Курсове за майсторско шофиране..!Мнения ,препоръки...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Re: Курсове за майсторско шофиране..!Мнения ,препоръки...

Мнение от alpina-ma6inata » 21 Май 2010, 19:08

Закарай го, ползва ще има със сигурност. ;) Наистина курсовете сега са супер смешни и реално с повече от 30 не ти дават да караш и ти казват неща, които трябва да си дебил да не ги знаеш. Аз имам книга от 2 години и за мен истинското учене да карам беше след като си взех книжката и излязох да карам сам.

Не знам малкия какво каране го влече, вие си знаете, но може да си сигурен, че някой път ще му прищрака и ще даде газ. Аз също мога да бъда пример за това - уж съм разумен, не карам бързо като цяло, макар и да съм уверен в себе си, знам че всичко става, и въпреки това, въпреки и всекидневната ми кола да не е такава да ме подтиква да го правя от време на време раздавам някоя друга тояга. :mhihi: И това си е нормално за всеки млад шофьор, не очаквай да ходи на всеки събор и да гледя другите как се пистят и въртят и той да не го направи същото някой път. ;) И по-добре като тръгне да го прави, да знае какво прави. :idea:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 21 Май 2010, 19:37

SKISA написа:моят син е на 15 и се чудя дали да му покажа изобщо нещо да пипне колата,той кара ,ма кара автоматик и не е пипал ръчни скорости или да го оставя да му покаже направо водещият курса...!?
п.с. още един проблем ,който ми идва наум...! като разбере ,че вече може и става добър да не се метне некоя вечер у каляската и да отпраши и после -станала белята...! тва е тезата на майка му. детето е свестно и не вярвам да го направи ,ма като усети сили и пауър -знае ли човек!

Ами аз ще ти кажа от гледна точка на дете,малко над синковеца съм ти.....мен тате ме научи,мога да карам прилично,мога да карам и не само кола.
Но това за кражбата,бъди сигурен,че ще си го помисли,а дали ще го направи е друг въпрос.Тате ме предопреди по-добре да не взимам колата да се правя на много готин пред наборите си,а когато искам да карам просто да му кажа и ще караме.И така и стана,никога не ме е лишавал от каране,или от каквото и да било,може да си даде последните пари за гориво,но поне ще знае че колата ще си е в нас и няма да се разкарвам някъде из улицете,но дори и да не беше така,пак нямаше да я взема.Просто си ценя живота,и този на останалите.Според мен,запиши го (ехх и мен как няма кой да ме запише) ти си го знаеш,но щом питаш за това,значи момчето явно се интр. от коли.
Заведи го при майстор,не при тия кифладжий инструктурите,познавам се с един такъв и смея да твърдя че карам по-добре от него,той горкия е само на приказки и ако види че някой нещо греши,и му казва "слушей дай ми еди си колко пари и взимаш книжката..." както и да е отклоних се..
Виж,може и ти да се запишеш,винаги има какво да научиш никога не е късно.

А,това последното за майките...вярно,винаги преувеличават,винаги си мислят най-лошото и нямат много вяра в децата си,а всъщност не трябва да е така.
Айде стига съм философствал,да дам ред на по големите :winky:
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 21 Май 2010, 20:22

MCar написа:но шансът някой път да се изкуши е не малък, особено ако си повярва, че се справя добре с карането.

много точно написано!!

колкото до курсовете, аз съм сравнително доволен от моите, мисля добре ме подготвиха и най вече нищо общо с влаченето с 30, което го виждаме навсякъде. като ти се каже караш с колоната- караш с колоната и никакво влачене. а най интересно беше на светофар първа кола. светне зелено и слушаш само газ, газ, газ.. и си пред сички, никой не те задминава, не пречиш, пък и колите двулитрови, нови, абе интересно беше. на места при 50 се караше с 75 уж за да не бавиш, пък то дори и коли нямаше. и това сичкото става въпрос за голяма фирма, не някой ет, и много навътре в нещата

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 21 Май 2010, 21:12

Скис, заведи сина си!!! За теб няма да коментирам, че ще е полезно, то е ясно. Искам да ти кажа, че за дете на тази възраст няма по-голям кеф от това, да кара. И наркотиците ги кефят, обаче там няма "безвредна доза". Аз карам един-два пъти в седмицата, баща ми не ми позволява, което е... не искам да обиждам родител, няма да кажа к'во мисля. Уча се при дядо ми, които успява да ми покаже различни неща, също и овладяване от опасни ситуации. Та идеята ми е, че ще му е полезно, а колата няма да вземе, ако наистина е разумен. Аз не карам, но и не бих взел БМВ-то. Просто има неща, които може да направиш, както и такива, които не можеш. А и след като вече го учиш, какво ти гарантира, че пак няма да вземе колата?!? По-добре някой да го научи, а после да му даваш понякога на полигонче или нещо от сорта, "да й изкара буталата", "да лепи мухи по вратите" и други интересни(за него) неща. По-голям кеф от БМВ-то нема, но според мен най-добре ще се научи на най-простата кола. уча се на Лада, карал съм и 520i, но то беше като детска играчка пред ВАЗ-а. Т'ва е, научи го да кара, а от курса само полза ще има.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 Е53
Мечтае да кара: E39 M5...

Мнение от chenchev » 22 Май 2010, 0:35

pistata9889 написа:На два пъти се събираше група преди,скоро не съм срещал такава тема.Следи форума все пак ще изкочи нещо,и потърси в Търсачка ще излезне нещо от старите теми.Успех

Търсих из форума :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 22 Май 2010, 1:36

alpina-ma6inata написа:Наистина курсовете сега са супер смешни и реално с повече от 30 не ти дават да караш и ти казват неща, които трябва да си дебил да не ги знаеш.

Колега зависи и при какъв инструктор си ;) моя беше млад даваше ми доста ситуации да опитам, отпускал съм си крака върху газта доста стабилно, разрешавал ми е волности един вид, но и ми даде една доста добра основа ;) като цяло най-лошия избор според мен за инструктор е някой папардак на 50-60 години дето си мисли, че още е на москвича...

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 22 Май 2010, 9:25

Определено е полезно и то не само ако решиш да натискаш газта, а за тренинг. Ефекта от такова обучение трябва да те остави подготвен за 95% от възможните ситуации и инциденти които биха ти се случили на пътя. Голяма част от обучението според мен трябва да те подготвии психически, така че при определена ситуация да не си вдигаш адреналина, а да знаеш как да реагираш и да упражниш контрол над автомобила в максимална степен.

Моят съвет е да понаучиш синът ти на това онова при карането с ръчни скорости и тогава на майсторското, че иначе може да стане бая каша в главата му.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 22 Май 2010, 9:27

Според мен за всеки, който не е карал такъв курс би било + независимо дали си на 15, 35 или 55 години. И аз като отделя илядо лева ще се запиша. Добре е измислено, курса е кратък(3 дена) и интензивен 2 часа теория и 6 часа практика. Ти щом питаш си го решил поне за себе си. А за сина ти е друга бира, той е в такава възраст, че и всичко да му даваш пак може да иска още. Със сигурност ще е хубаво да мине през такъв курс, само че да не придобие едно такова самочувствие и да направи някоя глупост ... това че е минат такъв курс не те застрахова от произшествия. Трябва много добре да се обмисли за него, дали ще е по-добре преди или след като вземе книжка да бъде пуснат на такъв курс. Не случайно имаш право на СУМПС след 18 годишна възраст, малко или много тогава започва да идва акъла в главата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 22 Май 2010, 9:45

Понеже гледам доста се изписа, не прочетохте ли в сайта който дадох, че валидната шофьорска книжка е задължителна, освен в случая с "Семейния курс по безопасно шофиране" :?:
Явно има причина :roll:

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 22 Май 2010, 10:01

lowshow написа:
alpina-ma6inata написа:Наистина курсовете сега са супер смешни и реално с повече от 30 не ти дават да караш и ти казват неща, които трябва да си дебил да не ги знаеш.

Колега зависи и при какъв инструктор си ;) моя беше млад даваше ми доста ситуации да опитам, отпускал съм си крака върху газта доста стабилно, разрешавал ми е волности един вид, но и ми даде една доста добра основа ;) като цяло най-лошия избор според мен за инструктор е някой папардак на 50-60 години дето си мисли, че още е на москвича...

Може и да си прав. :) Аз имам един инструктор от блока, който е доста добър, кофти обаче, че когато трябваше да карам курсовете ги карах от училище и ми се падна точно такъв за какъвто говориш. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 22 Май 2010, 20:08

mi ot 1den moga da kaga che se okaza che ne vqrtja volana pravilno i po pravilnija nachin se okaza mnogo po-lesno i po-bqrzo,a Kiko v kraja na denja minava slalom megdu konusi na okolo 10krachki edin ot drug s 50-60km v chas,vdiga na obraten zavoj kolata na 3 gumi....prosto sqm udiven!!! no pa 90 procenta ot teorijata e pqlna glupost i zaguba na vreme. ot 1 den vpechatlenieto mi e che opredeleno si struva,okaza se che mnogo neshta ne znam vqpreki 26 godini praktika,no i shofirane tip"na rali" si se okaza tegqk fizicheski trud.
utre sledva drift,rqchni,pergeli,opasni situacii i t.n.
pisha ot tel sorry...
opredeleno sega dobivam samochustvie za njakoi neshta i sqm ubeden che chvek neobuchen taka ne moge da mine slaloma s takava skorost posmqrtno.....

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 22 Май 2010, 20:14

Мисля, че и едно нещо да научиш в повече, може точно то някой път да ти спаси живота. Пари се изкарват, но живот не се купува...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 22 Май 2010, 20:47

SKISA написа:mi ot 1den moga da kaga che se okaza che ne vqrtja volana pravilno i po pravilnija nachin se okaza mnogo po-lesno i po-bqrzo,a Kiko v kraja na denja minava slalom megdu konusi na okolo 10krachki edin ot drug s 50-60km v chas,vdiga na obraten zavoj kolata na 3 gumi....prosto sqm udiven!!! no pa 90 procenta ot teorijata e pqlna glupost i zaguba na vreme. ot 1 den vpechatlenieto mi e che opredeleno si struva,okaza se che mnogo neshta ne znam vqpreki 26 godini praktika,no i shofirane tip"na rali" si se okaza tegqk fizicheski trud.
pisha ot tel sorry...
opredeleno sega dobivam samochustvie za njakoi neshta i sqm ubeden che chvek neobuchen taka ne moge da mine slaloma s takava skorost posmqrtno.....

Супер звучи. И аз искам да отида на такав курс, но честно казано искам да събера пари и време и да го изкарам в чужбина, Германия примерно. Но ако и тука си струва, защо не. Ако не е проблем сподели колко ти е струвало и на каква кола се учиш.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Мнение от georgymk » 22 Май 2010, 21:10

BMW_RIDER написа:
SKISA написа:mi ot 1den moga da kaga che se okaza che ne vqrtja volana pravilno i po pravilnija nachin se okaza mnogo po-lesno i po-bqrzo,a Kiko v kraja na denja minava slalom megdu konusi na okolo 10krachki edin ot drug s 50-60km v chas,vdiga na obraten zavoj kolata na 3 gumi....prosto sqm udiven!!! no pa 90 procenta ot teorijata e pqlna glupost i zaguba na vreme. ot 1 den vpechatlenieto mi e che opredeleno si struva,okaza se che mnogo neshta ne znam vqpreki 26 godini praktika,no i shofirane tip"na rali" si se okaza tegqk fizicheski trud.
pisha ot tel sorry...

Супер звучи. И аз искам да отида на такав курс, но честно казано искам да събера пари и време и да го изкарам в чужбина, Германия примерно. Но ако и тука си струва, защо не. Ако не е проблем сподели колко ти е струвало и на каква кола се учиш.

хвърлих едно око на саита,там видях цените за всичко,но за коли не погледнах,виж.....сигурно ги има (колите)

аха ся погледнах колите са Субару,Е34,и маи няква оНда
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 22 Май 2010, 21:55

2-те ги уцели ама пък БМВ-то дан е познаеш да объркаш е30 с е34 голем срам.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата