Кога?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Кога?

Мнение от Bogat-Beden » 07 Апр 2010, 16:53

Не се заяждам колега,ама някак си не ми се връзва темата ти с това
Elesar74 написа:В България са едни от най-ниските осигурителни прагове и проценти за осигуряване, данък върху доходите само 10%, данък върху печелбата 10%, какво искате повече незнам. Да каже колегата как е Герамания, май доста по-различно и то в обратната посока. Качествен живот.....живота е такъв, какъвто си го направиш. Ако си глупак в България, няма да си по-различен в Англия.
:roll: :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 07 Апр 2010, 16:57

павката написа:тя чалга иконата-софка с нейната простота го каза-да си живучкаме...
колкото ти е по-бедна ценностната система,толкова по-спокойно живееш.не те вълнуват важните проблеми,а това,коя е новата чалгаджийка и кога ще пее на живо в местното диско!

Е че ние какви "важни" проблеми имаме, освен да се чудим по цял месец как да свържем 2та края :mhihi: Точно е тука е грубата грешка на всички наши управляащи, независимо от боята, верската принадлежност и размера на долните гащи. А това се постига с оливане до забрава. Хубаво крадеш - построяваш си една къща примерно , 2-3 коли да си возиш дебелия г*з и някаква фирмичка - еми стига толкова. А те не - 15 сарая ще си направят - и доган и масларката и цонев и други разни знайни и незнайни войни. И хем крадливи хем тъпи - набутаха крадените пари в мега тотално губещи бизнеси, та им взеха парите чужденците . Са и да не ги вкарат в дранголника, ще ги докарат до просешка тояга разните гръцки, румънски и занзибарски банки :mhihi: Поне те имат малко повече мозък от тея нашите дерибеи и знаят, че ако искат да печелят повече, трябва да осигуряват по-добри условия на работниците и населението. Айде да ви дам жокер - що мислите, че американците са си освободили робите ? Щото печката ще си скъса задника да бачка, за да получи малко повече зелени хартийки. А печката като бачка яко, познайте кой прибира по-голямата част от "плодовете на нейния труд" :twisted:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 07 Апр 2010, 17:14

saleen написа:Докато шепа тарикати крадат парите, а останалите им се кефят колко са хитри така ще е, че и по- лошо ще става.

:lol: :lol: :lol: за да има тарикати, трябва да има и балъци.

относно дупките... магистрала "Хемус", в отсечката от гара Яна до Ботевград я направиха Европейци по прогрма ФАР преди повече от 10 години. Асфалта е зелен и до ден днешен няма нито една дупка, а пустата магистрала "Тракия" - Ние българите си я правим всяко лято, дупки, неравности и т.н. край Пазарджик, направо ще ти изпаднат пломбите.
В Италия и Германия, машини за изправяне на джанти няма, те дупки нямат изобщо. Там такава процедура като изливане на алуминий, заварване на джанти не са сънували и в най-голямия си кошмар.

ако предположим че 4 000 000 автомобила си купят годишна винетка, това прави 268 000 000 лева. изграждането на 1 километър магистрала е около 1 000 000 лева, т.е. за една година ние можем да доизградим просволутата ни магистрала.
Аз съм на 30 г. и съм сигурен, че и на 40 като стана, пак няма и двете ни магистрали да са завършени.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 07 Апр 2010, 19:10

павката написа:колкото ти е по-бедна ценностната система,толкова по-спокойно живееш.не те вълнуват важните проблеми,а това,коя е новата чалгаджийка и кога ще пее на живо в местното диско!

:yes: :clap:

Kroki написа:Трябва като гръците, протести, протести и пак протести :mhihi:

Първо на първо - българите не сме чак толкова нагли и мързеливи - че да ЕДНОВРЕМЕННО да искаме да не работим и да получаваме космически пари (при нас обикновено е само едното :mhihi: ).
Второ на второ - кво постигнаха гърците с тия протести - докараха собствената си държава почти до фалит и сега чакат с подвити опашки милостиня от ЕС в размер на 25 МИЛИАРДА Евро :kuku:
И трето на трето - кво ше кажеш за второто :winky:

Elesar74 написа:Качествен живот.....живота е такъв, какъвто си го направиш. Ако си глупак в България, няма да си по-различен в Англия.

:yes: :yes: :yes:

BAHKATA_TDI написа:
saleen написа:Докато шепа тарикати крадат парите, а останалите им се кефят колко са хитри така ще е, че и по- лошо ще става.

