Как да си измия двигателя ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 05 Авг 2005, 22:59

Аз моя си го измих сам с пароструйката в нас. Вярно не стана съвсем добре, но не съм ползвал препарати все пак. Казах си айде и направо мааах отгоре на всичко. След това, колата си запали като стой да гледай ;) Ако искате можем да се съберем някякви хора, да си вземем препарат. Ще седнем пред нас и ще си ги измием с въпросната пароструйка. Ще завием електрониките с найлончета и така... Хем по-чисто, хем по-лесно, хем по-весело. Мистар пропар :mhihi:
Изображение
Изображение

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 06 Авг 2005, 2:44

Иво написа: :mhihi:

Или в Люлин на ЕКО ще му го пръснат момчетата без проблем срещу 6 лв. :lol: :lol: :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 07 Авг 2005, 1:37

BOBSI написа:

Или в Люлин на ЕКО ще му го пръснат момчетата без проблем срещу 6 лв. :lol: :lol: :lol:

Навсякъде пръскат ама дали ще запаля после ?
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 07 Авг 2005, 1:46

Pin2 написа:
BOBSI написа:
:lol: :lol: :lol:

Навсякъде пръскат ама дали ще запаля после ?

Ми аз като го мих моя нямаше проблем :roll: ... запали си съвсем нормално :lol: ... а и не съм го мил 1 или 2 пъти :shock: ... макар, че доста хора са против миенето . :roll: ..аз си го мия от време на време ;) :lol: ;) :lol: ;) :lol:

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 08 Авг 2005, 8:37

абе стига идиотщини бе
как ще вкараш пароструйка
на 10 и повече бара в коша
и ше пръскаш аз неам толко
акъл за такава двигателна инквизиция :P

аз така си го мия:
Първо свиркам половин час
мелодийката на Мистър Пропър
и като се усетя че тоя чвор нема
да се появи покривам алтернатори и други
лесно-разваляеми части с найлон.
След това с лека струя от градински
маркуч го намокреям целия двигателен
отсек. После с обезмаслител къвто и да е
и после пак с маркуча и една гъба за
пластмасариите и всичко е ново и свети.
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 08 Авг 2005, 15:09

Аз май в тая насока съм най-големия чубанин :mhihi:
Отивам на ОМВ-то с две монети от по 1 лв и му разказвам играта от пръскане... нема свещи, нема колектори, нема дюзи, нема алтернатори, абе само по алармата пръскам по малко и това е а по радиатора яко пръскам и то периодично щото от каране по магистралите по бързичко му се ебава майката от тея мухи ;)
Какво да ви кажа мия го преди и след зимата, по някой път и по средата щото съгласете се не е много приятно да понечиш да си видиш хидравличната течност и да станеш целия на свиня :mhihi: Поне тя тече иначе другата част от двигателя е само леко запрашена ;) Мия си много яко и кората под двигателя щото имам вече някаква мания за течове от радиатора :mhihi:
Иначе ботуши, греди, предния капак от вътре всичко се пръска с гореща вода щателно докато падне всичкия клес :arrow: след това влизам и въртя ключа :shock: и паля аламинут всеедно не съм мил двигателя... така и работи ;) Аз понеже съм с М20 и съм с кабели за високо напражение към свещите това е много показно дали са тръгнали да си заминават... за това редовно го мия та да разбера кога кабелите са тръгнали да се здухват и да почвам да събирам пари за нови :mhihi: а не да ме изненада зимата като пъпля на 5 цилиндъра :lol:

Според мен лично, наличието на влага по двигателя и безпроблемната работа е знак за изрядна ел.инсталация, кабели, връзки, куплунзи и прилежащите им гумени уптлътнения :idea: Щом имам проблем след такова измиване следва да търся проблем който по късно във времето ще ми създава много главоболия ;)

Дилян Пенчев
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата