помощ от адвокат, проблем със стока от техномаркет
Модератор: Общи модератори
Re: помощ от адвокат, проблем със стока от техномаркет
Aбе и така, и не е така.
Има няколко серии лаптопи при различните производители, които стават за гейминг.
Останалото са машини за ежедневна употреба или бизнес модели.
Съдейки по познатите ми, всички взимат някакъв обикновен компютър и после си трошат главата, че не става за игри.
Докато 1000 пъти по-евтино и просто е да си купят един Xbox и да приключат с главоболията.
(извинявам се за офтопика)
Има няколко серии лаптопи при различните производители, които стават за гейминг.
Останалото са машини за ежедневна употреба или бизнес модели.
Съдейки по познатите ми, всички взимат някакъв обикновен компютър и после си трошат главата, че не става за игри.
Докато 1000 пъти по-евтино и просто е да си купят един Xbox и да приключат с главоболията.
(извинявам се за офтопика)
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
blacksapphire написа:Зеленият цвят на никнейма ти не е фактор за обективност, за да поставяш оценка на аргументираността и компетентността на мненията ми. Не се заяждам, щом съм писал, явно имам някакви юридически познания.![]()
В случая изобщо не става дума за юридически факти... ти като отидеш да правиш скандал ще почнеш да вадиш разни членове и алинеи от закона (тоя според еди кой си закон ме е излъгал?!?), или хващаш съответният "консултант" за яката и го водиш при шефа му и го правиш на мармалад пред него... кое според теб ще хване повече ефект? Ма не ми се спори с теб, че ти във всеки спор, включващ тебе си най-компетентния...
acer, отивай да се разправяш на място... и бъди сигурен ония "консултант" да е там, че да може да кърши ръце пред шефа си... общо взето репликата "искам да говоря с управителя относно некадърност на ваш служител" доста често създава напрежение...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
а напрежението дали ще му върне парите или ще му смени лаптопа!?
според мен ще успее само да си отпусне или натегне нервите-нищо повече.
няма как да докаже кой кво му е казал или говорил. така че май трябва да си приготви чашата със студената вода...
според мен ще успее само да си отпусне или натегне нервите-нищо повече.
няма как да докаже кой кво му е казал или говорил. така че май трябва да си приготви чашата със студената вода...
В ЗЗП има една глава за заблуждаваща и непочтена реклама, но не знам дали ще ти е от полза в случая. Юридически грамотните да кажат.
http://archives.potrebitel.bg/modules.p ... page&pid=4
http://archives.potrebitel.bg/modules.p ... page&pid=4
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Mollov написа:...
В първия си пост казах как стои фактическата ситуация, а и ясно е написано в заглавието каква помощ търси човека, така че съм максимално релевантен.

Такива силово респектиращи методи в такава търговска верига, не мисля че са уместни. Може да има претенции единствено ако стоката е дефектна или е настъпило гаранционно събитие. Що за глупост, че един консултант, дето му е през **** какво и дали ще се продаде нещо, след като е на заплата, носи някаква отговорност? Да не е някой профи геймър, който тества игри по цял ден, та да знае, аджеба,

п.с Аз съм с видео hd5650 и с най-тежките графики няма проблеми.

- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
blacksapphire написа:
Кьорав карти не играе, нали знаеш.
И какво излиза? Че всяко ходене до магазина е риск да се набуташ с нещо, което не ти върши работата за която си го купил? Човека не е взел компютъра от щанда сам, нали. Ако консултанта му каже - не зная дали този и този софуер е съвместим с тоз компютър, Окей, купувача рискува. Но щом му е казал - да таз и тази игра (в случая) върви - то клиента е в пълното си право да се оплаква.
blacksapphire написа: Що за глупост, че един консултант, дето му е през **** какво и дали ще се продаде нещо, след като е на заплата, носи някаква отговорност?
По тази логика, не трябва да се вярва на нито една дума на консултантите

(макар, че то това сериозно си важи за консултантите от Техномаркет

Последна промяна Benedetto на 01 Окт 2010, 0:38, променена общо 1 път
Е тя играта ше си върви бе, кат пуне всичко на минимум ше си върви... Аз не знам колко трябва да си наивен да отидеш да си купиш каквото и да било и да разчиташ само на персонала... Все ено да отидеш да си купуваш кола от автокъща и да питаш продавача - тая кола ше изкара ли 10к км без нищо да й стане и оня да не ти каже - да 

In Ban We Trust!
бре консултанти...без да генерализирам и давам определения, но преди един месец ми сложиха друго PC в кашона, вместо това, което бях избрал да купя.
както и да е, въпросното PC беше сменено, като след 2 седмици на смененото му изгоря дъното (тук предполагам само). сменихме го и него впоследствие, де...като цяло нямаше много усложнения. една достойна за похвали, европейска верига магазини за техника.
както и да е, въпросното PC беше сменено, като след 2 седмици на смененото му изгоря дъното (тук предполагам само). сменихме го и него впоследствие, де...като цяло нямаше много усложнения. една достойна за похвали, европейска верига магазини за техника.
virtue and tranquillity
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Ако дойдеш при мен искаш да съм твой защитник в наказателен процес, виновен си, аз казвам нема проблем, ш опраим раотата - въпреки това, влиза в сила осъдителна ефективна присъда, аз ще ти върна ли парите ?

Казус 2: Продавам ти Е36 316 казвам ти, че е самолет, има тяха самолет да дърпа, купуваш - после истината е друга... ще ти върна ли парите и виновен ли съм?
Влизате в някви криви фикции, тва са механизмите на пазарната икономика, парите са ти в джоба и ти решаваш за какво да ги дадеш! След като нямаш необходимите познания да си купиш дадена стока, водиш си човек с теб, който разбира, за каквото и да става дума.

Казус 2: Продавам ти Е36 316 казвам ти, че е самолет, има тяха самолет да дърпа, купуваш - после истината е друга... ще ти върна ли парите и виновен ли съм?

Влизате в някви криви фикции, тва са механизмите на пазарната икономика, парите са ти в джоба и ти решаваш за какво да ги дадеш! След като нямаш необходимите познания да си купиш дадена стока, водиш си човек с теб, който разбира, за каквото и да става дума.

Не познавам закона колега, дано да успееш да го смениш или да си върнеш парите. Особено след като си бил подведен, малко или много...Интересно кога ли търговците в България ще разберат, че от един недоволен клиент (в случая теб) губят по 10 на които този клиент ще се оплаче..
За сравнение - вчера си купувам някакво надуваемо легло за гости, уж с вградена помпа. Пробвам го у нас - не ще да се надува. Днес го връщам и без никакви въпроси ми се връщат парите. Хем магазина е супер невзрачен и го държат едни индийци...Обаче те тоя по-горния принцип са го разбрали.

За сравнение - вчера си купувам някакво надуваемо легло за гости, уж с вградена помпа. Пробвам го у нас - не ще да се надува. Днес го връщам и без никакви въпроси ми се връщат парите. Хем магазина е супер невзрачен и го държат едни индийци...Обаче те тоя по-горния принцип са го разбрали.

21/02/08...speechless
Не познавам закона колега, дано да успееш да го смениш или да си върнеш парите. Особено след като си бил подведен, малко или много...Интересно кога ли търговците в България ще разберат, че от един недоволен клиент (в случая теб) губят по 10 на които този клиент ще се оплаче..

21/02/08...speechless
Всички сте прави... Почти...
Как се доказват думи, незаписани ? - Никак... Най-много да им стане смешно на служителите, като отиде някой и има каже "Абе така и така, вчера-оня ден взех от тука един лаптоп и ваш колега ми каза, че ще ми тръгне GTA 4-ката, ама НА - сече... Искам да го върна лаптопа, а вие да си ми върнете парите
"
Да работят на процент - добре, разбираемо е да го направи умишлено... Но са на твърда заплата и както каза един колега по-горе, ги боли оная работа дали ще се продаде лаптопа... Мене няколко пъти така, заради некомпетентност, са ме лъгали за щяло и нещяло, ама вече стане ли въпрос за пари - първо се консултирам с разбиращ авер (или с форума
) , та чак тогава... Че в тая криза, всеки гледа как да пре*бе другия... Та така... Май ще станат нещата със студената вода...
Те полицаите за едно леко ПТП не можаха да кажат къде е станало и по щетите как е станало и оня отсреща си лъже и маже, а ти нищо не можеш да докажеш, па' кво остана за думи на еди кой си, еди кога си...
Скапана държава
Вече ще ходя със включени скрити камери, че незнам кога ще ми се наложи да документирам, че да не изиграят 
Как се доказват думи, незаписани ? - Никак... Най-много да им стане смешно на служителите, като отиде някой и има каже "Абе така и така, вчера-оня ден взех от тука един лаптоп и ваш колега ми каза, че ще ми тръгне GTA 4-ката, ама НА - сече... Искам да го върна лаптопа, а вие да си ми върнете парите

Те полицаите за едно леко ПТП не можаха да кажат къде е станало и по щетите как е станало и оня отсреща си лъже и маже, а ти нищо не можеш да докажеш, па' кво остана за думи на еди кой си, еди кога си...

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
blacksapphire написа:Ако дойдеш при мен искаш да съм твой защитник в наказателен процес, виновен си, аз казвам нема проблем, ш опраим раотата - въпреки това, влиза в сила осъдителна ефективна присъда, аз ще ти върна ли парите ?![]()
Казус 2: Продавам ти Е36 316 казвам ти, че е самолет, има тяха самолет да дърпа, купуваш - после истината е друга... ще ти върна ли парите и виновен ли съм?![]()
Тва са селски пинизи бро

acer, вземи ме с теб братко! мнооооого обичам да се разправям с тарикатчета управителчета с годишна заплатка колкото часовника ми хихихиихихихихихи

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
Този въпрос дали ще тръгне гти 3 4 или нещо си е малко относителен защото едно е да ти тръгне игра на мин. друго е да я играеш на максимални настройки. Явно на тоя лаптоп видеото е слабо и не ти стига, така и така си решил да си зимаш лаптоп и да дъниш игри. Защо направо не си вземеш лаптоп с по добра видеокарта както са ти предложили и не се занимаваш с глупости, на друго място няма да ти дадът много по различна цена.
въпросът стана принципен вече..! аз мога да бачкам по 16ч на ден примерно и да нямам време за ревюта и глупости и като влезна в магазино, и им кажа от кво имам нужда, аз искам да получа, това за което съм платил!! Служителя им не ми каза, трябват ви 1400лв минимум за такъв лаптоп, а ми каза, че 5-та серия карта била мнооого сериозна и няма да имам проблеми с гта4!!
1стотинка повече няма да оставя там и ква антиреклама ще им направяя..! и още оня тюфлек дето ми продаде лаптопа ми говори на въпреки и ми вика, че никога не бил ми казал, за гта4
Бе весела работа, ама аз съм си виновен, щот винаги пазарувам от едни познати и винаги ми оправят проблемите, aма сега лаптопи с 5-та серия под 2хил.лв нямаха
1стотинка повече няма да оставя там и ква антиреклама ще им направяя..! и още оня тюфлек дето ми продаде лаптопа ми говори на въпреки и ми вика, че никога не бил ми казал, за гта4

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд