Защо 7000души,2000 БМВта и само 300 членове на клуба?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Re: Защо 7000души,2000 БМВта и само 300 членове на клуба?

Мнение от Wolfen » 12 Май 2010, 0:01

Пак да кажа... освен материалните облаги описани в сайта на клуба .. членството те прави част от една общност. И членувайки в нея, ти подпомагаш нейното развитие и популяризиране. Разбира се, има какво още клуба да направи за своите членове, но хайде да престанем с мислене от сорта на "първо ти ми дай, пък после аз"....

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 12 Май 2010, 0:05

spacepl написа:Смятам че съм си платил за да влезна (и да не гледам въпреки че съм 197 сантима)

И кое не видя,да не очакваш някои да те понесе на трон,и път да ти направи нокои.
Ще идеш от по-рано ще си запазиш место,а това което не си видял ще го видиш в нета!
Тук темата е за идеята,за позитивно мислищите хора,а не за недоволковци,нормално е при толкова народ,
да се вижда по-трудно.Испита ли еуфорията когато влезе в колоната и се огледа и навсякъде само БМВта,
беше ли ти приятно да се чувстваш,една малка частица от нещо голямо.НЕ,не защото,то е неуписуемо и неразбираемо от всеки.
Да го разбереш трябва да го почувстваш,а не да бъдеш раята управлщваща автомобил със същата марка.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Май 2010, 0:13

S_GonzaLes написа:
spacepl написа:А какво всъщност прави клуба за членовете си ?

Този събор кой мислиш го направи, да не мислиш че марсианците са го направили !?

Не бъркай 2-та щата дето се казва... Събора се прави за ФЕНОВЕТЕ, не само за членовете... А и събора е начин тоя клуб да съществува- нали не мислиш, че тея 40 кинта (добре де- някои дават повече, но те са под половината) от 300 члена стигат :?: Сложи само секретар, офис, общо събрание, хостинг за форума и таксата към Европейският клуб, добави стикери и плакати за събора и парите от членски внос ги пиши бегали, че дори и не стигат сигурно :roll: Събора в този му вид реално погледнато се прави заради едните пари и да се покаже кой клуб е най-голям...

Та така, въпроса е правилен- Какво прави клуба за членовете :?: Освен отстъпките които съм сигурен, че 95% от членовете не ползват...

Wolfen написа:.... членството те прави част от една общност....

Да го кажа така: "Книжка кола не кара"... Що трябва да съм член за да се чувствам част от каквото и да е :?: Едната членска карта ли ще ме направи повече фен от някой без, или отстъпките, или картата от Европейският клуб, или ако щеш и карта от Марсианският клуб на БМВ :?: Или някой който е член е повече фен от мен :?: Едното няма НИЩО общо с другото... Или си фен на марката, или не си- толкова е просто...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 12 Май 2010, 0:13

Тва за раята ще се направя че не съм го видял. Във колоната не съм пътувал защото пристигнах в събота, пътувах със фенове на марката (но не и членове на клуба) но пак ми беше готино. Не съм ти казал че не съм почувствал нищо - тва сам си го измисли. За мен БМВ е нещо велико, но точно там е работата че невиждам нещо такова в членството в клуба.

"BMW Клуб България е клуб с нестопанска цел и дейност, градящ се единствено и само на ентусиазма на своите членове. Целта на този клуб е създаването и поддържането на една BMW общност в България, чието поле се простира от организирането и провеждането на най-различни мероприятия, до безвъзмездна помощ при най-различни ситуации, спохождащи ни в ежедневието. За целта клубът поддържа интернет форум, в който всеки да сподели приятни емоции от шофирането на своето BMW или да се поинтересува по даден технически въпрос.
Сред основните приоритети на клуба са откриването и обединяването на феновете на марката в България, взаимодействие и сътрудничество със сродни български, европейски и други международни организации, свързани с BMW. Също така налагане на морални норми на поведение у своите членове при експлоатация на техните автомобили с цел намаляване броя на ПТП.

Друга основна цел е създаването и развиването на регионални клубни звена в по-големите градове на България. Ако желаете да помогнете в тази насока, моля свържете се с председателя на клуба."

Мога да ти кажа че това съм го изпълнил на 90% (десет заради международната дейност ми се губят).

ПС: отстъпаката е в 7 (седем) фирми работещи в София

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 12 Май 2010, 0:17

Значи в нашия манталитет просто е заложено това... просто хората са устроено доста по различно.. Тук хората са ползватели на марката, те вече не са ентусиасти... идеята на този клуб и форум не е да събере ползвателите на бмв а ентусиастите и верните фенове... много от най-верните фенове са започнали във форума с глупави теми и въпроси, но статистически погленато във форума всяка 3та тема е банална, многократно обсъждана и публикувана от човек който се е регистрирал вчера щото му се е развалила колата и нема пари за сервиз... тези хора никога няма да станат членове или ентосиасти.. от тези 7000 сигорно 4-5000 са били саирджии 1000-1500 фенове и 500 ползватели.. странното е че само 300 от тези 1500 подкрепят каузата...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 12 Май 2010, 0:19

Аз лично съм чувала, че за да станеш член на БМВ клуб България, трябва да те одобрят.. Засмях и повече не съм се интересувала от тази "екстра" ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 12 Май 2010, 0:21

krystal написа:Аз лично съм чувала, че за да станеш член на БМВ клуб България, трябва да те одобрят.. Засмях и повече не съм се интересувала от тази "екстра" ;)

:yes: Аз ли да ида до София или ще дойде комисия до Плевен / Разград

Аватар

Мнение от ms » 12 Май 2010, 0:24

S_GonzaLes написа:..... странното е че само 300 от тези 1500 подкрепят каузата...

Интересно къде е причината от 1500 само 300 да са членове :?: Аз лично имам някаква, дори и бегла представа защо е така, но всеки има глава- да я ползва, не да чака някой да му казва нещо...

ПС: Аз се чудя дали след 1г. членовете ще сте пак 300- ще видим на другият събор...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 12 Май 2010, 0:25

Може ли някой от вас да ми каже какво правят клубовете по света за членовете си ? И вие какво искате от клуба за да станете членове ?
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 12 Май 2010, 0:29

krystal написа:Аз лично съм чувала, че за да станеш член на БМВ клуб България, трябва да те одобрят.. Засмях и повече не съм се интересувала от тази "екстра" ;)

Е браво бе- а ако беше положението като преди няколко години когато трябваха препоръки от член на клуба к'во щяхте да кажете :?: И за капак членовете бяха 40 човека- лесна работа, особенно като не си от София, нали...

Сега подаваш молба и те приемат- няма нищо друго...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 12 Май 2010, 0:29

Някои от тези които познавам ще оставят повече от 40 в кафето, но няма да ги дадат за членство. Голяма вина за това имат и двойните стандарти тук защото този форум е лицето на клуба.

ПС: Искам един ключодържател от 2.50 за коледа, искам една лепенка на клуба за велик ден, ей такива дреболий.

Аватар

Мнение от ms » 12 Май 2010, 0:31

Къде ти двойни стандарти бе- на моменти са направо петорни стандартите...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 12 Май 2010, 0:34

spacepl написа:Някои от тези които познавам ще оставят повече от 40 в кафето, но няма да ги дадат за членство. Голяма вина за това имат и двойните стандарти тук защото този форум е лицето на клуба.

ПС: Искам един ключодържател от 2.50 за коледа, искам една лепенка на клуба за велик ден, ей такива дреболий.

Е щом си толко скромен, обещавам като станеш член лично да ти пратя ключодържател и календар за коледа, лепенки, табелки за номерата и безплатен стикер за другия събор... ама еконта ше треа да си го платиш ти...

И какво се опита да кажеш за двойните стандарти... данеби да си бил пренебрегнат по някакъв начин...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 12 Май 2010, 0:36

+1 Бях и говорил с някой от грижещите се за молбите. И точно тогава сайта беше даун. Еми късмет.

ЕДИТ: Всъщност, да, по усмотрение на УС е какви са правилата за членство, но те в 99% от случаите не са нещо повече от формалност. Защото всички сдружения целят набирането на колкото се може повече членски състав.
В този ред на мисли, откъде-накъде някой ще трябва да "одобрява" моето ниво на фенщина и да ми следи мненията във форума, за да ми позволи, забележете, да си дам парите за някаква кауза? Където думата кауза, поне в българския език, предполага безвъзмездно даряване на материални блага(включаем разноцветните хартиики, дето им казваме пари).
Последна промяна Archangel на 12 Май 2010, 9:58, променена общо 3 пъти
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 12 Май 2010, 0:37

хааххахахахах до кво води Кризата .....вие работа нямате ли си?
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата