Внимавайте като пазарувате от интернет, че ....
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Внимавайте като пазарувате от интернет, че ....
ils написа:Интересна тема, ама инфото верно е малко старо...
2 пратки вече взимам по новата система и всичко си е уредено като хората без висене и разправии.
На известието ти пише какво имаш да плащаш - пощенски такси, ДДС и друго (ако има). Отиваш на гишето броиш парите и си взимаш пратката. Макс 10 минути с чакането на опашка и разходката от едното до другото гише
От Щатите ли? На каква стойност дойдоха декларирани?
- Loopix
- Потребител
-
- Кара: E36 320 Touring
- Мечтае да кара: E46 M3
- Детайли за колата: С ГИ за да му е еффтино
absix написа:ils написа:Интересна тема, ама инфото верно е малко старо...
2 пратки вече взимам по новата система и всичко си е уредено като хората без висене и разправии.
На известието ти пише какво имаш да плащаш - пощенски такси, ДДС и друго (ако има). Отиваш на гишето броиш парите и си взимаш пратката. Макс 10 минути с чакането на опашка и разходката от едното до другото гише
От Щатите ли? На каква стойност дойдоха декларирани?
Опс, май съм писал от акаунта на братото

Та по темата - и двете от Щатите.
Едната без ДДС (под 30 лв. беше декларирана) само пощенски разходи - е това не го разбирам нямаш ДДС и пак те цакат с измислени такси, при положение, че си плащаш транспорта предавително

Втората и ДДС хвана, някъде към 10 лв. и пак така отиваш, плащаш и влачиш

Ooo и мен така ме наебаха преди като лимита беше 100$
Предвидливо съм си поръчал неща към 90$, ма те гледат джапат се митничарите и - яяя, ма ти имаш и 30$ шипинг, демек си внесал неща за 120$, айде плащай мито и ддс

dimithur написа:Ooo и мен така ме наебаха преди като лимита беше 100$Предвидливо съм си поръчал неща към 90$, ма те гледат джапат се митничарите и - яяя, ма ти имаш и 30$ шипинг, демек си внесал неща за 120$, айде плащай мито и ддс
![]()
Преди беше 45 евро, сега 15.
- Loopix
- Потребител
-
- Кара: E36 320 Touring
- Мечтае да кара: E46 M3
- Детайли за колата: С ГИ за да му е еффтино
absix написа:dimithur написа:Ooo и мен така ме наебаха преди като лимита беше 100$Предвидливо съм си поръчал неща към 90$, ма те гледат джапат се митничарите и - яяя, ма ти имаш и 30$ шипинг, демек си внесал неща за 120$, айде плащай мито и ддс
![]()
Преди беше 45 евро, сега 15.
Преди лимита беше 150 евро, ако пазаруваш от търговец и 45 евро, ако ти изпращат подарък. В момента нещата стоят - 15 /45 евро в полза на подаръка

Тук говорим за праг за начисляване на ДДС.
Ако пазаруваш стока от търговец от 15 до 150 евро не се начислява мито, над тази сума ще има и евентуално мито и нещата стават дебели ...
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
dimithur написа:Ooo и мен така ме наебаха преди като лимита беше 100$Предвидливо съм си поръчал неща към 90$, ма те гледат джапат се митничарите и - яяя, ма ти имаш и 30$ шипинг, демек си внесал неща за 120$, айде плащай мито и ддс
![]()
При внос към фактурната стойност се добява и транспорта, когато условието на доставка във фактурата е по франкировки EXW (екс уъркс, или свободно от разходи по пренасяне на изпращача от завода), FCA (фрий кериър, или свободно от разходи по пренасяне на изпращача от отправната точка), т.е когато транспортните разходи са за сметка на получателя, в случая ти. Но това трябва да го знаеш когато ти пишат фактурата, трябва да се намали стойността на стоката за сметка на транспорта или да пишат друго условие на доставка, примерно CPT ( кост пей ту, доставка до) и да стане сбора 100 долара. Разбира се това е валидно когато става въпрос за подарък и се пише някаква фиктивна стойност. В статията автора спокойно може да накара от щатите да му пишат 10 долара за тези тениски и митничарите копче не могат да му кажат. 15 години работя в тази система. Това не са стоки, които подлежат на проверка за минимални стойности, нито ще го пратят в тарифна политика, или да му изчисляват антидъмпингово мито и куп глупости, още повече никой митничар няма да се занимава с някакви си тениски. Най-много да си направи устата за почерпка, сега няма да уточнявам на каква стойност, но е минимална, вярвайте ми. Това с рушвета от мойта работа никой митничар на столична митница дори не ми е намеквал. Нито са ми правили въртели. За други места не знам. Рядко обмитявам пощенски пратки и не ми е това работата. Обмитявам камиони и вагони със стока, а за пощенските пратки обикновено спедицията си има грижа за това. Наистина в тази държава само изрядните го отнасят за съжаление, също и тези които хабер си нямат от митници.
Мерси колега за подробната информация, ще ми е от полза занапред
Просто магазина, от който пазарувах си имаше строга политика какви стойности обявяват за пратките и не става да пишат нищо по различно 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
ивчо3 написа:dimithur написа: В статията автора спокойно може да накара от щатите да му пишат 10 долара за тези тениски и митничарите копче не могат да му кажат.
Бъркаш нещо, ако е обемиста за ниска стойност я отварят и ако преценят, че струва повече я задържат и комисия определя стойността и и стойността става толкова, колкото кажат те.
bum_bum написа:ивчо3 написа:dimithur написа: В статията автора спокойно може да накара от щатите да му пишат 10 долара за тези тениски и митничарите копче не могат да му кажат.
Бъркаш нещо, ако е обемиста за ниска стойност я отварят и ако преценят, че струва повече я задържат и комисия определя стойността и и стойността става толкова, колкото кажат те.
Абе ти хубаво си ме цитирал, ма аз що няма спомени да съм писал подобно нещо

bum_bum написа:ивчо3 написа:dimithur написа: В статията автора спокойно може да накара от щатите да му пишат 10 долара за тези тениски и митничарите копче не могат да му кажат.
Достатъчно е една, леко "пипната", разписка от Пейпал плащането, че действително толкова си платил и те пускат

- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
absix написа:bum_bum написа:ивчо3 написа:dimithur написа: В статията автора спокойно може да накара от щатите да му пишат 10 долара за тези тениски и митничарите копче не могат да му кажат.
Достатъчно е една, леко "пипната", разписка от Пейпал плащането, че действително толкова си платил и те пускатАз съм вкарал един камион неща от Щатите и никога не е имало комисии.
+1

absix написа:bum_bum написа:ивчо3 написа:dimithur написа: В статията автора спокойно може да накара от щатите да му пишат 10 долара за тези тениски и митничарите копче не могат да му кажат.
Достатъчно е една, леко "пипната", разписка от Пейпал плащането, че действително толкова си платил и те пускатАз съм вкарал един камион неща от Щатите и никога не е имало комисии.
+2 И аз съм "пипвал" разписките от пей пал на познати и всичко си мина ток и жица

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Зависи от това какво внасяте, като си внасях маховика и съединителя пипах, пипах и като го отвориха си стана ясно, че няма как да струва 100 долара. За някои неща просто не върви.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
Какво да ти кажа, понякога нещата може да вземат други обрат, лично съм обмитявал частни пратки от физическо лице изпращач, на физическо лице получател, на реална стойност хиляди евро, като нови, да речем ползвани и продавани след това на реална половин цена с обявена фактурна стойност за тогавашните изисквания около 50 евро и никой не ме е пращал на комисия да ми определя цените. Наистина има такъв момент за стоки с комерсиална цел и както казваш обемисти и скъпи при това. В този случай процедурата при определяне на минимални цени е същата, както и ако внасяш цял контейнер с китайско карго със занижени стойности на цените, например. Мнениато ми засягаше основно темата с тениските.

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
dimithur написа:bum_bum написа:ивчо3 написа:dimithur написа: В статията автора спокойно може да накара от щатите да му пишат 10 долара за тези тениски и митничарите копче не могат да му кажат.
Абе ти хубаво си ме цитирал, ма аз що няма спомени да съм писал подобно нещо![]()
Ха ха ха, това го написах аз, но колегата бум-бум нещо е объркал с копи-пейста. Нищо лошо, няма да ти искам пари за авторски права.

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3