Как се става модератор във форума?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Как се става модератор според вас?

С яка работа и помощ във форума
32
23%
С връзки
27
19%
С финансово подпомагане (разбирай: рушвет)
4
3%
С мазнене
22
16%
Не знам как, но със сигурно не с тъпи анкети :~~
56
40%

Общо гласове : 141
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Re: Как се става модератор във форума?

Мнение от Нено Б. » 19 Юни 2010, 15:00

Трябва да не е комплексар, да е широко скроен. С чувство за хумор.
В опел форума има едим модератор, той е идиот. Толкова е тъп, че... Всеки има право да е тъп, ама той прекалява.
Та обсъжда се няква тема за сбирка на стари омеги и сенатори, и викам чакай да се пошегувам. Написах нещо от рода на "...еей недейте събира толкова ръжда на едно място(няква бензиностанция), че и касовите им апарати ще клеясат...и на касиерките коленете ще проскърцат..." и там сложих разни емотиконки весели...и ме гледат, че си ми пише омега на профила...абе самоирония няква.
Ооп 20% предупреждение. Много ме доядя.
Пиша му някво лс и му казвам че аз на тее коли съм по-фен от 2/3 от форума, той ми вири носа, като че има 100 овце в балкана на ясла.
Ама все ми тая...
rwd фен

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Юни 2010, 15:05

имам едно питане....! са форума е на клуба-нали!?!? а клуба е на членовете му и непряко на цялата БМВ-общност....!??? та....! интересно би било да се направи някаква анкета или гласуване ,или както искате го наречете и модераторите да се избират с избори примерно! що не!??? админите се избират от управителният съвет на клуба,модераторите май от админите ,но защо да няма избрани и от самите потребители!??? така ще има някакво разделение на управлението на форума и ще е по-представително мнението на хората в него за начина му на водене.....

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Юни 2010, 15:13

... бях се засилил да разисквам нещо с тебе СКИСА, ама се отказах... по-добре не... :)

Аватар

Мнение от SKISA » 19 Юни 2010, 15:14

що !? пречи ли да разискваме!? то нали за тва е форума. всеки да си каже мнението....

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 19 Юни 2010, 15:16

Като идея- не е зле... Ама нали се сещаш к'ва ще стане- ако не се размятат в някой момент компромати ще е постижение :mhihi: Та по-добре да няма такива работи като "избори", че ще стане грозно из форума...
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Юни 2010, 15:18

Скиса, не бре, ама ще стане сложна работа... не ми се влиза в подобна полемика... 8) Пък и аз мойто мнение си го казах, би трябвало човек да си направи изводи за идеята ми какво представлява модератора и т.н...

Аватар

Мнение от SKISA » 19 Юни 2010, 15:25

хуу...! аз също казах моето. много е важно човека,който модерира и взима решения също да има и времето да го прави. има доста модератори ,които не са влизали отдавна или влизат рядко.
грешно е също модстването да е награда...! един вид: "дай да му дадеме тоя ранг !" ,щото е много читав наш колега. с едно съм съгласен-модстването е вид работа или задължение и трябва да се възприема като такова....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Юни 2010, 16:55

Като "най-пресния" модератор във форума, да кажа при мен как се развиха нещата ...

1. Бях поканен на ЛС от друг модератор (който до момента не познавах лично) да се заема с тази дейност. При това доста аргументирано беше посочено защо точно аз, по което съдя, че хората са разгледали сериозно поведението (отношението към колегите и изразните средства) и присъствието (постовете) ми във времето и преценката в никакъв случай не се основава на лични симпатии ...
2. След като дадох принципно съгласие се срещнахме с въпросния модератор лично и доста време си говорихме за това какво се прави, как се прави, кое не достига и въобще за развитиети на форума и проблемите които най-често мъчат и юзери и модератори. Само не го приемайте като "интервю", просто аз исках да изразя лично мнението си и съгласието си и да избегнем каквито и да е недуразумения.
3. След като получиха окончателния ми отговор, колегите изрично ме предупредиха, че въпреки всичко съществува (макар и нищожна) възможност да не бъда одобрен от администраторския екип ...
4. И така един ден си видях ника "позеленял" и извднъж от колегата tsb_bg се превърнах в модератора tsb_bg който е от другия отбор, прави се на началник, пречи на всички и на всичко, заяжда се за правопис и глупави "подробности", и не на последно място съсипва заформилите се "пиперливи" междуличностни скандалчета, като оставя сеирджиите без теми за коментар и обсъждане (чат).

Така, че всеки може да си направи сметката как се става модератор и какво произтича от това ;)

PS Колегата SKISA доста точно е попаднал на начина на избор и същността на модераторската дейност (мисля си не случайно) ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Individual
Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
Детайли за колата: една сбъдната мечта

Мнение от ИлХиТо » 19 Юни 2010, 17:53

SKISA написа:малко отговарят на посочените условия...!
и бих добавил:
-мода трябва да е в услуга на юзърите ,...на повечето юзъри. не на останалите модове или на админите,както и на малки групи юзъри.
-трябва да е толерантен и да деяни на критика,както и да не влиза с бутоните напред.
- трябва да се приема добре от общността....
- трябва да има висока обща култура,широко скроен ,добре възпитан и с много познания в различни области .
такива некви работи.

Напълно се припокрива с моето лично виждане по въпроса. 8)
КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 19 Юни 2010, 18:04

Написаното от SKISA е напълно вярно. В този ред на мисли модераторите на този форум си вършат много добре работата, незабележими са и са оставили форума да си върви сам (което е най-доброто).
А има някой други БГ форуми (в момента се сещам за два), в които модераторите се чувстват като царе и ако кажеш нещо срещу тях или срещу мнението им те чакат наказания и гвалоломно триене на постове. Нормално, в България като се сдобие някой с власт така става.

Благодаря за изчерпателните отговори, сега остава само да си намеря благосклонен модератор и да му се мазня, па дано и аз след извествно време стана модератор тук (което хич няма да е радващо за вас).

Тогава ще въведа правило- ако в някоя тема няма анкета да се трие автоматично
.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 19 Юни 2010, 18:08

...
Последна промяна (bubsa) на 19 Юни 2010, 18:42, променена общо 1 път
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 19 Юни 2010, 18:28

SKISA написа:модераторите да се избират с избори примерно! що не!???

А кебапчета ще има ли ? :mhihi:
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 19 Юни 2010, 18:43

SKISA написа: и модераторите да се избират с избори примерно! що не!???

Те точно с избори се избират.
Но не от потребителите, а от Модераторите и Администраторите.
Повдига се "кандидатура" - коментира се - За, Против и...или-или.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: млади майки да полудяват ...
Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

Мнение от vanko 318i » 19 Юни 2010, 18:49

Здравеите колеги ако може и аз да кажа нещо по тоя вапрос,има един (модератор) :mhihi: които освен да пуска обяви и да се заяжда с потребителите на този страхотен форум нищо друго не прави (това се вижда от всички) :kuku: ,за сметка на това другите са супер пичове :clap: и помагат доста на всички :bchug: .Благодаря за вниманието. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 19 Юни 2010, 18:59

Един въпрос от мен:Колко от модераторите във форума са членове на БМВ Клуб БГ?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата