Помогнете при избор...
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
tsvet40 написа:Ми да зима Алфетката пича... Аз в твоя пост не откривам нито една причина да избере БМВ-тоОсвен че трябва да му отделя постоянно внимание... Друго си е Алфата - сипваш бензин и караш десетки хиляди км. без да се доближава до сервиз
За какво ли има толкова заблудени хора, дето си купуват БМВ-та, па и клуб са си направили? За Ауди изобщо да не говорим - не е прилично това име да се споменава, когато говорим за италиански "коли"
мдам , точно такива отг. очаквах... пак никой не ме разбрал и така... НЕ казвам че алфата е по добрия избор, (по добрия избор за всеки е различен) но също че тя има добри черти който не трябва да се порпускат, пък и както по подръжка така и по цена е бая по евтина..
Ама както и да е, пак няма да ме разберете, затова се едно нищо не съм писал...

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
CheGevara написа:не искам да се бъркам в спора![]()
но вижте после и статистиките за 3 год. подред на техническите проблеми по модели автомобили ... ще ги намерите на www.adac.de
...
Дай линк че хич немога да се оправя с немскиа а ми е интересно
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
Ами какво да ви кажа,имам впечатление и от фиат и от алфа и до сега не е имало случай някой да ми се похвали колко му е здрава алфата или фиата а точно обратното.Постоянно ходят по сервизи даже един познат каза,че ходи всяка седмица на сервиз и даже колата му се е чупила малко след като е изязъл от сервиза и това не е единичен случай,много собственици са ми го казвали.За вървене върват,ама за колко време не се знае,една дръпка и в сервиза 

Принципно за чупенето не съм съгласен...пред очите ми в рамките на 1 година са се изпочупвали всякакви коли по улиците на София. Чисто ново Ауди А6 за 1 година се разтропа, а беше супер внимателно карано.
Иначе за поддръжка ми прави впечатление, че италианските коли догонват японските по цени на поддръжката...
Очаквах отговори предимно в полза на БМВ-то, все пак си е форум на БМВ, но не казахте дали някой има преки впечатления от 318-ската и коя кола от двете ще върви повече...
Иначе за поддръжка ми прави впечатление, че италианските коли догонват японските по цени на поддръжката...
Очаквах отговори предимно в полза на БМВ-то, все пак си е форум на БМВ, но не казахте дали някой има преки впечатления от 318-ската и коя кола от двете ще върви повече...
- deliveryman
- младши ентусиаст
-
[quote="ShoxXx"]Чисто ново Ауди А6 за 1 година се разтропа, а беше супер внимателно карано.quote]
спри да пиеш нафта......
спри да пиеш нафта......
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
GaD написа: пък и както по подръжка така и по цена е бая по евтина..
Ама както и да е, пак няма да ме разберете, затова се едно нищо не съм писал...![]()
ъъъ ,за поддръжката уекинко не съм съгласен .. цените на частите за Алфа са поне х2 ,понякога и х3 спрямо БМВ ,че и по честичко ти затрябват в общия случай .. като цяло капризен автомобил е Алфата ,тряа си маниак да си я купиш ,инак е евтина и върви горе долу..
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
100% зимай БМВ-то, а по този въпрос има и една поговорка:
Италянска кола се купува нова, кара се 100000 км и се хвърля
Италянска кола се купува нова, кара се 100000 км и се хвърля

Баща ми кара Алфа и специално за 164 мога да кажа че не толкова кофти като здравина...Но за другите модели не знам...Инъче с 2.0ТС двигателя 155коня бая ще понавървява италианката ,но и според мен по-добре 318ti...Като дизайн на мен лично нещо не ми допада алфетата ,но пък върви повече от бмв-то...Общо взето малко хора тук ще те посъветват да избереш Алфата 

But does a human form display to those who dwell in realms of day
Незнам от къде ги имате тия наблюдения за Алфите ама аз карам Алфа вече около година и най-сериозния проблем който съм имал е че ми изгоря моторчето на пръскалките за чистачките и не мога да го намеря ново от никъде. А за цените на резервните части само ще дам пример че като ходих да си правя резервен ключ в Мосю Бриколаж маистора ми казва "Ключа е 75лв защото е с код, ама не се притеснявай за BMW и Mercedes са 350-400". А и могат да се използват доста от частите на Fiat Tipo
- marti the pi4
- младши ентусиаст
-
тънка вметка за ключа пич в дарукур моят клюс който си командвам цялара кола струва да ми го докарат от германия 250лв с ддс
а ти с въпроса кво ни питаш нас виж ги двете коли , която е по-читава и мислиш ,че ще ти свърши повече работа нея купувай... в бмв форум всички са за бмв така , че не се учудвай на съвета да вземеш баварката ... ама ако е дарак не я взимай според мойто скромно мнение
а ти с въпроса кво ни питаш нас виж ги двете коли , която е по-читава и мислиш ,че ще ти свърши повече работа нея купувай... в бмв форум всички са за бмв така , че не се учудвай на съвета да вземеш баварката ... ама ако е дарак не я взимай според мойто скромно мнение
gambling with the devil on the road
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2