Бати Серго
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
малка грешка, истинското мнение е отдолу 

Последна промяна peshovec на 22 Юни 2005, 18:37, променена общо 1 път
кое си сака оно си требе
ivo написа:И ако мене питате НДСВ са по-добре от БСП не zащото по-малко ще "крадат" (лично аz като zнам само малка част от далаверките на Свинаров и Василев и как си седят на една маса с мафиотите и си правят сделки, представям си другите пичаги - примерно Царя и Велчев какви комисионни zа "support" прибират)
Това какви далаверки правят депутати и мафиоти, дали ги правят, защо ги правят и каква им е изгодата нито ти нито който и да било от форума е достатъчно компетентен да каже просто защото всеки е невинен до доказване на противното(макар че в БГ невинните са доста повече отколкото трябва). Разбираш че Бойко Борисов не може да прати 3ма от неговите момчета да разстрелят Киро Японеца просто защото е очевидно че е мафиот. По вероятно е да го видят да си говори с него някъде - а за какво си говорят на теб най-вероятно никога няма да ти стане ясно. В НДСВ наистина има много мърша ОБАЧЕ факт е че мършата тук мирише възможно най-поносимо. Понеже знам че си Костовист макар и ти да не си наясно точно защо горещо ти препоръчвам да прочетеш http://novini.com/Sugarev_Kostov.htm. Очаквам след това като си дойдеш да ми бъдеш подкрепа в споровете за Костов със Стаската щото като отворите и 2мата усти аз загубвам всякакво желание да обяснявам

кое си сака оно си требе
Брао бе тарикат що ме иzдаде бе
НДСВ като цяло е добър компромис - съгласен съм zнаеш. Одобрявам дясно-настроеното правителство и политиката на Велчев. А по документа zа Сугарев срещу Костов имам инфо, което не zнаеш а би ти било интересно, но не е да го коментираме във форума. А басирам се сам няма да повярваш кой е във въпросните далаверки, zа които написах по-горе с Василев и Свинаров
Абе все интересни неща, повече - като се видиме
п.с. наистина е кефф да спориш zа политика в multiplayer
Между другото на теория ако иzбирателната активност достигне 80%, БСП могат и да zагубят иzборите, поzнайте zащо
Но това е много малко вероятно 

НДСВ като цяло е добър компромис - съгласен съм zнаеш. Одобрявам дясно-настроеното правителство и политиката на Велчев. А по документа zа Сугарев срещу Костов имам инфо, което не zнаеш а би ти било интересно, но не е да го коментираме във форума. А басирам се сам няма да повярваш кой е във въпросните далаверки, zа които написах по-горе с Василев и Свинаров

п.с. наистина е кефф да спориш zа политика в multiplayer

gazzzar написа:rtzankov написа:Проблема е че всичките социологически проучвания са нагласени .. и изкарват, че БСП ще получат най много гласаве! .... ... добре че поне младите хора в тая държава виждат това, че ако приемем че всички партии са за .. то НДСВ са най-добрите от лошите!
Абе хич не съм съгласен с теб (вас) ама както и да е! Аз съвсем отговорно заявявам, че ще гласувам за тях! Социалдемократичната политика е най-нужна на България в момента! Разделението между класите стана неизмеримо....
Много хубаво казано, но социално-демократична политика може да бъде реализирана успешно по-скоро от дясна партия, а не от пост-комунистическа, (псевдо) социалистическа партия. Причини много: като се започне от чисто исторически до съвсем идеологически.
Идеологически погледнато социалистическата теория твърди че трудовите маси (пролетарията) са тези, които трябва да контролират средствата за власт оттам и средствата за производство; с което се противопоставят на идеите за индивидуализъм и съревнование (оттум между другото и следва, че всеки уважаващ себе си социалист, освен ако не е лицемер, не би следвало от чисто идеологически причини да харасва, камо ли да кара БМВ - марка, която натъртва на индивидуализма). Но същественото тук е самата идея: т.е. че самата идея е тотално погрешна и в същността си - антихуманна. Проблема е в очакването че колективно ще може да се управлява по-добре: не знам дали сте пробвали дори да организирате събрание без председател - получава се пълен хаос. Напротив - доказано е в практиката, че един улегнал и опитен ръководител на екип, организира 10 подчинени много по-ефективно, отколкото ръководен екип от 10 души - един подчинен.. Освен това всеки е най-ефективен в това, което разбира - от тази гледна точка, управлението трябва да остане за управляващите, а за работниците - да произвеждат, не да управляват... ма видяла жабата да подковават коня, и айййде... С други думи всички социални идеи обръщат йерархията наопъки, и поставят на върха точно тези, които са най-малко подходящи за това място. Социализма и особено комунизма са нехуманни, защото е пълна глупост очакването, че хората по принцип са еднакви и имат еднакви нужди. Хората се раждат различни, различни са като характери, като тегло, височина, интереси, желания... Само късоглед би се опитал да вкара човешката личност в една обща формула, в една обща рамка... В този чисто идеологически аспект, умерената дясна политика е много по-социална, в смисъла че води до много повече блага за хората, по простата причина че по-вярно отразява реалността. А реалността е, че хората са различни, всеки има собствена индивидуалност; всеки гледа първо себе си, но дълновидния човек и разбира, че за да постигне своите желания трябва да направи компромиси и да се съобрази с останалите. И че личния успех, дори и на капилата, минава през задоволяването на нуждите на други, не само на личните... Оттам и самия личен интерес те тласка да бъдеш доброволно много по-социален, отколкото който и да е социалист би могъл някога да стане...
А като се върнем на чисто историческите причини: всички знаем откъде идва БСП - това е новата кожа на БКП. Партията, която повече от 45 години води страната ни към разорение, която води една систематично анти-българска политика, като обслужва чужди интереси. Ръководство, под чието ръководство бе тотално подкопан морала на българския народ: красиви лозунги, а на практика - който по-малко работи, но повече се подмазва и сътрудници, получава много повече от този, който си гледа съвестно работата. Хиляди са примерите, и почти всичко в страната ни беше съсипано именно през годините на БКП, просто до едно време положението се удържаше по този безотговорен начин на управление; пък и самите комунисти окрали държатата, сами поискаха да станат капиталисти... мирния преход в една полицейска държава става само със съгласието на върхушката й. Какво пречи предварително дори да се организират нещата, да се създаде нещо като опозиция, но която също да е подконтрол - от наши хора пак... Идва момента, режима се сменя, като разбира се БКП се преименува (вълка кожата си мени...), а подготвената от нея опозиция се афишира... Радетелите за свобода, равенство, правда... (как само са се надсмивали над глупците дето са вярвали в тия лозунги) стават дефакто най-големите капиталисти, присвоили активите на държавата. И така - комунизма/социализма - дефакто е механизъм за ограбване на благата на тези, които наистина са ги създали, от малка групичка от най-безкрупулните пролетарии. И най-разумното е да се гласува за партия, която е възникнала отвън (визирам НДСВ и производни; или малки партии), а не създани тук, стари казионни партии тип БСП/СДС/ОДС/ДСБ/БНС.
Принципно поддръжните на БСП (пост-БКП) се делят на два основни контингента:
1) групата на идеалистите, обикновено редови комунисти: хора, които не са прозряли "гнилостта" на идеологията, които искрено вярват, че тази идея ще донесе щастие на човечеството (въпреки че всички опити досега говорят за точно обратното). Не трябва да виним тези хора, а с разбиране и търпение да ги изслушваме и да им се обяснява слабостта на "религията" в която вярват.
2) групата на дъртите комунисти, сиреч върхушката: хора, грабили в продължение на десетилетия, превърнали се в крупни капиталисти; съответно социализма е само едно облекло, а всъщност самите те са носители на най-върлия експоататорски капитализъм. Типични новобогаташи, съвсем цинично каращи нови БМВ-тата и Мерцедеси, купувайки такива и за потомците си. Тези хора носят далеч повече вина, но и те заслужават най-вече съжаление... и надеждата, че може би някой ден ще се покаят.
Та... аз се поотплеснах. Но БСП трябва да е последната партия за която да се гласува... БСП е всъщност най-консервативната, най-капиталистическата партия, която досега (винаги, винаги, винаги) ни е носила само беди... И истината за нея винаги трябва да се опитваме да я откриваме, както в идеологичен, така и в исторически план. Особено за млад човек направо е недопустимо да гласува за БСП, е разбира се, освен ако не попада в групата (2)... Но дори и тогава, би трябвало да се разбере, че личното благо, минава през общото... и в името на това, трябва да се откажем от утопии като БСП...
Не искам да поучвам никой, просто не можах да се въздържа, като видях че млади хора могат въобще, въобще, въобще да допуснат дори мисъл в себе си за гласуване за БСП. Мир вам.
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
кой вика цска уе еи
...........комуняги долни..........."САМО УЕВСКИ и СДС"
викаше един приятел..........ся е у лудницата..........ма пак го вика.......

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Ей за гласувайте за който и да е само не за ТУРЦИТЕ И КОМУНИСТИТЕ!!!!!
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
svaliaca написа:
Много хубаво казано, но социално-демократична политика може да бъде реализирана успешно по-скоро от дясна партия, а не от пост-комунистическа, (псевдо) социалистическа партия. Причини много: като се започне от чисто исторически до съвсем идеологически.
Бате, дясното управление по дифолт не се свързва със социална политика, пише го в учебника по политология за първокурсници. Самата идея на дясно утравление е проста: богатите забогатяват все повече, бедните обедняват все повече. А на средната класа (каквато все още няма у нас) се подхвърля по някой кокал за да си трае.
А да правиш паралел между социалистическа партия и социал-демократическа партия е все едно да кажеш , че "ХОМО ЕРЕКТУС" е "МЪЖ С ЕРЕКЦИЯ". (за тези, които не са фенове на антропологията, "хомо еректус" означава изправен човек. Той е звеното между примата и "хомо ергастос"а-работещия човек)
Принципно поддръжните на БСП (пост-БКП) се делят на два основни контингента:
1) .......
2) .......
Интересно ми мен към коя група ще ме причислиш? Едва ли съм идеалист, защото имам собствен "капиталистически" бизнес, не съм и дърт комунист, защото съм само на 40, а и не съм новобогаташ, въпреки че карам БМВ (купил съм си го с кредит от банка, както между другото съм започнам и бизнеса си)

TheBoss написа:Интересно ми мен към коя група ще ме причислиш? Едва ли съм идеалист, защото имам собствен "капиталистически" бизнес, не съм и дърт комунист, защото съм само на 40, а и не съм новобогаташ, въпреки че карам БМВ (купил съм си го с кредит от банка, както между другото съм започнам и бизнеса си)
Ми то си го пише:mhihi:
TheBoss
Полковника
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2