Девети септември
Модератор: Общи модератори
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Re: Девети септември
бе точно в случаят моя мозък явно не действа точно така.......
dimithur написа:Да си припомним една реч на любимия ни мин. председател, по повод изминалите години
Пенсионерите с цялата си глупост ги води носталгията. Викат си: "Едно време на Хаинбоаз какъв хубав проход направихме. Па имаше един Пешо - ехей какъв хубав беше..." Все едно, че ще се върне младостта
![]()
![]()
![]()
Не сте ли забелязали между другото, че човешкия мозък има способността да забравя лошите неща и да си спомня предимно хубавите
И в тоя дух социалистически, няма как да не отбележим с какво са се занимавали възрастните, докато ние сме си играели безгрижно.
http://donosnik.hit.bg/ ето какви ги е съчинявал г-н Коритаров, дето всяка сутрин се обясняваше от телевизиония екран. Честно, няма такава п*тка
Странно комунистите отдавна не са на власт, а всички агенти и доносници от онова време са уредени по един или дург начин.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Егати доносите, всичките ги изчетох, мамата си трака.
ПС: Сега едва ли е по-различно. Службите трябва да се занимават със нещо. Айде аз ще взема да спирам да не ме "профилактират" и мен.
ПС: Сега едва ли е по-различно. Службите трябва да се занимават със нещо. Айде аз ще взема да спирам да не ме "профилактират" и мен.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ryapoff написа:"Днес, другарки и другарки, се навършват 66 години комунизъм. Години на просперитет, на цъфтеж, на футболни успехи и на руския филм в събота." - така общо взето щеше да звучи словото, ако не беше паднал комунизмът.
А сега по-реалистично. Преди 66 години, на тази дата, по-точно в нощта преди девети, комунистите вземат властта чрез преврат. Идва правителството на Кимон Георгиев. Няколко месеца продължават безчинствата на новите управляващи. Краят им слага Народният съд(уж), който е осъдил 2730 души. А жертвите на преврата са 20 000-40 000. Това официално. В някой населени места превратът се извършва без бой и кръв, а в други властта е взета насилствено. Най-късно шумкарите "настаняват" комунизма в Хасково. После насилствено влизане в ТКЗС-то, а си казал, че ако имаш комунизъм, нямаш портокали, а си влязъл в затвора. Бе все хубави работи са се случвали. И хората са били спокойни, работливи, без достъп до гадната западна телевизия. Само БНТ и руски филми. Без стреляне. Водка, лоша игра и секс. И така до 10 ноември. 1989 година. И петолъчката я няма. До днес.
Ха,колега,не защитавам комунизъм (тука никога не е имало подобно чудо) но ,ха да преброиме колко са загиналите по времето на борис и на фашизма в българия а и я ми кажи ти,знаеш ли какво е било точно по това време в "демократичните" държави,в щатите е имало обратно на комунизъм,тоест по затвори са лежали такива дето никога не са помирисвали комунизъм,но им е харесвала идеята (която идея се базира на социална държава,не онова извратеното и проповядвано от ленин и други идиоти),фащат ги и ги тикват в затворите...
Да минем в по-ново време:
баща ми режеше апендесит за по 28 стотинки и ни стигаше за парното,тока и тн,че и всяка година ходехме на море за 14 дена..сега човека има пенсия от 140 лева (!!!),само тока е около 40-50 лева
Преди-мангалите бачкаха,копаха канал,сега си почиват,всъщност всички бачкаха,учеха и после бачкаха,да,ще кажат някой че са бачкали "залудо",ми може,ама имаха покрив над главата,сигурна работа,сметките не бяха проблем и след 23 часа спокойно си ходехме по улиците-сега ако имаш бачкане си е хвалба,а и не знаеш до кога ще си на тая работа,дали шефа ти нема да реши да си купи новият мерцедес и така,без ти да знаеш да му станеш спонсор във вид на намаляване на заплатата щото "криза",а пък ако земе че станеш шеф,започват се веднага с данъци,разни такси,се некакво ново изискване не си покрил,всевъзможни такси се искат и общото мнение на народа-фирмаджия е тоя-богат е...
Не беше хубаво едно време,но сега е още по-зле...даже едно време с некоя ексурзия може да отлетиш,доста хора отлетяха че и мои познати-нямаше такива "филми" че биват преследвани,това бяха пълни глупости,но тогава все още вървеше на запад че си бил репресиран и си политически емигрант-сега няма такова нещо,няма работа и на запад!!!
Е.Димитров написа:Ха,колега,не защитавам комунизъм (тука никога не е имало подобно чудо) но ,ха да преброиме колко са загиналите по времето на борис и на фашизма в българия а и я ми кажи ти,знаеш ли какво е било точно по това време в "демократичните" държави,в щатите е имало обратно на комунизъм,тоест по затвори са лежали такива дето никога не са помирисвали комунизъм,но им е харесвала идеята (която идея се базира на социална държава,не онова извратеното и проповядвано от ленин и други идиоти),фащат ги и ги тикват в затворите...
Да минем в по-ново време:
баща ми режеше апендесит за по 28 стотинки и ни стигаше за парното,тока и тн,че и всяка година ходехме на море за 14 дена..сега човека има пенсия от 140 лева (!!!),само тока е около 40-50 лева
Преди-мангалите бачкаха,копаха канал,сега си почиват,всъщност всички бачкаха,учеха и после бачкаха,да,ще кажат някой че са бачкали "залудо",ми може,ама имаха покрив над главата,сигурна работа,сметките не бяха проблем и след 23 часа спокойно си ходехме по улиците-сега ако имаш бачкане си е хвалба,а и не знаеш до кога ще си на тая работа,дали шефа ти нема да реши да си купи новият мерцедес и така,без ти да знаеш да му станеш спонсор във вид на намаляване на заплатата щото "криза",а пък ако земе че станеш шеф,започват се веднага с данъци,разни такси,се некакво ново изискване не си покрил,всевъзможни такси се искат и общото мнение на народа-фирмаджия е тоя-богат е...
Не беше хубаво едно време,но сега е още по-зле...даже едно време с некоя ексурзия може да отлетиш,доста хора отлетяха че и мои познати-нямаше такива "филми" че биват преследвани,това бяха пълни глупости,но тогава все още вървеше на запад че си бил репресиран и си политически емигрант-сега няма такова нещо,няма работа и на запад!!!
Бла-бла-бла. По времето на Борис верно са гръмнали няколко пишман партизани, ма не е като да не са си го било заслужили, щото са се занимавали чисто и просто с тероризъм - гърмяли са мостове, стреляли са по полицията, ходе ли са да тормозят селяните, да им дават ядене, щото нали като си се изнесъл в гората требва и нещо да ядеш без да работиш. То парното в София така е било проектирано, че топлата вода от 2та ТЕЦа, която всъщност се явява отпадачен продукт, да грее блоковете. Ма са като се пренасели - ядец, парното стана с пари . Мангалите никога не са бачкали, подпирали са се по цел ден на мотиките и търнокопите, а на края са си "набирали" от ТКЗС-то това, дето им е било нужно

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
dimithur написа:Е.Димитров написа::mhihi: http://www.jobs.bg - за последните 3 дена само в София има 1409 обяви, не е па като да нема работа а ?
Във Варна 60-тина за 3 дена. Бургас още по-зле! И най тройно по-ниски заплати за еднаква длъжност.
Чудете защо има такова преселние към София.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
емиле ,престани с тва ,че репресиите са били фикция ,щото репресии си имаше и тва ,че ти или баща ти не сте ги видели ,не означава ,че повечето не са. който не е бил -той не е видел. или ако не е видел е щото си е натискал лицето в земята ,за да не дойдат да му го наврът в гъза!хората ти го пишат черно на бяло,видели са го цел свет,нема един да не знае -ти не знаеш ,че не са гонели да не можеш да избягаш зад граница или че не са стреляли по границата ,или че не е оставал по един заложник от семейство като излезат останалите ,за да се върнат......
айде стига глупости вече.....
айде стига глупости вече.....
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
SKISA написа:емиле ,престани с тва ,че репресиите са били фикция ,щото репресии си имаше и тва ,че ти или баща ти не сте ги видели ,не означава ,че повечето не са. който не е бил -той не е видел. или ако не е видел е щото си е натискал лицето в земята ,за да не дойдат да му го наврът в гъза!
Ама кой е казал че не е имало репресии???
Само казвам че винаги във всички държави е имало и ще има репресии и преди 1944 и след 44 та година е имало репресии,просто излизат на мода ту едните ту другите репресии...
Ето сега са на мода икономическите,щото не е много хуманно да убиеш някой,остави го сам да се самоубие като преди това му се вземе всичко или пък да си умре от глад...
Знаеш ли че сегашните 1000 лева може би се равняват на 100 лева по онова време (преди 89 та година),не,не ме разбирай грешно,само изказвам позиция и виждане,сега просто се увеличиха шансовете да умреш,но пък да умреш свободен...Естествено че обичам избора,още едно време се мъчех да хвана някоя чужда (сръбска) телевизия,любопитен бях (и сега съм) да видя как живеят хората...просто си представях нещата по...ми по-слънчево...а то какво стана....бе темата е тъпа по начало,има разлика,едно време всеки работеше,всеки имаше дом,сега чат пат някой работи и чат пат някой имат собствен дом,едно време можеше милицията да те бие-сега също+некой на улицата,е едно време немаше форуми където да се оплачех,сега има

Бе комунизма в соц-а е бил силно изкривен марксизъм,докато запада е попивал идеите на К.Маркс и ги е адаптирал за условията на живот-комунистите са го разбрали накриво-по техният криво разбран начин на живот.Сондьора както каза-не е имало толкова народ в софия,било е спокойно,но да попитам за кого е бил построен Люлин???Както е казал Т.Живков на 09.09.1989-"Жалко че аз не съм млад-да развея байрака на митинговата демокрация.Сега всекиден,всеки час-навсякъде има матрял за митингова демонстрация" "Трябва да кажем,че онова съдържание,което се намира в западните фирми-концерни,нас напълно ни удовлетворява"
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
dimithur написа:Бла-бла-бла. По времето на Борис верно са гръмнали няколко пишман партизани, ма не е като да не са си го било заслужили, щото са се занимавали чисто и просто с тероризъм - гърмяли са мостове, стреляли са по полицията, ходе ли са да тормозят селяните, да им дават ядене, щото нали като си се изнесъл в гората требва и нещо да ядеш без да работиш. То парното в София така е било проектирано, че топлата вода от 2та ТЕЦа, която всъщност се явява отпадачен продукт, да грее блоковете. Ма са като се пренасели - ядец, парното стана с пари . Мангалите никога не са бачкали, подпирали са се по цел ден на мотиките и търнокопите, а на края са си "набирали" от ТКЗС-то това, дето им е било нужноСлед 23 часа и са си ходя свободно и в 3 си ходя свободно, па никой още не ме нападнал, а тогава най-много да те спре некоя патрулка, да те питат къв го дървиш толкова късно по улиците
http://www.jobs.bg - за последните 3 дена само в София има 1409 обяви, не е па като да нема работа а ?
Който търси намира. Шефа дали ще си купува еС-класа, или директора на завода е щял да построи неколко апартамента за внуците си, е горе долу същото , само дето сега можеш да му теглиш една сочна псувня на шефа и да си намериш друг, па ако искаш и сам за себе си ще работиш, докато тогава си седиш, копаш и не се обаждаш
Щото може да дойдат от ДС да те "профилактират"
И пак ако го казвам, ако ще и Швеция да надминем по стандарт на живот, ние пак ще си мрънкаме, просто щото сме такъв народ , недоволен вечно.
Мислех си да напиша нещо, но колегата го е написал вместо мен.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Айде да си спомним кво стана наскоро... в 21-ви век
... http://www.mediapool.bg/show/?storyid=168491 ...,а мене нещо не би ми харесвало да живея така.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
е мърито не е ли за там..25 К евра на месец, са да ги върне от мините....
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/09/0 ... gari.98370 ае сваляйте гащите и вие, щото предстоят още поне 45 години йебан