:lol: :lol: :lol: за да има тарикати, трябва да има и балъци.

:yes: ...които да плюят тарикатите, които си остават все така добре, а те си остават все така прецакани :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 07 Апр 2010, 19:32

Отговора на въпроса КОГА? е много лесен :D И той е - докато станем достатъчно богати за да си купим танкове или в по-добрия случай не си купим самолетчета,хеликоптерчета и т.н. Само, че дори и на танка ''шарнира'' ще се разбие няколко пъти и пак ще ''ревем''.Ще минем към втората част на отговора - летящи обекти... да ама ще ни искат данък лукс, ще ни карат да си купуваме в случая не Винетки а Небетки и пак ще ''ревем''.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 07 Апр 2010, 19:50

Малко по-сложен ми се струва въпроса с пътищата, отколкото обикновенно изглежда.
Дори да приемем, че някаква част от парите са крадат, а това почти сигурно е така, едвали се крадат повече от половината пари.Но дори и да имаме ~ 268млн. на година от винетки силно се съмнявам, че всичките отиват за покриване на разходи по строеж на пътна инфраструктура, въпреки че идеята на винетките и Фонд пътища е точно такава - парите от шофьорите да отиват само и единствено за пътища.
Един мой преподавател даваше пример изглеждащ по следният начин:
Ако премиерът на дадена държава трябва да разпредели бюджета между строeж на магистрали и пари за отглеждане на зърно (един вид храна за бедните). Kакво съотношение трябва да избере между двете? Като казано по неговият хумористичен начин при 100 единици за пътища и 0 за пшеница, богатите си хапват тортички и зърното не ги бърка, обаче бедните се вдигат не революция, защото са гладни и обратното при 100 единици за зърно бедните са доволни, но богатите хващат автоматите качват се на джипките и избиват премиера и семейството му.
Т.е. в опит да се намери някакъв баланс на разходите в бюджета се жертва от всички пера по малко и така винаги за всичко не достигат пари.
А при недостиг на пари за качествено преасфалтиране на повечето пътища се избира или некачествено такова на по-важните пътища или повсеместно кърпене на дупки с цел "замазване" на положението.
Мога да дам пример с моята община преди 2 години имаше пари в излишък и въпреки, че се крадеше улиците и пътищата в общината бяха преасфалтирани качествено (където това се налагаше) и определено се радвахме на добри условия.След настоящата зима дупки има много, пари няма никакви съответно отново минаваме на варианта с кръпките.

п.с.А когато започнете да се ядосвате на проклетите дупки качете се в любимата кола, намерете си някоя отсечка с подобаващо количество завои и качествена настилка (поне една такава отсечка трябва да има) и се насладете на момента като забравите за всички проблеми. 8)

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 07 Апр 2010, 20:20

flame написа:

Kroki написа: ....

Първо на първо - българите не сме чак толкова нагли и мързеливи - че да ЕДНОВРЕМЕННО да искаме да не работим и да получаваме космически пари (при нас обикновено е само едното :mhihi: ).
Второ на второ - кво постигнаха гърците с тия протести - докараха собствената си държава почти до фалит и сега чакат с подвити опашки милостиня от ЕС в размер на 25 МИЛИАРДА Евро :kuku:
И трето на трето - кво ше кажеш за второто :winky:

1. Несъм казъл че не трябва да работим, а че трябва да се надигнем като общност и нация, ама винаги ще има хора който ще прецакат свойте заради лични облаги.. :censored:
2. " 25 МИЛЯРДА ЕВРО ", не са малко пари :bchug:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 07 Апр 2010, 20:28

Абе все в чуждата паница значи гледате. Аз не съм чул тея 25млрд дето ги дадоха на Гърция да са безвъзмезна помощ ? :dunno: Това си е пак креди, с който да си платят вноската по 300 милярдния дълг, дето са си го натворили ;) А пък ако погледнем глобално, случая с Гърция , просто беше една спекулация от страна на братята хамериканци да прецакат еврото като светона валута ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 07 Апр 2010, 21:34

Няма да се оправим никога ! Може да звучи песимистично,ама е факт.Единствената причина е в самите нас.Просто сме мързелив,завистлив,алчен и при това с високо самочувствие народ.Има и изключения,ама 10-20%.Е няма как да стане,тва е положението и тва ще си остане.Властта си напрайха тъй-наречените "обществени поръчки" уж да спрат корупцията,ама всъщност си направиха легално краденето.Примерно обявена обществена поръчка за 5 млн. лв от тия пари 1/3 отива за рушвет,1/3 за изпълнителя и 1/3 за свършване на работата.Тва е грубо казано с малки разлики в различните сфери.Е по тоз начин няма как да стане.Евросъюза отпускат пари,примерно 100хил.лв на община еди коя си за някво нейно село за направата на парк,детска площадка,озеленяване и т.н. и ко става,идват на проверка и с тез пари направена една чешмичка на центъра на селото.Ми то малоумен да си ще знаеш че една чешма не струва 100к лева...И следващите кат дойдат на власт,дори и надъхани и честни,кат видят как стоят нещата и те почват да прибират,щото за 4 години ще осигурят и децата си,а иначе ако продължат да са си честни ще изхвърчат.
П.С. А дето автора спомена за ламборджинито.Хидрострой във Варна дето са с договор с община Варна за подръжка,синовете на шефа карат ламборджинита и не само :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 08 Апр 2010, 9:50

Bogat-Beden написа:Не се заяждам колега,ама някак си не ми се връзва темата ти с това
Elesar74 написа:В България са едни от най-ниските осигурителни прагове и проценти за осигуряване, данък върху доходите само 10%, данък върху печелбата 10%, какво искате повече незнам. Да каже колегата как е Герамания, май доста по-различно и то в обратната посока. Качествен живот.....живота е такъв, какъвто си го направиш. Ако си глупак в България, няма да си по-различен в Англия.
:roll: :roll:

Не виждам проблем колега. В България има условия за бизнес на хартия, в това отношение ние сме много пред други страни от ЕС. България има законодателство насърчаващо инвестициите, едва ли може нещата да се свалят още повече законодателно. Затова казам, че няма какво повече да искаме от държавата в това отношение. Други неща развалят картинката, не са обект на темата. И да, живота на всеки зависи най-вече от него като човек и после като човек от дадена група, общество. Но първо, какви хора сме, после, какво общество сме? Ако си глупак тук, какво би те направило по-различен някъде другаде? Обществото? Да, живота е такъв какъвто си го направиш и аз се питам, какво да направим, за да не ни е такъв живота, като общество, като хора. Какво позволява на един германци или холандци, да живеят по-добре и те са хора като нас? Защо те са по-богати, например? Зачекнах темата за пътищата, защото те като че ли най-добре илюстрират нашето състояние. Двадесет години минаха, а дупките си стоят. Не е ли така с живота ни? Някои станаха по-богати, други по-бедни, но какъв е комфорта на богатия, като си изкара новото Бентли на разбитата улица? И същото е за бедняка с жигулито. Няма кеф, няма удоволствие от автомобила. Пътищата на една страна, са като основите на една къща. Ако са зле, значи всико нагоре ще или криво или грозно или даже скоро ще падне.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Апр 2010, 9:54

Dpy написа:Просто сме мързелив,завистлив,алчен и при това с високо самочувствие народ

Мързеливи - не сме мързеливи, а по-скоро селски тарикати - искаме да работим малко, а да ни плащат като за много.
Завистливи - за съжаление е вярно и това е основната причина да сме назад - щото предпочитаме да гледаме в канчето на другия отколкото да направим нещо.
Алчни - всеки човек на тази земя е алчен малко или много - и ако се замислим малко ще установим, че алчността е в основата на икономическия прогрес.
С високо самочувствие - за съжаление не - по-скоро правим номера от селски вечеринки, за да изглеждаме велики и да прикрием вътрешната си неувереност.

Аз лично се надявам повече хора да разберат, че е по-добре да си размърдаме задниците и да работим здраво за много отколкото да лъжем работодателя, че работим, защото той ни лъже, че ни плаща (защото можем да работим и не ни мързи, ама тарикатеем и скатаваме). Ако завистта изчезне всеки ще гледа не другите, а себе си и как той самият и близките му да са възможно най-добре (един вид алчност) - и ако всеки отделен човек просперира, няма начин и цялата държава да не просперира. И тогава вече самочувствието ще е истинско, а не избиване на комплекси - защото ще сме постигнали нещо, с което се гордеем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 08 Апр 2010, 10:13

