Трафика в центъра на големите градове
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Re: Трафика в центъра на големите градове
Е.Димитров написа:на село нема задръстване
Ма на село нема и мигачи, нема фарове, нема и свестни спирачки, нема и свестни шофере, нема нищо. Ама иначе пък има пияни колкоти искаш. Невероятно е как сам да съм на пракинга в моето мило провинциално градче, някой чичак може да ме запречи, като едновременно заеме и място за три коли. Пред гаража ми вечно си е паркирал някой, каруци с манговци(в ЕС им викали роми), бабички дето си говорят на средата на улицата, пияни с колелета, натоварени с поне 100 кила багаж.....абе мамта си е е.....ло. Предпочитам да карам в София, Пловдив, Виена, Рим, само не на село и в провинцията. В тая връзка вчера един пиян с колело се блъсна в паркирания ми пред нас джип и се преби като куче. Тръгнах да му помагам и да го превръзвам с аптечката а оня малоумник, целия в кръв взе да жали, че му се разляла тубата с вино дето си я карал......

- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Демирев написа:Забележете от какви коли е основно движението в Манхатън през деня
http://pics.data.bg/zoom/shared/4942ca8 ... 2ee0fc7a61
И помислете от какво е у нас в големите градове....
Не знам какво искаш да кажеш. То и в Благоевград такситата отдавна са повече от личните автомобили по улиците.
а стига бе! тва е опашка за метрото май....
Не е, бацка, там си е така по принцип. Да видиш като завали дъжд и извадят чадърите. Аз както съм малко по-висок водех борба за оцеляване

ама те в щатско хората със средства не обикалят със свалени прозорци и усилено радио,ами ползват въздушен транспорт...
На таймс за първи път видях лоурайдър с хидравлично окачване като на Др. Дре. Това си е до човек. Тия естествено бяха черни.
те там май имаха някакви ограничения за обикновените автомобили, някакви такси или глоби мисля плащаха ако се набутат в центъра със собствен автомобил, още повече ако се возят сами.
Глобата ти е месечния абонамент на паркинга (от порядъка на $500) и завишената застраховка (това за целия НЙ, не само Манхатън). Та хората си правят сметка, тези които не ги притесняват тия разходи карат и чакат в задръстванията, за другите има метро почти навсякъде.
Задръстванията там (изключвам магистралите) не са чак толкова тежки като се има предвид пътникопотока и смятам, че е най-вече заради еднопосочните улици. Иначе културата на шофьорите в НЙ е сред най-ниските в света (лично мнение). При всяка смяна на светофара има по някой закъснял пешеходец, което в повечето случаи не прави особено впечатление на шофьорите (еле пък на таксиджиите) и те си дават газ докато в последния момент човекът не побегне и се разминат на сантиметри. Често се случва да го наближават със скорост, с която и да искат няма да могат да спрат без да го ударят в дадения момент и си зависи от него как ще си спасява живота. Абе изтрещела работа, те си знаят как си се оправят.
USA sux! Софийския мравуняк си е екстра 

ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Аз за първи път видях мениджъри на средо ниво в двуетажните автобуси в Дъблин . . . Само че там и на най-натоварените артерии има бус лента и де факто градския е поне 2 пъти по-бърз от автомобилите . . . Метро няма ... Като цяло града е по-малък от София и половината хора живеят в къщи (къщички) , което означава , че са си големи разтоянията . И там за първи път видях , какво истинско задръстване . Стане ли 5 движението направо спира . Градския транспорт , който вече казахме е по-бърз от автомобилите му трябват около 60-80 минути да мине 7 км градско - някакъв кошмар е , няма мърдане
Веднъж под часовник пътувах тези 7 км , точно 105 минути ... За сметка на това пък , ако не си в пиковия час минаваш това разтояние за ... 20-25 мин . За това имаше кампания по телевизията и билбордове , да се оставят колите и да се ползва обществения транспорт ... в който ако запалиш цигара идва милицията и ти взема 3000 евро
Та мисълта ми е , че не сме толкова зле , колкото си мислим ... стига да не минаваме през семинарията
Иначе и аз съм на мнение че метрото е безкрайно по-добър вариант от личния автомобил- спестява се време , пари и нерви 

Та мисълта ми е , че не сме толкова зле , колкото си мислим ... стига да не минаваме през семинарията

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ако направят и по-големи безплатни паркинги на метрото ще е екстра.
- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
Мдаа, аз със сигурност бих ползвал метро за да ходя на работа, ако живеех в голям град.
Пък и мисълта, че привечер ще се прибереш с влакчето, ще си хвърлиш един душ, ще се качиш на количката и ще духнеш нанякъде много окрилява-дава чак стимул да ти мине денят
Пък и мисълта, че привечер ще се прибереш с влакчето, ще си хвърлиш един душ, ще се качиш на количката и ще духнеш нанякъде много окрилява-дава чак стимул да ти мине денят

rwd фен
То па едно метро тука.....понеже живея близо до студентски и хората постоянно се оплакват. Хубаво, стигаш за 6 минути от центъра и после ... 40 минути чакаш да дойде тъпия рейс за 4-5 спирки до вкъщи. Паркоместа около метрото няма и като цяло пак се оказва, че типично по български метрото ти върши работа, ама не съвсем
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
за кво ти е рейс, слушалките в ушите и пешачка
аз в 95% от случайте от Младост 4 ходя до станцията на метрото в Младост 1 пеша и обратно на прибиране
лошото е, че губиш 20 минути, но по-добре да ги изхабя движейки се, отколкото пред компютъра примерно

аз в 95% от случайте от Младост 4 ходя до станцията на метрото в Младост 1 пеша и обратно на прибиране

лошото е, че губиш 20 минути, но по-добре да ги изхабя движейки се, отколкото пред компютъра примерно

Tux0 Ca !

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
spdrrk0 написа:за кво ти е рейс, слушалките в ушите и пешачка![]()
Според мен ходенето не е губене на време, то е най-естествения начин за придвижване на човека. Когато не става за колело ходя по-често с рейс на работа (рядко с кола) и нарочно ходя до по-далечната спирка от вкъщи, за да се разсъня и ободря, после слизам една спирка преди офиса и пак пешачка. Много добре ми действа, чувствам се супер свеж. А когато съм с кола и не е август направо притрепервам. Стигам 15-20 минути по-бързо от рейса, ама задръстванията са ме смазали психически и ми е доста тегаво да започна деня...
Който иска да стига бързо,евтино и с малко по-голям риск за здравето си от колкото с колата - да си набави по един скутер/НЕкитайско производство/.Отлично бори трафика,щади нервите,обаче очите на четири,че аман от 'случайно' кривнали в лентата шофьори.
Аз от април месец до днешни дни,се родих със скутера,хем пътуванията с колата не са ми повече от 20мин в едната посока,но да седя на светофар по 4пъти по 50-60секунди..не е човешко и накрая отивам на бензиностанцията зареждам за 20лева,тъкмо се усмихна че стрелката се е мръднала поне малко и айде пак в джунглата от задръствания
на скутера му слагам 5/пет/ лева и минавам 50км може и повече сигурно, едно масълце 1л на месец и строшените нерви по светофарите паднаха наполовина...че аман от такива дето 2секунди преди да свърши зелената светлина спират на стоп линията и хайде нови 50секунди ...
Аз от април месец до днешни дни,се родих със скутера,хем пътуванията с колата не са ми повече от 20мин в едната посока,но да седя на светофар по 4пъти по 50-60секунди..не е човешко и накрая отивам на бензиностанцията зареждам за 20лева,тъкмо се усмихна че стрелката се е мръднала поне малко и айде пак в джунглата от задръствания

на скутера му слагам 5/пет/ лева и минавам 50км може и повече сигурно, едно масълце 1л на месец и строшените нерви по светофарите паднаха наполовина...че аман от такива дето 2секунди преди да свърши зелената светлина спират на стоп линията и хайде нови 50секунди ...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Незнам за вас, но да чакаш рейс 113 25-30 минути, като се качиш да ти капе вода на главата и да пътуваш още толкова време с 80 човека в автобуса си е просто несравнимо изживяване. Колкото повече се воза така толкова по ясно ми става защо всеки ползва кола.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
mnh написа:...
И за мен най-доброто решение е скутерът. А за голям град - задължително фулфейска с филтър.
Lattri написа:Незнам за вас, но да чакаш рейс 113 25-30 минути, като се качиш да ти капе вода на главата и да пътуваш още толкова време с 80 човека в автобуса си е просто несравнимо изживяване. Колкото повече се воза така толкова по ясно ми става защо всеки ползва кола.

резултата: рейса смърдеше през останалия път и аз си купих бавареца
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3