Съвет за хидроизолация

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Re: Съвет за хидроизолация

Мнение от magareto_yori » 09 Юни 2010, 6:50

Колега за ремонт върху плочки иди при някой представител на Sika.Имат точно това което ти трябва,когато някой си остави ръцете със хидро изолацията.Ама мен ако питаш на първо място трябва тея дето са сложили хидро изолацията да поемат отговорност.Тва с фугата е т@шак работа.Ами кво става ако настилката е естествен камък,който по принцип си просмуква вода?А иначе терасите не са тегави,тегави са пишман майсторите дето ги правят :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 09 Юни 2010, 11:28

nigh7lif3 написа:
Яро написа:Абе хора, що го вкарвате човека в беля - как ше слага мазана изолация, че и върху плочки. Все си мисля, че то още преди да я е сложил тя е дет се вика компрометирана. Нали всяка една фуга е зона с концентрация на напрежения, а циментовата изолация има малка еластичност. Такава изолация се полага върху гладка повърхност! Отгоре на всичко това е тераса с директно слънчево грееене, където деформациите изобщо не са за подценяване!
Ето и описанието на церезит цр65:
Основите трябва да бъдат гладки, попиващи и порести (гранитогреса определено не е).Замърсявания, слоеве с ниска механична устойчивост и всички стари бояджийски покрития, циментови и вароциментови мазилки и други вещества, които намаляват адхезията, трябва да бъдат внимателно отстранени. Неравните зидарии се изравняват с мазилка на циментова основа. Корозиралите фуги се издълбават на 2 cm дълбочина и се запълват повторно с циментов разтвор. По-големите пукнатини и неравности също трябва да се обработят с циментов разтвор или бетон.
Колега, ако не ти се махат плочките това според мен е най-удачния вариант. Ако ще ги махаш, тогава има и други решения.
Сега ми идва и друга щуротия в главата, но не съм сигурен дали ще е толкова добър ефекта, па и си е голяма играчка. Изстъргваш всички фуги и ги пълниш със полиуретанова паста. Можеш да го пробваш сега през лятото, а ако тече наесен праскаш Х.И.

Ами братче, тоя грунд под хидроизолацията не го слагаме за украса като се замислиш... :D

Айде пробвай да грундираш гранитогрес и после раздавай мъдрост :!:
Имаш ли си на идея колко е попиваемостта на греса :?:
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nigh7lif3 » 09 Юни 2010, 20:32

Яро написа:
nigh7lif3 написа:
Яро написа:Абе хора, що го вкарвате човека в беля - как ше слага мазана изолация, че и върху плочки. Все си мисля, че то още преди да я е сложил тя е дет се вика компрометирана. Нали всяка една фуга е зона с концентрация на напрежения, а циментовата изолация има малка еластичност. Такава изолация се полага върху гладка повърхност! Отгоре на всичко това е тераса с директно слънчево грееене, където деформациите изобщо не са за подценяване!
Ето и описанието на церезит цр65:
Основите трябва да бъдат гладки, попиващи и порести (гранитогреса определено не е).Замърсявания, слоеве с ниска механична устойчивост и всички стари бояджийски покрития, циментови и вароциментови мазилки и други вещества, които намаляват адхезията, трябва да бъдат внимателно отстранени. Неравните зидарии се изравняват с мазилка на циментова основа. Корозиралите фуги се издълбават на 2 cm дълбочина и се запълват повторно с циментов разтвор. По-големите пукнатини и неравности също трябва да се обработят с циментов разтвор или бетон.
Колега, ако не ти се махат плочките това според мен е най-удачния вариант. Ако ще ги махаш, тогава има и други решения.
Сега ми идва и друга щуротия в главата, но не съм сигурен дали ще е толкова добър ефекта, па и си е голяма играчка. Изстъргваш всички фуги и ги пълниш със полиуретанова паста. Можеш да го пробваш сега през лятото, а ако тече наесен праскаш Х.И.

Ами братче, тоя грунд под хидроизолацията не го слагаме за украса като се замислиш... :D

Айде пробвай да грундираш гранитогрес и после раздавай мъдрост :!:
Имаш ли си на идея колко е попиваемостта на греса :?:

Абе знам, че всички много разбирате, но поне некой път се заслушвайте малко. Ето чети! НЕПОПИВАЩИ ГОВОРИ ЛИ ТИ НЕЩО!?!?!?!
http://www.ceresit.bg/pdf/TDS_CN_94.pdf

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио

Мнение от Valio23 » 10 Юни 2010, 22:32

Най-лесно става с три ръце на мече с прозрачен полиуретан.
Сега нямам време да обяснявам подробно, утре ще драсна два реда повече.

http://www.sika.bg/allproducts/PDS/Sikalastic-490T.pdf

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: докато може

Мнение от aureus_gold » 10 Юни 2010, 23:17

Има 2 начина за решение на проблема.
1-ви къртиш всичко и правиш целия детайл на ново с гаранция от апликатора
2-временни решения ( виж по-горе в постовете)
Но "тарикатските"кинти ще си ги дадеш рано или късно.
Ааааа забравих...намираш МАСТУРА дето ти е шляпал фаянса и с нивела по китарата :mrgreen:
И друго забравих...От сика ластика ефекта е :nono: ( мин.година ошляпах гранитогрес около 2 декара и инвеститора ми го навря до дзингилите...)Ефект няма...+ жълтее + едни пари е + вони та се нетрае...
Мога да съм ти полезен,но на ЛС.
От всички педали най-много харесвам на газ-та!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nigh7lif3 » 11 Юни 2010, 21:19

Евала майтори :bowdown: :bowdown: :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual

Мнение от savo_ » 12 Юни 2010, 8:24

След доста ровене из разни специализирани сайтове и разговори с хора с подобен проблем се спрях се на течните хидроизолациите на Изомакс, по точно на продукта им Изомраз http://www.isomax.bg/products.php.Проблема е, че нямат представител в Пловдив, имат такъв в Пазарджик, но като разбра ,че става въпрос за само 55 квадрата отказа.Ако някой може да ме насочи към фирма или човек в Пловдив който да свърши работата с този продукт с гаранция да се обажда.

Предишна

Назад към Извън Темата