Докога? Никога ! Троших джанти, амортесьори, носачи и разни други елементи. В един момент преди месец ми писна и се задомих с Паджеро. И като тръгвам до работа на две места ми се налага да включвам двойното предване. Защото започнаха ремонт на един участък и го заебаха разкопан. Търга се оспорвал, че бил незаконен. Което ще отнесе две години. И магистрала Хемус и магистрала Тракия трябва да се прекръстят само Хемус и Тракия защото не са магистрали а отражение на цялата ни държава. И най ме дразни наглостта да слагат знак "Пътя е в ремонт" на местата с дупки и да си решават проблемите. Нямало пари в бюджета. Мен това не ме интересува, да намерят. И аз нямам излишни пари, но намирам за да си платя данъците и да си купя винетка. И никой не ми признава оправданието, че един приятел ми дължи 1000 евра и две години не ми ги връща. Може би един протест или стачка, но в национален мащаб ще накара управляващите да разберат сериозността на проблема. Давайте да организираме нещо с медийте, но не само нашите а водещите европейски. Защото нещо много положителни оценки взеха да ни дават а проблемите си стоят.
Последна промяна ukelichko на 08 Апр 2010, 10:22, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 08 Апр 2010, 10:17

Elesar74 написа:...... България има законодателство насърчаващо инвестициите, едва ли може нещата да се свалят още повече законодателно. .....

хаххаа...В България има преписани закони, които дефакто никой не ги спазва, и ако тръгнеш да ги изпълняваш, то ти просто не отговаряш на ЕС стандартите ;) , за тва тук всичко се претупва, нищо не се прави както трябва, но документно всичко е ток....

Киргизстан му е майката :mhihi: :mhihi:

п.п. Ходете сменяйте части в оторизиран сервиз, там поне има гаранция 1г., кат се трошат ги сменят.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Апр 2010, 10:27

ukelichko написа:Нямало пари в бюджета. Мен това не ме интересува, да намерят.

И къде да търсят пари - по земята или по дърветата? :winky: :lol:
Нали се сещаш, че парите не падат от небето, а идват от данъкоплатците ;)

ukelichko написа:Може би един протест или стачка, но в национален мащаб ще накара управляващите да разберат сериозността на проблема.

Бе да ти кажа може да съм проспал някой пасаж, ама като съм чел Адам Смит съм останал с впечатление, че протестите/стачките не генерират приход :winky:
Или викаш дай като "умните" гърци - пари няма, рекорден дефицит, държавата ще фалира, а те си искат и си стачкуват и така ускоряват затъването... :mhihi:

ПС Само да поясня, че Адам Смит е един никому неизвестен местен алкохолик и неудачник от селото на дедо ми, а гърците са световноизвестни с трудолюбивостта си (и стройните си фигури в резултат на това :mhihi: ) и с това, че предпочитат да запретнат ръкави и да си решат проблемите сами, а не като германците примерно - да не работят и да искат от държавата наготово :winky: Ми така де - те гърците след втората световна война бяха руини и благодарение на собствената си усърдност и дисциплинираност сега са водеща икономика в целия свят - докато германците ги мързи да гледат и едва кретат, а всичките им аутобани са благодарение на финансиране от ЕС :winky: :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 08 Апр 2010, 14:17

flame написа:Колега, много екзистенциални въпроси те вълнуват рано сутрин (или джантата е била много скъпа)! :lol:
Иначе за дупките си напълно прав - ама колкото и да го повтаряме по-малко няма да станат (дори напротив :mhihi: )...

И знаеш ли къде е надеждата? Жокерче - познай що дебелогъзестите търтеи, с които граничим на юг, имат перфектни пътища :winky: Отговор - еврофондовете ;) На тия мързеливи нагляри сега ще им подарят 25 млд. евро, за да излядат от кризата, която сами си сътвориха. Мисля, че беше сходна сумата, която преди години им отпусна ЕС за пътищата им. Оставям на теб да си направиш сметката какви пътища ще имаме ако ни налеят толкова пари ;)

Oтговор на въпроса - 0 км :!:
Понеже живеем в България , с парите могат да се понапълнят нечии сметки ,да си построят някои хора доволни къщи и да направят оборот на някои от представителствата на премиум марките :lol:

Аз миналата неделя ходих на гости в гр.Берковица през пр.Петрохан и направо се отчаях :help: От както съм човек го пътувам тоя проход ,но в сегашното си състояние не е бил никога и аз лично не виждам как ще се поправи , пък да не говорим кога ...
19 000 км е общата дължина на пътната мрежа в страната ни ,като мин 80% е за ремонт

Георги Пенчев
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата