Невидим убиец в мазето

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Re: Невидим убиец в мазето

Мнение от Hito » 18 Сеп 2010, 15:03

Няма мазе..... няма проблем :ok: :mhihi: :mhihi:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 18 Сеп 2010, 15:06

Явно попадам в 5-тата група :mhihi: . Така де поне първата част. То не беше свински грип, птичи грип, кози какво ли още не луда крава. Според мен това е Една огромна глупост. И защо реши, че ако някой не вярва на това значи е безмозъчен пушач, на който му е скъпо да се отоплява и да проветрява, и кара пил и т.н. ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 725 Е-38

Мнение от ИЛИЯН » 18 Сеп 2010, 17:02

dimithur написа:Само на мен ли ми се струва, че някой е решил да продава поредния измислен уред за мерене на баба ми фърчилото в йбей на цена от 150$ :mhihi: Аре нема нужда. България съществува от 681г (по официални данни ) и тоя Радон не е успял да ни види сметката, но сега да знаете, след като има уред в ибей, който го мери и ако не си го купите, след 10г ще умре поне един член от семейството ви :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mrgreen: :kuku:

Взе ми го от устата. :mhihi:
Абсолютно си прав пълни глупости. Някой е решил да изкара пари на гърба на балъците. :mhihi:
Българино не се чуди ами бързо уред за 150 долара си купи. :mhihi:
За сирумасите ракийчица и няма ядове. :lol:
Няма грозни жени, има трезви мъже!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 18 Сеп 2010, 18:25

А представяте ли си следната ситуация - миньор-пушач, живеещ в мазе без вентилация и не ползващ отпуска?
Стига глупости.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 18 Сеп 2010, 18:26

Не разбрах след като се слиза в мазето един път годишно за по 15 минути защо опасността е толква голяма?

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 18 Сеп 2010, 18:47

bioz написа:Не разбрах след като се слиза в мазето един път годишно за по 15 минути защо опасността е толква голяма?

Щото требва да си купиш джаджата от йбей :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 18 Сеп 2010, 18:50

dimithur написа:... България съществува от 681г (по официални данни ) и тоя Радон не е успял да ни види сметката, но сега да знаете, след като има уред в ибей, който го мери и ако не си го купите, след 10г ще умре поне един член от семейството ви :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mrgreen: :kuku:

На фона на феноменалната смъртност от ракови заболявания , не знам какво ти е чудно . Нищо не е успяло да ни види сметката до сега , но според всички източници,Българите се топим като сладолед на слънце и ако не турци и визанитийци , то екстремната ни глупост (- ям си мазно,пия си по 3 кила вино ... я си пия и си карам) , със сигурност ще ни довърши . Човека казва с две думи - проветрявайте помещенията - всеки знае , че с новите дограми (особено в комбинация с вътрешна изолация) става страшно , задушно - може и да не е от Радон , но е хубаво да се проветрява и тази тема е още едно доказателство за това .

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Сеп 2010, 19:17

ми.. не знам колко е фалшиво но аз имам тест за радон които ми седи в мазето и се проверява и сменя всеки 6 месеца.

отрицателния тест за радон е и една от задължителните стъпки когато се продава/купува къща.

искрено съм очуден, че има хора за първи път чуват за радона...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 18 Сеп 2010, 19:24

alx написа:ми.. не знам колко е фалшиво но аз имам тест за радон които ми седи в мазето и се проверява и сменя всеки 6 месеца.

отрицателния тест за радон е и една от задължителните стъпки когато се продава/купува къща.

Вас там в УСА са ви наплашили яко за щяло и нещяло ;) Инак е хубаво да се проветрява наистина щото може да свършиш като един, дето е спечелил награда Дарвин :mhihi:

Да произвеждаш метан
Ужасна диета и липса на проветрение станала причина за смъртта на човек, задушен от собствените си газове. Аутопсията паказала наличие на голямо количество метан в организма му. Той се хранил само с боб, зеле и още няколко продукта. Той умрял в съня си, тъй като всички врати и прозорци били затворени. Трима спасители, дишали от въздуха в стаята, се разболели, а един постъпил в болница.
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 18 Сеп 2010, 19:42

dimithur написа:
alx написа:ми.. не знам колко е фалшиво но аз имам тест за радон които ми седи в мазето и се проверява и сменя всеки 6 месеца.

Вас там в УСА са ви наплашили яко за щяло и нещяло ;) Инак е хубаво да се проветрява наистина щото може да свършиш като един, дето е спечелил награда Дарвин :mhihi:

Да произвеждаш метан
Ужасна диета и липса на проветрение станала причина за смъртта на човек, задушен от собствените си газове. Аутопсията паказала наличие на голямо количество метан в организма му. Той се хранил само с боб, зеле и още няколко продукта. Той умрял в съня си, тъй като всички врати и прозорци били затворени. Трима спасители, дишали от въздуха в стаята, се разболели, а един постъпил в болница.

:shock: :shock: смятай кви раоти

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 18 Сеп 2010, 20:26

GVT написа:
magareto_yori написа:аз съм се интересувал също за радона понеже се занимавам с естествени камъни.Доста изчетох по чуждите сайтове.Като цяло при изследвания в местности с наличие на повече радон от нормалното хората не боледуват повече от райони с по малко съдържание на радон.Демек не е много ясна работата.А специално в естествения камък нивата му са пренебрежимо ниски,тва според изследвания правени за института по мрамор на САЩ.

Да да,преди няколко години с очите съм си виждал как от гранитни плочи внос от Китай, гайгер-мюлеров брояч се скъса да квичи.Те тогава ми минаха всички мераци за гранитни плотове и стъпала. :mhihi:

колега,ако се поинтересуваш малко ще разбереш,че гайгера няма да покаже нищо вярно що се отнася до измерване на гранит ;) Още повече се съмнявам някой да е ползвал читав такъв.А радона специално е в по големи количества в цимента,гипса и други строителни материали отколкото в гранита.Ето ви нещо за преди лягане.Пак от САЩ
http://www.marble-institute.com/industr ... oninfo.cfm
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 19 Сеп 2010, 2:38

dimithur написа:Само на мен ли ми се струва, че някой е решил да продава поредния измислен уред за мерене на баба ми фърчилото в йбей на цена от 150$ :mhihi: Аре нема нужда. България съществува от 681г (по официални данни ) и тоя Радон не е успял да ни види сметката, но сега да знаете, след като има уред в ибей, който го мери и ако не си го купите, след 10г ще умре поне един член от семейството ви :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mrgreen: :kuku:

Точно па на тебе, дето си врел и кипел и никой не може да те мине :bowdown: Ами извинявам се, че заедно с Държавния департамент на САЩ, редица учени занимаващи се с ядрена физика, със съдействието на Уикипедиа, Гугъл, Агенцията за ядрено регулиране на Република България и разни други подобни измислени организацийки решихме да врътнем далаверката с този уред. Прав си да не верваш на това което се не вижда. Нема такова нещо радон, некой да го е видел? Ама от батко си да знаеш. че видиш ли и устеш ли радиацията, няма да имаш време да си видиш живота на лената, толкова бързо ще гушнеш чемшира(макар че като се замисля може да се види сиянието на Черенков без да умреш). Ами със спестените пари от далаверата дето исках да те мина, земи си купи червен отел и нещо тлъсто и да не си и помислил да си проветриш жилището или да поспортуваш. И като станеш на 45-50 пак заповядай. Ама тогава ще те врътнат аптекарите и докторите с хапчета за кръвно, виагри и разни други отврати. И дано си богат, защото с този начин на живот на 45 без мангизи никоя няма да ти върже, даже собствената ти жена :mhihi: На никой нищо не искам да продавам, просто здравословния начин на живот, спорта и екологията са ми хоби. :yes: Ядреното гориво и процесите свързани с него са ми професия :wave: и приемете, че може и да поназнайвам повечко по въпросите свързани с "радиацията". Относно прослвутия уред. При мен уреди за засичане на радиоактивност има колкото искаш, но този е направен да мери целогодишно и да пищи когато има високо ниво. И няма да ми се налага да го изнасям незаконно от работа, което е друга българска простотия. :kuku: Просто хванах първия който ми попадна в Ибея и пляснах линка. Има и доста по-добри, но са по няколко хиляди, даже десетки хиляди евра. Тоя път линк няма да давам, открийте си ги сами. И никой не ви кара да си купувате уред и да мерите радона. Това е ако ви хване някаква параноя, като мен. Ама при мен си е професионално изкривяване и ми е простено. Вярно вкарах малко художествен драматизъм в постовете си но нищо не съм преувеличил. Едно редовно проветряване решава проблема. И не всички са застрашени. Тези в панелките на високите етажи даже никак. Много ясно описах как и къде може да има радон, как поразява организма и как да се предпазите. Айде останете си със здраве, правете безопасен секс, не яжте мазно, намалете цигарите и алкохола за сметка на секса, проветрявайте си редовно жилищата, слагайте си коланите като карате и може да изкарате до 90, като до 70 ще си праскате като кочове в размножителния период.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 19 Сеп 2010, 13:55

Добре де аз немога да разбера за една малка зграда се излива фондамент от хиляди кубици бетон има си вентилация или в старите згради прозорчета как так прониква този радон ? Не ми ли е по-лесно да си излезе там където няма тези пречки ?
I'm slowly drifting
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Сеп 2010, 14:03

DirtySouth написа:Добре де аз немога да разбера за една малка зграда се излива фондамент от хиляди кубици бетон има си вентилация или в старите згради прозорчета как так прониква този радон ? Не ми ли е по-лесно да си излезе там където няма тези пречки ?

Ma той си излиза навсякъде от земните недра на планетата, просто когато над земята като има сграда с подземни етажи паркинги мазета( все затворени помещения) му е по лесно да се концентрира.И затова има проблем когато не е достатъчно проветриво.
В количеството което излиза навсякъде няма проблем, той колегата е написал за колко време се разпада, има проблем ако няма приток на свеж въздух, тогава е опасен и допринася за ракови заболявания.
Аз поне такива изводи си направих, след прочитането на поста на автора на темата.
Ако бъркам да ме поправи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 19 Сеп 2010, 14:06

Да и аз го прочето целия пост и с такова впечатление останах , но нали това разправям фондамент хиляди кубици бетон няма как да има такава цепнатина че да е до почвата и нали точно това правиха на чернобил фърляха отгоре бетон , преди да ги пратят да му направят оловен съркофаг
I'm slowly drifting
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата