Плащате ли си данъка на колата ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Плащате ли си данъка на колата ?

Да,това е нещо нормално.
146
44%
Не,няма смисъл.
121
36%
Не съм,но ще го направя.
68
20%

Общо гласове : 335
младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Re: Плащате ли си данъка на колата ?

Мнение от Yanko Petrov » 23 Окт 2010, 11:44

От смъртта и от данъчните не можеш да избягаш... :winky: Винаги губещият си ти!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 23 Окт 2010, 11:46

То щото всеки иска да мине нещо метър ако може да не се плати нещо та и за това сме на този хал

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 23 Окт 2010, 11:50

adovet написа:То щото всеки иска да мине нещо метър ако може да не се плати нещо та и за това сме на този хал

Именно! А и не виждам на кой ще направиш мръсно,ако не си платиш данъка,освен на себе си :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 23 Окт 2010, 12:36

Yanko Petrov написа:
adovet написа:То щото всеки иска да мине нещо метър ако може да не се плати нещо та и за това сме на този хал

Именно! А и не виждам на кой ще направиш мръсно,ако не си платиш данъка,освен на себе си :dunno:

Кой говори да правя мръсно на някой, г-н БГ!?
Говоря, че искам да виждам къде отиват паричките, които ни взимат, ти виждаш ли(що си в Гърция, а не си стоиш тук като е готино!? :mhihi: )
Като виждам, че само искат да ме щавят, ще ги щавя аз докато мога г-да моралисти!Какво мислите, че ако всички си плащат данъците, пътищата ще ни станат като в Швейцария ли-НИКОГА!
Краде се яко и не на дребно като мен примерно, че ощетявам държавата ни!Крадат от Вас, които си плащате за тоя дето духа!
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36/93-Е38/3.0IL-Е46/2.0D-03-X-5/3.
Мечтае да кара: камила

Мнение от thejackal7 » 23 Окт 2010, 12:51

:clap: :clap: :clap: Точно така,не плащам и не мисля и занапред да плащам данък за това че си троша колата и давам луди пари да я правя.Парите ми от тези данъци отиват за такси за колеж в чужбина на дечицата на някой хора.Ще им трябва ДНК тест да ме накарат и аз да плащам.Ако има голямо желание някой от общината или данъчен-да ми го плати
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 23 Окт 2010, 13:01

не плащайте ама после и не се оплаквайте, че няма пътища щото най много реват такива като вас дето хем не плащат хем всичко им криво

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 23 Окт 2010, 13:04

adovet написа:не плащайте ама после и не се оплаквайте, че няма пътища щото най много реват такива като вас дето хем не плащат хем всичко им криво
Аз цял живот съм си плащал всичко и без рев, но вече НЕ!Това е присъщо за българите да свеждаме главички пред всичко и да си плащаме без да мрънкаме!
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36/93-Е38/3.0IL-Е46/2.0D-03-X-5/3.
Мечтае да кара: камила

Мнение от thejackal7 » 23 Окт 2010, 13:07

Ами точно за това не плащам,защото всичко ми е криво.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 23 Окт 2010, 13:35

thejackal7 написа:Ами точно за това не плащам,защото всичко ми е криво.

Добре де,само да ви питам какво ще постигнете като не си плащате данъците,и докога си мислите,че няма да ги плащате?! Никога ли?! И че никой никога няма да ви ги търси? Не ви разбирам нещо.... :conf: Тва че не съм в БГ означава,че не ми е добре там,много е просто. А това,че си плащъм данъците там означава,че предпочитам да си ги платя навреме,отколкото да ми ги търсят след време и то с лихви. Ако можеше така да не се плаща и да е без последици..... ама не е ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 23 Окт 2010, 14:11

michev написа:Ами най-малкото от догодина няма да можеш да минеш преглед....

Що догодина, че то ся как е? И се минава :mhihi:

Тва е като да си плащаш осигуровките, ма ше се пенсионираш на 65г. За кво да се плащат, като надали ше се доживеят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325i 97'

Мнение от MiSho_Spiralata » 23 Окт 2010, 14:18

Вижте,че е пълно с мошеници дето укриват данъци за милиони,после да се чувствам виновен?Точно пък от нас идва проблема... от 160 лева.Не съм регистрирал нищо и няма и да го правя.При нотариуса,вички знаем как става работата. 8)
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
"...хич не ми се нрави,казват,че съм готин,може би са прави.Чакам от галена да ми се опре на дунапрена аз съм по - голям от луфта между зъбите на джена..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: млади майки да полудяват ...
Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

Мнение от vanko 318i » 23 Окт 2010, 14:33

незнамза вас,аз си го плашам колкото и да не ми се иска... :ranting:, имам познати дато си патиха от това -''неплащам нищо,ти луд ли си '' а после викат олелеееее...от каде толкова пари :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 23 Окт 2010, 15:30

3 години не го бях плащал, сега платих 500лв от който 90лв лихви и имам още 150 и нещо лв., просто за една 15г. стара е36-ца е смешно при положение, че на баща ми на колата е 18лв. на година, странна държава!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 23 Окт 2010, 15:37

Да, плащам си го.
Не мисля, че това неконтролируемо положение ще продължи вечно и тези, които не плащат ще правят това вечно.
Особенно в кризисни условия, при които се търсят да се събират пари от всякъде.
И не смятайте, че държавата/общините/ ако рече да ви събере неплатените данъци с лихвите, няма да измисли ефективен начин за това. :winky:
Между другото тотално се бърка "пътен данък" какъвто НЯМА с "данък собственост на МПС" какъвто се плаща в действителност.
Откакто въведоха винетките именно те събират парите вместо отпадналия "пътен данък". :idea:
Данък собственост на МПС се плаща за удоволствието да ПРИТЕЖАВАТЕ даденото МПС, какъвто е и данък сгради да речем.
Данък за превозни средства, освен за леките коли се плаща и за кораби, яхти, джетове, строителни машини (багери, кранове и др) моторни шейни и тн.
Та хората притежаващи яхта какво да искат, равно море? Или тези с моторните шейни, строителните машини?
http://www.bizkonsult.net/danaci_4.html

Че се е крало и краде от държавата е вярно ама си има доста други начини различни от това да се вземат пари от данъците.
Просто тези пари не се използват основно за оправяне на пътищата а и за други неща в дадените общини.
Ето пример:
"Няма пари" е оправданието за "Московска" 33 да не извършва цялостно преасфалтиране на улиците в града. За 2010 г. няма предвидена такава дейност, а само текущи ремонти. За тях са заделени 27 млн. лв., почти толкова бяха похарчени за същото и през 2009 г. Парите са 0.05% от разходите на бюджета за 2010 г. В същото време за миналата година от данъка върху превозните средства са постъпили 57 млн. лв., а за тази година са планирани 74 млн. лв. "Логиката на този данък не е постъпленията от него да отиват изцяло за финансиране на ремонта на пътищата", обясни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов."Толкова са възможностите на бюджета", каза той, запитан защо няма пари за пълно асфалтиране на улиците. Сумата е разпределена "малко за метрото, малко за нови мостове, малко за детски градини и т.н." Дупките ще се запълват докъдето стигнат парите дотам.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... a_godnost/
Последна промяна GRIPEN на 23 Окт 2010, 15:50, променена общо 3 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Окт 2010, 15:41

Абе знаете ли за един казус,примерно внасяш си кола от чужбина,отиваш в кат и я регистрираш,отиваш в общината да я регистрираш и там и в един момент ти искат превод на документа с който си придобил автомобила в чужбина-договора,но преведен на български език и то от лицензиран преводач с подпис и печат (и 60 лева за превода),на въпроса "що като в кат не искат такива неща за регистрация" ти отговарят "щото не сме кат" :dummy: :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата