От къде пазарувате свястна храна? И има ли такава въобще?
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: От къде пазарувате свястна храна? И има ли такава въобще?
И къде го прочете тва в Библията....Евреите и те не ядът.
Тва да хапнеш ребърца или вратна, винце
Болшинството ядът и пият тва дето е на етикета
, а етикетите се печатат и се пише квот си искат, 1 Е 2 15 Ета. Био, стара планина....
Тва да хапнеш ребърца или вратна, винце

Болшинството ядът и пият тва дето е на етикета

Едно време бирата се разваляше за 3 дни, сега срока на бирата е 1 месец
Киселото мляко също, да не говорим за прясното. Днес... нямам думи.
Преди няколко години ми гръмна хладилника. Логично, докато избера марка, модел и всьо разхвърлях из съседите каквото бе бързо развалящо, като забравих едно кисело мляко на Пършевица 3% на балкона. След месец стоене - нищо му нямаше, дори не му се беше надуло станиолчето. Пробвах го, на вкус си беше все едно съм го купила вчера. Какво му слагат, един господ знае, ама оцеля.
Киселото мляко също, да не говорим за прясното. Днес... нямам думи.
Преди няколко години ми гръмна хладилника. Логично, докато избера марка, модел и всьо разхвърлях из съседите каквото бе бързо развалящо, като забравих едно кисело мляко на Пършевица 3% на балкона. След месец стоене - нищо му нямаше, дори не му се беше надуло станиолчето. Пробвах го, на вкус си беше все едно съм го купила вчера. Какво му слагат, един господ знае, ама оцеля.
Да караш Peugeot е страст!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
При част от храните решаващо за трайноста е не само какво са сложили вътре, но и средата и вида на опаковката. Все неща, които преди години ги нямаше. Не искам разбира се да кажа, че всички траят толкова много, щото са много чисти и в добри опаковки.
И срока на повечето бири е над година
И срока на повечето бири е над година

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Eva* написа:Едно време бирата се разваляше за 3 дни, сега срока на бирата е 1 месец
То и сега има от 3-дневната бира, т.н. "жива бира" без добавяне на спирт за консервант и без да е минала пастьоризация, друг е въпросът, че на малко места предлагат такава.
сори за

Никой не мое ма връне на селу!
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
По магазините много трудно може да се открие месо, месни продукти, кисело мляко и млечни продукти, които да са "чисти" без подобрители и оцветители и какви ли не още ла*на вътре!
Примерно охладените пилета, мислим си, че ядем месо без добавки.....ама друг път!
Пилетата ги топят в разтвори за омекотяване на мускулатурата за да може да се сготвят за половин час, ако е домашна кокошка трябва да се вари поне 2-3часа!
Примерно охладените пилета, мислим си, че ядем месо без добавки.....ама друг път!
Пилетата ги топят в разтвори за омекотяване на мускулатурата за да може да се сготвят за половин час, ако е домашна кокошка трябва да се вари поне 2-3часа!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Нещо не ме разбрахте,ама айде...
В библията пише,да така е,да не се яде свинско!!!
Написал съм какво е полезно а не какво аз ям,аз ям рядко свинско ,обичам да поебвам и тн,пиша какво е полезно за хапване,пък всеки си прави сметката какво да яде...
Написал съм какво е полезно а не какво аз ям,аз ям рядко свинско ,обичам да поебвам и тн,пиша какво е полезно за хапване,пък всеки си прави сметката какво да яде...
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
DAEL написа:Пилетата ги топят в разтвори за омекотяване на мускулатурата за да може да се сготвят за половин час, ако е домашна кокошка трябва да се вари поне 2-3часа!
Все пак и възрастта е от значение в този случай.
Никой не мое ма връне на селу!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
е тука има жива бира
http://www.bitburgerclub.com/bul/home.htm
http://www.bitburgerclub.com/bul/home.htm
- DAEL
- Дакела
-
saleen написа:DAEL написа:Пилетата ги топят в разтвори за омекотяване на мускулатурата за да може да се сготвят за половин час, ако е домашна кокошка трябва да се вари поне 2-3часа!
Да де, ама и на 5-6 месеца да е домашното пиле пак не може да се свари, или опече за половин час, а пък за вкуса да не говорим, а да не говорим и за това с каква храна ги хранят по птицефермите и какви хормони им дават за да станат за 3-4 месеца по три и кусур кила!?

П.С а и в бирата не се слага спирт за да издържа повече!

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
DAEL написа:saleen написа:DAEL написа:Пилетата ги топят в разтвори за омекотяване на мускулатурата за да може да се сготвят за половин час, ако е домашна кокошка трябва да се вари поне 2-3часа!
Да де, ама и на 5-6 месеца да е домашното пиле пак не може да се свари, или опече за половин час, а пък за вкуса да не говорим, а да не говорим и за това с каква храна ги хранят по птицефермите и какви хормони им дават за да станат за 3-4 месеца по три и кусур кила!?
Е то щото с телешкото не е така, за тва в САЩ и къде ли не са така затлъстели, понеже се яде масово телешко, а и понеже свинското е вредно, та и то/телешкото/ е яко пълно с хормони.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Нещо не ме разбрахте,ама айде...
Да де, но аз твърдя, че мазното свинско е една от най-полезните храни

- DAEL
- Дакела
-
Сондьора написа:DAEL написа:saleen написа:DAEL написа:Пилетата ги топят в разтвори за омекотяване на мускулатурата за да може да се сготвят за половин час, ако е домашна кокошка трябва да се вари поне 2-3часа!
Е то щото с телешкото не е така, за тва в САЩ и къде ли не са така затлъстели, понеже се яде масово телешко, а и понеже свинското е вредно, та и то/телешкото/ е яко пълно с хормони.

Затова, ако може само домашно отгледано, ама няма как та затова ще ядем боклуци докато ни затриат, мамицата им!

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
DAEL написа:saleen написа:DAEL написа:Пилетата ги топят в разтвори за омекотяване на мускулатурата за да може да се сготвят за половин час, ако е домашна кокошка трябва да се вари поне 2-3часа!
П.С а и в бирата не се слага спирт за да издържа повече!
познавам един фотограф и точно затова си говорехме с него. Имал веднъж работа да снима сурови още пилета, след което собствениците му казали и да замаже следите от спинцовки, така че...
Tux0 Ca !

bum_bum написа:Да де, но аз твърдя, че мазното свинско е една от най-полезните храни
Особено зимата.

По отношение на пилетата, някой да е обърнал внимание, че ги боцкат със спинцовки пълни с вода, за да са по-тежки на кантара?
И няма по-ужасно нещо от вакумиран салам. А напоследък това стана масова практика, не толкова заради трайността, колкото заради фирата в последствие.
Да караш Peugeot е страст!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
И зиме и лете, съвсем сериозно го казвам, не се ебавам