Въпрос за панелно гаражче в София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Re: Въпрос за панелно гаражче в София

Мнение от devil_vas » 13 Май 2010, 10:09

© написа:последният път гледах в Бургас, че са ги облепили с някакви лепенки от общината
" да се премахне до ... дни"

сложихме такова гаражче в родния ми град (Стамболийски) преди 3, 4 години. уж всичко беше ок, после се размрънкаха съседите. дойдоха някакви общинари със стикерите "да се махне до...", платихме си където трябва нещо като наем и от тогва гаражчето си седи и ни вопъл ни стон. ама малък град, бързо се оправт нещата. което е грешно дефакто, ако всеки така почне да си слага гаражи, къде ще му излезе края. но тука в бг се движим от едно правило - "няма невъзможни неща" така че дерзай ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

Мнение от obi_fix » 13 Май 2010, 11:58

а самото гаражче с доставка колко пари е ? и каде трябва да плата това нещо като наем ?!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e39 530d Touring
Мечтае да кара: e30 m3;e34 m5;e31

Мнение от joro_e30 » 13 Май 2010, 12:49

В общината на района ти.Наема,мисля че беше 30-40лв. месечно/това за Пловдив преди 1 месец/ за Софията не знам как седят нещата.Земята ще ти е трудно да е закупиш,но ако си "легализираш" гаражчето,няма от какво да се притесняваш :yes:

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 13 Май 2010, 12:55

obi_fix написа:а самото гаражче с доставка колко пари е ? и каде трябва да плата това нещо като наем ?!

А най-лесно е да питаш в общината дали е възможно да наемеш/закупиш място на паркинга, ще ти обяснят и за размери на мястото и цени, и тн., за да можеш да прецениш дали ще може да се пльосне там гаражчето, и тогава да търсиш и гаражче съответно и така .. по-бързо става по телефона или на място там или с и-мейл, отколкото тук. Просто ще получиш по-чиста информация. :yes:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 13 Май 2010, 13:20

obi_fix написа:
Dimitroff написа:
Dimo написа:А да попитам аз тогава: МОже ли да си купя земята под гаража на паркинга където бих го пльоснал? Примерно 15кв. по еди колко си лева на квадрат и толкова? Ще има ли проблем тогава или с купуването на земя ако е на обществен паркинг?

Да закупиш - много трудно!
Да плащаш годишен наем за въпросното място - можеш.

малко повече инфо за наема ще може ли ?! колко пари? каде трябва да отида ? какво да кажа? какво ми е нужно като документи и тн...

Ами...аз съм го правил в Хасково.
Отивам в общината.
Искам среща със заместник архитекта.
Казвам му къде живея и, че искам гараж...отваряме плана, посочвам му къде искам, той ми посочва къде може...тоест друго място...обяснявам, че ще ползвам жокер-обади се на приятел...нещата преминават в приятелски разговор....
Праща ме в "Информационен център" с копие от скицата ... давам данни и плащам за 1 година напред (120 лева беше)...и всяка следваща година си плащам наема на общинската земя. :)

В София...нямам идея как ще протече същото занятие.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от devil_vas » 13 Май 2010, 14:25

Dimitroff написа:.обяснявам, че ще ползвам жокер-обади се на приятел...нещата преминават в приятелски разговор....
Праща ме в "Информационен център" с копие от скицата ...

както казах - няма невъзможни неща в нашата родина :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 13 Май 2010, 14:40

Я и аз за Слатина, така и така стана дума.

Та, пред входа ми /бл.5/ един хубав и тих следобед, мой съсед пльосна един гараж точно срещу входа ни. Върза му ток и монтира ролетна врата. Превозвачите го посъветваха да му среже куките отгоре и готово.

Съседите събраха подписка от всички входове, внесоха я в общината, караха се с него, вайкаха се, че още някой ще го направи и нищо. :)

Лично бях в Общината, когато служителката, учтиво каза - "нищо не можем да направим, нямаме пари да го преместим" и се приключи.
Та, цялата дандания приключи за седмица, а гаража вече 3 години си е пред входа. За сега е само един. :D

И по пътя на тази логика, често се замислям, дали и аз да не си купя един.
Не било чак толкова страшно да го плеснеш, където ти е удобно и да си имаш гаражче, особено в крайните квартали. И без това не е тайна, че само в Слатина са над 600, които са абсолютно незаконни. И какво от това!? :)
Да караш Peugeot е страст!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 13 Май 2010, 14:43

Сега ше ти обясня какво :mhihi:
Ако гаража е незаконен (тоест не е платен наем и не е разрешено поставянето на такъв) - събирате се комшийте, плащате наем за ТОЧНО ТОВА място на името на човек, който не живее в блока (за да няма кавги със собственика на гаража) и ТОГАВА отивате в общината:

"На мястото, за което аз съм платил наем има ЧУЖД гараж!" - тогава няма как да ти кажа "Нямаме пари да го махнем" + това не го маха общината, а собственика - общината започва да го дере (глобява) ако не го премести...принципно...ако няма "жокери" в общината :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 13 Май 2010, 15:10

и тука идва въпроса "Да го пльосна или да не го пльосна" (незаконно)?! :)
ще трябва много да се почудя не ми се занимава с общини и диваци при положение че има шанс да не ми обърнат внимание че съм проснал 1 панел в некфо умрело поле в квартал Обеля :) май ще пробвам първо така
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 13 Май 2010, 15:14

http://www.dksofia.com/index.php?option ... &Itemid=41 е тея гледам ги произвеждат и доставят дори, ама не видях цени, трябва да се пита по тел ;) Нещо към 4к ми се върти в главата, ама не съм сигурен. Инак пльокваш я некъде където си харесаш, ако съседите започнат да се заяждат и започнат да ти лепат лепенки от общината, отиваш там и се пробваш да я "озаконяваш" инак не виждам смисъл . Не че съм привърженик на свободията, ама като общинарите не си вършат работа и всеки си ги праска тея клетки където свари, за какво колегата да се набутва да е сигурно единствения изряден собственик на такова съоражение в града. Да не говорим че вероятно ще те мотаят година докато ти "разрешат" да си платиш наема на въпросния терен :mhihi:

П.С. Само не си прекарвай ток от 15тия етаж с външен кабел, че ако го нацели гръмотевица става забавно :banghead:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 13 Май 2010, 15:47

dimithur написа:http://www.dksofia.com/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=4&id=19&Itemid=41 е тея гледам ги произвеждат и доставят дори, ама не видях цени, трябва да се пита по тел ;) Нещо към 4к ми се върти в главата, ама не съм сигурен. Инак пльокваш я некъде където си харесаш, ако съседите започнат да се заяждат и започнат да ти лепат лепенки от общината, отиваш там и се пробваш да я "озаконяваш" инак не виждам смисъл . Не че съм привърженик на свободията, ама като общинарите не си вършат работа и всеки си ги праска тея клетки където свари, за какво колегата да се набутва да е сигурно единствения изряден собственик на такова съоражение в града. Да не говорим че вероятно ще те мотаят година докато ти "разрешат" да си платиш наема на въпросния терен :mhihi:

П.С. Само не си прекарвай ток от 15тия етаж с външен кабел, че ако го нацели гръмотевица става забавно :banghead:

да прав си сигорно вярно ще съм единствения който си е платил :) а и не са го направили лесно да кажеш оптиваш на 1 гише казваш 1 место за панелен гараж и даваш Алеко Константинов...то сигорно е разправия с документи до припадак...хем трябва да им дадеш пари хем да им се молиш да ги земат хем по скоро хем по лесно да не обикаляш София като луд :) ние сме най-голямата пародия на държава :)

ток май няма да ми трябва иначе така и така ще е незаконо мисля от някой стълб да си зема направо не от нас да не плащам :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 13 Май 2010, 15:51

Aaa не се ебавай със стълбовете, щото те вече са собственост на частни фирми (ЧЕЗ, Е.ОН , ЕВН) та ако те набарат вече ще падат глави :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 13 Май 2010, 16:50

Изображение

Ако говориш за полетата около Овча Купел може и никой да не му обърне внимание, че е там.

Е, го въпросния гараж. Снимката е от козирката над входа. :) На много удобно за собственика място, виждала съм го, как си вдига щората догато слиза по стълбите от 3-тия етаж. Само дето още не е научил колата да излиза сама, ама не се знае. :D
Да караш Peugeot е страст!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от devil_vas » 13 Май 2010, 17:20

ахахха хич не е нагъл вашия комшия. точно срещу входа :mhihi: :mhihi: :mhihi: :clap: поне в някой ъгъл на паркинга да го беше плюснал :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 13 Май 2010, 17:47

Преди 4г така си сложих панелено гаражче, от Стара Загора - 1500 лева беше тогава. След поставянето съотвено бяха отрязани монтажните куки на покрива :mhihi: Знам, че съседите плащат по 30 лева наем всеки месец за общинското място. След мен още един съсден си сложи неговия гараж до моя и сме около 20тина гаража един до друг. Наем не плащам и лепенки досега не са ми слагали :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата