Имам безумна идея, някой може ли да ми помогне?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Имам безумна идея, някой може ли да ми помогне?

Мнение от 99ufo99 » 03 Авг 2010, 17:47

Точно това е идеята колега, както каза.. шаблон да има , и навсякъде да е еднакво като " маркировка " .... така ще стане ясно че именно всички " маркирани " дупки са плод на тази акция !!!

- Еднакъв цвят
- Един модел за шаблон
- Едно послание !!!

Дето се вика "правим каквото можем " !
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 730d

Мнение от KONN » 03 Авг 2010, 18:05

Аз преди година като разцепих две джанти с гуми ми се въртеше подобна идея в глава със спрей да отбележа някой от бруталните дупки.Понеже се разкарвам доста и вечерно време когато няма движение не мисля ,че ще е проблем да се пръсне за две секунди.Ако измислим шаблон и спрей който да не се отмива много бързо се включвам и аз :yes:
Предполагам ,че ако се включат повече хора може и някой от тъпите управници да се светне и това до доведе малко или много до подобряване на пътищата ни.
П.С. Имаше едни спреьове който са фосфоресцираци и като се осветят от фаровете доста се открояват.
Най мразим некви кифли да ми се правят на кроасани !!!!

Потребител
Аватар

Мнение от gothic_fan » 04 Авг 2010, 8:18

Сега чакам един колега който прави доставки да влезе и поръчвам този белия от линка.

PS: Ще бъде с шаблон, но се чудя се дали да пускам молба за изработване по форумите, защото ще стане голяма караница, ще има 10 човека 30 мнения кой да бъде :duel: . Защото е хубаво да бъде избран само един модел.

Потребител
Аватар

Мнение от gothic_fan » 06 Авг 2010, 8:31

Замислял съм се и че "някога" могат да запълнят дупката, но аз предпочитам да видя предупредителни знаци при запълнен кратер отколкото да се хвърля без предупреждение. А и зная как се правят 70% от тях, пак си остава неравно и така или иначе трябва да намали човек. Пак казвам това не значи да се пръска безразборно. Като се замисли човек дупките убийци на хубав път не са толкова много, но пък са най-опасни защото човек се отпуска и не гледа всеки сантиметър. Предполагам ще се съгласите с мен че шофирането е добре да носи удоволствие от едно пътуване, а не нерви и зачервени очи.

Относно правния казус:

ПРАВИЛНИК
за прилагане на Закона за движението по пътищата

......................Чл. 38. Строителни площадки, препятствия по платното за движение, както и аварийно възникнали препятствия, когато заемат част от пътното платно, се сигнализират, както следва:
1. От свечеряване до зазоряване - с жълта светлинна сигнализация, бариери, водещи ограничителни табели, сигнални конуси, пътни знаци и други.
2. От зазоряване до свечеряване - с бариери, водещи ограничителни табели, сигнални конуси, пътни знаци и други.

Според този текст аз ли нарушавам закона като сигнализирам, или някой не си е свършил работата :cop:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 06 Авг 2010, 11:48

Е.Димитров написа:Ако земе да дупчиш за да слагаш каквото и да е по пътната мрежа-бъди сигурен че в закона е написано да не се прави нищо без разрешение=ше те арестуват и глобят,пример давам:
Един приятел реши да постави плочки пред сградата дето живее,защото бяха дошли от енерго ли или някаква друга организация и бяха изкопали тротоара преди 8 месеца,хората нямаше от къде да минат и така-моят приятел е състоятелен,плаща за красиви плочки,за майстори и за една седмица тротоара е направен красиво,след още седмица дойдоха от общината и наложиха акт за..."нерегламентирано поставяне на тротоарна площ"-акта е за 1000 лева и имаше предписание за развалянето му,след почерпка,остана само акта и обещанието на инспекторите че ще си затворят очите и няма да се налага да разрушава тротоара!!!

Малко не е по темата, ще ме извинява автора.
Димитров, и твоят приятел е бил прав да оправи тротоара, но все пак е трябвало да се уведоми кметът на районната община.
Ето пример - преди 3-4 години се спираше масово по тротоарите пред блока ми(отсреща има кафе и разни псевдо-дупенца с мерцедесчета се правеха на интересни). Със собствени средства купихме колове, от тия за поставянето пътните знаци. Извикахме двама общи работници и за 1 ден ги нарязаха, надупчиха тротоара, поставиха коловете, наляха ги с бетон и ги боядисаха. Писахме писмо до кмета, че с оглед разрушаването на тротоарните площи от неправилно паркиращи автомобили сме поставили заграждения против паркиране до бордюрите.
Домоуправителят на блока получи одобрително писмо от кмета(който си беше баш червен тогава, а и моят квартал е най-БеСеПарският в София, така че не се и надявахме да се хванат те да направят нещо).

Втори пример - наскоро частна фирма беше наета да пусне ел. кабели до нова сграда наблизо. Кабелите обикалят блока ми и трябваше да бъдат вкопани в земята.
Разкъртиха тротоарите, изкопаха, сложиха кабелите и зариха. Дотам. Нито дойдоха да сложат нови плочки, нито да почистят.
Писмо до кмета на общината с оплакване, как работници от еди-си-коя фирма са унищожили прилежащите към блока тревни и тротоарни площи. След 6 дни седиш и си пиеш кафето и гледаш как пристига камион с работници от същата фирма, чисто нови плочки и пясък. За 1 ден оправиха всички щети, почистиха градинките около блока и си прибраха целия боклук.

Така че както понякога трябва да правиш нещо със собствени средства, така и трябва да имаш малко вяра в институциите. В моя случай и двете неща дадоха добър резултат.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 06 Авг 2010, 11:58

Абсолютно подкрепям идеята. Изберете спрей, кажете от къде може да се купят с въпросния шаблон и ше рисувам пред всяка дупка, която сметна за много опасна!
Отскоро съм с големи джанти и някъв ужаст... :evil: Сигурно 70% от вниманието ми е заето да следя пътната настилка...ПФУУУУУ :confused: :evil:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата