Шофирането в София!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Re: Шофирането в София!

Мнение от ktv » 10 Окт 2010, 16:01

STASEK написа:От няколко човека чувам, че шофьорите в София са много по-добри и отстъпчиви от шофьорите във Варна. Явно е истина.

Не става въпрос за отстъпчивост, а за култура на движението, каквато във Варна липсва. Е, има и изключения, но много редки. Лично мнение :mhihi:
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 10 Окт 2010, 16:40

Във варна бях видял едно рено, отзад написано "Внимание спирам на пешеходни патеки". Май верно не спират много много.

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 10 Окт 2010, 16:44

От 1 месец живея в София и мога да кажа, че по-голямата част от шофьорите са супер културни!

Има и селяни, но са рядкост.

Задръствания има, но винаги има и алтернативен маршрут който не е толкова натоварен.
4 8 15 16 23 42

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 10 Окт 2010, 17:23

|`oTuH написа:От 1 месец живея в София и мога да кажа, че по-голямата част от шофьорите са супер културни!

Задръствания има, но винаги има и алтернативен маршрут който не е толкова натоварен.

:lol: :lol: :lol: Бате, наистина ме расмя. Та тук в София вече 90% са селяните. Не останахме вече.

В София ако караш по правилата - само ти свирят и те псуват.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 10 Окт 2010, 17:27

BAHKATA_TDI написа:
|`oTuH написа:От 1 месец живея в София и мога да кажа, че по-голямата част от шофьорите са супер културни!

:lol: :lol: :lol: Бате, наистина ме расмя. Та тук в София вече 90% са селяните. Не останахме вече.

В София ако караш по правилата - само ти свирят и те псуват.

Колега той има предвид селяни като поведение, не произход. Поне така му хванах мисълта.

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 10 Окт 2010, 17:28

BAHKATA_TDI написа:...

Колега, "СЕЛЯНИН" не е определение за месторождение/местоживеене на човек, то е ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ХАРАКТЕР.
4 8 15 16 23 42

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 10 Окт 2010, 18:12

София си е лудница, обаче като пусна мигача в задръстването да се пристроявам винаги някой ме пуска, което за Пловдив не мога да кажа за жалост. Естествено във всеки град има глупаци, няма как да се каже, че някъде е най-добре за каране, най-добре е където няма трафик естествено, защото няма и нерви.
Think. Believe. Dream. Dare...

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 10 Окт 2010, 20:05

Xscape написа:София си е лудница, обаче като пусна мигача в задръстването да се пристроявам винаги някой ме пуска, което за Пловдив не мога да кажа за жалост. Естествено във всеки град има глупаци, няма как да се каже, че някъде е най-добре за каране, най-добре е където няма трафик естествено, защото няма и нерви.

Много ясно, то тука да видиш некой да пуска мигач си е направо рядкост :mhihi: Та като видя аз лично пуснат мигач, ми става едно благо-благо на душата, как да не го пусна човека :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Потребител
Аватар
Кара: Хонда F20:)
Мечтае да кара: 750IL

Мнение от AshesS » 10 Окт 2010, 23:44

Тук, във Варна, 90% от шофьорите си нямат и елемантарна култура на шофиране, а за спиране на пешеходци да не говорим...
Тотално се бях отказал да карам във Варна... Откакто си продадох колата карам, само ако ми се наложи... В София, така или иначе си е лудница движението и явно се свиква и сте по-търпеливи :) ! За два дни навъртях около 200км и нямах никакви проблеми... освен задръстванията, ама те са ясни :D !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 11 Окт 2010, 11:26

dimithur написа:
Xscape написа:София си е лудница, обаче като пусна мигача в задръстването да се пристроявам винаги някой ме пуска, което за Пловдив не мога да кажа за жалост. Естествено във всеки град има глупаци, няма как да се каже, че някъде е най-добре за каране, най-добре е където няма трафик естествено, защото няма и нерви.

Много ясно, то тука да видиш некой да пуска мигач си е направо рядкост :mhihi: Та като видя аз лично пуснат мигач, ми става едно благо-благо на душата, как да не го пусна човека :mhihi:

:OT: Ааааа! Няква връзка има ли пускането на мигач с шофирането по главен път с отклонение, че не разбрах... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Тааа, във Варна определено е ... :ranting: за каране... :mhihi: Там всеки е сам на пътя... пешеходците са невидими, зебрите са за украса и т.н. и т.н.
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 11 Окт 2010, 13:39

Заради камерите или не знам, но аз там(във Варна) не съм виждал да се правят толкова нарушения. Или пък си въобразявам. Нито един тарикат не видях да се предрежда пред колана най-отпред на светофара. Никой не минава на жълто/червено. Е да на пешеходна пътека почти никой не спира, един даже ми свирна, че бях тръгнал да пресичам. Но от друга страна аз съм там две седмици в годината.

пп. Светофарите са ви отвратителни. :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 11 Окт 2010, 13:42

Пилев написа:Заради камерите или не знам, но аз там(във Варна) не съм виждал да се правят толкова нарушения. Или пък си въобразявам. Нито един тарикат не видях да се предрежда пред колана най-отпред на светофара. Никой не минава на жълто/червено. Е да на пешеходна пътека почти никой не спира, един даже ми свирна, че бях тръгнал да пресичам. Но от друга страна аз съм там две седмици в годината.

пп. Светофарите са ви отвратителни. :roll:

Ами примерни са - да, ама само на кръстовищата, според мен. Точно защото именно там Биг Брадър ги дебне... :mhihi:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от бабъл » 11 Окт 2010, 16:53

Последните няколко години имам следните наблюдения:колкото повече са камерите,толкова повече са културните шофиори :mhihi: Което означава,че още 1-2 годинки и всичко ще се нареди.

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 11 Окт 2010, 19:02

Нямам еднозначно мнение за шофирането в София... Вероятно има някакво подобрение откъм култура и колегиалност в последните 1-2 години... Може би вече и задръстванията са толкова жестоки, че няма никакъв смисъл да се изнервяш, да бързаш, да се пререждаш и пр... и... Тъкмо реша, че нещата си идват на местата и бавно, но сигурно се приближаваме до Европа и ... Хооп, излизам сутрин и целия ден :shock: :paranoid: :twisted: :kuku: :bang: все едно всички луди са излязли на пътя :banghead: Скоро се опитваха да ме изпреварват в насрещното, бях в най-лявата лента и изобо не карах бавно /ауди/, едни пък / алфа/ на Околовръстното при зверска опашка към Цар Борис, кара в насрещното / срещу мен/ и ми святка да се махна, и аварийни даже не беше пуснал... И понеше закъснях, щото дясната лента беше леко задръстена, като доближи до мен нави волана за момент да ме стресне, скара ли ми се с това, заплаши ли да ме блъсне, благодари ли ми, не разбрах! Бременни жени и умиращи хора в колата не видях...
Абе случки всякакви... Много ме радват обаче спокойни, усмихнати лица зад волана и ... уверено и адекватно шофиране без наглости и спане...
Ше се опраим някой ден... :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 11 Окт 2010, 19:08

Определено ще ми липсва движението в София, много е готино че има по широки булеварди можеш да си правиш слалом между колите, винаги като излезна вечер се наира с кой да направим някой старт по светофарите, повечето шофьори са доста по-добри от провинцията/ визирам Хасково/Димитровград /, малките улички са проблема и особенно "НИШАВА" ужассссс, просто не е истина, два реда коли още един ред до тях на аварийни, всеки ден ни запушват гаражите ужас! Определно в добър Шофьор в Бг. се става само и единствено в София, в последната година нямам спомен да ми е свирнал някой нищо че съм с Х....ВВ регистрация или имат голям респект от марката или нящо карам много добре:)! :mhihi: :shock:
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата