Бихте ли дали по 10 лева?
Модератор: Общи модератори
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ф30 328и
- Мечтае да кара: ф30 340и
- Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)
Re: Бихте ли дали по 10 лева?
Bavarcho написа:А какво ще се разбере от този анализ?
че 100 октана е 95 , че 98 е 92 , че 95 е 92 , че има вода и др боклуци и ни лъжат и ни цакат. Няма контрол за горивата вече. Защо ни се мръщат колите и страдат с бензина ,който караме. Че бензина в Англия с който съм карал и този тук има огромна разлика м/у 100 октана и 100 октава в България.....
Че караме с гаден бензин и искаме да намерим най-хубавя и да вдигнем малко шум

П.П. Може да попитам др форуми за коли

- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
kriso85 написа:Сега всички кликват ДА, ама като дойде момент за превеждане ще видите какво ще стане...
В един друг форум се направи набиране за изследване на протеин и да ви кажа едвам се събраха 300 лв.
А това изследване трябва да е и на бензин , и на нафта...
И ще почне едно каране - коя точно бензиностанция да се тества...
И ще стане ...
Аз лично съм "за" , но си мисля че няма как да стане това чудо.
И все пак напишете колко пари трябва да се съберат, за да се знае
1 Анализ е 199лв без ДДС такаче доста парички тряба да съберем . конкретно от най-големите компании ШЕЛ ОМВ ПЕТРОЛ да се анализират
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
bmwe46m3 написа:....
В общи линии ми е ясно какво ще се разбере, но идеята ми беше, че ще разберете днес, или тази седмица, какво е горивото, следващата седмица може да е съвсем различно

- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
Bavarcho написа:bmwe46m3 написа:....
В общи линии ми е ясно какво ще се разбере, но идеята ми беше, че ще разберете днес, или тази седмица, какво е горивото, следващата седмица може да е съвсем различно
Важното 1 път да докажем ,че не е това което е било когато сме го изледвали защото лъжата си е лъжа. Невярвам всяка седмица да е различно.
Ако пратим писмо на Господари на ефира и да им обесним как седят нещата. Толкова ли сме глупави да ни тъпчат и да си мълчим. Сега сиг ще кажат някой ами каквото и да правим нищо няма да постигнем , с такова мислене наистина нищо няма да постигнем. Съединението прави силата , до кога ще търпим такива неща в собствената ни държава ,а държавата сме ние.
- trance4life
- Потребител
-
Ако знам,че тези 10лв ще променят нещо със удоволствие бих ги дал но на този етап не виждам смисъл 

:)
Bavarcho написа:bmwe46m3 написа:....
Не следващата седмица колега,на следващото зареждане може да е различно и е различно.
Големите вериги не кръщават горивата тъй като няма далавера за управителите.
Малките частни кръщават,но то не останаха много тъй като монопола на големите изкупи където каквото имаше смисъл да се купува.
Големите пък от своя страна така или иначе на 95% теглят от едни и същи горива.
И от там качеството е що годе еднакво на всякъде като са възможни естествено разлики от кръщаване от шофьори(но там литрите не са много),сипване на добавка що годе на око за "+" бензините като 95+ и т.н.
и мръсни резервоари(какви работи има вътре малиии

И като цяло идеята ви е добра,ама друго не ми е ясно ще покаже примерно проверката,че 95 е има няма 92,ама то си жив 86.

Най-много да глобят и съставят акт на управителя на бензиностанцията в която се прави опита.
Айде да я затворят временно,ама не ми се вярва.И толко по въпроса.
Аз не мисля,че друго ще има като реакция от органите съзиращи качеството на горивата в тая държава.
Като подръжка на доста бензиностанции съм бил свидетел на следната случка.
Идват баш тия добри хорица дето мерят качествата на горивата в една частна бензиностанция в София.
Собствениците на същата имат още 5-6 бензиностанции в София и ги зарежда един и същ бензиновоз от една и съща база.
Та мерят ония убавци и викат по голямо количество от допустимото на някакъв елемент(не помня сяра ли беше кво беше та да не излъжа да приемем сяра е било) и казват бензина не става.
Ще се счупят автомобилите на хората.

Аз също зареждам от време там и бензина не е има проблем никога.(освен в сипаното количество,но като ти си настройвал колонката знаеш коя колко пуска

Та да се върнем на контрола на горивата.Ония викат затваряме бензиностанцията.

Нашите момчета викат,ама то щом тука е такъв бензина значи и в другите пак ще е такъв,а ония викат и тях ще затворим,ако е същият.

Нали си представяте как точно ще стане таз работа.
Собствениците отидоха с колегите на един бърз служебен обяд на който пистолетите им тактично се показваха от чантичките,а онез добри хора явно живеещи в постоянен страх

Толко за контрола.

За мен е загубена кауза ама щом сте решили ще гледам развитието на темата.
Дано има ефект наистина,но лично не вярвам.

- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
Отдавна минаха мутренските времена
пък сега ЕС ни следят , слагат глоби за разни неща , според мен ако се стигне до ЕС , ще направят нещо по контрола за следнето на на горивата в България. Ако пък не ще съберем пари и ще си отворим собствена фирма за бензиностанци ще се казват БМВ Петрол и ще си е както трябва
( в кръга на шегата )

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Бих дал и 11 лева, само и дизела да проверят.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Идеята е нещо да се направи, за някакви никакви пари отделени от много хора. Че няма да се постигне нещо съществено е ясно. Въпроса е не да променим нещо, а да разберем 95 дали е 95 и 100 дали е 100, нищо повече. Дори и да се помогне на повече хора да разберат от коя верига е по-добре да зареждат пак е нещо добро за тия 10лв.
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
ако се свържем и с други форуми много хора биха оделили по 10 лв според мен , пък и можем да постигнем нещо
който има връзки в разни неща и те могат да помогнат
както казах с 10 лв няма да обеднеем нито да забогатеем
ще видим дали бензина е този който пише, и каква е нафтата

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Напълно подркепям идеята
И плийз недейте да убивате инициативата още в зародиш... Толкова много хора сме тук, 10 лева, къде ли не си ги дал...
Казвате сметка, превеждаме
И да, крайно време е да се вдигне малко шум в тази насока! Какво ще се постигне е друга тема...

И плийз недейте да убивате инициативата още в зародиш... Толкова много хора сме тук, 10 лева, къде ли не си ги дал...
Казвате сметка, превеждаме

И да, крайно време е да се вдигне малко шум в тази насока! Какво ще се постигне е друга тема...
- дид0
- кандидат ентусиаст
-
Колеги не искам да се заяждам но нима вие не знаете че 95 не е 95 и т.н. ? Доста време съм работил на Шел...при нас беше станала една авария (когато мили цистерната забравили да източат химикала с които мият) и така се получи че в бензина (95) имаше повече от 12% вода (някакъв химикал) Колко клиенти се върнаха и колко пари им се изплатиха няма да обяснявам.... Дойдоха съответните органи констатираха каквото констатираха и дори не затвориха бензиностанцията
Просто цистерната беше допълнена с 95 а водата си остана и всичко се забрави. Нито глоби нито нищо!!
Мнението ми е че ще си дадете 10 лв за едното нищо!

Мнението ми е че ще си дадете 10 лв за едното нищо!

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
А дали проблема не тръгва още от нефтохима? 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз не виждам как точно ще се случи нещото ,но ако видя че се събират достатъчно ще дам ,въпреки че съм убеден ,че нищо няма да се промени!
а да разбера ,че 100 не е 100 ,а 95 не е 95 не ми е нужно ,щото го знам и сега...!
и специално в случая с горивата да знаете ,че си играете с кибрит до буре с барут. само да спомена ,че нещата опрат ли до лукойл ,а те ше опрат до там лично бате боко ще дойде да ви нарита изследователските лаборатории и изследванията им.... не искам да убивам инициативата в зародиш ,но според мен е мъртво родена.
а да разбера ,че 100 не е 100 ,а 95 не е 95 не ми е нужно ,щото го знам и сега...!
и специално в случая с горивата да знаете ,че си играете с кибрит до буре с барут. само да спомена ,че нещата опрат ли до лукойл ,а те ше опрат до там лично бате боко ще дойде да ви нарита изследователските лаборатории и изследванията им.... не искам да убивам инициативата в зародиш ,но според мен е мъртво родена.
На мен ми е интересно от къде идва тази слава на горивата в БГ, че са лоши? На база на какво се гради тази теза? Дали причината не се крие в това, че някой хора зареждат където им падне или може би не си поддържат колите?!
От първия пост си личи слабата организация
Гласувах 
От първия пост си личи слабата организация