Как ще ги стигнем холандците и словенците?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Как ще ги стигнем холандците и словенците?

Мнение от Е.Димитров » 08 Сеп 2010, 11:16

Абе какви холандци,какви марсианци,аз примерно се осигурявам на пълна заплата и всекидневно се чудя как да мина в сивата икономика.то днеска по новините казват че ще качват акциза на горивата,щото така било в европа,бай ти бойко не можел да контролира лихвите на банките щото били частни,ама днеска ще се обсъжда таван на цените на такситата-като чели това е най-глемия проблем,аз на такси не съм се качвал от 2-3 години,европа ги били похвалили-ми другия път европа да гласува за вас,аз няма да гласувам,били ги похвалили,народа трябва да ви похвали бе олигофрени,не европа...
Цървули,ония ден дянков излиза вика че няма да се качват никакви данъци до края на мандата им-хоп днеска се обсъждат пакет от данъци,акцизи и тн...Нали сме криза бе,какво се качва по време на криза-в тъпата държава всичко се качва!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 08 Сеп 2010, 11:17

там вземат 10х пари, а разходите им са макс 4х тук. Така че заеби тая работа.
Само че там всичко е уредено, и става бързо и точно, за разлика от тук.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 08 Сеп 2010, 16:43

Освен това имат coffee shops :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 08 Сеп 2010, 17:06

Feanor написа:
Doberman_vas написа:
Feanor написа:
Демирев написа:Разрових добрия чичко гугъл и форум на българи в Холандия - ето и цените на храната в Холандия където ддс то за хранителни стоки е 6 - шест процента!

Да, ама като излезеш някъде разликата е малко над 2 пъти по спомени. Не гледай само стоките, има и услуги, за които се плаща.

И все пак тука минималната е 120 Е а там е 1500Е. Повече от 10 пъти.
Така че ще ги стигнем точно па тия - НИКОГА

Не казвам, че няма разлика. Просто не си мислете, че там взимат 10х пари, а текущите им разходи са колкото тук.

3000 лева минимална месечнd заплата и 2600 евро - 5200 лева средна мес.заплата
При положение че кило телешка кайма е 4.50 евро в Холандия и 8 лв. тук - пакет нарязан хляб 99 цента - тук 1 лев...днес една колежка която много се рови из интернет и сайтове за недвижими имоти ми показа един приличен за живеене апартамент във Виена с цена 64 000 евро!!! -
Не виждам светлината в тунела в бг.провинцията освен малко проблясъци само в София!

Ако си софиянец или живееш край св.влас няма да ме разбереш като димитър. Там вземат по 1200 лв. и не ги харесвате...
но в останалата част от България е пълна мизерия!
Повече от 550 лв. на месец никой не дава във Варна и то тези пари са много често при 11-12 часов раб.ден и 6 дневна раб.седмица!
В Холандия местните са на 38 часова работна седмица - тоест максимум по 7 часа работа на денонощие! Всичко над 7-мия час се заплаща по 150%.
Естествено това важи за законно работещите в Холандия.

Къде са 38 часа седмично във фабрика за 2200/2400 евро на месец в в Грьонинген и къде 68/70 часа седмично за 250 евро на месец във Варна?

Коли има бол сутрин и вечер...но 90 % са на газ пропан и метан! Вече дизел не карат хора с най-масовата 500/550 лева заплата във Варна, защото е много скъп. И са 10-12 годишни кошници!
Страшно малко са баровците с нови коли и те си вземат дизел.

Ей сега тъкмо се нервим с бивш колега..оплаква ми се върнали го от София където беше въоръжена охрана към банка ..там вземал над 1100 лв. с всички добавки...
във Варна за същата работа му предложили 380 лева на месец!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 08 Сеп 2010, 17:26

средната заплата в българия е 400-500 евро. незнам колко от вас зимат над 2к лева заплата но със сигурност за работата която вършат в нормална държава ще взимат 5-6 пъти повече.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 08 Сеп 2010, 17:47

AcOrP написа:средната заплата в българия е 400-500 евро.

400-500 euro само в София!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 08 Сеп 2010, 18:07

Демирев написа:
Ей сега тъкмо се нервим с бивш колега..оплаква ми се върнали го от София където беше въоръжена охрана към банка ..там вземал над 1100 лв. с всички добавки...
във Варна за същата работа му предложили 380 лева на месец!

Aми хайде да помислим трезво и логично, що в София е така, па другаде не е ;) Еми щото в София, сигурно вече половината, а ако не и повече фирми са чуждестранни. Идват , инвестират , наемат кадърни хора и искат да ги задържат, за да им вършат работа, щото от тая работа те печелят 10но повече, отколкото ще дадат заплата на работника ;). А в другите градове, хора като е тоя, дето вече го показвах
komunaga.JPG
, всячески се стремят да изгонят всякакви чужденци, за да могат да си дерибействат както на тех им е угодно. Е то па не може ЕС да дойде и да ги вкара в затвора такива, май требва сами да го направим. Айде аз съм навит да протестирам против всякаква такава измет, ще се вдигна до Варна, Бургас, Пловдив, където кажете , време им е да си ходят. Ма докато седиме и си траеме така ще е ;)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 08 Сеп 2010, 18:33

dimithur написа:
_65536_kb_sec_ написа:Те данъците на кошниците понеже се плащат...
Най-голямото трошене на пари отива за акцизи и ДДС, и това си е така от години.
Вярно е ако тях ги нямаше държавата да е фалирала, ама пък държавниците не спират да ги надуват и надуват, докато един ден на простия българин не му писне.
Сега защо тия дни всички си траят като пръднали зайци, като правят проект за увеличаване на акциза на горивата?
Нали това ще повиши цените на ВСИЧКО което можете да се сетите, и от там ще доведе и до повече приходи и от ДДС.
Просто всичко е така измислено че....

Щото има една дупка в бюджета от 3.7 млрд. дето требва да се напълни от някъде :mhihi:
Бтв гледали ли сте прекрасния ни бюджет , ето малко цифри по спомен

За отбрана (щото нали патагонците ще ни нападнат всеки момент) - 850 млн :kuku:
За "нашата полиция" - 950 :kuku:
За здравеопазване - 500 :no:
За образование - 450 :no:
За култура - 42 :no: :no:

Бюджета е що годе добре разпределен!
Бюджета за отбрана винаги стои на челните места в бюджетите на страните, вероятно Швейцария е едно от малкото изключения.
Това как да бъде разпределен надолу по перата зависи и от приоритетите.Ние избрахме това правителство, знаейки че ще залага на сигурност и борба с престъпността, при това положение е нормално повече пари да отиват за полицията за сметка на други социални дейности.Колко си върши работата полицията е друг въпрос, но щом стратегията ти е да залагаш на сигурност наливаш в отбрана и полиция.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 09 Сеп 2010, 5:09

Хора, много е относителна тая работа със заплатите. Не всичко е само хранителни продукти. Примерно и при мене храната е евтина, даже по-евтина от в България, че и по-качествена, но пък цените на услугите и квартирите примерно са убийствени - демонтаж на джанта, смъкване на гума, слагане на нова гума, монтаж на джанта - 20лв. на джанта, демек една смяна на гуми 80лв. Съединителя в БГ ми е 200-210лв. с доставката, тук ми е 450-500лв. Едностаен под 500лв. няма. Но въпреки това заплатата е добре и точно половината ги спестявам безпроблемно. Обаче един колега испанец ми показва оферта онзи ден 1600Е чисти в Мадрид за същата работа, която върши и тука. Викам му айде оправи се пак, на което оня ми вика аа не мерси, аз съм пас, викам що ве, ми вика с 1600Е в Мадрид ще вържа двата края, ама едва едва, хич няма да ми е широчко около врата. И не кандидатства за позицията.
Та с една дума няма значение колко печелиш, а колко ти остават, без да се лишаваш от нищо нали. Щото ти може да правиш 5000Е на месец чисти, но да ти остават 500, а аз да правя 2000, но да ми остават 1000. На кой аджеба ще му е по-добре?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 09 Сеп 2010, 12:59

xpl0d написа:Та с една дума няма значение колко печелиш, а колко ти остават, без да се лишаваш от нищо нали. Щото ти може да правиш 5000Е на месец чисти, но да ти остават 500, а аз да правя 2000, но да ми остават 1000. На кой аджеба ще му е по-добре?

Добре...храната не е важна за всички вас. На фотосинтеза я карате. Давате заплатата само за джанти и наеми. :shock:
Аз както и да го смятам смяната на джанти ми е 40 лв. - съединителя много по-скъп от споменатите..а заплатите около 7 пъти по-ниски от тея споменати 1600 евро. :shock:

Аз давам половината си заплата от 580 лв. на месец - 290 евро за 25
работни дена по 10 часа/ 8 до 18ч. за храна и безалкохолно/бира. И въпреки всички много неща не мога да си позволя да ям.
Живея в мое лично апартаментче 2 стайно на 25 години. Двама възрастни сме. Като платя и тока З..интернета на преебетека и телефона им...кабелната и добре че съм с прима за моб.тел.
На теб ти остават поне 300 евро на месец спестявания :shock: Еми аз толкова не мога да взема във Варна за 25 раб.дни. :|
Добре че продадохме две малки лозя 600кв.м. че да видим някои неща.

Та все си мисля че има огромно значение колко печелиш и че с 600 лв. на месец дори със собствен панелен апартамент 65 кв.м си гладна въшка - бедняк от дъното на утайката. Винаги завършваш месеца още на 12-тия ден най-късно и трескаш заеми от рано. :|

Имам колеги с малко дете и безработна жена ги гледат със 600 лева на месец!

Не ми разправяй колко било трудно с 3000 лева на месец! И колко малко било да останеш с 1000 лв. спестявания на месец. Поне 150 000 образовани варненци само сънуват тея 1000 лв. на месец дето ги спестявате там.

Та питам аз къде другаде в ЕС дават по около едно евро на час при 10 часов работен ден и 6 дневна работна седмица?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 09 Сеп 2010, 13:36

Един наем в Мадрид е 300евро и сметки 100 евро- 400 евро на месец. Не ми обеснявай, как ще живее с 1200 евро като мишка и едвам ще връзва двата края. ;) Единственото по-скъпо нещо в Испания са млечните продукти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 09 Сеп 2010, 16:19

Зависи от къде ще погледнеш стигането. Почти съм сигурен, че въпреки споменатите цифри, по показател " БМВ на човек от населението" сме ги задминали отдавна :kuku: , което още по големия абсурд
Ма то у нас всичко е така :smoke:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 09 Сеп 2010, 16:37

Drum написа:по показател " БМВ на човек от населението" сме ги задминали отдавна

12 годишни - Да.
Новите до 5 годишни над 80 000 лв. ги карат само строителни олигарси измамили стотици.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 10 Сеп 2010, 0:19

Как сме щели да ги стигнем словенците и холандците? Аз пък не ги и гоня. Виж, ако стигна някоя холандка :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 10 Сеп 2010, 1:04

Тук в Дания минималната раб. заплата е около 100 датски крони на час(100дкк = на около 26лв). Иначе всичко е може би четворно по-скъпо спрямо България, но просто стандарта е висок. Иначе е някаква рядкост да засечеш S класа по улиците. Бензина е 92 и 95 - около 9,2-9,3дкк и 9,7-8дкк(но варира). Дизела около 8 и нещо крони. От България ми липсват само някой бг продукти (сирене например :mrgreen: ). Интересното е, че най-евтината бира е по-евтина от минералната вода :mhihi: :dunno:

ukelichko , а да знаеш датчанките.............всичко е русо тука :mrgreen:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата