На кои шофьори им пука

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ходите ли на истински ГТП?

Да, проверяват ми всичко, даже светлините и питат за аптечка;
72
54%
Не, плащам на познат и той ми носи талончето;
15
11%
Просто плащам и си взимам документа без да минавам на канал;
31
23%
Важното е за пред КАТ да имам документ;
13
10%
Не ходя на ГТП.
3
2%

Общо гласове : 134
BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Re: На кои шофьори им пука

Мнение от BMWPetar » 20 Май 2010, 13:52

Измислена история са техническите прегледи наистина... Докато е така, и шофьорите ше продължават да не минават или да минават фиктивно на преглед...
Цялостна инспекция на колата е нужна, ама да се прави като хората, а не от такива, които за 5 лева отгоре са готови да ти дадат и майка си...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 20 Май 2010, 16:13

bmw325tds написа:Е как ти попълват паспорта на газовата. И там ли си плащате за да ви лепнат просто стикера?

Долкото знам дори и да идеш на специален преглед на газовото , ти проверяват основно за течове, никой няма да си играе да ти демонтира бутилката и да и прави хидротест, а стикерите ги продават вече почти навсякъде, купуваш, лепиш и зареждаш където си искаш. Аз на такъв преглед никога не съм бил, преди 3 месеца си свалих газовата уредба, и кво да видиш- поплавъка, който затваря клапана при напълване на бутилката дефектирал (демек редовно е била препълвана), самата бутилка корозията и тръгнала, на едно място се вижда как е шупнала под боята...такива работи.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 20 Май 2010, 16:37

Аз всеки път кадето и да отида майсторите се искат да минат по тънкото... но аз ги карам да ми проверяват абсолютно всичко за мое спокойствие. Не че като тропне нещо не се гледа веднага... въпроса е принципен :bchug:
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 20 Май 2010, 16:43

Нито веднъж не съм минавал тънко.
Хората, на които им пука, не разчитат на ГТП. Те просто си се грижат за колите. Така е и с велосипедистите - забелязал съм, че много малко от велосипедистите на пътя могат да спрат бързо при нужда.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 21 Май 2010, 8:32

НЕ ХОДЯ! Не защото няма да мина преглед, а защото ми искат полица на гражданската (оригинал), големия талон, бележка от данъчното че са ми платени данъците. Еми няма да им направа кефа да загубя полвин ден да си търса документите за да ми проверат колата. Мерси!
Данъците са ми платени, като им е зор да проверят нямам нищо напротив, номера го пише на двигателя и нямам намерение да им показвам документ за собственост за щяло и нещяло, а полица на гражданската имам в мен, но е копие за да не загубя оригинала.
Като почне да се минава на преглед с документите които ми изисква КАТ, тогава ще минавам редовно, а до тогава се минава навсякъде за 35лв ;)
П.С. И да добавя: Изправността на колата е грижа на шофьора, а не на проверяващите. Ако нямаш самосъзнаието даси поддържаш автомобила перфектен, може да минаваш на 1000 прегледа и пак ще си опасен за околните.
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 21 Май 2010, 8:55

_65536_kb_sec_ написа:аз ходя и си плащам, но държа да ми се прегледа всичко за да видя ако имам нещо за ремонт или корекция. :yes: :yes: :yes:

Toчно!
В колата си возя себе си и най-близките ми - няма как да си правя майтап със състоянието на колата!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 21 Май 2010, 9:16

Мойта кола два пъти я карам на едно и също място за преглед понеже ми е близо до работата. И двата пъти като се запътих към канала, ми казаха да я оставя на паркинга и само да си дам документите. :dunno:
По принцип я подържам добре и не мисля, че ще е проблем да мина прегледа,по което и да е време на годината , но явно в пунктовете не им се занимава освен всичко друго.

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 21 Май 2010, 10:32

При мен няма такъв филм...лично в колата на валяците, в канала, гледам показанията и ДОСАЖДАМ - като ми се скарат нещо им казвам предишното си мнение ДОСЛОВНО - омекват моментално!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 21 Май 2010, 10:34

И аз не ходя да си призная,но знам че като отида газовете ще са извън нормата(все пак карам 26 годишна кола) и оттам ще започнат да ме мотаят да се правят на интересни.Аз често си ходя при колегата от форума Тано и там каквото има по колата си го правя.Не чакам някой друг да ми каже че нещо не е наред с колата. ;) ;)
Изображение

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 21 Май 2010, 10:40

То...не е до чакане, а по-скоро до нещо, което не си забелязал до момента, колега.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 21 Май 2010, 10:53

bmw520i5063 написа:И аз не ходя да си призная,но знам че като отида газовете ще са извън нормата(все пак карам 26 годишна кола) и оттам ще започнат да ме мотаят да се правят на интересни.Аз често си ходя при колегата от форума Тано и там каквото има по колата си го правя.Не чакам някой друг да ми каже че нещо не е наред с колата. ;) ;)

Незнам каква кола караш. Аз лично съм карал Лада 2105 (25г.) и мина теста за газове.
Теста не е дали отговаряш на евро 5 (примерно), а просто колата трябва да изгаря горивото и да не гори масло.

Същото е и със спирачките. Мери се разликата в спирането на леви и десни колела. Ладата има голям спирачен път (барабанни спирачки, малки дискове, тесни гуми), но важното е да мине теста и като се сложи спирачка колелата да спират еднакво за да не се получават завъртания.

И тук идва проблема с ABS-a. Много хора казват, че с ABS спирачния път им се удължава. Е да, като от 4 колела хване само едно, естествено, че ABS-а отпуска и 4-те колела за да не се завърти колата, и така се удължава пътя. Реално шофьора не може да усети кое колело спира и кое не, а усеща дългия спирачен път. Ако мине на валяците веднага ще се разбере кое колело не спира.

Потребител
Аватар

Мнение от Element » 21 Май 2010, 11:45

В интерес на истината, не познавам човек, който да е минал ГТП както си трябва. Преди няколко месеца го минах - без дори да закарам колата, без дори да отида аз. Явно не се интересуват много. Държа да отбележа, че седмица преди това направих пълен преглед на колата в доверен сервиз - беше прегледана от до. На мен ми пука, но нямам доверие в пунктовете за ГТП.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 21 Май 2010, 22:21

Element написа:В интерес на истината, не познавам човек, който да е минал ГТП както си трябва. Преди няколко месеца го минах - без дори да закарам колата, без дори да отида аз. Явно не се интересуват много. Държа да отбележа, че седмица преди това направих пълен преглед на колата в доверен сервиз - беше прегледана от до. На мен ми пука, но нямам доверие в пунктовете за ГТП.

Минах преглед както си му е реда. Запознай се :) . Не обичам да плащам за НИЩО.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 25 Май 2010, 3:00

аз какво съм виновен, че немога да вляза на валяците им... като се оборудват с техника, която да не почупва колите ни, тогава ще минавам от начало до край.... а до тогава каквото сам си проверя :angel:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i 93год.
Мечтае да кара: това по горе ми стига за сега но една колекция от М3-ки не бих отказал
Детайли за колата: Къса ми нервите!!!

Мнение от cursed_in_eternity » 25 Май 2010, 11:43

Чак светлините и аптечката не ми проверяват,но си минава преглед,не е като да минавам метър!!! :mhihi: :mhihi:
Изображение MY RIDE
!!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата