помощ от адвокат, проблем със стока от техномаркет

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: помощ от адвокат, проблем със стока от техномаркет

Мнение от kdl » 30 Сеп 2010, 23:23

Aбе и така, и не е така.
Има няколко серии лаптопи при различните производители, които стават за гейминг.
Останалото са машини за ежедневна употреба или бизнес модели.
Съдейки по познатите ми, всички взимат някакъв обикновен компютър и после си трошат главата, че не става за игри.

Докато 1000 пъти по-евтино и просто е да си купят един Xbox и да приключат с главоболията.

(извинявам се за офтопика)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 30 Сеп 2010, 23:38

blacksapphire написа:Зеленият цвят на никнейма ти не е фактор за обективност, за да поставяш оценка на аргументираността и компетентността на мненията ми. Не се заяждам, щом съм писал, явно имам някакви юридически познания. :mhihi: :winky:

В случая изобщо не става дума за юридически факти... ти като отидеш да правиш скандал ще почнеш да вадиш разни членове и алинеи от закона (тоя според еди кой си закон ме е излъгал?!?), или хващаш съответният "консултант" за яката и го водиш при шефа му и го правиш на мармалад пред него... кое според теб ще хване повече ефект? Ма не ми се спори с теб, че ти във всеки спор, включващ тебе си най-компетентния...

acer, отивай да се разправяш на място... и бъди сигурен ония "консултант" да е там, че да може да кърши ръце пред шефа си... общо взето репликата "искам да говоря с управителя относно некадърност на ваш служител" доста често създава напрежение...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 30 Сеп 2010, 23:42

а напрежението дали ще му върне парите или ще му смени лаптопа!?
според мен ще успее само да си отпусне или натегне нервите-нищо повече.
няма как да докаже кой кво му е казал или говорил. така че май трябва да си приготви чашата със студената вода...

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 30 Сеп 2010, 23:46

В ЗЗП има една глава за заблуждаваща и непочтена реклама, но не знам дали ще ти е от полза в случая. Юридически грамотните да кажат.
http://archives.potrebitel.bg/modules.p ... page&pid=4

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 01 Окт 2010, 0:05

Mollov написа:...

В първия си пост казах как стои фактическата ситуация, а и ясно е написано в заглавието каква помощ търси човека, така че съм максимално релевантен. ;) Просто не ми квалифицирай мненията по полезност.

Такива силово респектиращи методи в такава търговска верига, не мисля че са уместни. Може да има претенции единствено ако стоката е дефектна или е настъпило гаранционно събитие. Що за глупост, че един консултант, дето му е през **** какво и дали ще се продаде нещо, след като е на заплата, носи някаква отговорност? Да не е някой профи геймър, който тества игри по цял ден, та да знае, аджеба, :mhihi: коя игра щяла да върви и коя не. :mhihi:

п.с Аз съм с видео hd5650 и с най-тежките графики няма проблеми. :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 01 Окт 2010, 0:32

blacksapphire написа:
Кьорав карти не играе, нали знаеш.

И какво излиза? Че всяко ходене до магазина е риск да се набуташ с нещо, което не ти върши работата за която си го купил? Човека не е взел компютъра от щанда сам, нали. Ако консултанта му каже - не зная дали този и този софуер е съвместим с тоз компютър, Окей, купувача рискува. Но щом му е казал - да таз и тази игра (в случая) върви - то клиента е в пълното си право да се оплаква.

blacksapphire написа: Що за глупост, че един консултант, дето му е през **** какво и дали ще се продаде нещо, след като е на заплата, носи някаква отговорност?

По тази логика, не трябва да се вярва на нито една дума на консултантите :mhihi: :mhihi:
(макар, че то това сериозно си важи за консултантите от Техномаркет :help: )
Последна промяна Benedetto на 01 Окт 2010, 0:38, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 01 Окт 2010, 0:38

Е тя играта ше си върви бе, кат пуне всичко на минимум ше си върви... Аз не знам колко трябва да си наивен да отидеш да си купиш каквото и да било и да разчиташ само на персонала... Все ено да отидеш да си купуваш кола от автокъща и да питаш продавача - тая кола ше изкара ли 10к км без нищо да й стане и оня да не ти каже - да :mhihi:
In Ban We Trust!

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 01 Окт 2010, 0:43

бре консултанти...без да генерализирам и давам определения, но преди един месец ми сложиха друго PC в кашона, вместо това, което бях избрал да купя.

както и да е, въпросното PC беше сменено, като след 2 седмици на смененото му изгоря дъното (тук предполагам само). сменихме го и него впоследствие, де...като цяло нямаше много усложнения. една достойна за похвали, европейска верига магазини за техника.
virtue and tranquillity

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 01 Окт 2010, 0:45

Ако дойдеш при мен искаш да съм твой защитник в наказателен процес, виновен си, аз казвам нема проблем, ш опраим раотата - въпреки това, влиза в сила осъдителна ефективна присъда, аз ще ти върна ли парите ? :winky: :mhihi:

Казус 2: Продавам ти Е36 316 казвам ти, че е самолет, има тяха самолет да дърпа, купуваш - после истината е друга... ще ти върна ли парите и виновен ли съм? :mhihi:

Влизате в някви криви фикции, тва са механизмите на пазарната икономика, парите са ти в джоба и ти решаваш за какво да ги дадеш! След като нямаш необходимите познания да си купиш дадена стока, водиш си човек с теб, който разбира, за каквото и да става дума. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 01 Окт 2010, 1:32

Не познавам закона колега, дано да успееш да го смениш или да си върнеш парите. Особено след като си бил подведен, малко или много...Интересно кога ли търговците в България ще разберат, че от един недоволен клиент (в случая теб) губят по 10 на които този клиент ще се оплаче.. :bang:
За сравнение - вчера си купувам някакво надуваемо легло за гости, уж с вградена помпа. Пробвам го у нас - не ще да се надува. Днес го връщам и без никакви въпроси ми се връщат парите. Хем магазина е супер невзрачен и го държат едни индийци...Обаче те тоя по-горния принцип са го разбрали. :yes:
21/02/08...speechless

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 01 Окт 2010, 1:36

Не познавам закона колега, дано да успееш да го смениш или да си върнеш парите. Особено след като си бил подведен, малко или много...Интересно кога ли търговците в България ще разберат, че от един недоволен клиент (в случая теб) губят по 10 на които този клиент ще се оплаче.. :bang:
За сравнение - вчера си купувам някакво надуваемо легло за гости, уж с вградена помпа. Пробвам го у нас - не ще да се надува. Днес го връщам и без никакви въпроси ми се връщат парите. Хем магазина е супер невзрачен и го държат едни индийци...Обаче те тоя по-горния принцип са го разбрали. :yes:
21/02/08...speechless

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 01 Окт 2010, 1:47

Всички сте прави... Почти...
Как се доказват думи, незаписани ? - Никак... Най-много да им стане смешно на служителите, като отиде някой и има каже "Абе така и така, вчера-оня ден взех от тука един лаптоп и ваш колега ми каза, че ще ми тръгне GTA 4-ката, ама НА - сече... Искам да го върна лаптопа, а вие да си ми върнете парите :!: " :shock: :mhihi: Да работят на процент - добре, разбираемо е да го направи умишлено... Но са на твърда заплата и както каза един колега по-горе, ги боли оная работа дали ще се продаде лаптопа... Мене няколко пъти така, заради некомпетентност, са ме лъгали за щяло и нещяло, ама вече стане ли въпрос за пари - първо се консултирам с разбиращ авер (или с форума :mhihi: ) , та чак тогава... Че в тая криза, всеки гледа как да пре*бе другия... Та така... Май ще станат нещата със студената вода...
Те полицаите за едно леко ПТП не можаха да кажат къде е станало и по щетите как е станало и оня отсреща си лъже и маже, а ти нищо не можеш да докажеш, па' кво остана за думи на еди кой си, еди кога си... :dunno: :banghead: Скапана държава :ranting: Вече ще ходя със включени скрити камери, че незнам кога ще ми се наложи да документирам, че да не изиграят :ranting:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 01 Окт 2010, 1:56

blacksapphire написа:Ако дойдеш при мен искаш да съм твой защитник в наказателен процес, виновен си, аз казвам нема проблем, ш опраим раотата - въпреки това, влиза в сила осъдителна ефективна присъда, аз ще ти върна ли парите ? :winky: :mhihi:

Казус 2: Продавам ти Е36 316 казвам ти, че е самолет, има тяха самолет да дърпа, купуваш - после истината е друга... ще ти върна ли парите и виновен ли съм? :mhihi:

Тва са селски пинизи бро :kuku: , ако Техномаркет или там квито са им управителите са селски тарикати ше увъртат, в крайна сметка трябва да върнат обратно парите. Това си е практика в нормалните вериги магазини, все пак човешко е да се сгреши и да се изпадне в заблуда, затова и тези големи вериги които се ползват с определено име и така нататък са предвидили тази вероятност, все пак не е стока от пазара,нали? Всичко друго са си съчинения на селска тематика с типично тарикатски привкус като "кьорав карти не играЙ", нали така господин тарикат - имащ човек за всичко-щом му се д*сере примерно да му каже ква хартия да си купи :kuku: :kuku: :bang: :bang:

acer, вземи ме с теб братко! мнооооого обичам да се разправям с тарикатчета управителчета с годишна заплатка колкото часовника ми хихихиихихихихихи :mhihi: :mhihi: :mhihi:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 01 Окт 2010, 9:08

Този въпрос дали ще тръгне гти 3 4 или нещо си е малко относителен защото едно е да ти тръгне игра на мин. друго е да я играеш на максимални настройки. Явно на тоя лаптоп видеото е слабо и не ти стига, така и така си решил да си зимаш лаптоп и да дъниш игри. Защо направо не си вземеш лаптоп с по добра видеокарта както са ти предложили и не се занимаваш с глупости, на друго място няма да ти дадът много по различна цена.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 01 Окт 2010, 9:43

въпросът стана принципен вече..! аз мога да бачкам по 16ч на ден примерно и да нямам време за ревюта и глупости и като влезна в магазино, и им кажа от кво имам нужда, аз искам да получа, това за което съм платил!! Служителя им не ми каза, трябват ви 1400лв минимум за такъв лаптоп, а ми каза, че 5-та серия карта била мнооого сериозна и няма да имам проблеми с гта4!!

1стотинка повече няма да оставя там и ква антиреклама ще им направяя..! и още оня тюфлек дето ми продаде лаптопа ми говори на въпреки и ми вика, че никога не бил ми казал, за гта4 :ok: Бе весела работа, ама аз съм си виновен, щот винаги пазарувам от едни познати и винаги ми оправят проблемите, aма сега лаптопи с 5-та серия под 2хил.лв нямаха
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата