Старите коли с по - високи данъци от 2012 година
Модератор: Общи модератори
Re: Старите коли с по - високи данъци от 2012 година
SKISA написа:то па понеже нали сичко ни е екологично ,та колите.....!!!!
аз не си купувам нова кола от магазина ,щото като я изкарам и 10% вече ги нема....! след една година процентите са много повече...! за тва -не заради екологията или гъзарията не искам да си купя нова кола.
а пък като видя ,че данъците се харчат по предназначение и доходите отговарят на изискванията за данъци и екологичност може и да си купя....
То затова новите и 5 годишните коли ще са с еднакъв данък

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
dimithur написа:Най-после
С тая бяла астра-първи ше намажеш големиу данък

С тая политика на данъци и замразяване на заплати,само бай ви цецо може нещо да спести,(от една друга статия,баси,тоя олигофрен как си е купил 2 апартамента от ...6 такива ,спестил е за неколко години 100к лева със заплата на държавен служител,и сега със същата изплаща 2 та апартамента,и много акъл бре,даже давал "консултации" срещу заплащане-те тоя трябва да стане министър на финансите)
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
какъвто и данък да измисли джуджето, няма да ме накара да си спра е30-ту
... тя бая министри е надживяла, ще гътне и тоя 

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Владо написа:какъвто и данък да измисли джуджето, няма да ме накара да си спра е30-ту... тя бая министри е надживяла, ще гътне и тоя

Не ми се пише дълго, но по-добре да стегнат тех прегледи и да се замерват изгорелите газове на всяка кола и когато е над нормата - или правиш ремонт или спираш да караш колата. Така пак ще се пресеят старите и зле подържани коли, но по по-нормален и разумен начин.Не всеки ще иска да набие 1000-2000лв да съживи старата си кочина и ще предпочете да я продаде за некви къси пари, да додаде и да вземе нещо друго по-ново и изправно. На който старата кола му е поддържана с мерак ще си кара и свирка, но тези случай ще са по-малко и колите значително ще се пресеят.Лошото тук е че винаги при прегледа ще има вратичка

Дори и така да е както казват това е недопустимо във време на криза, безработица, намалени или замръзени заплати.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
обаче сериозно ако трябва да си говорим, пак дългата ръка на бизнеса прозира... кой го реши това 5 години, защо не 2, 3, 7, или пък 9... като гледам кой е коментирал, май премиум селекцията не върви нещо
/между другото в чужбина я дават вече с 3 години пълна гаранция, не знам у нас как е/...
та ако решат да ги правят тез щуротии, казват облекчение за нова кола само, и това е... другото е опит да вкарат топката точно под гредата
пп: ванка, и ти си прав...

та ако решат да ги правят тез щуротии, казват облекчение за нова кола само, и това е... другото е опит да вкарат топката точно под гредата

- ИЛИЯН
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 725 Е-38
Като не я регистрирам в общината ще ме хванат за х.я да им плащам данаци.
Няма грозни жени, има трезви мъже!
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
ИЛИЯН написа:Като не я регистрирам в общината ще ме хванат за х.я да им плащам данаци.
и ти си прав, но дотогава ще направят връзка и няма да е все така, още година ,две ,но това с общината няма да е вечно.
ИЛИЯН написа:Като не я регистрирам в общината ще ме хванат за х.я да им плащам данаци.
Като гледам как се засилиха НАП да събират данъци, съвсем скоро очаквам при регистрация в КАТ да те регистрират в общината. Пък вие не плащайте

- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Владо написа:обаче сериозно ако трябва да си говорим, пак дългата ръка на бизнеса прозира... кой го реши това 5 години, защо не 2, 3, 7, или пък 9... като гледам кой е коментирал, май премиум селекцията не върви нещо/между другото в чужбина я дават вече с 3 години пълна гаранция, не знам у нас как е/...
Адаш, тъкмо щях да пускам ново мнение и видях че вече си обяснил на колегите що се прави това. Всичко е под натиска на големите компании, за да могат да стимулират покупката на нови автомобили. Всичко е толкова свързано, че е очевадно - Евро стандартите умишлено се подновяват все по-често за да могат да се купуват все по-нови и нови автомобили под предлог, че се замърсява природата. Само един завод за година изхвърля в атмосферата повече вредни вещества отколкото автмобилите на една държава за същия период от време. Във връзка с това е и факта, че след 2000 г. повечето от колите ги правят копринки, това е пак целенасочено - щом като след 5-тата година ще се купи нова кола (заради стимула от данъците) има ли смисъл да се прави такава, която да издържи повече от 7-8 години ??
Ако е честна играта би трябвало да въведат възможността на старите автомобили да се монтират катализатори, с които да покриват новите Евро норми. Нека тогава всеки сам решава дали да си купи нов автомобил с красиви ламарини и по-кекава електроника или да кара запазен стар, но надежден автомобил.
Поздрави на всички и извинявайте ако има нещо !

Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Е30ката ,която скоро докарах има монтирани разни джаджи и има една в кутия-чисто ново неслагано ,която е точно за намаляване на вредните емисии...естествено нема да я сложа ,даже ше избуша и другите ,но определено явно в германия тва се гледа. беше изкарал дълъг тюф и със сигурност е покрил разни норми - май евро2 или евро3... има катализатор ,ламбда.....!!! хората там ги гледат тия работи-тука не знам скоро дали ше стане....
batvlady79 написа:Адаш, тъкмо щях да пускам ново мнение и видях че вече си обяснил на колегите що се прави това. Всичко е под натиска на големите компании, за да могат да стимулират покупката на нови автомобили. Всичко е толкова свързано, че е очевадно - Евро стандартите умишлено се подновяват все по-често за да могат да се купуват все по-нови и нови автомобили под предлог, че се замърсява природата. Само един завод за година изхвърля в атмосферата повече вредни вещества отколкото автмобилите на една държава за същия период от време. Във връзка с това е и факта, че след 2000 г. повечето от колите ги правят копринки, това е пак целенасочено - щом като след 5-тата година ще се купи нова кола (заради стимула от данъците) има ли смисъл да се прави такава, която да издържи повече от 7-8 години ??
Ако е честна играта би трябвало да въведат възможността на старите автомобили да се монтират катализатори, с които да покриват новите Евро норми. Нека тогава всеки сам решава дали да си купи нов автомобил с красиви ламарини и по-кекава електроника или да кара запазен стар, но надежден автомобил.
Поздрави на всички и извинявайте ако има нещо !
Ще ме извиняваш колега, ма не си прав. Новите коли били копринки и не знам какви си . Поразрови се малко назад във форума, 2002-2003, начел съм се на мнения "това ново Е46 с тая електроника е пълен боклук за нищо не става, я че си карам Е21цата"

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
гейска му раота...
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Аз за Е46 нищо не споменах, колега
, даже смятам тя да ми е следващата. Говоря в общ план, а даже и не само за колите а за всяка нова техника. Според теб коя подръжка е по-евтина - на стар автомобил преди 2000 или на по-нов автомобил ?
Можеш да погледнеш колко струва подръжката на подобен автомобил след 2000 г. в момента (примерно Е46 фейслифт) с нови части и да я сравниш примерно с тази на Е36. Само подръжка без застраховки и бензин. На мен ми излиза по около 600-700 лв. на година, а на колега с Е46 дали ще е толкова ?? Знаеш ли, че само едно атермично предно стъкло е около 1000 лв. ???

Можеш да погледнеш колко струва подръжката на подобен автомобил след 2000 г. в момента (примерно Е46 фейслифт) с нови части и да я сравниш примерно с тази на Е36. Само подръжка без застраховки и бензин. На мен ми излиза по около 600-700 лв. на година, а на колега с Е46 дали ще е толкова ?? Знаеш ли, че само едно атермично предно стъкло е около 1000 лв. ???
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
.......Отделно че, стар и надежден/сигурен автомобил са толкова съвместими понятия, колкото магаре и космос
Има стари и измислени с акъла си коли ,които ако си правиш профилактика и всички необходими ремонти може да са наистина сигурни.
(казвам го като човек караш чисто нов служебен Форд )
Иначе по горното се отнася за БМВ ,за белите астри незнам.