Гражданска отговорност в криза
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- chegevara1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06
Re: Гражданска отговорност в криза
еми като ни са смотани управниците нека гледат как си надуват гушите застрахователите.
и аз съм съгласен тая застраховка да се плаща към държавата.
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
chegevara1 написа:еми като ни са смотани управниците нека гледат как си надуват гушите застрахователите.
Ами колега как няма да е така като 20 години са ни едни и същи управниците. Ако има нщкаква схема по която може да се организираме и да предложим да се промени организацията която събира пари от гражданска отговорност.
Това не мога да го разбера. Пари за данъци може да събира държавата, а гражданската отговорност трябва да минава през частно лице.

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
всъщност като се замисля съм склонен да плащам и 500лв гражданска,само и само надявайки се че като поскъпнат гражданските ще намалеят всички псевдошофьори-жени и дядковци,които карат има няма веднъж седмично и това е когато времето е хубаво,а иначе зимата може и 1път месечно да не събира.а и също така всички недвижещи се кочини,на които им се плащат данъци,ама си седят пред блока с години,а аз балъка вечерно време се чудя кои 2 коли да запуша,та да познавам собствениците им и съответно те мен.в крайна сметка никой не го карат на сила да има кола и да кара.ако колата ти е необходима веднъж седмично,за да отидеш на пазар примерно,значи можеш и без нея
лошото е че и на нас ще ни бъде в .... но ако това ще намали трафика и ще увеличи паркоместата,нека да поскъпват още всички видове застраховки и данъци свързани с колата.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако на три месеца се правеха акции за ГО, всичко щеше да е доста по-добре... не казвам отлично, но хората с ГО щяха да са доста повече и застрахователите нямаше да правят чак такива простотии, че да си оправят бюджетите...
- kik666
- е34 фенче
-
- Кара: мфили
- Детайли за колата: бензинояд
Mollov написа:Ако на три месеца се правеха акции за ГО, всичко щеше да е доста по-добре... не казвам отлично, но хората с ГО щяха да са доста повече и застрахователите нямаше да правят чак такива простотии, че да си оправят бюджетите...

- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Незнам колега но аз малко се засегнах от това твое изказване за кочините
. То евентуално може и някой да си мисли и същото и за твоята кола.
Казваш склонен си да плащаш и 500 лева. Да обаче не всеки има тази възможност. Голфа който карам в момента може да се продаде да кажем за 1500 лева, така и коли от като Е34, Е30, и т.н. Това какво означава, че колата ти е равна на застраховката за 3 години.
Казваш също, че се е напълнило с трошки. Тук мога да поспоря малко с теб. И пред нас вече няма място да се спира, нищо че съм от Варна и не съм на центъра. И колите които запълват паркинзите са след 94 година. А, лади, москвичи и прочее се броят на пръстите на едната ми ръка.
Това че се напълни с коли куцо и сакато си е съвсем вярно.
Самият замисъл на гражданската отговорност е много неправилен. Защо аз да правя застраховка за другите?
И какво става. Правиш си застраховка за която си платил 200 лева (за сега). Караш си колата, обаче се намира някой който не си е направил такава застраховка и те блъсва из невиделица. Идват полиция и констатират, че той няма ГО. Праскат му една глоба от 200 лева (незнам колко е точно), която може и никога да не плати. А на теб ти казват да се спасяваш
или ако искаш да го съдиш (не бъдела работа). И в край на сметка ти си вътре с ремонта на колата ти и с 200-та лева за гражданска Отговорност, защото си отговорен.
Затова да я направят така, че да не е задължителна. Като направиш проишествие ти плаща твоята застрахователна компания. Ама то си го има вече. Някой му викат "Автокаско"
И като цяло от гражданска отговорност никога не можеш да вземеш пари които могат да ти свършат работа.
Дори това мога да го подкрепя с пример.
Преди време един микробус ме блъсна отзад и ме навря в предната кола. Равносметката беше следната: предна и задна броня дроб, сгънат до неознаваемост home made тиглич с квадратен профил, и нагъване в багажника.
На магазина за броните ми искаха 220 лева (и то не оригинални), а от там нататък другите ремонти незнам.
За моята застаховка броих 130 лева. Щетата ми я отцениха на 180 лева. И кво стана..... 50 лева съм напред
Е да обаче аз от 8 години плащам по близо 130 лева. Еми те излязоха около 1000 лева, което ще рече, че с тея пари мога си купя още една като моята трошка....

Казваш склонен си да плащаш и 500 лева. Да обаче не всеки има тази възможност. Голфа който карам в момента може да се продаде да кажем за 1500 лева, така и коли от като Е34, Е30, и т.н. Това какво означава, че колата ти е равна на застраховката за 3 години.
Казваш също, че се е напълнило с трошки. Тук мога да поспоря малко с теб. И пред нас вече няма място да се спира, нищо че съм от Варна и не съм на центъра. И колите които запълват паркинзите са след 94 година. А, лади, москвичи и прочее се броят на пръстите на едната ми ръка.
Това че се напълни с коли куцо и сакато си е съвсем вярно.
Самият замисъл на гражданската отговорност е много неправилен. Защо аз да правя застраховка за другите?

Затова да я направят така, че да не е задължителна. Като направиш проишествие ти плаща твоята застрахователна компания. Ама то си го има вече. Някой му викат "Автокаско"

И като цяло от гражданска отговорност никога не можеш да вземеш пари които могат да ти свършат работа.
Дори това мога да го подкрепя с пример.
Преди време един микробус ме блъсна отзад и ме навря в предната кола. Равносметката беше следната: предна и задна броня дроб, сгънат до неознаваемост home made тиглич с квадратен профил, и нагъване в багажника.
На магазина за броните ми искаха 220 лева (и то не оригинални), а от там нататък другите ремонти незнам.

За моята застаховка броих 130 лева. Щетата ми я отцениха на 180 лева. И кво стана..... 50 лева съм напред

Е да обаче аз от 8 години плащам по близо 130 лева. Еми те излязоха около 1000 лева, което ще рече, че с тея пари мога си купя още една като моята трошка....

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
азззз написа:всъщност като се замисля съм склонен да плащам и 500лв гражданска,само и само надявайки се че като поскъпнат гражданските ще намалеят всички псевдошофьори-жени и дядковци,които карат има няма веднъж седмично и това е когато времето е хубаво,а иначе зимата може и 1път месечно да не събира.а и също така всички недвижещи се кочини,на които им се плащат данъци,ама си седят пред блока с години,а аз балъка вечерно време се чудя кои 2 коли да запуша,та да познавам собствениците им и съответно те мен.в крайна сметка никой не го карат на сила да има кола и да кара.ако колата ти е необходима веднъж седмично,за да отидеш на пазар примерно,значи можеш и без неялошото е че и на нас ще ни бъде в .... но ако това ще намали трафика и ще увеличи паркоместата,нека да поскъпват още всички видове застраховки и данъци свързани с колата.
Това ми се струва доста крайно и нескромно и надали плюса от скъпи данъци и застраховки ще е точно за изброените неща.Какво да поскъпват и накъде да ходят,специално застраховките невиждам тънката връзка тук.Все пак в наши дни колата не е лукс а необходимост.
Иначе идеята с 12-те вноски,ми се нрави точно от тази гледна точка имам си една антика в гаража заключена,искам ми се да я покарам някой ден лятото и ето ти варянт да спещиш някой друг лев

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
[quote="ALiGaToR"]Незнам колега но аз малко се засегнах от това твое изказване за кочините
. То евентуално може и някой да си мисли и същото и за твоята кола.[quote]
колега не си ме разбрал,може би съм се изразил неправилно.под трошки,кошници и тем подобни визирам колите които не се движат.тези които си седят на едно място не от месеци,а от години и само заемат място
а това коя година ти е колата и колко струва няма никакво значение,щом си я кара човек жив и здрав да е 

колега не си ме разбрал,може би съм се изразил неправилно.под трошки,кошници и тем подобни визирам колите които не се движат.тези които си седят на едно място не от месеци,а от години и само заемат място

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
vanioboy написа:азззз написа:....
...Иначе идеята с 12-те вноски,ми се нрави точно от тази гледна точка имам си една антика в гаража заключена,искам ми се да я покарам някой ден лятото и ето ти варянт да спещиш някой друг лев
колега, как искаш да спестиш, не знам

и това е разсрочено плащане на го през годината... антиката може само лятото да я караш, но 12-те вноски трябва да си ги направиш...
не знам защо го тълкувате това, че плащате го за юни, и си карате юни... не е така ...
- chegevara1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06
колеги според мен това е улеснение и за по обикновенният човек ,както казва колегата по горе че кара голф за 1500 лв и на него така бюджета ще може да му е по достъпен и ще е редовен на пътя за да може да си върши работа с тази колица.
не мислете че всички коли под 3000 лв са кочини и са опасни за другите на пътя защото и ние сме карали по обикновенни коли.Бъдете толерантни на пътя - той е за всички (жени,дядовци и т.н.)
лека шега (виждали сте циганин шофьор нали? а циганин в учебна кола кой е виждал?)
не мислете че всички коли под 3000 лв са кочини и са опасни за другите на пътя защото и ние сме карали по обикновенни коли.Бъдете толерантни на пътя - той е за всички (жени,дядовци и т.н.)
лека шега (виждали сте циганин шофьор нали? а циганин в учебна кола кой е виждал?)
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
ALiGaToR написа:Сигурен съм че ако тези пари ги взимаше директно държавата то застраховките щяха да са поне с 50% по-ефтини.
естествено, ама нали трябва да се даде път на частната инициатива.
офф: някой може ли да ми обясни що требва да се плащат здравни на касата и касата да плаща лечението, а не всичко да минава през държавата? щото така е комунизъм, пък ние нещеме комунизъм, по добре някой да си натъпче гушата.
по темата: е добре де, няма ли компромисен вариант- искам да карам кола само 6 месеца, що по дяволите да няма 1/2 данък и ГО.
ако направиш ГО на 2е вноски по 6 месеца, на първата вноска плащаш 70 процента, а не 50, по ътози начин застрахователите те връзват
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Аз искам да се включа за да улесня колеги, които с 20ки например казват че плащат 250-300 лв гражданска(май тва основно сме тези дето сме под 25 и/или "млади" шофьори). Подбирайте при коя компания си правите ГО, защото някои компании режат глави като отидеш под 25 с каквато и да е кола, камо ли пък ако отидеш с бегачката
320и
.Аз моята застраховка- за е36 320 си я направих за малко по-малко от 170 лева ( а съм под 25)- компанията няма да казвам, просто отидох в бюро за застраховки и казах "Можете ли да ми направите за под 170 лева си правя при вас" 

- vlado_882
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Кола и жена едновременно
Колега имам приятел които прави граждански с отсъпка на един му напрви на кола 2.5 бензин турбо 200 и нагоре кончета за около 180 лв нз какви са тия 250/300 кадето ги плащате вие 

...
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
И аз оня ден направих май точно в лев инс, 180лв некаде излезе на 2000куб кола на 4 вноски, като 1вата е най-висока , другите са равни. ако не плата следващата вноска до 15 дни след изтичане на 1вата вноска, застархвоката се анулира и ако искаш да караш си правиш нова, съшото е предполагам и при 12-те вноски 

Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- vlado_882
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Кола и жена едновременно
и каското го проави с много добри отстъпи ако искате ще ви сважа с него
...
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3