Регистрация на куче в общината?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Re: Регистрация на куче в общината?

Мнение от Eliana » 05 Май 2010, 9:16

Този данък е 20 лв. годишно доколкото знам. Аз мойто куче все още не съм го регистрирала, защото е още малко (няма и 2 месеца), но смятам след 3-та ваксина и тази за бяс като започнеме с разходките да го направя.. По пътя на логиката е нормално кучето да е чипирано и тогава да се регистрира в общината, но само по мойта логика.. по тази на общината не знам как ще е.. Иначе като се извежда кучето, трябва да си носите паспорта му и вашите лични документи иначе за неносене на документи за кучето глобата е 10 лв., а за липсата на ваши е 50 лв.
Кучета със среден размер и нагоре задължително трябва да са с намордник.
Изображение

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 05 Май 2010, 9:26

Чл. 1. Наредбата регламентира реда и начина на придобиване, притежаване, отглеждане и развъждане на животни домашни любимци.....

http://sofiacouncil.bg/index.php?page=ordinance&id=36
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 05 Май 2010, 16:36

Да бе....що не се наредят да им набия по един чип и на тях в гъ*а? Изроди....чип на кучето ще си слагам. Как пък не!
Изображение

I wanna leave you far behind....

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 05 Май 2010, 17:41

Регистрацията е задължителна за всички домашни любимци и дворни кучета. За издаване на паспорта не трябва снимка на кучето,бие му се ваксина против бяс и му се слага чип-а. 30лв. е услугата при ветеринарния. За регистрацията в общината ми искаха само 3-те имена и адреса,както и име и порода на кучето. 10лв. ми е годишния данък + 1лв. такса за банката... Нито паспорт,нито номер на чипа на кучето са ми искали. Желателно е тия процедури да се направят,че с такива кофти комший си еб.ло мамата....

п.п Вече си имам щар по щар с отворени дифове,аларма,кожен салон и чип :mhihi:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 05 Май 2010, 17:53

georgymk написа:аве тия макя им стара ве,и на кучето сложили данък,данък дишане няма ли да има,бахти обирджиите тия са живи крадци,да се спасяват,няма да им плащам данък на кучето си.Нестига че му купувам редовно ваксини,и сумати и глупости давам по едно 300 лв. на месец,ми и данък ще ми слагат :ranting:

колега, не ти ли омръзна да плямпаш некомпетентно?!? не че ми пречиш, ни най-малко, обаче почна да чета тема и к'во става: чета нещо интересно, започва да се развива дискусия няк'ва и оп-ти... от там още няколко индивида правят с темата това, за което народа е казал: на един казан мед и една лъжица л*йно му стига... та затова реших да си ти кажа, пък и не съм първи. ся да не се обидиш, оди пуши една цигарка и така... що ти прая забележка, освен че мисля, че спамиш? щото тоя данък го има от бая време, мисля от преди аз да сам роден, както каза един колега по-горе. това, че новите управляващи решиха да си взимат това, което им се полага, показва искане за налагане на ред, а не показва, че са крадци и обирджии-т'ва са твой думи. колкото до това ще си регистрираш ли кучето-твой проблем - няма-рискуваш, регистрираш го-плащаш и си спокоен. аз също няма да го регистрирам. въпрос на мислене. това е като карането без книжка леко... това е от мен.

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 06 Май 2010, 5:31

Ми моите и двете кучета са с паспорти, родословия и шидз, пък не са чипосани. Сток са си :mhihi: :mhihi: :mhihi: И не са регистрирани в общината.
Изображение

I wanna leave you far behind....

Предишна

Назад към Извън Темата