В гараж през зимата - проблеми ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Re: В гараж през зимата - проблеми ?

Мнение от ///ivanE30 » 01 Окт 2010, 23:23

vld написа:Трябва да е някаква екзотика за да не и се радвам целогодишно :mhihi:
незнам как издържате така да не ги карате баш зимата, та тогава си най-пълноценното зареждане с положителни емоции за цяла година напред :D :D :driving:

именно бре колега хората си имат по една лятна и по една зимна кола :lalala:
bedrock city racing

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Окт 2010, 23:24

Не е екзотика, но си я правя с идеята да е вечно моя. След като видях какво става само за 3 карания на сняг повече няма да я изкарам посмъртно зимата.
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Окт 2010, 23:48

каете чесно ,че обсъждате проблеми да седи кола в гараж!?!?!?
у коя реалност живеете ,бе хора!?
естествено ,че у гараж и зимата и лете е по-добре! ма щело да има конденз!! а отвън кво ше има!? опелизация!!! напрао не мога да повярвам ,че го обсъждате. па тури и парно в гаража ,па вентилация ,един прецизен чилър с влажност на въздуха и анийони да поддържа.... може и един дехидратор за секи случай...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 01 Окт 2010, 23:55

Аз па не виждам нищо лошо колата да ти е на топло в гаража.Ма от онова истинското топло от печката.
И като си му седнеш до нея да ти е комфортно,а не да мръзнеш като зла гад и нищо да не можеш да правиш.
Са това с вентилацията и дехидратора идва в повече ма ако имам кола на 50 години реставрирана дали няма да и сложа вентилация да е на проветриво?Ще и сложа нали,че да не лови зли бръмбари ръждояди.
Другото е за пиниз и уплътняване на времето пък нека да и е зле на е30ката. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 02 Окт 2010, 14:09

Луди сме ей :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 m43 318i e39 528i
Мечтае да кара: m3 e36/e38 760

Мнение от stefkata1990 » 02 Окт 2010, 15:55

То дали в гараж или под голям навес пак си е по добре от колкото зарината под 1 метър сняг.Та в този ред на мисли щом имаш друга за трошене омаквай си я в гаража на сухучко и си направи един прозорец да нямаш конденз пак нека ти е зле.А аз ще си се суркам с Е36-ка цяла зима да си начеша крастата пак нека и на мен да ми е зле :wave: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 02 Окт 2010, 19:39

Дени ти тая е30ска що не си я вземеш в спалнята направо :D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 02 Окт 2010, 20:12

deyan-enchev написа:Дени ти тая е30ска що не си я вземеш в спалнята направо :D

Жената се сърди за това. :mhihi: А и като съм на топло в гаража и си лупкам коняци никой не ми пречки. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 02 Окт 2010, 21:12

stefkata1990 написа:То дали в гараж или под голям навес пак си е по добре от колкото зарината под 1 метър сняг.Та в този ред на мисли щом имаш друга за трошене омаквай си я в гаража на сухучко и си направи един прозорец да нямаш конденз пак нека ти е зле.А аз ще си се суркам с Е36-ка цяла зима да си начеша крастата пак нека и на мен да ми е зле :wave: :driving:

така е суркаи се сега ти е паднало , а за хората които могат да се суркат и през лятото по едно гаражче и готово :mrgreen: ,а за хората с вентилациите и отоплението мисля че прекаляват :mrgreen:
bedrock city racing

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 02 Окт 2010, 22:55

///ivanE30 написа:
stefkata1990 написа:То дали в гараж или под голям навес пак си е по добре от колкото зарината под 1 метър сняг.Та в този ред на мисли щом имаш друга за трошене омаквай си я в гаража на сухучко и си направи един прозорец да нямаш конденз пак нека ти е зле.А аз ще си се суркам с Е36-ка цяла зима да си начеша крастата пак нека и на мен да ми е зле :wave: :driving:

така е суркаи се сега ти е паднало , а за хората които могат да се суркат и през лятото по едно гаражче и готово :mrgreen: ,а за хората с вентилациите и отоплението мисля че прекаляват :mrgreen:

И мен малко странно ми изглежда :conf: . Ако целта ти е като на bum_bum, ясно, обаче ако не мислиш тази кола да има сантиментална стойност за тебе и да си изкараш старините в нея, по-добре си я карай. Един път се живее, не трябва да се робува на ламарините. В гаража, па вече екстрите са ненужни. Може би един прозорец зарешетен, ако не ти е трудно да си го направиш, де...

Потребител
Аватар
Кара: IS-ка

Мнение от Мариян Георгиев » 03 Окт 2010, 12:15

В крайна сметка ще направя някакъв отвор за въздух.Това с трупчетата важи ли за спортните пружини ?
Изображение

Веднъж БМВ,завинаги БМВ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 03 Окт 2010, 13:18

Ако отвън има мъгла и отворен прозорец не помага, цялата кола е мокра. Трябва си отопляем гараж.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с натегнат шпер
Мечтае да кара: ///M3 E36

Мнение от Kinopi » 03 Окт 2010, 13:54

От бая време си мислех аз да направя няква подобна тема и кога гледам някой ма изпреварил :mhihi: .Сега по същество...понеже най вероятно ще ми се наложи да замина за чужбина за една година и ще трябва да оставя колата тук.Тъй като не мога да я сложа в гараж с бащата мислим да я оставим в двора покрита с найлон ,отгоре с някакво платнище и над него пак с найлон.Цялата ще е покрита ама ще е на открито :confused: .Някви идеи след една година в какво състояние ще е ? :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Окт 2010, 14:53

Изпаренията от влагата от земята нагоре ще се задържат под найлона и ще става яко конденз според мен. Ако ще е покриваш с нещо по-добре само с платнище. Не, че и то е много пропускливо май.
Изображение

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 04 Окт 2010, 0:14

Наистина е по-читаво, когато гаражът е отопляем. Иначе кондензът и влагата са кофи, но винаги е по-добре от пред блока, там си е е.ало майката. Оставял съм доста по-дърта кола от е30 за цяла зима да виси вътре и няма хън-мън. Но при моя по тавана минават тръбите за парното и зимата в бесните студове при под -10 не пада под 16/17 градуса и влага и конденз няма :smoke:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата