WIRELESS INTERNET?Помощ...
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
От BMW///M-ma6inata: Надявам се да не използваш повече този подигравателен тон към другите участници във форума![]()
Не намирам упрека ти напълно уместен и не съм ти гост от тунинг.бг форума.
G+ extreme е просто друг стандарт, позволяващ още по-висока скорост.
Не забравяй, че не е важно колко бърза карта ТИ си монтирал на копютъра ти, ами колко е бърз device-а (router, AP, repeater etc.) отсреща!
А дали да е PC Card или USB или USB stick си е изцяло твой избор! PC Card-та стърчи обикновенно около 2см или от ляво или от дясно на лаптопа. Стиковете са по-дългички, но по-малки и ще киснат където имаш USB порт. Ако е външна карта с USB порт е куцо малко за лаптоп, защото картата буквално виси някъде на кабела си. МОСТ продават такава карта на D-Link и съм я монтирал на лаптоп.... Би била удобна за настолно PC където искаш просто да избегнеш PCI WLAN карта.
Демек избираш си това, което на теб най-много ще ти хареса и най-малко ще ти пречи/дразни евентуално. Цените варират с минимални разлики при мен в Германия, надявам се и при теб да е така.
Последно: реалният траснфер на един WLAN е около 50% от обявената скорост поради акнолиджмента. Тоест при 11 мегабита имаш реални около 4,5-5 мегабита (8 бита са един байт, ако се чудиш как да си сметнеш трансфера), and so on and so fort.
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!

Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
- F-14
- младши ентусиаст
-
ето какво ми прати един приятел от германия
Не разбирам немски но виждам че цената не е 101,60лв както на картата която гледах вчера в един магазин тук.
Дали има начин да се набутам като си купя карта която няма да ми върши работа или ще е значително по-бавна от необходимото?

Не разбирам немски но виждам че цената не е 101,60лв както на картата която гледах вчера в един магазин тук.
Дали има начин да се набутам като си купя карта която няма да ми върши работа или ще е значително по-бавна от необходимото?
- F-14
- младши ентусиаст
-
ето какво ми прати един приятел от германия
: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 5181036737

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Wizi написа:От BMW///M-ma6inata: Надявам се да не използваш повече този подигравателен тон към другите участници във форума![]()
Не намирам упрека ти напълно уместен и не съм ти гост от тунинг.бг форума.
Никъде не съм споменавал за никакви гости от където и да било

Аз пък не намирам хапливия ти тон в първия пост за уместен и за това ти направих забележка. Виж си лс-то, и да знаеш ,че нямам нищо лично към теб и няма значение дали участваш в други форуми.
Значи... КОЛЕГА! Трябва да ми кажеш за какво ще ползваш цялата далавера за да те упътя горе-долу според мен какво би ти било нужно.
Ето предварително варианти:
а) ще ползваш WLAN само за интернет.
Тогава ти е пре-достатъчно 11 мегабита мрежова карта или по-сложно казано 802.11b. Тъй като както споменах вече, че реално ще имаш макс. 5 мегабита трансфер това ти е пре-пре достатъчно за интернет. Едва ли ще се набутваш за провайдър с по-дебел download stream.
б) ще ползваш WLAN и за трансфер между твоето лаптопче и други компове
Тогава бих ти препоръчал да инвестираш в 54 мегабита, или 802.11g. Иначе ще се зориш ако местиш по-големи файлове по мрежата.
Сега идва тънкият момент, а именно че каквато карта си си избрал - същия протокол трябва да го подържа и рутера или аксес пойнта отсреща. Тоест: ако се връзваш към 54 мегабита рутер/АП ще е добре и картата да ти е толкова бърза. Ако ще е вариант "А", тогава те урежда един рутер 802.11а
Цени:
Този адрес, който си го дал е реален. Тоест такива са цените на PCMCIA картите в Германия за no name. Аз приципно не съм привърженик на такива неща, защото съм на принципа, че не съм богат да си купувам ефтини неща. За това съм си купил рутер и PCMCIA карта от фирмата D-Link (и двете 11 мегабитови), като смятам че са достатъчно добри. Ефтини модели са и за това рутера струва към 40 Евро, а картата 25.
В София мисля МНОГО трудно би намерил такива цени, защото търсенето на такива неща все още е прекалено малко, следователно предлагането е сравнително малко и цените седят високо, освен че и трудно се намират. Ако можеш да помолиш някой да ти ги купи от чужбина или най-добре от Щатите - ще си на мега далавера. В USA пък за тези пари дето аз съм си взел тези неща ще си вземеш направо 54 мегабитови такива.
Ако ще градиш WLAN мрежа ще са ти нужни малко поне знания по networking.... иначе ще имаш дъъълги нощи докато ги накараш да тръгнат. В инререс на истината ако знаеш какво и как трябва да нагласиш е работа точно за 5мин.
Но за това чак като стигнеш до там и ако въобще ти се наложи да стигнеш до там.
Ето предварително варианти:
а) ще ползваш WLAN само за интернет.
Тогава ти е пре-достатъчно 11 мегабита мрежова карта или по-сложно казано 802.11b. Тъй като както споменах вече, че реално ще имаш макс. 5 мегабита трансфер това ти е пре-пре достатъчно за интернет. Едва ли ще се набутваш за провайдър с по-дебел download stream.
б) ще ползваш WLAN и за трансфер между твоето лаптопче и други компове
Тогава бих ти препоръчал да инвестираш в 54 мегабита, или 802.11g. Иначе ще се зориш ако местиш по-големи файлове по мрежата.
Сега идва тънкият момент, а именно че каквато карта си си избрал - същия протокол трябва да го подържа и рутера или аксес пойнта отсреща. Тоест: ако се връзваш към 54 мегабита рутер/АП ще е добре и картата да ти е толкова бърза. Ако ще е вариант "А", тогава те урежда един рутер 802.11а
Цени:
Този адрес, който си го дал е реален. Тоест такива са цените на PCMCIA картите в Германия за no name. Аз приципно не съм привърженик на такива неща, защото съм на принципа, че не съм богат да си купувам ефтини неща. За това съм си купил рутер и PCMCIA карта от фирмата D-Link (и двете 11 мегабитови), като смятам че са достатъчно добри. Ефтини модели са и за това рутера струва към 40 Евро, а картата 25.
В София мисля МНОГО трудно би намерил такива цени, защото търсенето на такива неща все още е прекалено малко, следователно предлагането е сравнително малко и цените седят високо, освен че и трудно се намират. Ако можеш да помолиш някой да ти ги купи от чужбина или най-добре от Щатите - ще си на мега далавера. В USA пък за тези пари дето аз съм си взел тези неща ще си вземеш направо 54 мегабитови такива.
Ако ще градиш WLAN мрежа ще са ти нужни малко поне знания по networking.... иначе ще имаш дъъълги нощи докато ги накараш да тръгнат. В инререс на истината ако знаеш какво и как трябва да нагласиш е работа точно за 5мин.

- F-14
- младши ентусиаст
-
за какво ми трябва...хм...
Трябва ми като се моткам по летищата с лаптопа си да си ползвам нет.Трябва ми като отида в САЩ и искам да се вържа към мрежа с wireless нет да не се окаже че съм си купил карта дето не ми върши никаква работа.Трябва ми да е сигурно че ще работи на всякъде- не както например да си сложа модем на БТК от новите и с него да не мога да си пусна вътрешна интернет мрежа и да трябва да правя други глупави схеми.
Общо взето това е.При все че нямам познания в тази сфера,нямам и за цел да имам,бих го конкретизирал така:
Искам да отида да си купя това чудо, да ми е възможно най-удобно,евтино сигурно и да не се чудя по колко пъти в месеца да го преинсталирам щото се скапва
Трябва ми като се моткам по летищата с лаптопа си да си ползвам нет.Трябва ми като отида в САЩ и искам да се вържа към мрежа с wireless нет да не се окаже че съм си купил карта дето не ми върши никаква работа.Трябва ми да е сигурно че ще работи на всякъде- не както например да си сложа модем на БТК от новите и с него да не мога да си пусна вътрешна интернет мрежа и да трябва да правя други глупави схеми.
Общо взето това е.При все че нямам познания в тази сфера,нямам и за цел да имам,бих го конкретизирал така:
Искам да отида да си купя това чудо, да ми е възможно най-удобно,евтино сигурно и да не се чудя по колко пъти в месеца да го преинсталирам щото се скапва

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
слушай ме мене, щото Визи е по-млад от мене
купуваш си карта за 20-30 ЕУР и заспиваш! Такива карти или работят или не ... така че марката е предпоставка само за висока цена ... пък и нали знаеш, че каквато и да е марка - всичко идва от Тайван

купуваш си карта за 20-30 ЕУР и заспиваш! Такива карти или работят или не ... така че марката е предпоставка само за висока цена ... пък и нали знаеш, че каквато и да е марка - всичко идва от Тайван

F-14 написа:за какво ми трябва...хм...
Знчи нещата са еуементарни, Уотсън!

Купуваш си НЯКАКВА wireless карта на която да пише, че е 802.11b и пееш!
Както вече казах 802.11b e СТАНДАРТ, т.е. дали ще го ползваш в Китай, Щатите, Зимбабве, Мозамбик, Никарагуа.... ако щеш и България - нема да имаш ядове, вервай ми.
Нищо, че агента CheGevara се има за по-дърт от мен - АЗ ти говорим истината

Инсталацията му е адски семпла. Ако си монтираш и SP2 за което вече те посъветвах в случай, че не си го направил вече - нещата са ОЩЕ по-елементарни! Общо взето се свеждат до това като седнеш на някое летище да му дадеш search, connect me to *THIS* one, done.

... по-лесно от това - тури му пепел братче!

Ако имаш некой лев в повече си вземи некоя дето не е куче марка и жми градо от всекъде!
Хайде успех и да постнеш тук от некое летище да знаем, че си в играта

- F-14
- младши ентусиаст
-
ами добре обаче вижте ко каза един приятел от САЩ:
Вземи си USB защото ще може да го разнасяш като стайна антена- ако си вземеш PCMCI значи все едно си със забита в телевизора антена и си малко или много ограничен.
Питах го и за G стандарта и каза че може да дойде момент в който да се окажа в небрано лозе- а именно: да не намеря източник който поддържа G стандарт.
Колкото до USB-то не знам как да проверя дали е 1,1 или 2.0 на лаптопа
ако някой знае нека каже...
P.S. Със Сървиз Пак 2 съм отдавна
Вземи си USB защото ще може да го разнасяш като стайна антена- ако си вземеш PCMCI значи все едно си със забита в телевизора антена и си малко или много ограничен.
Питах го и за G стандарта и каза че може да дойде момент в който да се окажа в небрано лозе- а именно: да не намеря източник който поддържа G стандарт.
Колкото до USB-то не знам как да проверя дали е 1,1 или 2.0 на лаптопа

P.S. Със Сървиз Пак 2 съм отдавна

Ако си купиш G и не намериш такъв аксес пойнт около теб, ами намериш само B - нямаш проблем да се логнеш към него. Обратното не става! Така че метай се на едно G и знай, че си up-to-date
Това за антената е съм съгласен. Ама грам не съм съгласен! Една PCMCIA WLAN карта си има достатъчно добре интегрирана антена в него за да нямаш никакви проблеми. Оставам с впечатлението, че според твоя приятел сигнала е на моменти едва ли не и трябва да го "гониш" за да имаш максимален. Това е прекалено екстремна ситуация и не мисля, че НЕ би попаднал така лесно в нея. Освен ако в тоалетните на летищата сигнала не е действително poor.
Ами при положение, че в момента всеки един лаптоп със Сентрино процесор, който идва с вграден WLAN device в самия лаптоп - как мислиш, дали той ептем не е ограничен от към сигнал? Няма такова нещо.... бъди сигурен! Иначе никой нямаше да си ги купува...
За това да си видиш дали ти е 1.1 или 2.0 USB-то не се сещам в момента как най-лесно да го провериш
Забележка: скоростта е за сметка на разстоянието! От тук следва, че 802.11б има двойно по-силен сигнал и двойно от по-надалеч можеш да се логваш от колкото с 802.11г.

Това за антената е съм съгласен. Ама грам не съм съгласен! Една PCMCIA WLAN карта си има достатъчно добре интегрирана антена в него за да нямаш никакви проблеми. Оставам с впечатлението, че според твоя приятел сигнала е на моменти едва ли не и трябва да го "гониш" за да имаш максимален. Това е прекалено екстремна ситуация и не мисля, че НЕ би попаднал така лесно в нея. Освен ако в тоалетните на летищата сигнала не е действително poor.

Ами при положение, че в момента всеки един лаптоп със Сентрино процесор, който идва с вграден WLAN device в самия лаптоп - как мислиш, дали той ептем не е ограничен от към сигнал? Няма такова нещо.... бъди сигурен! Иначе никой нямаше да си ги купува...
За това да си видиш дали ти е 1.1 или 2.0 USB-то не се сещам в момента как най-лесно да го провериш

Забележка: скоростта е за сметка на разстоянието! От тук следва, че 802.11б има двойно по-силен сигнал и двойно от по-надалеч можеш да се логваш от колкото с 802.11г.

- F-14
- младши ентусиаст
-
днес открих такава карта която поддържа и двата стандрарта.Интересно не видях USB стик с антена?!?Може би не съм попаднал където трябва.
Но за сметка на това вижте тук цените:
http://froogle.google.com/froogle?q=wireless+card
защо да купувам от тук като оттам ще ми излезе 15$ и дори да се окаже неподходяща няма да ме е яд толкова
Но за сметка на това вижте тук цените:
http://froogle.google.com/froogle?q=wireless+card
защо да купувам от тук като оттам ще ми излезе 15$ и дори да се окаже неподходяща няма да ме е яд толкова

Моя лап-топ е с wireless и в германия имах честа да го ползвам. Предполагам че и в щатите е същото положение. Ако си студент, ти издават специален акаунт с парола. Когато имаш мрежа ти излиза прозорчето , все едно си с модем
Много е яко да си седиш в парка, някой свой БГ хакер да ти е пуснал прокси и да си сваляш музика под шума на дърветата 

Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
.. И в България вече на доста места я има тая магия повярвайте ми не е чак такава извънземна технология но е страшно удобство и работи перфектно
Скоро някой ми беше казал че една от веригите бензиностанции са пуснали безплатно wireless интернет в бензиностанциите си, от който се възползвали и живущите в близките блокове

Скоро някой ми беше казал че една от веригите бензиностанции са пуснали безплатно wireless интернет в бензиностанциите си, от който се възползвали и живущите в близките блокове

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
F-14 написа:днес открих такава карта която поддържа и двата стандрарта.Интересно не видях USB стик с антена?!?
- 802.11g поддържа и ДВАТА стандарта, защото е по-висшо от 802.11b. Сори, мислех че ти е станало ясно от това, което до сега обяснявах. Трябваше да ме питаш...
- това за USB с антенка ако твоя приятел ти го е казал - остави го той да ти го търси. Аз тако'з животно до сега не съм виждал. Сори.
Като си сложиш карта и си я инсталираш, ще видиш кое прозорче ти излиза.
... само дето агента с примера за интернета в градинката го е описал малко като в StarTrek - без да се обижда.
За да се логнеш някъде ти трябва АКСЕС ПОЙНТ около теб към който да можеш да се закачиш. Дали ще е от близкото кафене или от някой офис, който са забрабили да му кодират сигнала - няма значение.
Този "вълшебен код" за който говори не е някакъв супер хакерски дето ти позволява да се логваш където ти падне. 90% от WLAN рутерите и аксес пойнтовете ползват кодиране на сигнала (encryption) който ограничава хората, които искат да се логват към него и не знаят кода.
Щом споменава думата "студент" предполагам това му е акаунта от университета с който се логва докато лежи на дворчето или полянката в непосредствена близост до сградата на даскалото. Повече от това обаче не е.
Защо не питаш направо какво още ти е мъгла да видя дали не мога да те просветля, вместо да се чудиш и да блуждаеш из уеб-а!?

43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3