Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!
Модератор: Общи модератори
- jorkata3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
Re: Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!
SKISA написа:требва да се види от кога почват да приемат молби в митницата! веднага изприпквам в столична....
Успя ли да отидеш до митницата?Ако си научил някакви подробности-сподели да знаем какво да предприемем.
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
В днешния, брой 98/14.12.2010г. на Държавен вестник е обнародван закона.Не бързайте, влиза в сила от 01.01.2011г.!
http://dv.parliament.bg/DVWeb/index.faces
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
tahsinov написа:В днешния, брой 98/14.12.2010г. на Държавен вестник е обнародван закона.Не бързайте, влиза в сила от 01.01.2011г.!
Вече е в сила, но за съжаление се възстановява само разликата, което според мен отново не е редно, в белите страни дори и пропуснатите ползи се възстановяват, освен цялата сума...
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Господи как не бях видял тази тема по-рано! Добре че все пак е на време! Искам да помоля модераторите да я направят като важна защото ако не я бях загледал нямаше да мога да реагирам на време! На мен лично имат да ми връщат доста и още днес отивам до митницата! 

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
TPAKTOP написа:Господи как не бях видял тази тема по-рано! Добре че все пак е на време! Искам да помоля модераторите да я направят като важна защото ако не я бях загледал нямаше да мога да реагирам на време! На мен лично имат да ми връщат доста и още днес отивам до митницата!
Да дръжте темата ъпдейтната. И аз трябва да ходя, ама само неразбрах какви са тия филми с разликите. Акциза е неправомерно взет данък, независимо дали ти е нова или стара колата! Аз като съм го платил на чисто нова какво?
Силно се надявам някой който вече е ходил да даде инфо за нужните документи и т.н.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:TPAKTOP написа:Господи как не бях видял тази тема по-рано! Добре че все пак е на време! Искам да помоля модераторите да я направят като важна защото ако не я бях загледал нямаше да мога да реагирам на време! На мен лично имат да ми връщат доста и още днес отивам до митницата!
Да дръжте темата ъпдейтната. И аз трябва да ходя, ама само неразбрах какви са тия филми с разликите. Акциза е неправомерно взет данък, независимо дали ти е нова или стара колата! Аз като съм го платил на чисто нова какво?
Силно се надявам някой който вече е ходил да даде инфо за нужните документи и т.н.
АМи още не съм ходил но от линка който беше постнал един колега се разбра за някаква разлика между "акциз на внасяне" и "акциз на нов автомобил от БГ". Ще си търся всичко като наследство!

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Всъщност не е така както съм го разбрал
До края на деня ще отида на място да видя за какво иде реч!

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Възстановява се разликата между платения акциз за употребявани автомобили и сумата която е била дължима към момента за нов автомобил, по смисъла на закона.
Необходими документи:
Копие от акцизната декларация с печатите на митницата
Копие от платежното нареждане
Попълнено искане по образец от сайта на агенция митници или министерство на финансите.
!!! ВАЖНО !!!
ИМАТЕ ПРАВО НА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ САМО АКО ВИЕ СТЕ ВПИСАН В ДОКУМЕНТИТЕ КАТО ВНОСИТЕЛ И ЧОВЕКЪТ ПЛАТИЛ АКЦИЗА. В ДРУГИТЕ СЛУЧАИ - ГЛЕДАТЕ!
Необходими документи:
Копие от акцизната декларация с печатите на митницата
Копие от платежното нареждане
Попълнено искане по образец от сайта на агенция митници или министерство на финансите.
!!! ВАЖНО !!!
ИМАТЕ ПРАВО НА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ САМО АКО ВИЕ СТЕ ВПИСАН В ДОКУМЕНТИТЕ КАТО ВНОСИТЕЛ И ЧОВЕКЪТ ПЛАТИЛ АКЦИЗА. В ДРУГИТЕ СЛУЧАИ - ГЛЕДАТЕ!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
msi200 написа:Калкулаторчето все още го има на сайта на митницата, нищо че са махнали линка. Връща се само разликата м/у акциза на стара и нова кола.
http://auto.mitnica.com/excise.php
Акцизната ставка за употребяваните автомобили е, както следва:
1. за автомобили с мощност на двигателя над 120 kW до 150 kW по системата DIN - 35 лв. за 1 kW;
2. за автомобили с мощност на двигателя над 150 kW по системата DIN - 60 лв. за 1 kW;
3. за автомобили с мощност на двигателя над 126 kW до 157,5 kW по системата SAE - 33,33 лв. за 1 kW;
4. за автомобили с мощност на двигателя над 157,5 kW по системата SAE - 57,14 лв. за 1 kW.
Акцизната ставка за новите автомобили е:
1. седемстотин лева + 90 лв. за 1 kW за разликата над 120 kW по системата DIN;
2. седемстотин лева + 85,71 лв. за 1 kW за разликата над 126 kW по системата SAE.
Не съм много сигурен дали съм разбрал правилно но ще се опитам да изчисля колко ще ми върнат за М5:

Нищо не успях да разбера!

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Правилно си разбрал- хич не се разхождай до митницата... 1 път държавата да се е прекарала с твоя акциз

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
ms написа:Правилно си разбрал- хич не се разхождай до митницата... 1 път държавата да се е прекарала с твоя акциз![]()
![]()

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Ти гледай онея да не се усетят, че са назад и да си потърсят кинтите 

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
ms написа:Ти гледай онея да не се усетят, че са назад и да си потърсят кинтите
Абе аз ще отида и ще питам защото ако са ми нашили и лихви на тия 1090лв(без ДДС) ще им

Някой каза, че се гледат ставката за година на обмитяване, т.е., когато си я вкарал. Тогава пак ли е било 90 лева?
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
vlad0 написа:Някой каза, че се гледат ставката за година на обмитяване, т.е., когато си я вкарал. Тогава пак ли е било 90 лева?
Ами аз ще мина утре през митницата защото сега не мога! Ще разпитам подробно и ще се опитам да ви обясня след това! Но съм сигурен че беше по 60лв за кВ! Не знам обаче за нов автомобил дали е било така!