Да правим ли каско или не ?
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Re: Да правим ли каско или не ?
дай си 300 лв за официалният рекет, отколкото да си с цялата кола назад.
то 1 път става

то 1 път става

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Положението с каското на евтина кола е малко сложно... От една страна- кой пък ще я открадне тая кошница, че да им давам 300-400 кинта. Пък и липсващи детайли наистина не се плащат... От друга страна обаче- утре един тъпанар ще ти влезе в багажника и поне ще покриеш част от щетите...
Аз лично макар да карам един грозен кенеф дето не струва и 1500лв. съм с каско- сега ще ме изкарате луд за връзване
Ама за около 3г. време спуках предно стъкло, 2 пъти я разбиваха (странични стъкла), един идиот ми строши задна броня и един стоп, аз я одрах тук-там и спуках стъклото на единият фар (бахти фара- 200+ кинта
) и всичко го минах по каското- дали съм на минус сами смятайте
Всеки сам си решава, но за мен има полза- аз поне карам из града доста и дребни инциденти се случват от време на време... Е, моля се някой да ми я открадне и да не я намерят (оценката е 2400), ама де тоя късмет
ПС: Я ударете една проста сметка колко са 400лв. като ги разделиш на 12месеца... Цигарите ми за седмица са повече пари, като отида на кръчма харча доста повече- не виждам проблем да имам каско...
Аз лично макар да карам един грозен кенеф дето не струва и 1500лв. съм с каско- сега ще ме изкарате луд за връзване

Всеки сам си решава, но за мен има полза- аз поне карам из града доста и дребни инциденти се случват от време на време... Е, моля се някой да ми я открадне и да не я намерят (оценката е 2400), ама де тоя късмет

ПС: Я ударете една проста сметка колко са 400лв. като ги разделиш на 12месеца... Цигарите ми за седмица са повече пари, като отида на кръчма харча доста повече- не виждам проблем да имам каско...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
грешна е сметката, дано не го научите по трудния начин...
колата може да е 1500, но имате някакви вещи в колата... време отделено за търсенето и покупката и... време после за търсене на нова кола, време за занимавка с полиция, данъчни... и т.н. така, че реалната цена на колата е доста по-голяма
да не говорим за всичките строшени прозорци, олигофрени който паркират в теб, вандализъм и т.н...
колата може да е 1500, но имате някакви вещи в колата... време отделено за търсенето и покупката и... време после за търсене на нова кола, време за занимавка с полиция, данъчни... и т.н. така, че реалната цена на колата е доста по-голяма

да не говорим за всичките строшени прозорци, олигофрени който паркират в теб, вандализъм и т.н...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
ms написа:... Е, моля се някой да ми я открадне и да не я намерят (оценката е 2400), ама де тоя късмет.
Ако ти е толко мерак. Гаражи за разглабяне по селата дал господ. Пазар за части 2-ра ръка също.
От тогава русото не е на мода.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Какви са тия 400 лева каско за кола с оценка 2500 - ебати офертата . До скоро само една компания имаш долен лимит за каско и мисля , отпадна . И точно на евтина кола се прави каско , защото като одраскаш боята или ти я надерат с ключ , бояджията не го бърка , дали е на 7 или на 13 години . Другата ситуация - лек удар и бронята ти отива на кино - не са по 50 лева броните , нали ?
Това лято в Кнежа удари град , като яйца - 20-30 коли на юфка и без прозорци - който имаше каско - пей сърце - който не - много неприятно .
Друго - винаги може да се намери някой да ти я открадне , даже и стара .
Има си клаузи кои рискове да не се включват и си избираш , стига да попаднеш на свестен застраховател , който да ти обясни всичко .
Това лято в Кнежа удари град , като яйца - 20-30 коли на юфка и без прозорци - който имаше каско - пей сърце - който не - много неприятно .
Друго - винаги може да се намери някой да ти я открадне , даже и стара .
Има си клаузи кои рискове да не се включват и си избираш , стига да попаднеш на свестен застраховател , който да ти обясни всичко .
мойта вече ме е срам да я карам, как паркират тея хора в кватала, на гъз я направиха. само последните 2 седмици 3 пъти я одраха. единия заден калник го заведох още пролетта, платиха, ама се нямам време да го оправя, наскоро го одраха пак.. още по-зле.. викам то няма на къде вече, ше се прави и ей на миналата седмица половината калник бяла боя 5см... пълни нещастници, къде ли не я паркирах наоколо и насякъде я драскат. застрахователите викат имате право на до 2 щети без бележка от милицията, ама тва като завеждах вече 5тата... то не е проблем тая бележка ама не виждам смисъл.. та така, до тука съм взел повече от колкото те от мене, не че ме интересува тва, предпочитам да си им давам, но да не ми се пипа колата ама нейсе
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Мойто мнение е, че каското не е излишно. В момента ми е 320лв. на 4к кола. Винаги има полза от каско. Реални примери - преди 3г., малък хечбек за 3500, отаваниха го точно седмица след сключване на каско-договора, писаха я тоталка от цялата работа удържали си там вноските и му дали 2900 и нещо не помня точно. После малко по-голям хечбек, е евтинко я взе, с регистрация и първоначално обслужване на около 2500 му стъпа, искаха му 300 за каско, не направи, след 2 месеца, челен удар - броня, капак, фарове, радиатор, счупена лапа ли там кво се водило на скоростна кутия, там алтернатори, стартери и т.н. - към 1500-1600, та му излезна златен хечбека. С две думи на стара, нова кола няма значение - 300-400(или повече за по-скъпа кола) на година ми се струва разумна сума срещу, която спиш спокойно и не ти дреме много много, ако някоя я одраска или я открадне или нещо друго й се случи.

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Правете си каско на колите!Аз 3 години не отидох да си направя и съжалявам и съм с много пари назад заради тая работа.
Сам си вземах брони сам си я пребоядисвах,че огледала ли не бяха,че дпбавки че фарове какво ли не беше.
А за липсите - не е точно така.Ако в описа на колатати влизат джантите със снимка би трябвало ако са откраднати да ти възтановят липсата.
Сам си вземах брони сам си я пребоядисвах,че огледала ли не бяха,че дпбавки че фарове какво ли не беше.
А за липсите - не е точно така.Ако в описа на колатати влизат джантите със снимка би трябвало ако са откраднати да ти възтановят липсата.

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
BMWPetio написа:.....Аз примерно на моята Е36 където е 94 година на колко ще я оценат на 2000лв. Какъв е смисъла да му правя каското...
Само ще ти кажа, на моята бивша Е36-ца, която беше 92-а година, оценена на 4500 преди две години, след като гушнах храстите на Витоша... беше изплатена щета в разер на 1270 лева... Не стигнаха да я оправя /само ламарини, фарове, огледала, но доста/.... и мислиш че щях да я правя изобщо, ако нямаше Каско?

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
t060 написа:ms написа:... Е, моля се някой да ми я открадне и да не я намерят (оценката е 2400), ама де тоя късмет.
Ако ти е толко мерак. Гаражи за разглабяне по селата дал господ. Пазар за части 2-ра ръка също.
колега това с разглобяването в гараж по селата е доста сложен процес. Те ЗК да не са бълъци а. Ти кажеш че са ти я откраднали, па почнеш ходене по полиция, протоколи, обяснения, обяснения пред ЗК и само леко а те надушат от ЗК що винкел ще изядяш беднаи е фантазията. В крайна сметка ни кола, ни пари ще ти дадът.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Каското, демек рекета си е задължителен...не само заради щетите ми щото се краде.
На приятел жена му си взе голф 2ка за 600лв, да се учи...на 2 месец и го откраднаха...
Един друг приятел с Е36, понеже си мисли, че като е от ченгеджийницата, и си държи фуражката вътре..няма да му пипат колата....ми откраднаха я /пак на 2рия месец/...и си плати да му я върнат....така, че рекета си е задължителен.
На приятел жена му си взе голф 2ка за 600лв, да се учи...на 2 месец и го откраднаха...
Един друг приятел с Е36, понеже си мисли, че като е от ченгеджийницата, и си държи фуражката вътре..няма да му пипат колата....ми откраднаха я /пак на 2рия месец/...и си плати да му я върнат....така, че рекета си е задължителен.
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Принципно съм много ЗА да имаш каско, но ако и те са коректни.
Отиваш при някоя ЗК, купил си някоя 8-10 годишна колица, и на огледа се почва: Капак е много набит от камъчета, няма да го застраховам за боя; ... тук на калника неква точка имаш - отпада и той за боя; и в крайна сметка ти взимат 100% застрахователна премия, а колата е на 75% застархована.
При дребни щети най-скъпо е боядисването, и като не ти е застрахован калника за боя, удря те някой идиот, отиваш при ЗК, тя ти казва: Щетата на калника ти е оценен на "2" (малко кит + Боя), в твоя случай ще ти платим кита а боята и труда за боядисването е от теб.
Отиваш при някоя ЗК, купил си някоя 8-10 годишна колица, и на огледа се почва: Капак е много набит от камъчета, няма да го застраховам за боя; ... тук на калника неква точка имаш - отпада и той за боя; и в крайна сметка ти взимат 100% застрахователна премия, а колата е на 75% застархована.
При дребни щети най-скъпо е боядисването, и като не ти е застрахован калника за боя, удря те някой идиот, отиваш при ЗК, тя ти казва: Щетата на калника ти е оценен на "2" (малко кит + Боя), в твоя случай ще ти платим кита а боята и труда за боядисването е от теб.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колеги, каското е въпрос на личен избор и преценка. Ако колата струва реално 2000-3000лв и я държиш в двор или гараж през ноща, аз лично не виждам смисъл да се застрахова. Дайте да не се лъжем- за стари колици с ниска оценка никой не се избива да плаща щети. Пример: до преди няколко години имах голф 3 застраховах го прилежно всяка година (мерак голям първа кола ми беше), за 3 години съм взел 100лв от 1 единствена щета която съм имал, вкарал съм 10 пъти повече пари за премий, държах я плътно в гаража така че не са се опитвали да я крадът, та равносметката е ясна.
Ако искате да спите спокойно- платен паркинг или гараж, каското е хубаво нещо, но за съжаление не решава всички проблеми...
Ако искате да спите спокойно- платен паркинг или гараж, каското е хубаво нещо, но за съжаление не решава всички проблеми...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
BAHKATA_TDI написа:Принципно съм много ЗА да имаш каско, но ако и те са коректни.
затова се застрахова в дъждовно време! при мокро време тея дефекти стават ефект

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
BAHKATA_TDI написа:: Капак е много набит от камъчета, няма да го застраховам за боя; ... тук на калника неква точка имаш - отпада и той за боя; и в крайна сметка ти взимат 100% застрахователна премия, а колата е на 75% застархована.
Ако имаш подобни проблеми пиши ЛС , може да помогна .
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3