Въпрос за панелно гаражче в София
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp
Re: Въпрос за панелно гаражче в София
© написа:последният път гледах в Бургас, че са ги облепили с някакви лепенки от общината
" да се премахне до ... дни"
сложихме такова гаражче в родния ми град (Стамболийски) преди 3, 4 години. уж всичко беше ок, после се размрънкаха съседите. дойдоха някакви общинари със стикерите "да се махне до...", платихме си където трябва нещо като наем и от тогва гаражчето си седи и ни вопъл ни стон. ама малък град, бързо се оправт нещата. което е грешно дефакто, ако всеки така почне да си слага гаражи, къде ще му излезе края. но тука в бг се движим от едно правило - "няма невъзможни неща" така че дерзай

- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
а самото гаражче с доставка колко пари е ? и каде трябва да плата това нещо като наем ?!
- joro_e30
- Потребител
-
- Кара: e39 530d Touring
- Мечтае да кара: e30 m3;e34 m5;e31
В общината на района ти.Наема,мисля че беше 30-40лв. месечно/това за Пловдив преди 1 месец/ за Софията не знам как седят нещата.Земята ще ти е трудно да е закупиш,но ако си "легализираш" гаражчето,няма от какво да се притесняваш 

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
obi_fix написа:а самото гаражче с доставка колко пари е ? и каде трябва да плата това нещо като наем ?!
А най-лесно е да питаш в общината дали е възможно да наемеш/закупиш място на паркинга, ще ти обяснят и за размери на мястото и цени, и тн., за да можеш да прецениш дали ще може да се пльосне там гаражчето, и тогава да търсиш и гаражче съответно и така .. по-бързо става по телефона или на място там или с и-мейл, отколкото тук. Просто ще получиш по-чиста информация.

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
obi_fix написа:Dimitroff написа:Dimo написа:А да попитам аз тогава: МОже ли да си купя земята под гаража на паркинга където бих го пльоснал? Примерно 15кв. по еди колко си лева на квадрат и толкова? Ще има ли проблем тогава или с купуването на земя ако е на обществен паркинг?
Да закупиш - много трудно!
Да плащаш годишен наем за въпросното място - можеш.
малко повече инфо за наема ще може ли ?! колко пари? каде трябва да отида ? какво да кажа? какво ми е нужно като документи и тн...
Ами...аз съм го правил в Хасково.
Отивам в общината.
Искам среща със заместник архитекта.
Казвам му къде живея и, че искам гараж...отваряме плана, посочвам му къде искам, той ми посочва къде може...тоест друго място...обяснявам, че ще ползвам жокер-обади се на приятел...нещата преминават в приятелски разговор....
Праща ме в "Информационен център" с копие от скицата ... давам данни и плащам за 1 година напред (120 лева беше)...и всяка следваща година си плащам наема на общинската земя.

В София...нямам идея как ще протече същото занятие.
- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
Dimitroff написа:.обяснявам, че ще ползвам жокер-обади се на приятел...нещата преминават в приятелски разговор....
Праща ме в "Информационен център" с копие от скицата ...
както казах - няма невъзможни неща в нашата родина

Я и аз за Слатина, така и така стана дума.
Та, пред входа ми /бл.5/ един хубав и тих следобед, мой съсед пльосна един гараж точно срещу входа ни. Върза му ток и монтира ролетна врата. Превозвачите го посъветваха да му среже куките отгоре и готово.
Съседите събраха подписка от всички входове, внесоха я в общината, караха се с него, вайкаха се, че още някой ще го направи и нищо.
Лично бях в Общината, когато служителката, учтиво каза - "нищо не можем да направим, нямаме пари да го преместим" и се приключи.
Та, цялата дандания приключи за седмица, а гаража вече 3 години си е пред входа. За сега е само един.
И по пътя на тази логика, често се замислям, дали и аз да не си купя един.
Не било чак толкова страшно да го плеснеш, където ти е удобно и да си имаш гаражче, особено в крайните квартали. И без това не е тайна, че само в Слатина са над 600, които са абсолютно незаконни. И какво от това!?
Та, пред входа ми /бл.5/ един хубав и тих следобед, мой съсед пльосна един гараж точно срещу входа ни. Върза му ток и монтира ролетна врата. Превозвачите го посъветваха да му среже куките отгоре и готово.
Съседите събраха подписка от всички входове, внесоха я в общината, караха се с него, вайкаха се, че още някой ще го направи и нищо.

Лично бях в Общината, когато служителката, учтиво каза - "нищо не можем да направим, нямаме пари да го преместим" и се приключи.
Та, цялата дандания приключи за седмица, а гаража вече 3 години си е пред входа. За сега е само един.

И по пътя на тази логика, често се замислям, дали и аз да не си купя един.
Не било чак толкова страшно да го плеснеш, където ти е удобно и да си имаш гаражче, особено в крайните квартали. И без това не е тайна, че само в Слатина са над 600, които са абсолютно незаконни. И какво от това!?

Да караш Peugeot е страст!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Сега ше ти обясня какво
Ако гаража е незаконен (тоест не е платен наем и не е разрешено поставянето на такъв) - събирате се комшийте, плащате наем за ТОЧНО ТОВА място на името на човек, който не живее в блока (за да няма кавги със собственика на гаража) и ТОГАВА отивате в общината:
"На мястото, за което аз съм платил наем има ЧУЖД гараж!" - тогава няма как да ти кажа "Нямаме пари да го махнем" + това не го маха общината, а собственика - общината започва да го дере (глобява) ако не го премести...принципно...ако няма "жокери" в общината

Ако гаража е незаконен (тоест не е платен наем и не е разрешено поставянето на такъв) - събирате се комшийте, плащате наем за ТОЧНО ТОВА място на името на човек, който не живее в блока (за да няма кавги със собственика на гаража) и ТОГАВА отивате в общината:
"На мястото, за което аз съм платил наем има ЧУЖД гараж!" - тогава няма как да ти кажа "Нямаме пари да го махнем" + това не го маха общината, а собственика - общината започва да го дере (глобява) ако не го премести...принципно...ако няма "жокери" в общината

- obi_fix
- младши ентусиаст
-
и тука идва въпроса "Да го пльосна или да не го пльосна" (незаконно)?! 
ще трябва много да се почудя не ми се занимава с общини и диваци при положение че има шанс да не ми обърнат внимание че съм проснал 1 панел в некфо умрело поле в квартал Обеля
май ще пробвам първо така

ще трябва много да се почудя не ми се занимава с общини и диваци при положение че има шанс да не ми обърнат внимание че съм проснал 1 панел в некфо умрело поле в квартал Обеля

http://www.dksofia.com/index.php?option ... &Itemid=41 е тея гледам ги произвеждат и доставят дори, ама не видях цени, трябва да се пита по тел
Нещо към 4к ми се върти в главата, ама не съм сигурен. Инак пльокваш я некъде където си харесаш, ако съседите започнат да се заяждат и започнат да ти лепат лепенки от общината, отиваш там и се пробваш да я "озаконяваш" инак не виждам смисъл . Не че съм привърженик на свободията, ама като общинарите не си вършат работа и всеки си ги праска тея клетки където свари, за какво колегата да се набутва да е сигурно единствения изряден собственик на такова съоражение в града. Да не говорим че вероятно ще те мотаят година докато ти "разрешат" да си платиш наема на въпросния терен 
П.С. Само не си прекарвай ток от 15тия етаж с външен кабел, че ако го нацели гръмотевица става забавно

П.С. Само не си прекарвай ток от 15тия етаж с външен кабел, че ако го нацели гръмотевица става забавно

- obi_fix
- младши ентусиаст
-
dimithur написа:http://www.dksofia.com/index.php?option=com_content&task=category§ionid=4&id=19&Itemid=41 е тея гледам ги произвеждат и доставят дори, ама не видях цени, трябва да се пита по телНещо към 4к ми се върти в главата, ама не съм сигурен. Инак пльокваш я некъде където си харесаш, ако съседите започнат да се заяждат и започнат да ти лепат лепенки от общината, отиваш там и се пробваш да я "озаконяваш" инак не виждам смисъл . Не че съм привърженик на свободията, ама като общинарите не си вършат работа и всеки си ги праска тея клетки където свари, за какво колегата да се набутва да е сигурно единствения изряден собственик на такова съоражение в града. Да не говорим че вероятно ще те мотаят година докато ти "разрешат" да си платиш наема на въпросния терен
да прав си сигорно вярно ще съм единствения който си е платил

ток май няма да ми трябва иначе така и така ще е незаконо мисля от някой стълб да си зема направо не от нас да не плащам

Aaa не се ебавай със стълбовете, щото те вече са собственост на частни фирми (ЧЕЗ, Е.ОН , ЕВН) та ако те набарат вече ще падат глави 

Ако говориш за полетата около Овча Купел може и никой да не му обърне внимание, че е там.
Е, го въпросния гараж. Снимката е от козирката над входа.

Да караш Peugeot е страст!
- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
ахахха хич не е нагъл вашия комшия. точно срещу входа
поне в някой ъгъл на паркинга да го беше плюснал 

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Преди 4г така си сложих панелено гаражче, от Стара Загора - 1500 лева беше тогава. След поставянето съотвено бяха отрязани монтажните куки на покрива
Знам, че съседите плащат по 30 лева наем всеки месец за общинското място. След мен още един съсден си сложи неговия гараж до моя и сме около 20тина гаража един до друг. Наем не плащам и лепенки досега не са ми слагали 

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3