Кога и как се влюбихте в марката?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Кога и как се влюбихте в марката?

Мнение от Zagy » 03 Окт 2010, 23:05

Запалих се по марката на 18 години (беше 98ма) - тогава за пръв път карах Е34 525tds - тая кола направо ми спря тока! А на всичкото отгоре и печка - дотогава си мислех, че дизелите са мъртъвци! От тогава си знам, че това е колата за мен :smoke: :mrgreen:
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 03 Окт 2010, 23:40

Като бях малък баща ми донесе вкъщи едни списания от Пловдивския Панаир , едно от списанията ми грабна погледа ( беше по скоро брошура) беше на Е36 купе представяха го като нов модел на българският пазар.Годината е 93 или 94,помня като бял ден как се влюбих в тази кола.Просто някакси знаех че един ден ще я имам 8) След време разбира се така й стана :mhihi: А първата среща с БМВ беше пред блока , пак бях малък а Е30-ката - голяма (е30 - 325i ) :mhihi: Наредена пред блока в началото на 90-те редом до соц. возилата , като я гледах от терасата си мислех , че колите не могат да се развият повече , че това е съвършенството !!!! :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Мнение от zigo » 04 Окт 2010, 0:16

Преди 3години когато подкарах е30 с бясно м40 :P в мн голям сняг. За сега карам каквото падне но скоро ще влизам в джаза с е30 :D
Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 04 Окт 2010, 0:59

бързичко се влюбих аз.
п.с.тая тема ще стане много романтична ... :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 04 Окт 2010, 11:07

без да изпадам в особени подробности, мога да кажа че е30-то се влюби в мене :mhihi: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 04 Окт 2010, 12:11

през 2003-та (на 17), когато се регистрирах във форума и започнах да чета и чета и да пиша (главно глупости, сякаш сега е "по-различно" хаха) ... до тогава не харесвах марката особенно, мечта ми беше Calibra и/или CRX, но впоследствие разбрах, че BMW е марката за мен, след като Ati ме повози в е21-цата 320i baby-six :twisted:, никога няма да го забравя този звук, особенно вътре в тунелите... после взех книжка и карах на брат ми бившата кола Мазда 323 1.7d, на много сбирки е присъствала тази кола и все повече се запалвах и влюбвах в BMW-тата, като ги видя строени на паркинга и нещо трепваше в мен всеки път... до 2006-та, когато вече не издържах, бях събрал някакви пари ~1500лв., а родителите ми дадоха останалите 1200 лв и се сдобих с Бежова 320i(23i) е30 двоен стоп с окачване и ШПЕР!!! ПРЕКРАСНА КОЛА! С толкова радост се качвах всеки път в нея и усмивката никога не слизаше от лицето ми... Малко след като я купих се блъснахме с Жоро грешката и се поскарахме, но колата я оправих бързо и сега пак сме си приятели, все пак колата НЕ Е ВСИЧКО, била тя и BMW!!!

И все пак е30-ската не ми беше мечта, въпреки, че я обичах много ... исках е36 купе - черно! Търсих няколко месеца, но уви, не намерих колата, която желая ... след това заминах за щатите, а е30ската я оставих на баща ми, който и беше навъртял около 200км за 4 месеца :shock: :mhihi: (много му харчела и много се занасяла... ДА БЕ?! :))))) )

Върнах се от Щатите с прилично издут джоб със зелени банкноти (за 4 месеца и половина имах 3-4 почивни дни :mhihi:, все пак бях отишъл да работя, а не да се помотвам) и отново се заех с главния си приорите - 318iS Coupe по възможност черна, бях намерил една много красива от форума, светло лилаво-синкав цвят с 17 инча RH, кожа и подгрев, до ден днешен не съм виждал друга такава :mhihi: , но не се спазарихме за 200-300лв. :mhihi: :kuku:

И продължих, и един ден както си браузвам мобилето я видях - черен 318iS Coupe със спортно окачване, подлакътник, 2-зонова клима и фейс броня - 94-та края! МОЯТА КОЛА! Дупница, разбира се, къде другаде! Запалихме корсата на един колега и отидохме да я видим, хареса ми много, направихме един рън, бях супер доволен! Спазарихме се на 6300, оставих му 300лв капаро, изтри надписите продава се и след 2 дни отидох да си я прибера. ЕБАСИ КЕФА! :bowdown: :driving: :driving: :driving: Още една моя мечта се сбъдна...

Сложих си газ, минах 20 000км за 8 месеца :kuku: :mhihi: и ми дойдоха еретични мисли та се завъртяха нещата малко в лоша посока за мен, продадох я , взех е39 комби тдс индивидуал, смених го за омега б тдс, нея я смених за сегашната ми е36-ца и така ... сега си викам, че всичко е било за добро :yes:

И те така... :driving: :driving: :driving:

BMW ФОРЕВАР!
Последна промяна vicho на 04 Окт 2010, 12:13, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 04 Окт 2010, 12:13

Винаги съм си ги харесвал, още от малък, возили са ме доста пъти и в Е30 и Е36 и в 7ма серия преди да покарам аз лично.
Но докато непокараш лично няма как да се запалиш истински.
Мен лични много силно ме грабна една Е30 325i купе двоен стоп....карах я 10-15 минути ходих с нея да купувам едни неща за старата ми кола която беше за пореден път в бокса и така, няколко завоя с вратите и след 2 седмици вече успешно си бях продал старата кола и си купих първото БМВ :D , от тогава неща и да чуя за друга марка.
Може да са по старички, и по ефтинки тези които имам, но удоволствието и което получавам и усещането при шофиране няма коя друга марка да ми го предложи. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///М

Мнение от ///M fanatik » 04 Окт 2010, 15:33

За шестия ми рожден ден татко ми подари една количка..... БМВ Е36 ///М3 GTR...син металик 1/24, от тогава под кола разбирам БМВ.И така мого години живях с мечтата че и аз някой ден ще карам колата на моите мечти.....докато преди 2 години мечтата стана реалност.... Е36 325 ТD на 140 000 км (inlowe)
Are you /// M enough ?

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 04 Окт 2010, 20:58

Значи преди доста години баща ми караше само Мерцедеси и като всеки младеж "на тате колата е най-хубава и най-добра" и винаги беше вечения спор МБ и БМВ.. Мина време и изкарах книжка,след т'ва минах през доста автомобили но дойде деня в който един приятел ме повози в Е34ката си... Толкова много ми хареса че забравих за други марки коли и изобщо за друго освен въпросното БМВ,на другия ден отидох да гледам една Е34ка М20 Б20 но за съжеление беше доста зле,но бях като обсебен и добре че бях с верни другари да ме спрат от покупката точно на този екзепляр,след т'ва минахме през кв.Младост да видиме една леко чукната 34ка но М50 Б20 ( http://www.vbox7.com/play:624ff3ad ) и т'ва беше мойто първо БМВ с което имам доста хубави моменти.. След известно време си купих и т'ва http://www.vbox7.com/play:cbe4a2e8 и него го покарах някъде година а след него минах на много читава Е36ца 320и.. След нея си взех А8ца а след 8цата Е39 525 ТДС а сега съм с 530Д което не сменям за нищо! :mhihi:
Между БМВ-тата съм имал и други автомобили но темата не е за тях!
Т'ва ще е мойта марка! :bowdown: :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 04 Окт 2010, 21:08

Бях много малък тогава(1993г.) баща ми се занимаваше с внос на автомобили от Швейцария, та имам откъслячни спомени от едно Е12, по-късно си взе Е28(него го помня по-добре)и може би от там започна всичко въпреки че израстнах в голфове, лади, москвичи, рена, опели и др. до 2006 г когато дядо ми си взе Е34.Тогава разбрах че това е колата....... :bowdown:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 м52б20 купе
Мечтае да кара: e46 m3 csl

Мнение от Badr Hari » 04 Окт 2010, 23:53

Ей azidaha ти си истински фен да знаеш :yes:. При мен имаше доста коли преди това. Като малък харесвах опел, обаче после почнах да виждам само ръжда в него. После фауве обаче безлични ми стояха нещо. Докато не покарах известно време бмв. Всичко ми хареса агресията която излъчва колата. Управлението сякаш бях свързан с нея, и не на последно място двигателя. Ей няма такъв звук като на шестака. само по звук вече разбирам дали минава наблизо шест цилиндрово бмв. От тук натам само шест цилиндрово каквото и да е.Чао за сега и поздрави.
BMW - The Ultimate Driving Machine

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 kombi :D
Мечтае да кара: BMW E34 m5-convertible

Мнение от krisbmw » 04 Окт 2010, 23:57

bigmurzi написа:бързичко се влюбих аз.
п.с.тая тема ще стане много романтична ... :mhihi:

и аз така мисля но е много на маясто поставена дори написах на саздателя лс. с поздрави и т.н

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Окт 2010, 0:10

по най-баналния начин.

четох много за е39 м5 през 99-та и 2000-та и викам чакай да отида да го погледна тоя супер седан. отивам в автокъщата щото искам да покарам ама знам че нямат защото бяха страшно кът и имаше опашка за доставки след 6-12 месеца та едва ли щеше да има демо. ма да си поговориме за цветове, екстри и тн... да, ама пича ми вика - ми.. имаме една осиротяла... купувача се отказа. отиваме, гледам я- сива с черен/червен интериор. покарах я 20-тина минути и... си я отнесох в къщи още на другия ден... в най-голямата снежна виелица.

та така с любовта към марката- съвсем случайно ... 30 минути преди да я купя си нямах и на представа че ще си купувам нова кола.. ма то с повечето големи любови така се случва... carpe diem ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 05 Окт 2010, 0:23

(е34 + m30b35) * 10' = "няма начин някой ден да не си купя БМВ!"
Изображение Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: m5

Мнение от bmwdriver1724 » 05 Окт 2010, 0:27

влезнах в една авто къща за някво ауди комби и до мен некви дупета нещо се пазареха за една е46 комби и викам я да вида тия кво толко киселеят и се ка4их с един от служителите да я тествам и после не я вкарвах пове4е в авто кущата само слезнах и отидох до офиса :mhihi:
bmw forever

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата