Как се губят потенциални клиенти...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Re: Как се губят потенциални клиенти...

Мнение от Luki Junior » 09 Окт 2010, 10:17

Баща ми е дал един много добър съвет: "Когато имаш желание да работиш с нашенци, поразходи се наоколо, ще ти одмине желанието."

Всички имаме поредна история, на един или друг начин. Аз съм от село, работя по нивите и понякога ходя такъв низ града по работа и всички ме гледат както че ли съм паднал от Марс.
Един път ме изгониха от един супермаркет с думите "махай се мангал такъв и не пречи на хората." Аз просто бех изгорен од слънцето и приличах на братята Римляани.
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 09 Окт 2010, 11:02

Ами пощенска банка си имат един много як клиент германец който ходи редовно и изкупува всичко налично... преди 3 месеца купи от тях 3-4 мазератита, ламборджини, м5-ца, няколко С класи, няколко поршета и още много много не толкова луксозни коли и камиони... знам го тва защото германеца си търсеше 15 шофьора за луксозните коли... трябваше да бъдат прекарани до Германия и ми предложиха да съм 1 от шофьорите ама все още нямах книжка :mhihi:
нормално след като имат такъв сериозен клиент да не обръщат внимание на такива които искат да закупят по 1 камион...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 09 Окт 2010, 11:57

Абе в това време трябва да се борят със зъби и нокти за всеки клиент, и имаи предвид това не е един клиент. Този клиент споделя с нас, ние с други хора и ето как почва да се носи лошата слава на една фирма заради охраната...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Окт 2010, 13:32

Гаменска работа :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 09 Окт 2010, 14:24

snipermkd написа:Баща ми е дал един много добър съвет: "Когато имаш желание да работиш с нашенци, поразходи се наоколо, ще ти одмине желанието."

Всички имаме поредна история, на един или друг начин. Аз съм от село, работя по нивите и понякога ходя такъв низ града по работа и всички ме гледат както че ли съм паднал от Марс.
Един път ме изгониха от един супермаркет с думите "махай се мангал такъв и не пречи на хората." Аз просто бех изгорен од слънцето и приличах на братята Римляани.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мани ,мани ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 09 Окт 2010, 17:49

Ogi написа:Ами пощенска банка си имат един много як клиент германец който ходи редовно и изкупува всичко налично... преди 3 месеца купи от тях 3-4 мазератита, ламборджини, м5-ца, няколко С класи, няколко поршета и още много много не толкова луксозни коли и камиони... знам го тва защото германеца си търсеше 15 шофьора за луксозните коли... трябваше да бъдат прекарани до Германия и ми предложиха да съм 1 от шофьорите ама все още нямах книжка :mhihi:
нормално след като имат такъв сериозен клиент да не обръщат внимание на такива които искат да закупят по 1 камион...

е ти кво изкаш да кажеш,че ако нямам в джоба под 500 000 евро да не им разглеждам какво се продава ли :kuku: тъпото е че всеки реве криза не знам си кво и някой управители,собственици си бият главата как да привличат някой друг клиент,бай спиро от долно камарци за да се напрай на бабаит гони кокошката със златните яйца тва ако го беше видял някои от шефовете същия индивид щеше да получи ограничаваща заповед да не припарва на 100м. от паркинга с камионите
Мордехай пусни едно неангажиращо имеилче,че еди когаси си имал огромното желание да им станеш клиент но еди кой си те е посрещнал еди как си да видим дали ще има реакция от тяхна страна

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Окт 2010, 17:56

Няма отношение към клиентите, като те видят, че си с пари и купуваш повече неща почват да ти се мазнят, след 2 дена отиваш за някоя дреболия, гледат те все едно си някакъв изпаднал нещастник :confused:
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Окт 2010, 18:42

има си една приказка: "По дрехите посрещат ...." от там нататък си вади изводите.

Дай на простия човек малко власт и гледай какво става ...

Както каза скиса-та, ако ще си на далавера еби го простата ограната и си сключи сделката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 09 Окт 2010, 19:21

Подобни случки има не само в България. Сещам се как шефа ми е Германия беше решил да си купува ново Е60 535D. Той по принцип си ходеше нормално облечен, на моменти даже немарливо. :lol: Оплака ми се как отишъл в близко представителство на БМВ поогледал и поискал някой да му даде информация за съответния модел. Продавача не го взел на сериозно и изтърсил нещо от рода на: "Ей сега ще пратя, колегата, че аз съм зает", след което изчезнал някъде. Шефа ми почакал малко, появил се още някакъв, попитал и него и оня обещал да прати някой, и така след 15-20 мин му писнало и си тръгнал. Както и да е колата беше закупена от друго представителство 2 седмици по-късно. След около месец шефа ми нарочно отива до първото представителство да си купи стелка за багажника на новата кола. Консултантът този път виждайки колата му обръща внимание и го пита: "Колата от нас ли е закупена?", при което шефа без да му мисли много му казал: "Аз исках да я купя от Вас, но Вие не искахте да ми я продадете." :lol: :lol: Оттогава от това представителство редовно като дойде пролетта му пращат ваучери за безплатно ползване на избрано от него кабрио на БМВ за уикенда и всякакви други зарибявки. Та поговорката за дрехите явно важи с пълна сила не само в България. :lol:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 09 Окт 2010, 19:24

kiko написа:
Ogi написа:Ами пощенска банка си имат един много як клиент германец който ходи редовно и изкупува всичко налично... преди 3 месеца купи от тях 3-4 мазератита, ламборджини, м5-ца, няколко С класи, няколко поршета и още много много не толкова луксозни коли и камиони... знам го тва защото германеца си търсеше 15 шофьора за луксозните коли... трябваше да бъдат прекарани до Германия и ми предложиха да съм 1 от шофьорите ама все още нямах книжка :mhihi:

е ти кво изкаш да кажеш,че ако нямам в джоба под 500 000 евро да не им разглеждам какво се продава ли :kuku: тъпото е че всеки реве криза не знам си кво и някой управители,собственици си бият главата как да привличат някой друг клиент,бай спиро от долно камарци за да се напрай на бабаит гони кокошката със златните яйца тва ако го беше видял някои от шефовете същия индивид щеше да получи ограничаваща заповед да не припарва на 100м. от паркинга с камионите
Мордехай пусни едно неангажиращо имеилче,че еди когаси си имал огромното желание да им станеш клиент но еди кой си те е посрещнал еди как си да видим дали ще има реакция от тяхна страна

Криза за банките в България няма, това не го ли разбрахте :mhihi: То няма и как да има де, при толкова много баламурници дето си плащат чинно 3ните и 4ни лихви :mhihi: При 362млн евро нетна печалба за 2009г http://www.postbank.bg/TransformationSe ... %20Results, мислиш ли че им пука много много дали ще си продадат камионите, или ще ги оставят да изгният в калта :mhihi: :mhihi: :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 09 Окт 2010, 19:40

Да бе и аз се чудих какви кризи, какво чудо... УниКредит избараха 630 млн печалба....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 10 Окт 2010, 21:14

Добре че са те изгонили, защото мен не ме изгониха и си взех един джип втора употреба на лизинг от тях. Уж ставало бързо а един месец ме мотаха. Накрая си взех джипката, но се оказа, че нямам сметка в която да си внасям вноските. Така още два месеца. Не издържах и отидох да ги питам подаряват ли ми джипката, та не искат да им я плащам. Спретнаха ми един скандал, излязох си най позорно и пак нямах сметка в която да плащам вноските. Накрая си наруших принципите, да не използвам връзки и отидох при един шеф на клон, много добър мой приятел, та нещата се уредиха. Естествено ме одрусаха и с наказателна лихва за двата месеца. Ненормална работа. Докато ме проучваха ми поискаха лице за контакт. Дадох им данните на един приятел. Ония глупаци нещо объркали и започнали да го проучват него за клиент вместо мен. Накрая му се обадили и му казли, че е одобрен за покупката, но да даде лице за конакт :kuku: и да им изпрати документи за доходите :kuku: . По едно време започнах сериозно да си мисля, че ме будалкат в някое ново телевизионно шоу или скрита камера. Чак се учудвам как все още съществуват като банка.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 10 Окт 2010, 22:58

georgymk написа:
jordanov написа:
Мордехай написа:....Та облякох си работните дрехи, качих се на гадната баничарка и отидох на оглед...

Не те е преценил като клиент, колега. Решил е че щом слизаш от баничарка с работни дрехи и нямаш пари за камион ... не виждам какво друго може да си е помислил охраната. Решил е че си зяпач и семкар предполагам ... но да има ги и тези моменти.

И като е с работни дрехи к'во,така ли трябва да се отнесе...к'во за да ти се кланят тряя отидеш с костюм за 2500 лв. ли !? това е тъпо.

Много тъпо, но на повечето места в българия трябва да изглеждаш като патронче иначе никой не те ебава. За сега изключение са ми Балканстар (да не звучи като реклама, но имат обслужване).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 11 Окт 2010, 13:35

един приятел вика: по дрехите посрещат... по дрехите изпращат :mhihi:
на пазача шефъът му е казал: гледай за подозрителни типове, никой да не припарва до пркинга и т.н. та човека си върши раотата, на него не му плащат да привлича клиенти.
на колегата с джипката и проблемите със сметката: можеш да ги съдиш и ще ги осъдиш, ама едва ли си заслужава.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 11 Окт 2010, 14:45

за съжаление много позната история - нещо подобно ми се случи това лято на марината в созопол. исках да си взема моторница за теглене на уейкборд под наем за 1 седмица (понеже съм глупав бях решил че няма смисъл да докарвам моята от лондон и ще е по-лесно да наема някоя - нали все пак има много нови марини и лодки)
влизам в единия магазин където отвън с големи букви пише - продажба и наем на лодки...някаква потна лелка без да ме погледне ми казва "момче ние лодки по наем не даваме, пробвай при другите отсреща", отивам там, чакам 30 минути да се появи някой (офисът е отворен, но празен) идва една друга потна лелка и ми обяснява, че имат само 38футови яхти - да ама не ми върши работа, благодаря, приятен ден и си тръгвам. на 20 метра от магазина виждам да се продават 3 лодки за уейк, едната от тях е същата 18ка сийрей като моята, обявена цена 17.000 лева, личи си че е карана и не е чисто нова. връщам се обратно в магазина и най-учтиво питам дали има възможност да измислим някакъв вариант да наема една от лодките, които се продават - предложих 2500 лева за 7 дни + депозит (7 дена каране на лодката няма да и се отразят на състоянието и пак може да се продаде)...потната лелка вече силно раздразнена, че съм я изкарал от летаргията ме поглежда и изплюва през зъби "аве момче....ти знаеш ли колко време отнема и колко струва да се пусне лодката на вода"...аз и отговарям "ми около 5 минути, правя го по 5-6 пъти на месец"..."аве ти си голям тарикатин, я да ми се махаш от очите". излезнах си без да коментирам, 2 седмици по-късно лодката още се продаваше и имайки предвид цената и края на лятото още дълго време ще се продава....

нищо чудно, че после толкова фирми в БГ не се справят с кризата и изведнъж нямат клиенти и фалират.
Изображение Изображение Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата