Операта ли да закрием или чалгата?
Модератор: Общи модератори
Re: Операта ли да закрием или чалгата?
Само незнам що, 90% от писалите са анти-чалгари... Другите къде сте
Вече стана срамно да слушаш "чалга" , така ли
'Щото веднага ставаш "див селски бек", "селска пръчка", "селяндур". Никога не съм ходил на Опера, няма и да отида. Единствено може заради жената, тъй като учи такава специалност, но по никаква друга причина и никой друг не може да ме накара да слушам такова нещо
Снощи бях взел един дранкулник, дето е с касетка и съответно трябваше радио да слушам... Набарах едно радио с опера, е и 2 секунди бяха много, за да го сменя... 'Що се свързват с "чалгата" само "мазните гюбеци" ?? А къде са "анти-хаусърите", 'дето се бяха активирали преди време в социалните мрежи ?? Или сега се почна против "чалгата" вече ?! 'Щото тия, слушащите хаус (и аз слушам), но говоря за "хаусърите", дето "не слушат нищо друго освен ХАУС" , "не търпят нищо друго, освен ХАУС" , обличат се , няма да казвам как... гримират се, няма да казвам как... точно тях ги гледам по дискотеките на най-мазните парчета, как се суркат, въртят гюбеци като за последно и на всичкото отгоре си припяват, знаейки текста
Това ми се е случвало лично няколко пъти, с няколко мои "познати"
Всичко оправихте, "чалгата" взехте за проблем
Че и данъци взехте да им/ни искате... А на ония, дето са взели левия, вместо десния завой, че и показност имаха, раздухваше се 2 дена и до там... На тях някакъв данък "отврат" и прочие, няма ли ?! Като не ви се слуша "чалга", има и други песни, има и други радиостанции, има и други дискотеки... Най-ще ми е яко, да видя как някой отива на купон, слушайки Опера
или хард-метал, или нон-стоп хаус
Бих казал, е*аси купона
Операта не е за БГ... Операта е за Италия, където и плащат луди пари на певиците... Там си я слушат, харесват си я (незнам какво, но я харесват...) ... Няма лошо, всеки си има право на избор какво/как/защо/с кого/къде да слуша и прави... Ама тия определения, за слушащите "чалга" , може да си ги оставите само и единствено за Вас
П.С. Тук, в Русе, имаше концерт на Пайнер скоро, но не съм ходил, не защото не успях, а заради мазните гадни мангали, които се събират всяка година и всичко вони на
и на всякъде е
'Що те все са база за сравнение с "чалгата", 'що вместо тях да ЗАКРИЯТ , искате закриване на "чалгата"... Там ви е проблема, в тях , а не в "чалгата" ... Живи и здрави, нищо лично към никой 

Вече стана срамно да слушаш "чалга" , така ли

П.С. Тук, в Русе, имаше концерт на Пайнер скоро, но не съм ходил, не защото не успях, а заради мазните гадни мангали, които се събират всяка година и всичко вони на

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Ogi написа:другите вариянти са да се надрусаш кат идиот и да се биеш с въздуха на някъв хаус... или да си пуснеш дълга косица да си обуеш кубинките да си облечеш АС/DC тениската и да си въртиш главата кат пумпал и оная ми ти хубава мазна косица да охвърля сите ора с пърхот
Честно казано, предпочитам да съм с мазна коса и да "замерям" с пърхот - макар че не виждам причина, хората са измислили банята - пред това да съм "мазен" като личност и да замерям с простотия.
П.П. uCnaHeTcA, винаги е било срамно да слушаш чалга. Просто вие не го осъзнавате.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Ogi написа:Feanor написа:Какво се опитваш да кажеш в момента - че една музика непременно трябва да е с просташки/циничен/блудкав до безобразие текст и цигански ритми за да можеш да се забавляваш на нея ли?
ДА![]()
другите вариянти са да се надрусаш кат идиот и да се биеш с въздуха на някъв хаус... или да си пуснеш дълга косица да си обуеш кубинките да си облечеш АС/DC тениската и да си въртиш главата кат пумпал и оная ми ти хубава мазна косица да охвърля сите ора с пърхот
Начи викаш единственият начин е да станем кат тия долу?

Щото те са най-висшите представители на еволюцията и без тях светът няма да оцелее!

Не знам колко мозъчни клетки имаш, но дали си ги впрягал да се замислиш по въпроса как всъщност се забавляват западноевропейците (и то младите), които са еталон за нации с богато културно наследство? Или викаш при тях като няма селянии и цигании единственото им забавление е да ходят на църква...

Тва може да е бъдеща тема на Discovery Channel - може ли светът да просъществува ако няма чалга, селяния и простотия?

Ама преди това западните учени трябва да открият какво е това чалга, манталитет на дивия селски бек и т.н.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Боли ме г*ъзъ,всичко да закрият в тая държава/местност,то толкова тъпи хора сме се събрали на квадратен километър че нямам думи
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
flame написа:Не знам колко мозъчни клетки имаш,
Eй затова те уважавам колега, по принцип си преброил на всички други мозъчните клетки

Никой не мое ма връне на селу!
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
uCnaHeTcA написа:...
Значи викаш по цял свят на купон се ходи и се слуша чалга? Ти сигурно подкрепяш и лафа "Е, за маса по-добро от чалгата няма", като по пътя на тази логика следва, че по целия свят хората като седнат да пият и си пускат на азис в устата или някаква друга цигания.
П.С. Да вметна за протокола само, че не слушам нито чалга, нито рок, нито метъл, нито хаус без значение дали съм пил или не.

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Ogi написа:
другите вариянти са да се надрусаш кат идиот и да се биеш с въздуха на някъв хаус... или да си пуснеш дълга косица да си обуеш кубинките да си облечеш АС/DC тениската и да си въртиш главата кат пумпал и оная ми ти хубава мазна косица да охвърля сите ора с пърхот
Е задължително ли е като слушаш рок и метъл да си с кубинки и дълга коса. Аз и приятелакта ми слушаме рок и метъл и вида ни е далеч от тоя дето описваш.
Едното е манталитет и култура, другото външен вид. Вярно често едното отразява другото.
Иначе за хауса съм съгласен

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
saleen написа:flame написа:Не знам колко мозъчни клетки имаш,
Eй затова те уважавам колега, по принцип си преброил на всички други мозъчните клетки
Ииииих, ма как ме е яд, че вместо "Не знам колко мозъчни клетки имаш" не казах "Напъни единствената си мозъчна клетка" или нещо от сорта

Такъв съм си аз, неук - като не знам нещо и си казвам, че не знам - то затва и съм на това дередже

xpl0d написа:лафа "Е, за маса по-добро от чалгата няма", като по пътя на тази логика следва, че по целия свят хората като седнат да пият и си пускат на азис в устата или някаква друга цигания.
Един селски бек винаги може да намери оправдание за селянията си

Не виждам какво спорите, мисля че картинката беше достатъчно красноречива
А пък който се е припознал на въпросната снимка и с фуния да му наливаш мозък, той ще му изтича през ушите и пак ще си е същия маймун
На опера верно не съм ходил сигурно от 10 години, ма преди като ходех неколко пъти винаги беше претъпкана (за Софийската говоря)
А тука гледам много хора седнали да хулят управляващите. Ми тая сган (пак от снимката) какви да я управляват бе
То е ясно, че ще я цоцат до последната стотинка, а тя ще псува (като е на 2 ракии), а инак се кефи, че е дошла да работи у софията за "огромната" заплата от 500лв и че може да ходи през вечер на чалга сюрия да гледа сеир (манджата се праща от вкъщи в буркан, наема се дели на 10 животни в един апартамент) . Калпав ни е човешкия материал, това е положението 

На опера верно не съм ходил сигурно от 10 години, ма преди като ходех неколко пъти винаги беше претъпкана (за Софийската говоря)
А тука гледам много хора седнали да хулят управляващите. Ми тая сган (пак от снимката) какви да я управляват бе

flame написа:Това долу е БЪЛГАРСКОТО културно наследство:
http://www.youtube.com/watch?v=Eubf1UkwZfg
А това долу е АНАДОЛСКОТО културно наследство:
http://www.youtube.com/watch?v=-0UX87VNiBA
И като си представя, че има сънародници, които, слушайки първото парче, биха казали "А уа ко'й туй притурям са уа?! А уа кви са тия народни пьесни уа! Я зьеми пусни Василис Карас ньещо или на Амет новия хит, че не моа ги трая тея бе!"![]()
За тях мога да кажа само 2 неща:
1 - С ръка на сърцето си ги наричам ултра диви и прости селски бекове
2 - Те са типичните посетители на чалга концертите като горния

Ясно е, че няма как да се закрие чалгата за съжаление, но данък "див селски бек" ми звучи много добре!

A oперата си е хубаво нещо, особено в такъв вариант: Маnowar - Nessun Dorma

Последна промяна Fear на 06 Авг 2010, 11:49, променена общо 1 път
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
да вметна ,па аз за протокола ,че слушам почти абсолютно всичко,което излиза като музика. като казвам слушам-значи и че намирам настроение ,време и място за всеки един диск ,който имам да си го слушам. не разбирам противопоставянето на чалга и анти-чалга. ходил съм на опера,ще ходя скоро и във виенската ,на концерт на пайнър не съм,щото е блъсканица и ми е неприятно ,но чалга си слушам ,когато съм настроен за тая музика и не ми пука дали ше ми викат селски или махленски бег. имам си песни и дискове за бързо каране,имам "100% класик" за прибиране без да бързам. всеки един стил има нещо ,което може да донесе приятно чуство на човека-музиката е ,за да носи наслада на душата ,а не да воюва с друга музика. напоследък си слушам всичко от "100 каба гайди" ,защото просто явно съм на такава вълна,което не означава ,че няма да ида на концерт на Ю2,да покуфея с приятели на диси,да се усмихна на некоя добра песен на пайнър,или да разпусна на чилаут или класика..... да се говори за музиката със "за" или "против" според мен е глупаво,защото ако тя носи достатъчно кеф на слушаштите я -значи трябва да я има-независимо каква е...
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
flame написа:Не знам колко мозъчни клетки имаш, но дали си ги впрягал да се замислиш по въпроса [color=#FF0000]как всъщност се забавляват западноевропейците (и то младите), които са еталон за нации с богато културно наследство? Или викаш при тях като няма селянии и цигании единственото им забавление е да ходят на църква...![]()
слушат разни британски и американски поп с не по-малко вулгарен текст от бг чалгите
пример

и другото... ти защо сравнявай хората които слушат чалга със снимката която пускаш за 7-ми път в тая тема?!? нима вашите не слушат чалга когато седнат на чашка при комшиите? нима ти не си ходил на кръчма с оркестър на рождения си ден и не си ставал да денсаш на циганския кавър на хепи бърдей ту йу

п.п. и ти си тръгнал да ми говориш за простолюдие и т.н. щом веднага като си намери опозиция започна с обиди

някаде в мой пост да видя да те нападам?
ще те изчакам още веднъж и ще си покажа и аз чалгарската простотия

Последна промяна Ogi на 06 Авг 2010, 11:55, променена общо 1 път
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
BMW_RIDER написа:Ogi написа:
Е задължително ли е като слушаш рок и метъл да си с кубинки и дълга коса. Аз и приятелакта ми слушаме рок и метъл и вида ни е далеч от тоя дето описваш.
Едното е манталитет и култура, другото външен вид. Вярно често едното отразява другото.
Иначе за хауса съм съгласен
Тва беше общ пример... предполагам щом не си в тоя вид който описах като седнеш на маса не те бърка да слушаш и чалга нали тъй?
Ogi написа:слушат разни британски и американски поп с не по-малко вулгарен текст от бг чалгите
примерhttp://vbox7.com/play:8cf1e4dd
и другото... ти защо сравнявай хората които слушат чалга със снимката която пускаш за 7-ми път в тая тема?!? нима вашите не слушат чалга когато седнат на чашка при комшиите? нима ти не си ходил на кръчма с оркестър на рождения си ден и не си ставал да денсаш на циганския кавър на хепи бърдей ту йуако не си значи наистина живота ти е голяма скука... ако слушането на опера ти доставя удовлоствие проблема ти не е в чалгата... той си е в самия теб... наистина не познавам човек който да се кефи на операта... хай интелиджънт пийпълсите ( в което число включвам и теб ) слушали опера щот било за умни люде... ми тия хай интелиджънт пийпълс цял живот си стоят вкъщи учат си уроците... взимат по 7 висшета и накрая работят на държавна работа за 1000 лв. заплата...
Taка е , операта в 90% от времето не става за слушане, съгласен съм

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
SKISA написа:...
Тихо бе, като слушаш чалга си див селски бек. (точка)
Feanor написа:...
Какво се опитваш да кажеш в момента - че една музика непременно трябва да е с просташки/циничен/блудкав до безобразие текст и цигански ритми за да можеш да се забавляваш на нея ли?
Няма как да заклеймиш човек, заради вкуса му!
Кои бяхте вие, че да казвате кой колко е интелЕгентен според музиката, която слуша? Вземете се в ръце малко!
You said: "Time will change!" What if it changes you?