Защо не се ползва масово буквата "Ъ"?
Модератор: Общи модератори
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Re: Защо не се ползва масово буквата "Ъ"?
И като им направиш забележка, веднага се почва с най-сърдечни поздрави, за теб и семейството ти 
От както се пише само на кирилица, не съм видял някой нашенец, да си приеме грешката и да се коригира.

От както се пише само на кирилица, не съм видял някой нашенец, да си приеме грешката и да се коригира.

Не е навик! Много от пишещите ги си мислят, че точно това е правилното изписване!
абе колега ти от кАде го разбра това ?
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
00Cool написа:Не е навик! Много от пишещите ги си мислят, че точно това е правилното изписване!
Ако се загледаш, дори и в много документи служителите си ги пишат така: каде, кадето, мажат и т.н. Народа изпростява - нека да дъни Лайф из Лайф по кас'тофона, да щракаме пръстите и да въртим 2-то декара гъз, после да си пушим тънките цигарки и да обсъждаме на Анелия новото гадже, пък после за децата ни(същите като нас) вместо да им пишат на изпитите каквито оценки заслужават, им свалят скалата за оценяване, да не остават на изпити. Тъпня.
добре ,че не се занимавам с документи вече 

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
k_remi написа:Да ти кажа има някаква разлика с неграмотността
Да ти кажа... има... ама не е голяма. Ефектът в крайна сметка е подобен - комично изглеждаща писмена реч. Прави адски лошо впечатление, особено от страна на хора с някакви претенции.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Пишат така, защото е "фешън"
Зорлям се правят неграмотни, а други са такива 

Никой не мое ма връне на селу!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Да бе, "фешън" било- някой друг път... Масово са неграмотни, и все по-лошо става.
Aбе не изпростява народа. Просто сега при цена на едно ПЦ от 100-200лв на старо, всеки неграмотник може да си вземе и да твори по форумите
Преди просто тея индивиди са си бичили на шлосера, или са доили кравите и никой не им е обръщал внимание, че са неграмотни 

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Добре е, че по форумите масово се задължават хората да пишат на кирилица, за да си припомнят че съществуват букви, които ги няма в латиницата. Това е богатсвтвото на нашата азбука и не случайно на днешния празник има манифестации, затова че си имаме собствена азбука на която да пишем без да се затрудняваме. Жалко че масово се пише на "шльокавица" (български думи с латински букви) и хората забравят правилното изписване на думите. Та не е ли по-лесно да се напише "Ш" вместо "SH", "Ч" вместо "CH", a за "Ъ" да не говорим, там дори няма алтернатива.
Аз затова на такива неграмотни постове не отговарям, в повечето случаи дори не ги чета.
За мен това е неуважение към останалите.., а съм сигурна, че ако си прочетат поста поне веднъж, биха намерили поне част от грешките си.
Във форума има хора с различни от нашите възраст, култура и образование или просто разсеяни хора, а и да не забравяме, че това тук не е публична формална медия, а междуличностна комуникация.
Но има огромна разлика от това да замениш буквичка, и в това да пренаредиш цяло съсловие!
За мен това е неуважение към останалите.., а съм сигурна, че ако си прочетат поста поне веднъж, биха намерили поне част от грешките си.
Във форума има хора с различни от нашите възраст, култура и образование или просто разсеяни хора, а и да не забравяме, че това тук не е публична формална медия, а междуличностна комуникация.

Но има огромна разлика от това да замениш буквичка, и в това да пренаредиш цяло съсловие!
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Заговорили сме се за правопис,а погледнете колко поста започват с малка буква и не се използват никакви препинателни знаци.
И аз греша,някой път от бързане,друг път от неграмотност,а и често от фонетиката като бързам.Като видя,че имам грешка си поправям.
И аз греша,някой път от бързане,друг път от неграмотност,а и често от фонетиката като бързам.Като видя,че имам грешка си поправям.
Последна промяна pistata9889 на 24 Май 2010, 21:52, променена общо 1 път
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
pistata9889 написа:Заговорили сме се за правопис,а погледнете колко поста започват с малка буква и не се използват никъкви препинателни знаци.
Това, че има много хора, които пишат е, вместо бе(незнам и аз какво заместват с е-то и защо го добавят,може и да не е бе), също е дразнещо! Например: К'во става е?
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
Ryapoff написа:00Cool написа:Не е навик! Много от пишещите ги си мислят, че точно това е правилното изписване!
Ако се загледаш, дори и в много документи служителите си ги пишат така: каде, кадето, мажат и т.н. Народа изпростява - нека да дъни Лайф из Лайф по кас'тофона, да щракаме пръстите и да въртим 2-то декара гъз, после да си пушим тънките цигарки и да обсъждаме на Анелия новото гадже, пък после за децата ни(същите като нас) вместо да им пишат на изпитите каквито оценки заслужават, им свалят скалата за оценяване, да не остават на изпити. Тъпня.
На теб не ти ли писна да пишеш глупости? Твори си "страхотните истории" и не се занимавай с чалгата.

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
В крайна сметка какво значение има граматиката, тук повечето са с диагноза фанатиозирани почитатели на марката, лягащи и ставащи със сервизната книжка, а не с правописният речник на българския книжовен език; дори с многото грешки се разбират помежду си по телепатия, предполагам затова масово си занемаряват правописа 

Никой не мое ма връне на селу!