България осъдена да върне акциза , взет след 01.01.2007
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Re: България осъдена да върне акциза , взет след 01.01.2007
Обичам рано сутрин да чувам добри новини

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
чух ,обаче че щели да връщат само надвзетото над акциза за нова кола-т.е. само това над 163 коня! така че да не се радваме прибързано. а и тва ако върнат пак ше е много ,ма хич,ама хич не врявам....
трикси,ти не се радвай-на тебе за нова нема да ти върнат...
трикси,ти не се радвай-на тебе за нова нема да ти върнат...

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
SKISA - облагането на употребявани коли беше следното
За автомобили до 150кВ по 35лв. за КВ
За автомобили над 150кВ по 60лв. за КВ
За нови автомобили беше, сега не знам как е 700лв. до 120кВ и 35лв. за всеки следващ...
При кола 130кВ да речем за употребяван автомобил по смисъла на закона (над 6м. от първоначалната регистрация и изминати повече от 6000км.) се дължат 4550лв. а за нов 1050лв...
За 530д Е60 или Е53 фейслифт 3.0д като нов, акциза е 2100лв., за употребяван 9600лв.. Дали разликата е "само"
Освен това, при положение че има взето решение от ЕС съда в Люксембург, ББ и компанията идиоти не пеят, искат не искат трябва да се съобразят с решението.
За автомобили над 150кВ по 60лв. за КВ
За нови автомобили беше, сега не знам как е 700лв. до 120кВ и 35лв. за всеки следващ...
При кола 130кВ да речем за употребяван автомобил по смисъла на закона (над 6м. от първоначалната регистрация и изминати повече от 6000км.) се дължат 4550лв. а за нов 1050лв...
За 530д Е60 или Е53 фейслифт 3.0д като нов, акциза е 2100лв., за употребяван 9600лв.. Дали разликата е "само"

Освен това, при положение че има взето решение от ЕС съда в Люксембург, ББ и компанията идиоти не пеят, искат не искат трябва да се съобразят с решението.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- SKISA
-
-
имаш неква грешка в поста . и за употребявани над 120киловата беше 35лв ,а не над 150.
и идеята май е ,е за новите се плащаше само над 120 киловата акциз ,като се смяташе само разликата над 120 ,а за употребявани си се смяташе целите киловати -примерно 140киловата по сумата. така че те щели да връщат само надвзетото над 120 киловата щото било дискриминационно нови сруще стари коли.
иначе разликата не е "само" естествено ,но да не се надяваме на цялата сума за акциза имам впредвид ,а и на тая разлика аз също не се надявам много...! дали пеят или не пеят наще ше се види ,ма най-много да измислят нещо друго ,за да не ги дадат тия пари.
и идеята май е ,е за новите се плащаше само над 120 киловата акциз ,като се смяташе само разликата над 120 ,а за употребявани си се смяташе целите киловати -примерно 140киловата по сумата. така че те щели да връщат само надвзетото над 120 киловата щото било дискриминационно нови сруще стари коли.
иначе разликата не е "само" естествено ,но да не се надяваме на цялата сума за акциза имам впредвид ,а и на тая разлика аз също не се надявам много...! дали пеят или не пеят наще ше се види ,ма най-много да измислят нещо друго ,за да не ги дадат тия пари.
- Nasti
-
-
Аз грешка в поста нямам, защото толкова съм го плащал, че ми се сгажда само като се сетя, ти не четеш внимателно 

- SKISA
-
-
Nasti написа:Аз грешка в поста нямам, защото толкова съм го плащал, че ми се сгажда само като се сетя, ти не четеш внимателно
Nasti написа:SKISA - облагането на употребявани коли беше следното
е тука е от 120 до 150! само тва уточнявам,щото не е от нула и за старите.в смисъл ,че ако е над 120 киловата се плащаше акциза, ма за сичките киловати. както и да е-разбрахме се.
и аз съм го плащал и ме боли сърце ,ма и не вервам да си го взема...
- Nasti
-
-
Кое не е от 0 до 120? Ти нещо си се объркал, за употребявани автомобили се плащаше от 0 до колкото е!! Като ако колата е до 150кВ плащаш по 35лв. всеки киловат, ако е над 150кВ плащаш по 60лв. всеки киловат!!!
Примерно БМВ 3.0д. първите от 99 до 03г. 135кВ по 35лв. 4725лв. + 20лв. такси и комисионни на банката та 4750лв.
При новите автомобили 700лв. от 0 до 120кв и после по 35лв. за всеки отгоре...
Примерно БМВ 3.0д. първите от 99 до 03г. 135кВ по 35лв. 4725лв. + 20лв. такси и комисионни на банката та 4750лв.
При новите автомобили 700лв. от 0 до 120кв и после по 35лв. за всеки отгоре...
- SKISA
-
-
да бе ,човек, ма асмо ако колата е над 120киловата. за тва говоря. иначе-да ! плащаше се примерно на 142 киловата ,както беше мойта върху 142х35. и точно за тва се фащат и щели да ми върнат само за 22 киловата парите ,не за 142. такова нещо говорят.
SKISA написа:да бе ,човек, ма асмо ако колата е над 120киловата. за тва говоря. иначе-да ! плащаше се примерно на 142 киловата ,както беше мойта върху 142х35. и точно за тва се фащат и щели да ми върнат само за 22 киловата парите ,не за 142. такова нещо говорят.
Е то няма голям смисъл от това да връщат само разликата, така пак се получава двойна ставка. Колата е произведена в ЕС, купена като нова от ЕС, след 5 г. примерно идва в БГ .... и пак налог Акциз ??? и кво става ? една и съща стока два пъти се облага .
Нали точно поради тази причина от тази година не се плаща, щото се осетиха накъде отива работата.
Според мен трябва да се върне целия акциз, щото веднъж е плащан вече.
Последна промяна 99ufo99 на 04 Юни 2010, 10:37, променена общо 1 път
- Nasti
-
-
Разликата между сумата изчислявана за нов и за стар ще връщат....
демек на теб към 3500 ще трябва да ти дадат...
демек на теб към 3500 ще трябва да ти дадат...
- netsurfer_bg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ....
Тука обаче има един много тънък момент - кой ще прибере акциза?
Да речем колата е внос от автокъща, която е платила акциза и е продала колата, къщата ли ще го вземе или собственика?
Да речем колата е внос от автокъща, която е платила акциза и е продала колата, къщата ли ще го вземе или собственика?

BMW 318is E30 / BMW 318ci m54b25 кабрио
/ BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

ех '06 AUDI A8 4.2 ...
netsurfer_bg написа:Тука обаче има един много тънък момент - кой ще прибере акциза?
Акциза се плаща от крайния купувач, трябва той да си го търси... освен ако не са се договорили при зделката продавача да поеме акциза ?!

- SKISA
-
-
аз разбрах ,че ще върнат примерно при мен 142киловата ще ми върнат само горницата над 120 киловата -демек 22киловата х35лв=770лв. аз тва знам.
а иначе нямаше автокъща ,дето да плати акциза преди да е продала колата ,така че винаги го плащаше купувача от къщата ,т.е. на него трябва да го върнат.
от 4970лв до 770лв е много малко утешение ,за да се радвам.
а иначе нямаше автокъща ,дето да плати акциза преди да е продала колата ,така че винаги го плащаше купувача от къщата ,т.е. на него трябва да го върнат.
от 4970лв до 770лв е много малко утешение ,за да се радвам.
Ами цялата патартия е точно заради това, че му искат акциз който не е трябвало да бъде налага, това че някой от упавлящите тогава не си е направил труда да промени нормативните уредби не ги оправдава 3 години да ни дерат. Тва от никъде не се връзва да връщат само разликата ?!?!? значи пак правят двойно данъчно облагане.. и пак ще ги осъди някой 
Ако ти върнат твоя случай само за 22 киловата, другите пари като какво са явяват ?
Аз за мойта имам фактура, на мое име.. пише колко пари е колата и на отделен ред пише колко е платен акциза по няква си точка там.. и си е отделна сума.. и накрая общо.. толкоз.
Долкото четох и нет-а ще изчакаме постановление от нашия съд по делото на Петър Калинчев ( да е жив и здрав ! ) .. и от МС трябва да издадат някъв указ.. с който да се регламентира цялата работа.
Така ще е най-ефтино за държавата
..а това че нямало пари и сегашните трябвало да плащат ?!? ами да търсят отговорност от лицата които е трябвало да се съобразят и да си свършат работата....като променат закона и да не са го събирали.... както и стана. Тва си е чиста немърливос на някой държавен служител..щото е имал по-важна работа.. да врътне некоя далаверка
тай че да не реват ами да действат.. затова ги избрахме !

Ако ти върнат твоя случай само за 22 киловата, другите пари като какво са явяват ?
Аз за мойта имам фактура, на мое име.. пише колко пари е колата и на отделен ред пише колко е платен акциза по няква си точка там.. и си е отделна сума.. и накрая общо.. толкоз.
Долкото четох и нет-а ще изчакаме постановление от нашия съд по делото на Петър Калинчев ( да е жив и здрав ! ) .. и от МС трябва да издадат някъв указ.. с който да се регламентира цялата работа.
Така ще е най-ефтино за държавата

- kilima
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d. E90 LCI 325d
колеги как ли ще стой въпроса с лизинговите автомобили
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4