Велосипедисти и велосипедизъм - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип велосипедизъм практикувате?

Градско каране по улиците, редом с колите
21
17%
Градско каране по тротоари, градинки, паркове
28
22%
Каране само в паркове и велоалеи
7
6%
Извънградско каране по главните пътища
7
6%
Извънграско каране по "селски" пътища
7
6%
BMX и други подобни каскади
5
4%
Планинско каране по черни пътища
12
10%
Планински екстремни спускания (mountain bike)
14
11%
Каране по спец. писти (колописти) за време
0
Няма гласували
Не карам велосипед
21
17%
Не карам, защото не мога да карам
3
2%

Общо гласове : 125
Потребител
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: M-Power

Re: Велосипедисти и велосипедизъм - обща тема

Мнение от FireFoXa » 29 Апр 2010, 20:51

+1 за екстремното каране DH/FR

Spoony написа:И още нещо- според вас "дрифт с колело" и "обратен завой с ръчната" могат ли да се практикуват с велосипед?

Може бе, що да неможе... Зависи колко си добър със задната спирачка, доста често срещана практика по завоите си е дрифта. Пък дрифта, като дрифт, без спирачка е възможно да си се направи на много песъклива почва, ама трябва да се засилиш доста... и не е за аматьори, щото много се пада.

Незнам дали знаете, но в България за всяко нещо си има форум. За планинско колоездене има много хубав сайт + форум, в който може да намерите предостатъчно информация. Не съм напълно запознат дали мога да постна линк, за да не се счете като реклама, ама мисля че всеки може да спрегне думите "планинско" "колоездене" "мтб" и да го намери :D :D

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 29 Апр 2010, 21:09

vld написа:Все пак е автомобилен форум :ranting:

Еее, не си прав, виж темата за фитнес каква хубава си се получи...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 29 Апр 2010, 21:43

Винаги е по-добре да се движим с колело защото не замърсяваме околната среда... Ако лека полека започнат всички така да се движят ще е добре ;) Само трябва да се внимава с голЯми батки с хОпели дето налитат на бой след като ти бибитне и му кажеш "Здравей" не ма*ка ти или нещо подобно... Поне за мен това е поздрав и да се внимава защото има такива който карат се едно са сами на пътя и едва ли не Свети Петър им е навигатор :mhihi:
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 29 Апр 2010, 22:05

acho.rs написа:
dimithur написа:Препоръчайте нещо на разумна цена дето ще ме вози с 90+ ми кила :mhihi:

Зависи на каквъ ръста са и колко е процента на маста :mhihi: Аз съм с по-малко покормина и нямам проблеми с колелото , само че не и в София . Да ида потен като магаре в офиса , за мен не е далавера :)
Като малък карах , като луд по цял ден и мисля , че съм си взел дела , тогава . За спортуване има , много по-добри варианти :)

Е са има всякакви противопотни мазила, па и нема да се набирам като луд :mhihi: Тея в Метро по 150 лв изглеждат големи ментета, вероятно ще се разпаднат още при второто ми качане . Требва ми нещо дето да си го карам изграда , 8км в една посока и после обратно :smoke:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 29 Апр 2010, 22:11

dimithur написа:
acho.rs написа:
dimithur написа:Препоръчайте нещо на разумна цена дето ще ме вози с 90+ ми кила :mhihi:

Зависи на каквъ ръста са и колко е процента на маста :mhihi: Аз съм с по-малко покормина и нямам проблеми с колелото , само че не и в София . Да ида потен като магаре в офиса , за мен не е далавера :)
Като малък карах , като луд по цял ден и мисля , че съм си взел дела , тогава . За спортуване има , много по-добри варианти :)

Е са има всякакви противопотни мазила, па и нема да се набирам като луд :mhihi: Тея в Метро по 150 лв изглеждат големи ментета, вероятно ще се разпаднат още при второто ми качане . Требва ми нещо дето да си го карам изграда , 8км в една посока и после обратно :smoke:
Недей да се тровиш,ако минаваш през апркове става,ама да караш по улиците и да дишаш тея отрови :help:
Аз се отказах от градското каране,само в планините
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар

Мнение от dimithur » 29 Апр 2010, 22:15

Прав си, както казах, ще чакам бензина да стане 10лв и тогава нема да се трова :lol:
Н.Хайтов

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 29 Апр 2010, 22:19

dimithur написа:Прав си, както казах, ще чакам бензина да стане 10лв и тогава нема да се трова :lol:

Тогава всички ще караме колела :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 30 Апр 2010, 11:14

dimithur написа:Прав си, както казах, ще чакам бензина да стане 10лв и тогава нема да се трова :lol:

Точно пък с колело в задръстването се тровиш много повече отколкото в кола със свалени джамове. Миналото лято навъртях бая километри градско и гледах да минавам повече по квартални улички и по-малко успоредно на колите по булевардите. Обаче навсякъде го има проблема с помиярите.

А сега почнах да карам малкия на градина и от понеделник до петък, се оказа че имам оправдание да карам колата и сутрин и вечер :mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 30 Апр 2010, 11:18

XaMaB написа:Точно пък с колело в задръстването се тровиш много повече отколкото в кола със свалени джамове.

Не съм съгласен с това, като си с велосипед на практика за теб задръстване няма, а ако си с колата може да дремеш с часове в колоната.
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар

Мнение от dimithur » 30 Апр 2010, 11:54

Като стане 10лв бензина, вервайте нема да им задръствания :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 30 Апр 2010, 12:07

Ето как ще изглежда типичният гъзар, прясно скочил от голфа или Е36-цата и качен на колело :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар

Мнение от dimithur » 30 Апр 2010, 12:14

saleen написа:Ето как ще изглежда типичният гъзар, прясно скочил от голфа или Е36-цата и качен на колело :mhihi:

Типичния "газар" ще се е върнал на село и ще управлява чериколесно превозно средство, с една жива конска тяга :mhihi:
Н.Хайтов

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 30 Апр 2010, 13:57

яко downhill :driving:
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 30 Апр 2010, 15:11

N.Mihaylovski написа:

Тогава всички ще караме колела :mhihi:

...и тогава вече ще въведат книжки за колела и пак отзад :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Апр 2010, 16:48

"планински екстремни спускания" и "маунтин байк" са две различни понятия.

едното е 25-30кг "велосипед" само за спускане с 8-10 инча ход на предната вилка и поне 6 на задната и хидравлични дискови спирачки, другото е .. 10-15кг велоспед с много предавки което може да се кара и нагоре...

даунхил байк <> маунтин байк
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата