа, че ще може умре на пътя или по-лошо, че може да убие близките си и да оцелее, защо да му пука, че щели да му вдигнат глобата или да му вземат книжката ?
Къде е статистиката колко са катастрофите и жертвите по пътя Стара Загора - София (магистрала) и по пътя Стара Загора - Карнобат ? Да не се окаже, че не е скоростта най-големия виновник за смъртните случаи.
До преди 6-7 години (дотогава излизаше вестник БЕДА и от тогава ми е информацията) в Евросъюза оценяваха един човешки живот на загуба от 1 милин евро за държавата. Колко още хора трябва да загинат на пътя Русе-Бяла, за да прецени държавата, че е икономически изгодно този път да се разшири и разделят посоките с мантинела ?
Колко хора е можело да бъдат спасени ако линейката беше дошла навреме ? Тези дни имаше статия. че бърза помощ закъснява в 90+% от случаите.
Има идеи, които напълно подкрепям в тези предложения за промени - даже смятам, че пияните зад волана трябва да се разстрелват на място. Обаче докато се говори само за глоби, ще смятам, че идеята е да се пълни бюджета, а не да се намали броя на загиналите и ранените по пътищата.

Евала :yes:
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 26 Мар 2010, 18:45

Spoony написа:Месец без книжка и 100 лв. глоба предлагат експерти за всеки шофьор, който изпреварва нагло, минава на червен светофар, не спира на зебра или влиза в насрещното. Това са опасни за живота нарушения, които винаги прерастват в тежки катастрофи, когато на същото място се появи друг участник в движението, мотивират се от комисията.

и сега какво... ако реша да избегна някой дупка и 1 месец без книжка ? :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 26 Мар 2010, 19:00

Bella написа:Малко пресилено ми се вижда .Като с всяка законодателна иницитива за мен проблема не е в размера на наказанието ,а в страха от санкцията .Ако знам ,че ще ми се размине ми е все тая дали ще е 5 лева или 500 .Друг е въпроса да имаш страх от репресия щото знаеш ,че няма мърдане .Тогава си има вече превантивната функция и повече хора ще се замислят преди да направят нещо

:yes: :clap:

Имаше една друга тема за камерите - останах с впечатление, че където има камери, дисциплинираността се повишава многократно. Май тва му е цаката ;) :mhihi:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 26 Мар 2010, 19:54

Да забранят чалгата и всичко ще се оправи :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 26 Мар 2010, 20:26

dimithur написа:Да забранят чалгата и всичко ще се оправи :mhihi:

Много си прав :D :D :D
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 26 Мар 2010, 21:07

Веселин|Василев написа:
dimithur написа:Да забранят чалгата и всичко ще се оправи :mhihi:

Много си прав :D :D :D

И аз съм на тава мнение.

Абе тия хора направо изтрещяха с тия закони. Чудно ми е до къде ще стигнат. Карана без колан:глоба 100 000 лв. и доживотен затвор :mhihi:
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Мар 2010, 21:10

Пърдене на отворен прозорец - 50 лева глоба и 4 точки
такова няма ли да сложат?
Изображение

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 26 Мар 2010, 23:20

За жалост стягането на "КАИША" е единственият изход ..

Аз съм "ЗА" промените! Най-малкото ще се намалят ранените и загиналите по пътищата.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 26 Мар 2010, 23:33

Ще намалеят ама друг път ... само различните джобове ще се напълнят още малко ...

Докато ненаправят нормални пътища ще има секви странни маневри с цел заобикаляне на дупки и секви други препиятствия ...
Да не говорим в мъгла или дъжд нощем, че караш и се молиш щото маркировка за къде свършва пътя няма ... тук таме има осови линии ама то щото от тях се печелят пари ама за траничните преди канавката кой ти мисли... за тях няма глоби ако ги настъпиш ...

Нелегални гонки па ще има докато не се направят легални такива ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 27 Мар 2010, 0:01

Аз гласувах с НЕ!
Защото мерките, които се взимат не са за намаляване на жертвите по пътищата, а за събиране на пари, рекет.....
Курсовете, с които се придобива право за книжка в момента са жалки и недостатъчни. Някви смешни часове, няма полигон на нищо не ги учат. Отделно пътната инфраструктура е под всякаква критика.

Нека обърнат внимание и на тези неща, а не само да симулират дейност и загриженост.
Последна промяна Club BMW на 27 Мар 2010, 13:11, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 27 Мар 2010, 2:41

ами то всичко се прави, за да се трупат пари в хазната,но под предлог,че за сигурността се мисли...
като например градско за къв ти е колана :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW E46/E39 MPower

Мнение от chl » 27 Мар 2010, 5:21

Глава първа от Конституцията на България
Член 17 подточка 3 или 4 беше ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕНА

И как мислят, някакви си КАТаджий да дойдат и да ми вдигнат колата на трупче, за това че примерно съм се блъснал в стълб? Отделно, че за да се движа на прав очастък, на него не трябва да има вдлъбнатини, в които може да влезе тир с 5 ремаркета и 3 прасета, и предстаате ли си виждам го тоя трап, вънка мъгла, имам чувството, че карам в космоса защото за маркировка някои хора не са чували, и заобикалям аз, да кажем че е непрекъсната линия и са обръщам разбираш ли и са блъскам в дърво.И аз доволен такъв, че съм оживял, само в гипс съм се разминал примерно, и ми изкача мазния чичак с пагони и ми вика : Първо ще те глобим щот си пресякал непрекъснатата линия (която явно аз не виждам ма нищо сигурно едно време е имало :X),после ще ти пишем глоба за 23521 лева, защото си направил ПТП с дърво и на пук на всичко, ще ти вдигнем колата на трупчета, която сигурно ще е леш ама нищо да стой там, защото неможеш да караш.Ми слабо.

Не ги виждам тея работи да станат освен ако не променят конституцията и оправят пътищата, защото всеки човек знаещ малко закон, може да ги направи луди с добър адвокат и малко пари.Тва е мойто мнение ;)

П.П. Аз съм ЗА, но ако се обработят малко и да се оправят някой неща в държавчицата ни.Не може само да даваме: данък лукс,данък мизерия,данък село,глоби, прос*отий.Ми да увеличат и заплатите малко, нивото на мед. обслужването, инфраструктурата и тн.Няма доход - разход бол.Добра идея са, но някой са много глу*ави.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW E46/E39 MPower

Мнение от chl » 27 Мар 2010, 5:48

павката написа:ами то всичко се прави, за да се трупат пари в хазната,но под предлог,че за сигурността се мисли...
като например градско за къв ти е колана :D

Ми колана ти е за оня, дет ще те отнесе с 100 км/ч щот бърза да хване промоцийте в мола,примерно ;) Вярно , че е само за хазната, но пък кой знае....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата