Коя снимка е по-хубава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя снимка е по хубава ?

Номер 1
10
29%
Номер 2
25
71%

Общо гласове : 35
т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 25 Юли 2005, 15:01

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1007&message=13876052

все си мисля, че там хората повече разбрат от вас... ;)

Става дума за Никон 7900(моя) и Канон ЗД 500 -иксус...

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 25 Юли 2005, 16:18

......ма френд.....искам турне като на Ку-ку бенд :mhihi: :mhihi: :mhihi: ако поне малко разбираше от фотоапарати щеше да знаеш, че СД500 е PowerShot, a моя е IXUS 500, а общото между двата е единстввено, че и двата са на Канон......ти да беше сравнил Никона с някоя руска Чайка........
Ма Френд, рабери, че ако и на половината гласували за снимка Номер 2 извадиш по едно око пак ще те победя и с останалите................ Спокс - научи се да падаш ;)

Твоето сравнение е все едно да ми сравниш 318д Е46 с 318тдс Е36 и да си горд, че твоята кола е по-добра.......е ако от това ще спиш по-спокойно значи няма нищо лошо да мислиш по този начин :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

Red Fanatic
Аватар
Кара: Е34 М50B20
Мечтае да кара: Е34 M5, E30 M3
Детайли за колата: 209 LIMITED SLIP DIFFERENTIAL (25%)
210 ANTI-BLOCKIER-SYSTEM ( ABS )
216 SERVOTRONIC
220 SELF-LEVELING SUSPENSION
288 LT/ALY WHEELS
302 ALARM SYSTEM
320 MODEL DESIGNATION, DELETION
339 SATIN CHROME
401 SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC
411 WINDOW LIFTS, ELECTRIC
423 FLOOR MATS, VELOUR
430 INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE
498 HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE
500 HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING
520 FOGLIGHTS
529 MICRO FILTER
556 EXTERIOR TEMPERATURE DISPLAY
560 CO-PILOTS IN RR COMPARTMENT
562 MAP READING LIGHT
571 BOOSTED POWER SUPPLY
676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM
687 RADIO PREPARATION
708 M-SPORT LEATHER STEERING WHEEL II
814 ITALY VERSION
855 LANGUAGE VERSION ITALIAN
899 EXPORT-FAHRZEUG

Мнение от BoLiViV » 25 Юли 2005, 16:47

2-рата е доста по-добра!! :winky: :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 25 Юли 2005, 17:37

2-рата е доста по-добра!! :winky: :winky:

Край - колега, с тоя пост ти довърши GaD :mhihi: :mhihi:
Live and let Die!

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 25 Юли 2005, 19:18

аз се извинявам за :OT: ама да си питам кой живее от вас в Лозенец
питам че да пийнем по нещо аз живея блиско до мястото на снимката :D :D
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nuzzo » 25 Юли 2005, 19:23

Аз много не разбирам от камери, ма случайно сам снимал с канон а в момента ползвам никон 8800, ще кажа само че:
теоритични- Канона има по добра матрица, и тайкато тук не става дума механика а чисто и просто за електроника нещата са в полза на Канона. тоя иксус 500 парво е много добро апартче като имаме предвид в какви размери от канон са набутали толко глупости които редовия копувач и дори не разбира, освен това от канон са се потрудили да вкарат опита си в едно чипче така че апарата да избира наи добрият режим на работа при каквито и да е услувия. Чел сам сащо така и че канона има по-добро компресиране на снимката при което по малко падало качеството.
Стига с тая теория, шума в първата снимка ми е много познат никона с който аз снимам има същия проблем, при джипеците което ме навежда на мисълта че снимката е никонска, рових да видя имената на снимките за да съм сигорен коя снимка с кво е правена ма те са преименувани, както и да е, да се върна на снимките и тяхното качество. Шумат е наистина поправим с филтър от фотосшопа но има ли смисъл като като апарат сам триябва да го премахне, освен това според мен и корекцията на бялото, на канона е по добра, когато снимам с никона позвам само потребителски настроики, светкавицата му е отвратителна което ми говори че от никон не са се постарали с меренето, другото което е че фокуса при макро е трагичен, като цяло Никон е добар апарат ма трябва да му кажеш ко да праи, задапартното устроиство трябва да е на ниво. Вслучая, мога да кажа яе сравнявате БМВ с Мерцедес, и двете са добри ма едното............................
Ще добавя че РАУ формата на никона ми е отврат...............

За капак - тест не се прави така ,втората снимка въпреки че си има кусори е по добра и КАНОНА е върха. Който не вярва да си купи Никон и да му се радва, аз искам КАНОН.
Изображение
NUZZO

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 25 Юли 2005, 19:59

Не съм съгласен да отсвирваш Никон-а толкова генреално! Марките за фото апарати са Никон и Канон - всичко останало е компромис. Надявам се няма да успорвате тези думи. За съжаление не виждам сериозна конкуренция при компактните фотоапарати... Канон изглеждат доста стабилно стъпили на първа позиция. Малките Сони-та (Т1, Т3, Т33, T7 etc.) с Carl Zeis обективите може би са на добро ниво, но все си мисля, че имат още хляб да изядат.
Имам лоши спомени за снимки с Т3, които съм правил на тъмно в стая, което принципно е кошмарът за всеки малък фото апарат, но това Сони направо изкърти мивките с максимално отвратителното си качество. :confused:
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 26 Юли 2005, 1:36

А добре де, Алекс да не би ей така с възможностите си да чете мозъци да се е сетил че втората е на Канона? Това си личи по качеството мой човек. 8)

Просто трябва да се научиш да слушаш правилните хора кат ша се праиш на 'ела ме виж'!
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 26 Юли 2005, 9:48

Аз по гръб неа да падна. Козирог съм все пак и съм винаги с рогата напред....

Искам да добава, че когато снимахме сложих шарпнес на макс, възможно ли от това да е този шум.

Ма, френд ако искаш такъв какон като твоя, 2-а такива можеш да взема ;-) а.к.а не само сниката е от значение...

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар

Мнение от gazzzar » 26 Юли 2005, 11:00

:mhihi: :mhihi: :mhihi: .........aми, ма френд, то по твойта логика е по-важно колко струва (дадена стока), а не какво си купуваш като си изсипваш парите......
Щом е така аз на нашия паркинг гледам, че се продава едно Рено 11 за 1000лв, ще поговоря със продавача да ти го продаде за 20000лв......тогава за теб би следвало, че ще караш най-яката кола правена от Рено(не искам да обидя никой собственик на тази марка.....случайно ми дойде на акъла) някога :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Мисълта ми е, че не винаги най-скъпото е най-хубаво, дори много често се получава, че плащаш много, а не получаваш най-доброто.....

ПС: Кофти е, че дори и по-стар и по-евтин :mhihi: :mhihi: :mhihi: (в този момент) апарат прави по-добри снимки от твоя, но това е самата реалност.....и няма как искаш, не искаш ще трябва да си признаеш поражението.......

ППС: И все пак спора не беше кой апарат е по-скъп, а коя снимка е по-качествена ;) ;) ;)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 26 Юли 2005, 11:18

ma frend, стига сме спорили... моя е по хубав и толкоз, айде сега признай си !!!!...

А за цената, исълта ми беше друга... както и да е, тука спора е все едно некой да и каже че пионер е по хубаво от алпине...е не нестава, ама всеки човек си има вкусове...

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 26 Юли 2005, 12:13

Аз по гръб неа да падна. Козирог съм все пак и съм винаги с рогата напред....

Пилеее, че си инат, инат си, ма поне се инати за правилните неща. Па кат искаш да си най най, що не си зе Digital SLR апарат? Поне да спиш спокойно вечер че нема кой от не-професионалистите да има по добър апарат :P

Като няма да признаеш резултатите, защо вообще пуснахте анкетата? И като не признаваш нашите мнения, защо ни питаш нас? Ако те кефи тебе, кво те боли че другите предпочитат тва или онова. Радвай се там и толкоз.

Аз и преди и сега ти казвам мойто мнение че аз фотоапарат бих си купил само и единствено Канон. Такова изказване не мога да направя за който и да е друг продукт, дори и з БМВ не мога да го кажа, такаче сам си прави изводите.

Добавка: И Leica бих си купил ако имах да хвърля ей така 10 бона, но това е друг въпрос.
Последна промяна WeiSTD на 26 Юли 2005, 14:05, променена общо 1 път
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 26 Юли 2005, 12:57

Абе оставете момчето, бре! В крайна сметка всеки има правото на лош вкус! :mhihi:
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар

Мнение от gazzzar » 26 Юли 2005, 15:16

Wizi написа:Абе оставете момчето, бре! В крайна сметка всеки има правото на лош вкус! :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Динко, няма две мнения по въпроса твоя е в пъти по-добър от Канона....даже нямат база за сравнение :!: Всъщност кво ти пука наистина какво мислят останалите....та нали ти си купуваш апарат за да го ползваш самия ти, а не просто за да видиш погледите на хората като извадиш :bowdown: Никон-а :bowdown: :D
...............колко работи са ми в главата да ти кажа ама няма смисъл....

ПС: За да не заблудя четящите темата искам да кажа, че тази тема не съм я пускал аз, а Динко.....той влезна с моя ник и я написа като тема от мое име :D :!: Това го казвам за да уважа мнението на всички гласували, ако за Динко (инициатора на спора) вашето мнение няма значение, то за мен има......не сте чели две страници тема за тоя дето духа ;) Аз нямам проблем с това дали моя фотоапарат е по-хубава от Динковия или от който и да е друг, за мен е важно, че ми върши работа и то добре, като остарее ще си купя друг, който пак ще ми върши работа и така......

ППС: Мисля си и все пак, че е редно да кажа и как се породи спора:
Всички познаваме Динко и знаем, че всичко негово е най,най, най..... Значи още през зимата той ползваше един апарат Сони с два мегапиксела (не знам къв беше модела, голям коккото кибрит)......но както се и досещате той пак беше по-добър от Канона :mhihi: .Когато се прибра тая година от Австралия си беше купил вече Никона, който всъщност е страхотен апарат и нали се сещате, че само където не ми изкара очите с него да ми го показва :D :D :D и да ми говори колко много е по-добър от Канона, аз го дразних известно време и като видях колко се беше разпалил мирясах. Да ама точно там някъде отидохме на гледаме рали България и бяхме застанали на един завой да зяпаме и снимаме колите и до нас щракаше и един фотограф на "7 дни спорт" с цялата си апаратура, беше се накичил с поне 5 апарата по себе си и по-скоро отстрни приличаше на таралеж с обективи вместо бодли и без въобще да сме си говорили преди това той ми вика: Момче, снимаш с много хубав апарат..... - нали се сещате в тоя момент изражението на Динко на кво заприлича, сякаш на малко момче някой му беше взел любимата играчка и нашия със замах скочи пред фотографа и му каза: "Ама виж моя " - и на него щеше да му извади очите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Динко: Ама моя е Никон
Фотографа го погледна и му каза: "Не, Канона е по-добър....и твоя е хубав ама Канона е по-..." - нашия щеше да го убие....
Динко: "Ама,не,не моя е по-хубав, има 7 мегапиксела"
Фотографа:"Мегапикселите не са толкова важни, оптиката на Канона е по-добра!"
Динко: "Абе, не, не моя е по скъп, аз за него дадох ХХХ $"
Фотографа: "Не си прав, Канона е печелил награда EISA(мисля, че беше)"
Динко: "Ама не,не,неееееееееее :mhihi: :mhihi: :mhihi: МОЯ е...."
И такаси тръгнахме с наведени глави от ралито и оня ден докато стояхме вкъщи той реше да пусне тая теме и да ми натрие носа, ама за лош негов късмет и вие бяхте на същото мнение и сега неговата позицция е, че никой от гласувалите и професионалния фотограф не разбира достатъчно от фотоапарати и никой няма добро око за да оцени снимката по нейното качество..... :D :D :D Сега взе да ми изпраща и едни странни тестове, които дори не са и съвсем в негова полза (дори напротив)

http://www.pocket-lint.co.uk/readerrate ... iewId=1002
http://www.pocket-lint.co.uk/readerrate ... iewId=1058

И все пак Динко аз пак ти казвам, че твоя апарат никак не е лош.....все пак както каза Визи в тая сфера има две марки: Никон и Канон ама както има БМВ и Мерцедес и както едните са добри в даден продук, а другите не чак толкова, така и тук има добри и по-добри...но на върха няма много място и винаги има победител! Всичко е въпрос на лични възприятия......важното е на теб да ти харесва, а не кво ще пишат по списанията, то в такъв случай хората купили 330 Е90 да си изхвърлят колите след като прочетат теста на Автобилд, където оплюват БМВ и го класират на последно място - да ама това няма да стане, защто тия хора не са си купили тая кола, защото тя е толкова лоша, колкото я изкарват, а са я купили защото според тях, тя най-много отговаря на техния вкус и възприятие за най-доброто на пазара за момента.....и така, предполагам разбра какво исках да ти кажа......... ;)
Изображение
Ayrton Senna

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 26 Юли 2005, 15:31

улелеееее, кво стана тука...

Сега казвам това и с това приклучвам "спора".

Когато си търсих апарат, се бях спрял на 2 модела - Канон иксус 700 и Никон 7900. И двата модела са 7 мегапиксолови.

Причината да се спра върхо никона беше поредицата от сравнения който прочетох за двата модела, и те бяха на кантар, всимсъл, едни казаха че никона е по, друго че канона. След това отидох в 4-5 агазина и всеки един от тях и предложи никона, и затова го взех.

Както повечето от вас могат да предположат, иксус 700 е по нов и по хубав от иксус 500.

Математика --
Никон 7900 = Канон иксус 700 >
Канон 700 > Канон 500 >>
Никон 7900 > Канон 500

А викоторе, това което го написа за ония фотограф беше.... ама кат са видим, пак е те боли вратлето...

Мерси на всички участвали в анкетата.

ПС. с предмети не претендирам и не парадирам.

Алекс, Виктор - :nono:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата